Grado

BUSSRESA - Italien - Rundresa - 9 dagar

Grado - Historisk semesterort i underbara omgivningar

Längst ut i Maranolagunen vid Triestebukten i den nordligaste delen av Adriatiska havet finner vi den förtjusande badorten Grado, med en välbevarad medeltida stadskärna. Italienarna prisar Grado som Regina delle Spiaggie, strändernas drottning. Denna trevliga bussresa bjuder på välskötta långgrunda stränder, god mat och prisvärd shopping. Läget är också helt perfekt för dagsturer till Venedig och spännande utflykter i grannskapet!


   

 

12 personer ger medelbetyg 4,3 av 5

★ ★ ★ ★ ★

Se reseledare Barbro berätta om sitt favoritresmål, Grado »

Snabba fakta
  • En fantastisk plats vid Medelhavet för sol & bad.
  • Grado är en riktig pärla med underbar sandstrand och mysig stadskärna.
  • Missa inte utflykten till Venedig eller båtturen på Grado-lagunen!

2022 - Dagsprogram

Dag 1, lördag: Avkoppling genom Tyskland

Malmö - Hof: Resan tar sin början på Öresundsterminalen i Malmö. Vi sätter kurs mot kontinenten och i danska Gedser åker vi ombord på färjan till Rostock. Vi gör uppehåll både för en kaffetår och middag innan vi framåt kvällen anländer till Hotel Central i Hof, ca 74 mil.

Dag 2, söndag: Alperna hägrar

Hof - Grado: Skönt utvilade möter vi åter vår guide vid bussen för vidare färd. Under dagen stannar vi för lunch i södra Bayern innan vi kommer in i Österrike och passerar genom en hisnande alpvärld. Vi låter oss hänföras av de magnifika vyerna medan vi lutar oss tillbaka i det bekväma bussätet. Senare under eftermiddagen korsar vi den italienska gränsen och nu är det inte långt kvar innan vi når charmiga Grado, beläget längst ut i Maranolagunen i nordligaste Medelhavet, ca 78 mil. Vi checkar in på Hotel Diana och kan sedan njuta i fulla drag av underbara dagar i Italien.

Dag 3-7, måndag - fredag: Underbara Grado

Grado: Härliga Grado är på många sätt den ultimata semesterdestinationen; fina sandstränder, en fascinerande övärld och många vackra städer finns i vår omgivning. Grado i sig är också sevärt. Vi kan under våra dagar här flanera längs strandpromenaderna, njuta av den italienska glassen och passa på att sola på de välskötta sandstränderna. I den välbevarade stadskärnan, med vindlande gränder och välskötta gamla stenhus, samsas trevliga serveringar med ett omväxlande shoppingutbud. Vi som önskar omväxling från strandlivet har möjlighet att följa med vår guide på utflykter till sägenomspunna Venedig, renässansens Palmanova och pulserande Trieste. Kanske lockar även de goda lokala vinerna?

Dag 8, lördag: Norrut via Österrike

Grado - Elfershausen: Vi lämnar Grado och Italien och färdas åter genom mäktiga Alper på vår väg norrut. Under dagen passerar vi Salzburg och München och stannar för fikapauser, lunch och middag innan vi når Elfershausen i norra Bayern, ca 81 mil. Vi checkar in på Hotel Ullrich och sköna sängar väntar.

Dag 9, söndag: Borta bäst men hemma bra

Elfershausen - Malmö: Efter frukost fortsätter färden. Vi stannar för lunch innan vi kommer till färjeläget i Puttgarden. Här stiger vi ombord på färjan till Danmark. Snart passerar vi även Öresundsbron och är tillbaka på Öresundsterminalen i Malmö vid 20-tiden, ca 82 mil. Det är dags att säga arrivederci till våra medresenärer och vår guide. På återseende!

2022 - Utflykter

     
 

UTFLYKTSPAKET
Pris 1 490:-
(ordinarie pris 1 655:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

 
     

Palmanova & vingårdsbesök

Palmanovas centrum omgärdas av höga och välbevarade stadsmurar men mest speciellt med denna stad är den annorlunda stadsplanen, så kallad radialstadsplan. Vi gör en gemensam promenad i detta arkitektoniska underverk. I grannskapet finns många trevliga vingårdar och vi hälsar på en av dem. Vi får veta lite mer om de lokala druvorna och självklart både provsmaka och möjlighet att göra prisvärda inköp!
Pris ca 295:-

Aquileia & grappaprovning

Vi besöker Aquileia som under 100-talet var en av världens största städer. Vår guide tar med oss på en rundtur och vi får bland annat se den av Unesco världsarvsklassade kyrkan Santa Maria Assunta vars äldsta delar är från 300-talet. Här inne finns det vackra mosaiker och fresker varav en del är över tusen år gamla. I Aquileia finner vi också en mycket ansedd grappatillverkare. Denna underskattade dryck, som kan framträda både len och mild såväl som rivig och barsk, framställs av druvrester från vintillverkningen. Förutom hemligheten bakom alkemin får vi naturligtvis också veta hur man bäst ska avnjuta grappan. (Grappaprovningen genomförs ej på avresan 20/8.)
Pris ca 265:-

Sagolika Venedig

Vi besöker broarnas och kanalernas stad, en verkligt annorlunda stad. Dagens puls förenas med en mer än tusenårig historia. Resan går med buss, men sista biten åker vi naturligtvis båt som sig bör. Här väntar fantastiska upplevelser i form av arkitektur, konst och kultur. Vi tar en titt på Markusplatsen med alla sina duvor, kampanilen och det anrika Dogepalatset. Promenera sedan över den kända Rialtobron eller passa på att åka gondol, ett minne för livet!
Pris exkl gondoltur ca 525:-

Pärlan Trieste

För några år sedan utsågs Trieste till ”världens mest underskattade resmål” av reseexperterna på Lonely Planet så missa inte denna utflykt! På 1800-talet var Trieste en av Europas ledande hamnstäder och det habsburgska imperiets viktigaste stad efter Wien, Budapest och Prag. I dag är Trieste pärlan i en av Italiens rikaste regioner, Friuli-Venezia Giulia, och en kosmopolitisk stad med suveräna shoppinggator, fina restauranger och trevliga kaféer.
Pris ca 245:-

Båttur i lagunen

Vi beger oss ner till hamnen och kliver ombord på en båt. Nu väntar en trevlig rundtur på den vackra Grado-lagunen som skyddas naturligt av alla små öar som just kännetecknar en lagun. Medan vi kryssar runt bland kanalerna hänförs vi av lagunens unika flora och fauna. Många pilgrimer har ända sedan 1200-talet vallfärdat till ön Barbana som i dag hyser en basilika tillägnad Jungfru Maria. Att lagunen varit ett tillhåll för många fiskare visar sig också när vi glider förbi historiska hyddor där fiskare förr bodde, så kallade casonis. Vi lägger sedan till i Marano Lagunare, som ligger i den andra änden av lagunen, där vi gör ett uppskattat besök innan det är dags att ta bussen tillbaka till Grado.
Pris ca 325:-

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

12 personer ger resan medelbetyget 4,3 av 5

★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★

En härlig resa dock ej så varm o skön som vi tänkt oss. Det var ett härligt gäng och vi hade så roligt om kvällarna när vi åt middag. vi åker säkert med er igen, men inget är bestämt.Vi gillar bussresor, allt är så väl ordnat.

av

★ ★ ★ ★

 


-

av

★ ★ ★ ★

 


Underbar by. Nära till allt, omhändertagande personal och toppenmysiga middagar.

av

★ ★

 


Har tidigare skickat in ett brev till Er som redogör för hur vi uppfattade vår resa. Hoppas att Ni kan uppfatta negativ kritik som något konstruktivt i sitt sammanhang och att det kan leda till något positivt. Vi har inte tappat förtroendet för Er utan ska åka snart igen. GOD FORTSÄTTNING på det nya reseåret 2018!

av

★ ★ ★ ★ ★

 


Bland det vackraste vi upplevt i Italien. Mysigt hotell där ägarfamiljen intog sina måltider tillsammans med oss och där servicen var lite utöver det vanliga.

av

★ ★ ★ ★ ★

 


En underbar resa till ett ett underbart resmål! Vi kommer säkert tillbaka! Ser redan fram emot 2018 med er!

av

★ ★ ★ ★

 


Älskade Grado men dessvärre var hotellet sunkigt. Resan med Er och reseledaren var utmärkt. Reser gärna igen!!

av

★ ★ ★ ★ ★

 


Mycket trevligt hotell och personal. Bra läge. Maten var väldigt god. Inte långt till havet. Bra guide och chaufför. Allt perfekt. Kommer att åka dit igen.

av

★ ★ ★ ★ ★

 


En magisk resa Grado är en liten stad som har allt inom räckhåll. Hotellet litet mysigt familjeägt,god mat, trevliga medresenärer. Guide och chaufför jättebra. Skulle gärna åka tillbaks med 16 dagar 9 dagar går för fort. Rekommenderas varmt❗️

av

★ ★ ★ ★ ★

 


En fantastisk plats med gammal antik stad i fin harmoni med ny vacker bebyggelse. Resan innehöll också trevliga utflykter och en mycket bra och engagerad guide. Kan varmt rekommenderas

av

★ ★ ★ ★ ★

 


Bra guide (informativ kunnig) utmärkt chaufför (lugn trygg) trevlig stad mysigt hotell (trevliga samtal med ägarna-personalen) suveräna utflykter (Trieste Venedig Palmanova svårt att toppa) tur med vädret. Vad mer att önska? Jo tiden gick för fort.

av

★ ★ ★ ★ ★

 


En ljuvlig resa, som bjöd på allt! Vi njöt av dagarna på stranden, varvade med utflykter, kvällarna med fantastiska middagar och härlig samvaro. Nu längtar vi till nästa äventyr!

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 8 övernattningar i dubbelrum
  • 8 frukostar (dag 2 - 9)
  • 6 middagar (dag 2 - 7)


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 1 495:-

Avresa 28/5 och 23/7 bor vi på Mercure Hotel Maininsel i Schweinfurt dag 8-9.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)