Skip to main content

Hawaii - Maui & Honolulu ✈

FLYGRESA - Nordamerika - 15 dagar

 

På grund av rådande omständigheter och osäkerheten till följd av Covid-19 har vi valt att under 2021 pausa vårt utomeuropeiska reseutbud. Resorna kommer att komma tillbaka i vårt program, fast först när situationen i världen stabiliserats.

Hawaii - Maui & Honolulu

Paradisiska öar med förtrollande sandstränder, magisk natur och färgglada blomsterkransar väntar. Både Maui och Oahu lockar med upplevelser i världsklass men även avkoppling och ett rikt utbud av aktiviteter för den som önskar. Från vajande palmer, vita stränder och frodig regnskog till livliga storstaden Honolulu. Säg Aloha till Hawaii och följ med på ditt livs drömresa! Dessutom får vi uppleva både Los Angeles och New York.

 

Rundresan i korthet

Dag 1:  Skandinavien - Los Angeles
Dag 2-3:  Los Angeles
Dag 4:  Los Angeles - Kaanapali
Dag 5-7:  Kaanapali
Dag 8:  Kaanapali - Honolulu
Dag 9-10:  Honolulu
Dag 11:  Honolulu - New York
Dag 12-13:  New York
Dag 14:  Flyg från New York
Dag 15:  Landar i Skandinavien

Höjdpunkter på resan!
 • Los Angeles - Änglarnas stad
 • Magiska Maui & "The Road to Hana"
 • Livliga Honolulu på Oahu
 • Stränder i världsklass
 • Pulserande New York
         

Dagsprogram

Dag 1: Mot Änglarnas stad

Flyg till Los Angeles: Vi flyger över Atlanten, den nordamerikanska kontinenten och landar i Los Angeles. Scandoramaguiden möter på flygplatsen och bussen tar oss till fyrstjärniga Hilton Hotel Airport för de inledande tre nätterna. Kvällen är fri för egna aktiviteter.

Dag 2-3: Mytomspunna Los Angeles

Los Angeles: Vi har nu två dagar framför oss i Änglarnas stad, L.A. som den oftast kallas. Den jättelika storstaden Los Angeles är starkt förknippad med filmindustrin, kändisar, glitter och glamour. Vi inleder med en stadsrundtur i Kaliforniens största stad och upptäcker delar som lyxiga Beverly Hills och mytomspunna Hollywood. Vi ser bland annat Hollywood Walk of Fame, Rodeo Drive och Sunset Strip. Andra dagen är helt fri för egna upptäcktsfärder, kanske lockar ett besök på någon av de många inspelningsplatserna? Både Universal Studios, Warner Brothers och Walt Disney erbjuder guidade turer i sina studios. Med sitt kustläge vid Stilla havet erbjuder L.A. flera härliga stränder, kanske lockar Santa Monica eller Venice?

Dag 4: Hawaii hägrar

Los Angeles - Kaanapali: Vi checkar ut och beger oss till flygplatsen för en flygning till Kahului på Maui, den näst största av Hawaiis öar. Långt ute i Stilla havet ligger ögruppen Hawaii som består av hundratals öar varav åtta huvudöar. De mest populära är Maui och Oahu med Honolulu. Här väntar vita stränder och turkost hav, prunkande växtlighet och färgglad mat. Allt i ett tropiskt paradis med en stark identitet och stolta traditioner. Det är inte konstigt att Hawaii är ett drömresmål för många! Väl framme väntar vår transferbuss för färd till avkopplande Ka'anapali Beach Hotel i Kaanapali, vackert beläget längs Mauis västra kust, ca 5 mil.

Dag 5-7: Magiska Maui 

Kaanapali: Vi har nu tre dagar framför oss på "The Magic Isle" som Maui brukar benämnas som. Denna tropiska paradisö kommer sannolikt att uppfylla alla våra hawaiianska drömmar! Här finns något för alla med ett åttiotal stränder, ett prisbelönt kök, botaniska trädgårdar, magisk natur, golfbanor och många olika aktiviteter. Koppla av, njut och missa inte en av världens vackraste solnedgångar! En hel dag ägnar vi åt Mauis mest populära utflyktsmål - "The Road to Hana". Denna vackra och krokiga väg längs östkusten bjuder på magiska naturscenerier med forsande vattenfall, hisnande vyer och tropisk regnskog. Vi gör flera stopp under dagen och några av höjdpunkterna är Kaumahina State Park, den lilla staden Paia, Waianapanapa State Park & Beach och Keanae Valley Lookout. En hel dag med upplevelser på en av världens mest sceniska vägsträckor! Våra två avslutande dagar på Maui är programfria.

Dag 8: Mot nästa ö

Kaanapali - Honolulu: Vi checkar ut och beger oss till flygplatsen för en kortare flygning till Oahu och Honolulu, Hawaiis huvudstad och en storstad med härlig atmosfär. Oahu är berömd för sin vackra natur, drömlika stränder men också tjusiga restauranger och livliga nattliv. Waikiki Beach anses fortfarande vara en av världens bästa stränder och passande nog tar transferbussen oss till bekväma Hyatt Place Hotel Waikiki Beach ett stenkast från den livliga strandpromenaden. Som gjort för en härlig vistelse!

Dag 9-10: Oahu & Honolulu

Honolulu: Vi befinner oss i en pulserande och levande storstad omgiven av palmkantade vita stränder och grönskande berg bestående av vilande vulkaner. Oahu är en underbart vacker ö och vi utforskar den under en dagstur som vi inleder med ett fotostopp på Waikiki Beach innan vi tar oss till surfparadiset Sandy Beach. Senare beundrar vi utsikten över Makapu'u Beach, Rabbit Island och Kaohikaipu Island. Vi besökar en gård som odlar Macadamianötter innan vi äter lunch på the Polynesian Cultural Center. Vi besöker också den pittoreska lilla staden Haleiwa, av många ansedd som världens surfinghuvudstad. Avslutningsvis väntar Dole Plantation, Hawaiis ananasupplevelse! Andra dagen är programfri men för den som önskar erbjuder vi en helikoptertur och en utflykt till Pearl Harbor & USS Arizona Memorial, se Extra arrangemang.

Dag 11: Nattflyget till NYC

Honolulu - New York: Vårt hawaiianska äventyr närmar sig sitt slut och det har blivit dags att vinka farväl till de paradislika stränderna. Vi beger oss till flygplatsen och bordar nattflyget som ska ta oss till New York.

Dag 12-13: ”The Big Apple” ligger för våra fötter

New York: På morgonen landar vi i världsmetropolen och via Brooklyn Bridge tar vi oss till Manhattan och centralt belägna Hilton Garden Inn Hotel Chelsea nära Empire State Building. Vi lämnar vårt bagage för att sedan ge oss ut på en fem timmar lång stadsrundtur i staden som aldrig sover. Vi fokuserar på Uptown och Midtown och får bland annat se Lincoln Center och Metropolitan Opera House, historiska Harlem, 5th Avenue, St. Patrick's Cathedral och Rockefeller Center. Vi passerar det berömda teaterdistriktet Broadway och ser ikoniska Empire State Building. Även om det är första gången du är här kommer du känna igen mycket från filmens värld och nu får du ta del av allt i verkligheten. Kvällen är fri för egna strövtåg och vi har sedan ytterligare en hel dag i New York. För den som verkligen vill se och uppleva staden rekommenderar vi att du följer med på våra utflykter, se Extra arrangemang.

Dag 14: Central Park & hemresa

Flyg från New York: Tidigt på morgonen tar vi som vill tunnelbanan till Central Park för en gemensam promenad. I Central Park är det lätt att glömma att vi faktiskt befinner oss i en av världens största städer. Här finns lummiga skogspartier, gröna ängar, sjöar, underbara promenadstigar och även ett zoo. Vi besöker John Lennons minneslund, Strawberry Fields, och ser den vackra fontänen Bethesda. Efter lunch bär det av till flygplatsen och under seneftermiddagen lyfter vi för färden tillbaka över Atlanten.

Dag 15: Tillbaka till verkligheten

Landar i Skandinavien: Flyget från New York landar tidig morgon lokal tid och med en drömresa i bagaget säger vi adjö till varandra. På återseende!

Extra arrangemang


Utflykterna måste förbokas minst 1 månad före avresa.

Helikopterfärd Oahu

Det bästa sättet att uppleva Oahus fängslande natur är från ovan! På denna tur får vi se öns fenomenala naturscenerier med gömda regnskogar, frodiga dalgångar och imponerande historiska landmärken. Världsberömda Waikiki Beach, korallrev och de vita stränderna på Waimanalo. Vi ser klipporna vid Nuuanu Valley, Dole Plantation och Pearl Harbor & USS Arizona Memorial. Detta är bara några av höjdpunkterna. En upplevelse du inte vill vara utan!
Pris ca 2 695:-

Pearl Harbor & USS Arizona Memorial

En resa till Hawaii är knappast komplett utan ett besök vid Pearl Harbor, den amerikanska flottbasen som anfölls av japanska stridsflygplan den 7 december 1941 vilket gjorde att USA drogs in i andra världskriget. Att besöka USS Arizona Memorial är en mäktig och rörande upplevelse, under ytan skymtar vi slagskeppet på sin viloplats med vetskap om att över 900 besättningsmän aldrig bärgades. En upplevelse som knappast lämnar någon oberörd. Förutom att besöka Pearl Harbor passar vi också på att titta på några av Honolulus sevärdheter.
Pris ca 595:-

Södra Manhattan & Top of the Rocks

Med tunnelbanans hjälp beger vi oss Downtown och promenerar längs Wall Street, passerar den berömda New York Stock Exchange, fortsätter till Broadway och vidare till Battery Park. Från den sydligaste delen av Manhattan skymtar vi Frihetsgudinna och Ellis Island. Vi ser också Ground Zero där World Trade Centers tvillingtorn en gång ståtat. Platsen är i dag känd som 9/11 Memorial. Eftermiddagen är fri för egna upptäckter innan vi på kvällen tillsammans promenerar till Rockefeller Center och Top of the Rock. Från 70:e våningen njuter vi av de magnifika vyerna över New York!
Pris ca 495:-

Bra att veta

Visum
Svenska och norska medborgare kan resa till USA som turister under högst 90 dagar med ett förenklat visum, ESTA (Electronic System for Travel Authorization) enligt det så kallade Visa Waiver Programme (VWP). Samtliga resenärer ansöker själva om ESTA - inresetillstånd.

Ansökan görs genom att fylla i ett elektroniskt online-formulär. För detta betalas en avgift på 14 USD. Du ansöker på internet genom ESTA på adress: https://esta.cbp.dhs.gov. Ansökan kan göras hur tidigt som helst, men senast 72 timmar före avresan till USA. I de flesta fall får man svar inom ett par minuter. Ansökan på ESTA:s webbplats kan göras på svenska. Om du saknar ansökan/tillstånd genom ESTA kan du bli vägrad inresa till USA.

OBS! Amerikanska myndigheter har beslutat att införa speciella regler för dem som besökt Iran, Irak, Syrien, Sudan, Somalia, Jemen och Libyen efter 1 mars 2011 liksom för den som är medborgare i något av dessa länder. Reglerna innebär att man inte längre omfattas av Visa Waiver Programme (VWP) och måste därför ansöka om visum på den amerikanska ambassaden.

Vid oklarheter eller frågor om inresetillstånd eller visum, vänligen kontakta amerikanska ambassaden/konsulatet. USA:s ambassad har telefonnummer 08-783 53 00. Information kan också hämtas på www.usemb.se.

Passet måste vara maskinläsbart och giltigt under hela resans vistelse. Är passet inte maskinläsbart måste ett amerikanskt visum införskaffas före avresa. Resenärer av annan nationalitet än svensk bör kontrollera vad som gäller med amerikanska ambassaden alternativt sin egen myndighet. Vid inresa fotograferas alla och fingeravtryck registreras av immigrationsmyndigheten.

Före avresa måste vi samla in olika delar av dina personuppgifter. API (Advance Passenger Information) är information som krävs av amerikanska myndigheter om samtliga personer som reser till och från landet. Flygbolagen är bundna att enligt lag överföra API/APIS information innan avresa. Denna information skickar du till oss snarast möjligt genom att fylla i online-formuläret scandorama.se/inreseinformation. Det är resenärens ansvar att lämna korrekt information annars kan ombordstigning på planet nekas och det är viktigt att uppgifterna överensstämmer exakt med uppgifterna i passet.

Det är viktigt att man kommer i god tid till flygplatsen men även till avgångsgaten. Passagerare kan bli ombedda att sätta på medtagen elektronisk utrustning vid gaten för att visa att den fungerar normalt. Därför ska surfplattor, datorer och telefoner som ska tas med ha tillräckligt med batteri.

För övriga nationaliteter rekommenderar vi att ta kontakt med det aktuella landets ambassad för att klargöra om visum krävs.

Tips för ESTA-ansökan:
Namn:
Har du flera efternamn ska dessa fyllas i, eftersom flygbokningen är bokad så. Alla efternamn måste stå med i flygbokningen.
Specialtecken: Skriv aldrig in några Å, Ä, Ö i varken namn eller i adress utan ersätt dessa med A eller O.
Flygnummer: Hittar du på din biljett från Scandorama, mellanlandar du räcker det med flygnumret för den sista sträckan som landar i USA.
Adress i USA: Detta gäller endast det första boendet i USA. Adressen till hotellet hittar du på Scandoramas hemsida under beskrivningen av resan.
Om det är någon fråga du inte förstår, tryck på det lilla frågetecknet på höger sida ovanför rutan för närmare förklaring. På vissa frågor räcker det att skriva UNKNOWN.
Betalning: ESTA ska kosta $14, ca 130 SEK. Om det kostar mer har du gått in på en samlingssida. Det finns flera företag på nätet som tar betalt för att lägga in exakt den informationen som står i ESTA ansökan.

Vaccinationer
Ta kontakt med en Vaccinationscentral för rådfrågning om rekommenderad vaccination då detta ändrar sig kontinuerligt.

Mediciner
Nödvändiga mediciner och andra viktiga saker som du inte klarar dig utan skall tas med som handbagage, vilket du själv ansvarar för. Mediciner ska vara i originalförpackning. För vissa mediciner och sprutor krävs intyg, hör med ditt apotek om du är osäker vad som gäller.

Dricks
Det är i många länder kutym att lämna dricks och som resenär förväntas man ta seden dit man kommer. Många inom servicebranschen förväntas tjäna in en stor del av sin inkomst genom dricks, såsom lokalguider, chaufförer, väskbärare, hotellstäderskor, kypare etc. Av praktiska och kulturella skäl är det olämpligt att förbetala dricks. Drickssystemet är en sporre att alltid ge bästa möjliga service. Därför rekommenderas att dricks ges efter erhållen service. Generellt brukar det rekommenderas 2-4 USD/EUR per dag till chaufför och 3-5 USD/EUR per dag till lokalguide. Våra guider ger utförligare information på respektive resmål. Dricks till chaufför och lokalguide är inte inkluderat i resans pris.

Övrigt
I de fall då det ej ingår lunch eller middag kommer Scandoramaguiden och den engelsktalande lokalguiden att vara behjälpliga och komma med tips och förslag på restauranger.

Tid: Sverige – 6-11 timmar
Valuta: US-Dollar
Kreditkort: Kort accepteras i stor utsträckning
Elektricitet: 110 volt, adapter behövs.

Information

Allt detta ingår

 • Flygresa till Los Angeles, Los Angeles - Kahului, Kahului - Honolulu, Honolulu - New York samt New York - Skandinavien
 • Flygskatter och flygplatsavgifter
 • Flygplansmåltider under långflygningarna
 • Rundresa med Scandoramaguide
 • Engelsktalande lokalguide
 • 12 övernattningar i dubbelrum
 • 7 frukostar (dag 5 - 11)
 • 1 lunch (dag 9)
 • Arrangemang enligt program


Tillägg

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Enkelrumstillägg från 15 995:-

Frukost ingår inte i resans pris förutom i Kaanapali och Honolulu då hotellen i regel inte erbjuder detta. Hotellen är belägna med närhet till serveringar där det finns möjlighet att äta frukost på egen hand.

Sista minuten
5/8Bordershopfrån 795:-
5/8Göta Kanal & Östergötland Weekendfrån 3 995:-
8/8Nordkap med Lofotenfrån 15 195:-
8/8Dalarnafrån 3 995:-
8/8Jylland med Skagenfrån 5 695:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö