Skip to main content

Danskt hygge med Hemmets Journal

BUSSRESA - Danmark - 4 dagar

Danskt hygge med Hemmets Journal

Denna resa har som främsta mål att ”hygge sig” som danskarna uttrycker det. Vi besöker såklart danska huvudstaden Köpenhamn och från vår utgångspunkt Nyköbing på Lolland gör vi sen utflykter till Mön, Gavnö slott och Köge.


Snabba fakta!
  • Skön, avkopplande resa
  • Vårt grannland vet hur man "hygger sig"
  • De vita klipporna vid Möns klint

2022 - Dagsprogram

DAG 1, torsdag: Köpenhamn och Falster

Malmö – Falster: Vår resa startar från Öresundsterminalen i Malmö. Härifrån åker vi via Öresundsbron till Köpenhamn. Den danska huvudstaden har mycken gemytlighet att erbjuda, som vi njuter av under vår rundtur. Vår reseledare tar oss med till Den Lille Havfrue, shoppinggatan Strøget, det mysiga Nyhavn och fristaden Christiania. Vi har fri tid att vandra runt själva i staden och den som så önskar kan smaka på smørrebrød till lunch tillsammans med vår reseledare. Tidig eftermiddag åker vi vidare söderut. Färden går utefter kusten på Själland och sedan över till Lolland. Vårt mål är Hotel Falster i Nyköbing, som kommer att bli vår hemvist under dessa dagar i Danmark – en bra utgångspunkt för våra utflykter. Vi samlas till gemensam middag under kvällen. Ca 17 mil.

DAG 2, fredag: Nu inandas vi gemyt

Nyköbing: Nu är alltså tid för att bara njuta! Det är idén med vår resa. I lugn o ro äter vi frukost och beger oss sedan till ”byn” för en guidad tur. Nyköbing är Falsters största stad, men en stämningsfull sådan, vackert beläget ner mot Guldborgsund. Staden har ett tätt nätverk av gågator med många butiker och kaféer. Här finns fler olika museer, bland annat det mystiska Obscurum, som du kanske tar en tur till under den egna tiden i staden. Vi åker tillbaka till vårt hotell under eftermiddagen och till kvällen samlas vi till gemensam middag.

DAG 3, lördag: Utflykt till Mön

Nyköbing: Efter frukost åker vi till Mön, för att uppleva underbar natur. Klinten tar nästan andan ur en. Från högsta punkten stupar de vita klipporna 140 meter rakt ner i havet som färgas smaragdgrönt i solskenet. Man ser de vackra naturscenerierna från toppen av klipporna, där bokskogen plötsligt slutar i ett brant stup. Längs den nästan sju kilometer långa klinten finns flera utsiktsplatser där man kan beundra Möns vita kalkstensklippor. Klipporna bildar en stark kontrast till det smaragdgröna havet, nästan overkligt när ljuset ligger på från vissa håll. Här ute har äter vi vår medhavda danska matsäck från hotellet. Få rätter smakar så bra som utomhus.

Vi återvänder till vårt hotell och äter här gemensam middag.

DAG 4, söndag: Hemåt via Gavnö Slott

Nyköbing – Malmö: Efter en god frukost styr vi kosan lite nordväst. Vårt första mål för dagen är Gavnö slott och slottspark. Vi besöker rokokoslottet och ser bland annat de åtta nyrenoverade rummen. Vi kan också se konstsamlingen och naturligtvis njuta i parken. Den som önskar förbokar sig till ölprovningen av slottets egen produktion. Framåt eftermiddagen åker vi vidare till den gamla kuststaden Köge. En stor del av hamnstadens gamla medeltida stadskärna är fortfarande bevarad. Här är vackert utsmyckade korsvirkesfasader, kullstensgator och mysiga gränder. Det äldsta huset i staden byggdes redan 1527. En ytterligare mysfaktor är naturligtvis att Köge å mynnar ut i stadens hamn. Ett litet fikastopp och sedan styr vi kosan hemåt. Till kvällen är vi åter i Malmö, med mycket ”hygge” i bagaget. Ca 40 mil

2022 - Utflykter

ALLA UTFLYKTER INGÅR I PRISET. Tillägg om man så önskar med Smörrebröd i Köpenhamn och Ölprovning på Gavnö Slott.

Smörrebröd & öl i Köpenhamn

3 smörrebröd och 1 dansk öl 33 cl (alternativt alkoholfritt alternativ) Pris: 250:-

Ölprovning på Gavnö slott

Ölprovning på Slottsbryggeriet med smakning av bryggeriets ölsortiment. Vi får veta mer om både bryggeriet, bryggningsprocessen och ölets historia, medan vi smakar på bryggeriets välrenommerade special-öl. Pris: 250:-

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
19/5BussHotel FalsterMer än 86 495:-Boka

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar (dag 2-4)
  • 1 matsäck för utflykten till Mön
  • 3 middagar (dag 1-3)
  • Samtliga utflykter i programmet. Tillägg för smörrebröd och öl i Köpenhamn 250:- samt ölprovning på Gavnö slott 250:-.
  • Representant för Hemmets Journal vid fler än 25 bokningar.


Bra att veta

Möjlighet finns att boka bussanslutning från Göteborg, Jönköping, Växjö, Kalmar och därom söder liggande orter samt tåganslutning med Snälltåget från Stockholm, Norrköping och Linköping. Möjlighet finns även att boka hotellövernattning i Malmö dagen innan/efter resan där vi hämtar upp/lämnar innan/efter resan. Dessutom erbjuder vi för HJ/IC gratis parkering inhägnat vid Öresundsterminalen varifrån resan utgår för de som kör själv.

Enkelrumstillägg 1 095:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Dansk krona (DKK)

Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö