Gardasjön - Garda

BUSSRESA - Italien - Rundresa - 9 dagar

Gardasjön - Garda
- Följ med till den glittrande sjön, Venedig & vinprovning

En fantastisk kombination av kultur, natur och den italienska solen väntar på den här bussresan. Gardasjön är bedårande vacker och vattnet azurblått och utomordentligt klart. De gamla städerna som ligger vid stranden är typiska med sina smala gränder och genuina stadskärnor. De vänliga invånarna gör detta till den ideala utgångspunkten för en underbar och lyckad semester!


Se även Gardasjön - Riva del Garda »

 

27 personer ger medelbetyg 4,6 av 5

★ ★ ★ ★ ★

Snabba fakta
  • Älskat & klassiskt resmål!
  • Uppskattad vintur till Valpolicella.
  • Vi bor i mysiga orten Garda.

2022 - Dagsprogram

Dag 1, lördag: Med drömmar om Italien

Malmö - Meerane: Resan tar sin början på Öresundsterminalen i Malmö. Vi färdas genom Danmark till Gedser varifrån vi tar färjan över till Rostock. Efter dagsetappen genom Tyskland kommer vi fram till Hotel Meerane i Meerane som tar emot med middag och sköna sängar, ca 72 mil.

Dag 2, söndag: Via Brennerpasset

Meerane - Garda: Efter frukost fortsätter resan genom Tyskland. Vi äter lunch på en trevlig restaurang utmed färdvägen i Bayern och under eftermiddagen kör vi över gränsen till Österrike och passerar Innsbruck. Överallt ser vi höga alptoppar. Efter det högt belägna Brennerpasset kommer vi till Italien och når på kvällen vårt semesterparadis, den mysiga orten Garda, vid Gardasjöns östra strand, ca 79 mil. Här tar vi in på valt hotellalternativ och nu väntar oss härliga dagar vid Lago di Garda.

Dag 3-7, måndag - fredag: Lago di Garda

Gardasjön: Garda är den lilla trivsamma staden som har fått sitt namn av den angränsande sjön, den med rätta mest kända av Italiens sjöar. Atmosfären är livlig på stadens små gator och torg som kantas av butiker och restauranger. Sjön är alltid närvarande. Strandpromenaden och dess omgivningar med olivträd, cypresser och palmer är en italiensk dröm. På kvällarna är det sann livsglädje att sitta på någon av uteserveringarna som kantar Gardas strandpromenad och låta solen försvinna ner under horisonten. Den spegelblanka sjön skänker en speciell stillhet och känsla. Eller botanisera bland butikerna i gränderna och köpslå efter bästa förmåga. Vill vi se mer av omgivningarna följer vi givetvis med på de trevliga utflykterna. Vad sägs om en tur runt sjön, besök i de världsomtalade städerna Venedig och Verona eller en utflykt till vindistriktet Valpolicella? Underbara upplevelser väntar oss!

Dag 8, lördag: Norrut genom Bayern

Garda - Fulda: Vi tar farväl av Gardasjön och siktar på Österrike. På förmiddagen kör vi in i Tyskland och passerar München. Humleodlingar kantar vår väg norrut och under eftermiddagen färdas vi genom det omväxlande bayerska landskapet. Framåt kvällen anländer vi till Fulda och Hotel Lenz som väntar med middag och behagliga sängar, ca 79 mil.

Dag 9, söndag: Med många upplevelser mot Malmö

Fulda - Malmö: Sista dagen går färden genom Tyskland och med färjan från Puttgarden över till Danmark. Vi når Malmö och Öresunds­terminalen ca kl 20.00, ca 76 mil. På återseende!

2022 - Utflykter

     
 

UTFLYKTSPAKET
Pris 2 285:-
(ordinarie pris 2 540:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

 
     

Gardasjön Runt

I dag väntar oss en innehållsrik dag runt Gardasjön med båttur och bussfärd på programmet. Med bussen följer vi La Gardesana, som vägen runt sjön kallas, och hoppar på en båt som ligger och väntar på oss. Väl ombord kryssar vi sedan norrut till Gardasjöns nordligaste ort, Riva del Garda. Den klippiga och dramatiska västra kusten kontrasterar effektfullt mot de rogivande byarna utmed sjöns östra strand. Vi får tid att på egen hand utforska Riva innan bussen hämtar oss och vi fortsätter sista biten runt sjön på landsvägen.
Pris ca 495:-

Romantiska Verona

Även om Verona kanske mest är omtalad för balkongen som påstås ha tillhört Romeos flickvän Julia innehåller denna välmående stad så mycket mer av intresse. Genom de centrala delarna slingrar sig floden Adige fram och över dess vatten slår Ponte Scaligero sina bastanta valv. Vid livliga Piazza Brà finner vi den romerska arenan, Veronas bäst bevarade antika byggnad. Missa inte kaféerna och de eleganta butikerna vid Piazza Erbe!
Pris ca 375:-

Sirmionehalvön

Vid Gardasjöns södra kust skjuter en landtunga ut i vattnet och längst ut på den finner vi Sirmione. Via en gångbro intill den gamla 1200-talsfästningen Castello Scaligero promenerar vi ut på halvön och imponeras av vallgravarna som tidigare utgjorde en del av försvarsanläggningen. På andra sidan fästningen möts vi av smala kullerstensgränder som kantas av butiker och serveringar. Den vackra strandpromenaden och de romerska lämningarna bidrar till att göra Sirmione till kanske den mest intressanta av alla orterna runt Gardasjön!
Pris ca 255:-

Iseosjön & vinprovning

Lago d’Iseo må vara okänd i förhållande till sin granne Gardasjön, men ett riktigt litet smycke. Vi tar båten över till den charmiga ön Monte Isola, världsberömd för sina handknutna fiskenät. Monte Isola är platsen du inte trodde fanns och ön är så gott som bilfri. Vid Iseosjöns böljande gröna sluttningar ligger dessutom ett att Italiens bästa områden för mousserande viner, Franciacorta. Uppfyllda av undersköna vyer besöker vi en anrik producent där vi får inblick i konsten att frammana bubblor i vinflaskorna, följt av provsmakning. Salute!
Pris ca 495:-

Sagolika Venedig

Vi besöker broarnas och kanalernas stad, en verkligt annorlunda stad. Dagens puls förenas med en mer än tusenårig historia. Resan går med buss, men sista biten åker vi naturligtvis båt som sig bör. Här väntar fantastiska upplevelser i form av arkitektur, konst och kultur. Vi tar en titt på Markusplatsen med alla sina duvor, kampanilen och det anrika Dogepalatset. Promenera sedan över den kända Rialtobron eller passa på att åka gondol, ett minne för livet!
Pris exkl gondoltur ca 525:-

Vintur i Valpolicella

Vi beger oss till det natursköna och varierande vindistriktet som ligger mellan Verona och Gardasjön. Av druvorna som odlas här framställer man de omtalade Valpolicellavinerna, viner som till karaktären kan variera från lätta och fruktiga till mogna och djupa. Bland de mest uppskattade vinerna, inte bara i Italien utan i hela Europa, märks det smakrika och kraftfulla Amarone della Valpolicella. Givetvis får vi möjlighet till både provsmakning och inköp.
Pris ca 395:-

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

27 personer ger resan medelbetyget 4,6 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Underbar resa väldigt bra guide vi åt underbara måltider varje dag på en av Gardas bästa restauranger Det är som att bo i ett vykort Vi kan tänka oss att åka tillbaka dit.

av

★ ★ ★ ★ ★

 


En underbar resa som vi kommer att minnas länge. Underbar natur och allt runtom så som hotellet var toppen. Sedan blev det julmarknad i Stralsund också.

av

★ ★ ★ ★ ★

 


Vår reseledare och busschaufför var proffs inom respektive yrke. Vi har rest mycket med Er och träffat många chaufförer och ledare men dessa båda var i särklass de bästa. Det är detta som gör att resan blir bra och uppskattas av resenärerna.

av

★ ★ ★ ★ ★

 


Detta var vår allra första bussresa och vi blev glatt överraskade jag och 10-årige sonen. Allt var organiserat i perfektion, resan var fantastisk och det var så underbart vackert vid Gardasjön. Utflykten till Venedig med gondolfärd uppfyllde en gammal dröm. Efter denna resa bokar vi gladeligen bussresor igen!

av

★ ★ ★ ★

 


Ett resmål med vacker natur. Bra reseledare och chaufför. Bra hotell och restaurangen med alla grodorna serverade riktigt god mat.

av

★ ★ ★ ★

 


trevlig resa, vi blev väl omhändertagna av era skickliga medarbetare. Det enda som inte var bra var maten på hotellet. Kändes som ett sparpaket.

av

★ ★ ★ ★

 


Bra

av

★ ★ ★ ★ ★

 


4:e gången med samma resmål!! Bästa platsen, bästa hotellet, bästa resebolaget! Till hösten blir det 5:e gången gillt!!

av

★ ★ ★ ★ ★

 


Duktig chaufför och bra guide som gjorde att vi trivdes och att vi fick se mycket.

av

★ ★ ★ ★ ★

 


-

av

★ ★ ★ ★

 


Trevlig och rolig busschaufför och reseledare. Stressigt. Ont med tid

av

★ ★ ★ ★ ★

 


Suverän resa! Välarrangerat, suverän guide, dito chaufför, såååå vackert och så gott.

av

★ ★ ★ ★ ★

 


Otroligt fin resa, bra reseledare, bra busschaufför,trevliga medresenärer. Många fina minnen.Har rest med ölvemarks förrut,kommer att fortsätta med det.

av

★ ★ ★ ★ ★

 


En helt fantastisk resa. Trevliga medresenärer, duktig chaufför Åke och en mycket bra reseledare Maria. Ett mycket vackert resmål. Trevliga utflykter och bra hotell Cortina och mycket god mat.

av

★ ★ ★ ★ ★

 


Hotell Royal, mycket bra hotell med pool och god mat. Kolla bara innan ni åker så hotellet tar betalkort, det gjorde dom inte under vår vecka. Vi åker gärna tillbaka.

av

★ ★ ★ ★ ★

 


Resan till Gardasjön var fantastisk! Ett minne vi lever på länge! Vår reseledare Agneta och busschaufför Susanne var så proffsiga och vi hade så god stämning hela resan. Vi fick uppleva utflykter som man aldrig hade gjort på egen hand. Från Venedig till iseosjön blandat med fantastiska champagne och vinprovningar. Nu planerar vi nästa års resmål!

av

★ ★ ★ ★

 


-

av

★ ★ ★

 


Garda är en underbar liten by vid Gardasjön. Jag har varit där 2014 då jag gav betyg 5. Denna gången drar avståndet från hotellet till sjön ner poängen. Det står 400 m men är i verkligheten minst dubbelt så långt. Hotell restaurangens personal var inte särskilt gästvänliga. Hotellet är slitet och städerskorna gjorde inget bra jobb. Däremot va personalen i hotellbaren mycket trevliga och vänliga.Vi hade en underbar guide och en underbar chaufför. Utflykterna är toppen. Jag älskar italiensk mat och glass. Otur att Ölvemark har valt ett hotell så långt ifrån centrum. 2014 låg hotellet väldigt nära sjön och det blev en helt annan upplevelse. Nu kommer vi inte att åka till Garda med Ölvemarks mer.

av

★ ★ ★

 


Toppbetyg till själva bussresan och reseledaren! Hotel Royal drar dessvärre ner betyget. Dammråttor och döda insekter på golvet. Dammslöjor i tak och vägg. AC:n fungerade knappt. Den var full med damm! Maten var ingen höjdare.

av

★ ★ ★ ★

 


Stressigt att hinna med luncherna på dit&hemresan, fick slänga i sig maten. Väldigt fina utflykter, men en del väldigt stressande, t.ex. Sirmione där vi hade önskat att stanna lite längre. Huvudrätterna på Hotel Royal Garda under all kritik, väldigt dåligt tillagade, men bra salladsbuffé & efterrätter. Att det är mycket trafik på sommaren förstår man ju, så synd att vi inte hann med gränshandel på denna resan.

av

★ ★ ★ ★ ★

 


Hotellet var bra men maten o servicen på hotel Royal var inte så bra. Bra chaufför o bra reseledare o utflykterna va toppen man fick se mycket. Vi kan tänka oss att göra om resan någon gång igen.

av

★ ★ ★ ★ ★

 


-

av

★ ★ ★ ★ ★

 


Min bästa resa någonsin

av

★ ★ ★ ★ ★

 


80 årspresent från frun kan väl inte bli bättre Plats med sköna omgivningar vackert beläget hotell när Gardasjön härlig halvpension på sköna Royal Garda. Underbar utflykt på Gardasjön. Guide och chaufför av bästa klassen som alltid när man åker med Ölwemarks🇸🇪❤️

av

★ ★ ★ ★

 


Allt bra "utom maten" halvpension. Särskilt bra var utflykten till Venedig och vinprovningen...har åkt med er sedAan -94 både med barn och själva ... toppen all the way!!! Vi åker gärna med Ölvemarks igen!!!

av

★ ★ ★ ★ ★

 


Garda - som en kär och älskad vän
Varje dag med doft av välbehag
Varje timme ett oförglömligt minne
Åh, vad vi längtar dit igen.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 8 övernattningar i dubbelrum
  • 8 frukostar (dag 2 - 9)
  • 8 middagar (dag 1 - 8) vid boende på Hotel Royal alt. 2 middagar (dag 1 och 8) vid boende på Hotel Palme


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg
Hotel Palme 2 195:-
Hotel Royal 2 495:-

The Royal Inn Hotel Regent i Gera har ersatts av Hotel Meerane i Meerane dag 1-2.
Avresa 4/6 bor vi på Maxx Hotel i Jena dag 1-2.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 8

Hotel Palme, Garda
Hotel Palme, Garda
Prisvärt turistklasshotell med 70-tals charm som består av två byggnader varav den ena adderades med två extra våningsplan 2019. Hotellet är inrett i en klassisk gammaldags stil och här finns stora al...

Övernattning Dag 2 - 8

Hotel Royal, Garda
Hotel Royal, Garda
Populärt 3-stjärnigt hotell i traditionell italiensk stil med äldre charm. Hotellet består av en L-formad byggnad och en separat restaurangdel. Allt omges av en trädgård och i mitten finner du den inb...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Hotel Meerane, Meerane
Hotel Meerane, Meerane
Välskött och komfortabelt fyrstjärnigt hotell med moderna faciliteter. På hotellet finns både en stor bufférestaurang och den mindre restaurangen Ambiete såväl som den gemytliga baren Intermezzo. Somm...

Övernattning Dag 8 - 9

Hotel Lenz, Fulda
Hotel Lenz, Fulda
Trivsamt övernattningshotell i traditionell stil med goda gästrecensioner som drivs av familjen Lenz som också gett hotellet dess namn. Hotellet: Byggt 1900 och delvis renoverat senast 2014. Restauran...