Georgien & Armenien ✈

FLYGRESA - Georgien, Armenien - Rundresa flyg & buss - 8 dagar

 

Georgien & Armenien
- Två oupptäckta pärlor

Där Europa möter Asien finner vi de fascinerande länderna Georgien och Armenien. Trots deras geografiska närhet är skillnaderna länderna emellan markanta. Varierade landskap, spännande historia och annorlunda mat- och dryckestradition. Följ med och upptäck två fantastiska länder före alla andra!

Snabba fakta!
 • Alla utflykter ingår i resans pris!
 • Georgiens huvudstad Tbilisi utsett till 3:e bästa resmål 2018 av National Geographic.
 • Trevliga utflykter i och omkring huvudstäderna Tbilisi och Jerevan, Sevansjön, armenisk brandy, Kakhetidalen mm.
Skriv ut
Eposta länk
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Status:
Inga tillgängliga platser

Dagsprogram

Utflykter

Avgångar & priser

Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår

 • Flygresa till Tbilisi t/r 
 • Flygskatter och flygplatsavgifter 
 • Flygplansmåltider
 • Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r 
 • Rundresa med Scandoramaguide 
 • 7 övernattningar i dubbelrum 
 • 7 frukostar (dag 2 - 8) 
 • 2 luncher (dag 3 och 7) 
 • 6 middagar (dag 2 - 7) 
 • Engelsktalande lokalguide 
 • Utflykterna Stadsrundtur i Tbilisi, Haghpatklostret, Sevansjön - Armeniens juvel, Hedniska templet Garni, Stadsrundtur i Jerevan, Armenisk brandy, Mtscheta, Gori & Uplistsikhe samt Undersköna Kakhetidalen


Bra att veta

Georgien har väldigt stränga regler när det gäller vilka mediciner som får föras in i landet. Läkemedel som inte är narkotikaklassade i Sverige, är många gånger det i Georgien. Måste du ta med dig medicin eller värktabletter ska du ha både recept och läkarintyg till varje läkemedel, vilka måste vara på engelska. Och även då kan tullpersonalen beslagta medicinen för att undersöka den.

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Enkelrumstillägg 2 795:- 

Observera att avresorna 26/5 och 29/9 startar en lördag samt att avresa 14/10 startar en söndag.

Avresa 26/5 bor vi på Hotel Iota i Tbilisi dag 5-8.
Avresa 14/10 bor vi på Ani Plaza Hotel i Jerevan dag 4-5.

Vi reserverar oss för att andra likvärdiga hotell kan förekomma utan att vi blir informerade om det i förväg.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Amerikanska Dollar (USD)

Språk: Georgiska och armeniska. Majoriteten talar även ryska.
Alfabet: De georgiska och armeniska alfabeten liknar inga andra. Viss text förekommer med kyrilliska och latinska bokstäver.
Klimat: Under vår och höst råder oftast liknande klimat som vid Medelhavet med behagliga temperaturer på dagarna och relativt svala nätter. Både varmare och svalare temperaturer kan förekomma. 
Tid: Svensk tid + 2 timmar.
Valuta: Georgiska Lari (GEL) och Armeniska Dram (AMD). Dessa valutor har in- och utförselförbud och kan inte växlas i Sverige. De går dock att växla mellan varandra på flertalet växlingskontor i Georgien och Armenien. Vi rekommenderar att du tar med euro eller amerikanska dollar i kontanter och växlar på plats till lokal valuta. 
Kreditkort: MasterCard och Visa kan användas som betalningskort i större butiker och på hotell. Bankomater finns i de större städerna.
Elektricitet: 220 V. 
Visum: Krävs ej för svenska och norska medborgare.
Passet måste vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst. För övriga nationaliteter rekommenderar vi att ta kontakt med det aktuella landets ambassad för att klargöra om visum krävs.

Det är i många länder kutym att lämna dricks och som resenär förväntas man ta seden dit man kommer. Många inom servicebranschen förväntas tjäna en stor del av sin inkomst genom dricks, såsom lokalguider, chaufförer, väskbärare, hotellstäderskor, kypare etc. Att ge dricks är frivilligt och ska ges som en uppskattning vid mottagandet av god service. Av praktiska och kulturella skäl är det olämpligt att förbetala dricks. Drickssystemet är en sporre att alltid ge bästa möjliga service. Därför rekommenderas att dricks ges efter erhållen service. Våra guider ger rekommendationer om hur mycket som är lämpligt. Dricks till chaufför och lokalguide är inte inkluderat i priset.

Ta kontakt med en Vaccinationscentral för rådfrågning om rekommenderad vaccination då detta ändrar sig kontinuerligt.

Hotell

Övernattningshotell

Övernattning Dag 3 - 4

Trevligt semesterresort som erbjuder både hotellrum och olika lägenheter i "stugor". Hotellet som öppnade för ca 15 år sedan har på grund av sitt vackra läge direkt vid sjön blivit en uppskat ....

Övernattning Dag 4 - 5

Traditionellt hotell med svulstig exteriör och imponerande lobby med kristallkronor och marmorgolv. Trots att hotellet byggdes så sent som 2013 har det en äldre atmosfär delvis på grund av den klassiska och någo ....

Övernattning Dag 5 - 8

Stort och högt fyrstjärnigt hotell med hög komfort och goda gästrecensioner. Hotellet är inhyst en en stor glasförsedd skyskrapa som ger ett imponerande intryck där det står ut mot omgivande bebyggelse. ....