Genuina Apulien med Bo Hagström & DN Erbjudanden ✈

Avresa: 1/10 - 7/10 från Arlanda

 

Genuina Apulien med Bo Hagström

Trots att Apulien med sina långa stränder, kristallklart vatten och vitkalkade små genuina byar kan beskrivas som ett turistparadis så är det faktiskt nästan bara italienarna själva som upptäckt den italienska klacken. Här möter vi ett annorlunda Italien och det är en resa i både tid och rum. Både den romerska och grekiska kulturen har satt djupa spår i den här regionen. I flera byar i Salento-området som vi besöker talas till exempel fortfarande en slags gammalgrekiska. Vår ciceron i detta mytomspunna landskap är Bo Hagström, känd från TV-succén Solens mat.

Den förtrollande barockstaden Lecce och den gamla hamnstaden Bari blir våra fasta punkter på resan. Härifrån gör vi utflykter till de unika ”trullihusen” i Alberobello, till den vita staden Otranto, till magiska Gallipoli och charmiga byar på Salentohalvön. På en bondgård utanför Bari får vi uppleva det genuina apuliska köket. Mat och vin spelar naturligtvis en viktig roll på mina resor. Här bjuds vi på den nyttiga medelhavsdieten med mycket grönsaker, pasta och en underbar olivolja. Och vi provar oss naturligtvis igenom det enorma utbudet av goda viner. Apulien är det största odlingsområdet för vin i Italien. Landskapet är omgärdat av två hav, Adriatiska och Joniska haven, men det är ett utpräglat jordbruksområde. Redan under antiken var Apulien något av Edens lustgård för romarna, vilket väl sätter fantasin i rörelse.

– På mina resor vill jag att man ska känna smaken av den plats där man befinner sig. Det är så man förstår vilket fantastiskt kulturarv maten faktiskt är, säger Bo.

Skriv ut
Eposta länk
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Status:
Inga tillgängliga platser

Dag för dag

Avgångar & priser

Avresa
Hotell
Avreseort
Pris från
 
1 / 10
Arlanda
19 980:-
Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår

 • Flygresa Arlanda - Bari t/r
 • Flygskatter och flygplatsavgifter
 • Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r
 • 6 övernattningar i dubbelrum på hotell av mycket god klass
 • 1 välkomstdrink
 • 6 frukostar (dag 2 - 7)
 • 4 luncher inkl dryck på av Bo Hagström noga utvalda restauranger (dag 2 - 4, 6)
 • 2 middagar inkl dryck på av Bo Hagström noga utvalda restauranger (dag 1, 5)
 • Vinprovningar (dag 2 & 3)
 • Ciceron Bo Hagström
 • Alla utflykter och besök i programmet

Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning vid Arlanda dagen före din resa samt vid hemkomst.
Enkelrumstillägg 3 195:-

Hotell

Destinationshotell

Övernattning Dag 1 - 4

Förstklassigt deluxe hotell i historisk byggnad med tidsenlig design och ett perfekt läge i Lecces historiska centrum. Hotellet: På hotellet finns bl.a. frukostmatsal, ...

Övernattningshotell

Övernattning Dag 4 - 7

Välkänt hotell i hjärtat av Baris gamla stad med gamla anor och en tidsenligt inredning. Hotellet: På hotellet finns bl.a. restaurang, café och bar. Våninga ....