Skip to main content

Game of Thrones Irland 2021 ✈

Avresa: 21-26 april 2021 från Arlanda, Köpenhamn och Oslo

 

Game of Thrones 2021

Upplev Game of Thrones på Irland

Följer Du precis som vi den magiska serien Game of Thrones och fascinerats?! Visst vore det spännande att se var detta spelats in och ännu en gång påminnas om karaktärer, platser och handling. Det kan du, på vår resa till Irland, som är helt inriktad på serien. Välkommen på en resa i Game of Thrones värld!

Dag för dag

Dag 1, onsdag 21/4
Skandinavien – Irland: Dublin – Hill of Tara - Belfast, ca 20 mil

Flyget avgår från Stockholm, Köpenhamn och Oslo och landar i Dublin vid lunchtid. Här möter vår reseledare upp. Vi äntrar vår buss och kör norrut.

Efter ca en timme gör vi ett stopp vid Hill of Tara, för en förfriskning och för att uppleva mer av denna mytomspunna plats. På Hill of Tara – mer känt som Temair in Gaeilge – sägs 142 kungar regerat i förhistorisk och historisk tid. I den forntida mytologin var Temair gudarnas heliga plats och ingången till ”Den Andra Världen”.

Vi fortsätter de ca 15 återstående milen till Belfast. Här tar vår reseledare oss med på en guidad tur och den som önskar följer med till Titanic Quarter. I Titanic Quarter föddes det berömda skeppet. Här finns i dag världens största utställning till dess minne och detta är Belfasts främsta besöksmål. Vi tar del av den självguidade utställningen och besöker sedan Titanic's Dock, torrdockan där Titanic spenderade sina sista dagar på land. Promenera i dockan och föreställ dig det enorma skeppet.

Till kvällen checkar vi in på vårt hotell Maldron Belfast City Centre. Gemensam middag på hotellet.

Dag 2, torsdag 22/4
Winterfell och Kingdom of Mourne – del 1

Efter frukost hämtas vi upp av Master at Arms William, som för oss till Slottet Winterfell, som är "Home of the house of Stark". Vi hälsas välkomna vid slottsporten och eskorteras in till borggården. Vi får alla en autentisk GOT-klädsel, som vi behåller under hela vår vistelse i Game of Thrones värld, liksom Master of Arms (MoA) William kommer att vara vår värd under hela denna tid.

Förmiddagen på Winterfell startar vi med att möta de vackra och gigantiska jättevargarna (Dire Wolves), som följt våra karaktärer i TV-serien ända sedan Lord Ned Stark och hans söner tog hand om fem överlevande ungar, som de hittat vid sin döda vargmamma.

MoA William tar oss sedan med på en fascinerande tur genom Winterfell Slott. Han berättar om hur HBO gjorde scenerna till GOT vid Old Castle Ward och även lite skvaller från inspelningarna. Vi får också se en exklusiv film med skådespelarna bakom scenen.

Efter instruktioner och tips inom bågskytte från vår Master at Arms, går vi till samma bågskyttebana som användes vid inspelningen av GoT:s första säsong. Det är från scenerna när Jon Snow lär Bran Stark att skjuta med pilbåge.

Avslutningsvis får vi tillfälle till fotografering med kostymer och rekvisita från filmen.

Lunchen inmundigas på Restaurang The Cuan (ca 10 minuters bussväg från Winterfell). Här bodde skådespelarna som gestaltade King Robert, Queen Sersei, Joffrey, Ned Stark, Jon Snow, Cataly, Ayra och Bran Stark, under ett antal veckor när GoT spelades in på Winterfell Castle. Vi kommer att serveras Game of Thrones Banquet Menu, helt i denna världs anda.

Under eftermiddagen åker vi till Audley’s Castle. Slottets torn dubblerades i filmen och blev Walder Frey’s ”The Twins”, som vaktade bron över Tridents biflod Green. Vi går upp i slottets spiraltrappa till dess tak för en fantastisk vy över floden.

Falkjakt – eller falkenering – under medeltiden bedrevs denna jakt i Irland på liknande sätt som GoT. Detta kommer vi få en magisk uppvisning av som avslutning på dagen.

Middag på egen hand eller tillsammans med vår reseledare (tillägg).

Dag 3, fredag 23/4
Winterfell och Kingdom of Mourne – del 2

Efter frukost tar Master of Arms William oss ut på en odyssé av platser i Game of Thrones:

 • Vägen där ”Hold the Door” Hodor skjutsar den invalide Bran Stark i rullstolen, när de reser norrut från Winterfell.
 • Road to Meereen – bergsvägen Daenerys Targaryen går tillsammans med de 40000 dothrakiska soldaterna till häst och till fots för att befria slavarna och utrota slaveriet i Meereen.
 • The Riverside Jetty – bryggan som HBO byggde speciellt för Hoster Tullys begravnings-scen.
 • Kratern i the Haunted Forest, där nattväktarna mötte de fruktade White Walkers/De Dödas Armé. Will lyckades fly för att varsko Starks, men togs som desertör och avrättades. Han myntade ”I saw what I saw…I saw the White Walkers”.
 • The Ancient Bridge vid vilken Starks fann de fem jättevargungarna i Wolfswood.
 • The Mystic Riverside tree – det mystiska trädet där Tyrion och Jon Snow stannade för att vila när de färdades från Winterfell mot The Wall. ”A mind needs books like a sword needs a whetstone” (Tyrion Lannister).
 • The Monastic Abbey – ruinerna av klosterkyrkan där man krönte ”the King in the North”.

Dessutom kommer vi att stanna för att prova på konsten att kasta yxa. Vi använder kläder och rekvisita från GoT och blir instruerade av samme Master of Arms, som tränade skådespelarna. Förutom att vi kommer att kunna svinga yxorna som stenkråkan Shagga, får vi även höra spännande historier från inspelningarna.

Lunch äter vi på The Percy French Pub och får samtidigt beundra Game of Thrones dörr nr 3, som finns uppsatt på denna restaurang. När stormen Gudrun härjade i Irland, drog den med sig ett antal träd från ”Kings Road”. Två av dessa har blivit dörrar dedikerade till Game of Thrones. Dessa kan beskådas på tio olika pubar i Irland.

Middag på egen hand eller tillsammans med vår reseledare (tillägg).

Dag 4, lördag 24/4
Dragonstone och Giants Causeway

Även idag hämtar Master of Arms William upp oss efter att vi ätit frukost. Detta för att uppleva den norra kustens vilda och oländiga filmlandskap, där vår guide visar oss de bästa platserna. Hit hittar inte många turister!

Med friska vindar från Irländska sjön, står vi vid Fair Head, där Dragon Stone Castles omgivningar filmades. Slottet är fiktivt, men landskapet med hisnande utsikt är på riktigt. Det var här som Jon Snow och Daenerys ”Drakmodern” möttes för första gången. 

Mitt på dagen och dags för lunch, som vi äter på Fullerton Arms Hotel. Här tittar vi på Game of Thrones dörr nr 6, som fanns med i säsong 6, avsnitt 6. Hotellet har också dedikerat serien ett rum, där du bland annat kan sitta på Järntronen.

Under eftermiddagen besöker vi dessa platser ur Game of Thrones:

 • Cushendun Sea Caves – här födde den röda prästinnan Melisandre den svarta babyn.
 • Larrybane stenbrott – kalkbrottet där Brienne of Tarth antas till Renlys kungliga vaktstyrka och även den plats där kungavalet – Iron Islands Kingsmoot – gjordes upp.
 • Ballingtoy Harbour – Iron Islands/Järnöarna där Theon återvigdes i sin tro på ”Den Drunknade Guden”.
 • Giants Causeway – Unescos Världsarv – inte en del av Game of Thrones, men ett måste att se och absolut i GoT:s stil. Naturen har själv konstruerat ett område med stenpelare.
 • Downhill Beach och Mussenden Temple där Melisandre bränner upp De Sju Gudarnas statyer.
 • Kings Road eller the Dark Hedges – mystik i en allé av sammanflätade bokträd. 

Middag på egen hand eller tillsammans med vår reseledare (tillägg).

Dag 5, söndag 25/4
Belfast – Dublin: Stadsrundtur, Guinness, Jameson och Pubkväll

Efter frukost checkar vi ut och reser söderut till Dublin igen. Här tar vår reseledare oss med på en rundtur. Vi ser bland annat de georgianska kvarteren, paradgatan O’Connell Street och den gröna oasen Phonix Park. Turen avslutas vid Guinness Storehouse, där de som önskar gå med in kan lära sig mer om den irländska ölen och naturligtvis smaka på.

Lite senare kan den som vill även följa med till Jameson Distillery. Under vår rundvandringen serveras vi både historisk tillbakablick såväl som intressanta synvinklar på hur den framtida tillverkning kommer att gestalta sig. I denna inspirerande miljö får vi ju också provsmaka de gyllene dropparna och möjlighet till spännande inköp!

Incheckning på centralt belägna Belvedere Hotel. Eftermiddag och kväll fri för egna upptäckter eller varför inte följa med vår reseledare till området Temple Bar! I denna del av staden, med klar medeltidskänsla, kan man uppleva riktig irländsk barkänsla och gemyt.

Dag 6, måndag 26/4
Irland - Skandinavien

Frukost i lugn och ro. Vår transferbuss till flygplatsen avgår efter frukost och vi är åter i Skandinavien igen mitt på eftermiddagen.

Utflykter


Alla utflykter ingår, utom de fyra nedan

Titanic Belfast

År 1912 förliste skeppet Titanic utanför Newfoundland. Till dess minne och de minst 1500 personer som drogs med i djupet, finns idag Titanic Belfast. Här kan man utforska varvet, resa till havets djup och avslöja den sanna legenden om Titanic. Vi följer detta i flera olika utställningar, med specialeffekter, åkattraktioner och fullskaliga och interaktiva rekonstruktioner.

Pris: 325:-

Guinness Storehouse

Få saker är så starkt förknippat med Irland som Guinness! Under en självguidad tur får du lära dig allt och lite till om den irländska stouten, dess 250-åriga historia och tillverkning. Besöket avslutas högst upp i Gravity Bar som bjuder på en fantastisk panoramautsikt över Dublin. Givetvis med en tillhörande pint av det mörka ölet! Till Guinness Storehouse tar vi oss med Dublins allmänna kommunikationsmedel.

Pris: 325:-

Jameson whisky

Vi kan ju inte besöka Irland utan att bekanta oss med landets whiskey. På Jameson whiskeydestilleri hälsas vi varmt välkomna och under rundvandringen serveras vi både historisk tillbakablick såväl som intressanta synvinklar på hur den framtida tillverkning kommer att gestalta sig. I denna inspirerande miljö får vi ju också provsmaka de gyllene dropparna och kanske möjlighet till spännande inköp!

Pris: 325:-

Pubkväll på irländskt vis

Vi beger oss till en genuin pub där vi njuter av god mat, dryck och irländsk folkmusik, ett viktigt inslag i irländarnas vardag.
Pris inkl middag: 445:-

Information

I priset ingår

 • Flygresa Arlanda/Köpenhamn/Oslo - Dublin t/r
 • Flygskatter och flygplatsavgifter
 • Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r
 • 5 övernattningar i dubbelrum
 • 5 frukostar
 • 3 luncher (dag 2-4)
 • 1 middag (dag 1)
 • Scandoramaguide under hela resan
 • Engelsktalande Game-of-Thrones-guide under 3 dagar
 • Alla utflykter, utom de extra utflykterna Titanic Belfast, Guinness Storehouse, Jameson Distellery och Pubkväll i Dublin (se vidare under extra utflykter)

Övrigt

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning i Malmö samt vid Gardermoen och på Arlanda dagen före din resa samt vid hemkomst.
Enkelrumstillägg 2 400 kr

Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö