Skip to main content

Hamburg & Bremen

BUSSRESA - Tyskland - Rundresa - 5 dagar

Hamburg & Bremen - Duo med stadspuls & marin atmosfär - Nyhet!

Få städer har de senaste åren spänt bågen lika hårt som Hamburg och med sådan träffsäkerhet avlossat pilen rakt in i framtiden. Vår närmaste världsstad vimlar numera av modern arkitektur, djärva framsteg och vitaliserande kontraster. Hansekollegan Bremen bjuder på gemyt kombinerat med flaneringsstråk och klassiska sevärdheter. Tillsammans säkerställer de upplevelser för alla våra smaker!


Snabba fakta!
  • Miljonärsstaden Hamburg och borgarstaden Bremen i en oemotståndlig kombination.
  • Vi bor centralt och bra i både Hamburg och Bremen!
  • Ypperlig shopping och trevliga utflykter med bland annat båtturer i båda städerna.

Dagsprogram

Dag 1, söndag: Via Danmark till Tyskland

Malmö - Hamburg: Vi träffas på morgonen i Malmö, där vår guide och bekväma buss väntar. Förväntningarna ligger i luften när vi via Öresundsbron rullar genom Danmark och från Rödby tar färjan till tyska Puttgarden. Efter ett lunchstopp i en trevlig tysk by fortsätter vi mot Hamburg. Framåt eftermiddagen tar vi in på Junges Hotel och kan genast börja utforska staden, ca 37 mil.

Dag 2, måndag: Storstaden Hamburg

Hamburg: Tysklands näst största stad är en av världens stora maritima metropoler och få städer andas så mycket av hamn och hav som Hamburg. Gågatan Mönckebergstrasse är den stora affärsgatan med ett brett utbud för alla plånböcker. Exklusiva butiker kantar praktboulevarden Jungfernstieg utmed sjön Alster och här finner vi även kaféer och serveringar. Alster är ett av flera vattendrag som bidrar till trivseln och för tanken till sydligare breddgrader. I närheten sträcker det mäktiga rådhuset från 1800-talets slut sitt stolta torn mot himlen. Rådhuset är en viktig symbol för staden, där både stads- och delstatsparlament samlas eftersom Hamburg även är en delstat. På 800-talets början låg här en bosättning kring klostret Hammaburg. Vid denna tid lämnade munken Ansgar klostret och begav sig norrut för att kristna Sverige och sedan dess har Hamburg haft nära kontakter med Norden. Staden har dessvärre förstörts vid flera tillfällen, bland annat vid storbranden 1842 och under andra världskrigets bombräder, men mycket av de historiska delarna har återuppbyggts. De senaste decennierna har dessutom Hamburg gått igenom en imponerande förvandling och stadens olika delar visar upp ett spektrum av skilda uttryck och intryck. För oss nyfikna väntar talrika upptäckter!

Dag 3, tisdag: Från en hansestad till en annan

Hamburg - Bremen: Efter lunch beger vi oss likt de välkända stadsmusikanterna mot Bremen, men till skillnad från denna kvartett hoppas vi verkligen komma fram till staden och bland annat just hälsa på statyn över de fyra djurvännerna. Under eftermiddagen checkar vi således in på InterCity Hotel och kan sedan på allvar djupdyka i Bremens digra utbud, ca 13 mil.

Dag 4, onsdag: Vackra Bremen

Bremen: I likhet med Hamburg är Bremen inte bara en stolt hansestad utan även ett eget förbundsland. Bremenbornas framgångsrika strävan efter oberoende och frihet manifesteras genom Rolandstatyn som med sitt svärd och sin sköld vid det gamla marknadstorget trotsigt blickar ut mot domkyrkan St. Petri. I sällskap med det intilliggande rådhuset, av många ansett som det vackraste i hela Tyskland, tillhör Roland Unescos världsarv. Floden Weser slingrar sig fram genom staden och tillsammans med den gamla vallgraven ramar vattnet in Altstadt, den gamla stadsdelen, som rymmer de allra främsta sevärdheterna. Schnoorkvarteren kännetecknas av korsvirkeshus och en labyrint av vindlande gränder där serveringar och små butiker ligger vägg i vägg. Böttcherstrasses unika klockspel och klassiska tegelstensarkitektur leder fram till ovan nämnda marknadstorg. I Bremen är det lätt att trivas och trots att staden har över en halv miljon invånare känns stadskärnan intim och inbjudande. Schlachte kallas promenaden längs Weser och under alla årstider ses såväl besökare som bofasta flanera här för att njuta av det rikliga utbudet av mat och dryck. Nu har turen kommit till oss!

Dag 5, torsdag: Åter mot Sverige

Bremen - Malmö: Efter frukost ger vi oss av norrut och efter givande gränshandel fortsätter vi mot Puttgarden där båten väntar. Väl i Danmark rullar milen snabbt och vi beräknas vara tillbaka i Malmö vid 20-tiden, ca 47 mil. 

 

Utflykter

UTFLYKTSPAKET
Pris 1 070
:- (ordinarie pris 1 190:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Klassiska Hamburg

Vi börjar med att besöka den välmående stadsdelen Blankenese där förmögna skeppsredare och köpmän har låtit uppföra påkostade villor utmed Elbes norra strand. I Jenischpark kan vi njuta av ett praktfullt parklandskap och imponerande utsikt. Även runt Alstersjöarna breder flotta bostäder ut sig blandat med lummig grönska medan vi från St. Michaeliskirches kyrktorn får möjlighet att blicka ut över centrala Hamburg. Minnesmärket över den sönderbombade St. Nikolaikirche skänker perspektiv på tillvaron och stämmer till eftertanke.
Pris ca 175:-

Båttur i Hamburgs hamn

Framåt kvällen gör vi en spännande rundtur i Hamburgs hamn, Europas andra i storlek efter Rotterdam. Hamnen är porten till världen och här känner vi både en behaglig sjöbris och en fläkt av fjärran länder. Vi låter oss imponeras av ett virrvarr av kanaler, kranar och gigantiskt stora skepp från världens alla hörn!
Pris ca 295:-

Maritima Hamburg

En av Hamburgs verkliga signaturbyggnader är Landungsbrücke, navet i själva hamnen. I närheten finner vi svenska Gustaf-Adolfskyrkan och här ligger också det klassiska seglingsskeppet Rickmer Rickmers förtöjd. Stadens nya och firade landmärke, Elbphilharmonie, höjer sin glasfasad likt ett kraftfullt segel över tegelfundamentet och symboliserar färden mot framtiden. I populära Speicherstadt har de gamla lagermagasinen varsamt renoverats och samsas numera med trevliga serveringar, museer och modern arkitektur. Vi avslutar vid Chilehaus som uppfördes av en skeppsmagnat för hundra år sedan. Undrar från vilken vinkel vi kan ta det bästa fotot?
Pris ca 125:-

Alternativa Hamburg

Stadens gröna lunga, Planten un Blomen, ligger invid de på senare tid så välbesökta stadsdelarna Sternschanze och Karolinenviertel. Här finner vi kreativa butiker, konstnärskollektiv och olika typer av marknader. På Millerntor spelar kultlaget St. Pauli sina hemmamatcher inför utsålda läktare och i andra ändan av stadsdelen slog Liverpoolbandet The Beatles igenom för knappt sextio år sedan. En spännande och annorlunda del av staden väntar oss alltså!
Pris ca 125:-

Rundtur i Bremen

Med buss och till fots bekantar vi oss med Hansestadt Bremen och dess sevärdheter. Vatten, grönska och välbevarad arkitektur från olika epoker sätter sin prägel på stadsbilden. Som en gördel omfamnar grönområdet Am Wall stadskärnan och innanför flankerar två av Bremens legendariska statyer det smäckra rådhuset. I en stad som har byggt sitt välstånd på handel är så klart den nuvarande handelskammaren inrymd i en värdig byggnad, Schütting, och på andra sidan torget strävar domkyrkan St. Petris båda torn mot skyn. Vår guide tar oss med på en intressant rundtur!
Pris ca 175:-

Bremen från vattnet

Vi går ombord på en utflyktsbåt som tar sig fram på floden Wesers vågor. Medan vi njuter av vyn över staden från vattnet går färden längs det populära flaneringsstråket Schlachte och vidare genom hamnområdet. Ombord finns det möjlighet att få något gott att dricka och med den svalkande brisen kommer en lätt frihetskänsla!
Pris ca 295:-

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 4 övernattningar i dubbelrum
  • 4 frukostar (dag 2 - 5)


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg från 1 495:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 1 - 3

Junges Hotel, Hamburg
Junges Hotel, Hamburg
Välskött och bekvämt hotell med modern stil. Centralt och bra läge med promenadavstånd till centralstationen och shoppinggatan Mönckebergstrasse. Hotellet: Komfortabelt och bra 3-stjärnigt superiorhot...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 3 - 5

Intercity Hotel, Bremen
Intercity Hotel, Bremen
Modernt och bekvämt hotell med god tysk komfort. Det har en trevlig bar vars stil påminner lite om ett franskt brasserie. Här kan du njuta av en kall öl medan du tittar ut på det livliga folkvimlet. M...
Sista minuten
4/10Spansk vinresa från Arlandafrån 9 695:-
4/10Spansk vinresa från Kastrupfrån 9 495:-
6/10Berlin Weekendfrån 3 595:-
6/10Stettin Weekend Radisson Blu Hotel Szczecinfrån 3 595:-
6/10Rom från Arlandafrån 8 095:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö