Skip to main content

Fyra Huvudstäder

BUSSRESA - TysklandTjeckien, Slovakien, Ungern, Österrike - Storstad, Rundresa - 9 dagar

Fyra Huvudstäder - En praktfull huvudstadskvartett

En av våra historiskt populäraste bussresor som ger dig möjlighet att lära känna hela fem underbara huvudstäder. Vi bor i fyra och besöker den femte. Världsmetropolen Berlin, gyllene Prag, spännande Bratislava, Donaupärlan Budapest och musikstaden Wien.

 

17 gäster ger medelbetyg 4,9 av 5

★ ★ ★ ★ ★

Snabba fakta!
  • Upplev fyra favoritstäder på en och samma resa!
  • 1 natt i Berlin, 2 nätter i Prag, 2 nätter i Budapest och 2 nätter i Wien.
  • Klassiska utflykter med det bästa av städerna!

2022 - Dagsprogram

Dag 1, lördag: En kväll i Berlin

Malmö - Berlin: På morgonen stiger vi ombord på vår bekväma buss i Malmö. Tillsammans påbörjar vi vår resa över Öresundsbron och genom Danmark. Vi tar färjan till ­Rostock och framåt eftermiddagen rullar vi in i den tyska huvudstaden och checkar in på Hotel Berlin, ca 43 mil. På kvällen finns det möjlighet att upptäcka härliga Berlin under en kvällstur.

Dag 2, söndag: Via Dresden

Berlin - Prag: För oss som så önskar inleds dagen med en innehållsrik rundtur i den tyska huvudstaden. Efter det lämnar vi Berlin bakom oss och fortsätter söderut. Vi tar en lunchpaus i Sachsens huvudort Dresden, en riktig pärla. Följ med på en promenad i staden som till största delen förstördes under andra världskriget. I dag är Dresden en kulturstad med många fina barock­palats. Vi passerar sedan den tjeckiska gränsen och fortsätter mot Prag, ca 34 mil. Väl på plats i den tjeckiska huvudstaden inkvarterar vi oss på Ambience Hotel.

Dag 3, måndag: Prag - den gyllene staden

Prag: I dag kan vi följa med på en synnerligen intressant utflykt i Prag. Här vimlar det av sevärdheter och vi lär oss mer om stadens kultur och historia. Den imponerande Pragborgen, undersköna vyer från den ståtliga Karlsbron och mycket mer. Gamla stadens torg är med de pastell­färgade husen ett av de vackraste torgen i Europa och kanske lockar något av de mysiga och anrika kaféerna här? På kvällen erbjuder vi ett trevligt middagsarrangemang på ett av Prags hantverksbryggerier.

Dag 4, tisdag: Slovakiska Bratislava

Prag - Budapest: När den tjeckiska frukosten är intagen åker vi söderut förbi ishockeystaden Brno, Tjeckiens näst största stad, och in i Slovakien med huvudstaden Bratislava som mål. Här passar vi på att äta lunch och vår guide tar oss med på en liten promenad. Vi tar sedan sikte på Ungern och huvudstaden Budapest där vi checkar in på Intercity Hotel, ca 53 mil. 

Dag 5, onsdag: Upplevelserika Budapest

Budapest: Den mäktiga floden Donau slingrar sig genom staden och delar upp den i de två stadshalvorna Buda och Pest. Staden är berömd för sina hälsosamma bad och sin bredd av upplevelser inom kultur och historia. Allra bäst tar vi del av detta genom att följa med på den innehållsrika stadsrundturen. På kvällen kan vi njuta av den vackra staden från ett annat perspektiv då vi erbjuder en härlig båttur på Donau.

Dag 6, torsdag: Från Ungern till Österrike

Budapest - Wien: I dag lämnar vi Ungern för Österrike och Wien, ca 24 mil. Vi checkar in på vårt hotell och lockar med en mycket givande rundtur i den förtjusande staden. I Österrikes huvudstad bekantar vi oss bland annat med den mäktiga Stefansdomen och Mozarts hus. På kvällen erbjuder vi en underbar konsert med musik av Mozart och Strauss.

Dag 7, fredag: Romantiska Wien

Wien: För bara ett par hundra år sedan var detta fortfarande en av världens mäktigaste städer och Europas musikhuvudstad! Den klassiska och moderna staden andas fortfarande romantik från 1800-talet. Insup den förföriska atmosfären på något av alla de underbara caféerna och njut av en bit sachertårta. Följ med till habsburgarnas pampiga sommarresidens Schönbrunn och njut av prakten. Under aftonen kan vi följa med till gemytliga Grinzing där vi besöker en äkta Heuriger, vinstuga, och det dukas upp med friska viner och kulinariska godsaker från landet. En perfekt avslutning på vistelsen i Wien!

Dag 8, lördag: Norrut genom Bayern

Wien - Kassel: På morgonen lämnar vi Wien för att bege oss norrut igen. Vi passerar Linz och Wels på vår väg mot tyska gränsen. Vi stannar för både lunch och fika under dagen och njuter av det bayerska landskapet. Så småningom når vi Kassel och Wyndham Garden Hotel som dukar för middag, ca 80 mil.

Dag 9, söndag: Oförglömliga minnen

Kassel - Malmö: Efter frukost tar vi plats i bussen, åker norrut mot Puttgarden och tar färjan till Rödby. Vi beräknas vara framme på Öresundsterminalen i Malmö ca kl 20.00 med mängder av ljuva minnen, ca 67 mil.

2022 - Utflykter

UTFLYKTSPAKET
Pris 3 400:-
(ordinarie pris 3 780:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Willkommen in Berlin

Vi ger oss ut på en kortare rundtur där vi bekantar oss med några av stadens berömda platser och storslagna byggnader. Vi beger oss sedan till en mysig restaurang för en gemensam middag.
Pris inkl middag med dryck ca 445:-

Stadsrundtur i Berlin

Världsstaden Berlin har mycket att erbjuda och på denna omfattande stadsrundtur får vi en utmärkt helhetsbild. Följ med till Kurfürstendamm, Potsdamer Platz, Checkpoint Charlie, Brandenburger Tor och Riksdagshuset. Vi färdas även längs paradgatan Unter den Linden. Följ med och lär känna Berlin!
Pris ca 265:-

Upptäck Dresden

Under en ödesdiger natt i slutet av andra världskriget förstördes hela Dresden av de allierades bombningar. I dag kan vi återigen se Dresdens silhuett i dess forna prakt. Under vår promenad i den gamla stadskärnan ser vi den berömda Semperoperan, Frauenkirche, barockpalatset Zwinger och Hofkirche. En pärla värd att upptäcka! 
Ingår i resans pris.

Stadsrundtur i Prag

Vi promenerar genom staden och ser vad Prag har att erbjuda. Här utforskar vi borgområdet med St Vituskatedralen och kungapalatset. Även Karlsbron, rådhuset med astronomiska uret och husfasader i alla regnbågens färger står på programmet och vår guide kan konsten att berätta!
Pris ca 265:-

Bryggeribesök

Vi besöker ett av Prags hantverksbryggerier, där mat och dryck bjuds vid sidan av den anrika ölproduktionen. Här provar vi tjeckiskt öl, som bryggs på plats. Tillsammans äter vi sedan en specialitet från trakten. Smaklig måltid! 
Pris inkl middag med dryck ca 445:-

Slovakiska Bratislava

Vi går på upptäcktsfärd genom Bratislava och ser bland annat presidentpalatset och borgen. I stadens vackra och livliga centrum imponeras vi av historiska byggnader, gator och torg.
Ingår i resans pris.

Stadsrundtur i Budapest

Vi åker på en givande rundtur i Ungerns vackra huvudstad för att upptäcka vad som erbjuds av shopping, sevärdheter och monument på båda sidor av Donau. Vi ser bland annat Slottshöjden med fiskarbastionen, Hjältarnas torg, kända termalbad och saluhallen.
Pris ca 265:-

Glittrande båttur

En kväll tar vi en båttur på Donau och fylls av vackra synintryck då vi stilla glider fram längs floden. Festklädd i kvällsbelysning passerar den ståtliga huvudstaden revy. En härlig utflykt som du inte får missa!
Pris inkl dryck ca 295:-

Upptäck vackra Wien

En intressant tur runt Wiens välkända Ringstrasse där vi får se de mest storslagna palatsen från det forna kejsardömet, kejsarnas residens Hofburg, parlamentet och Staatsoper. Vi fortsätter turen till fots och bekantar oss med de viktigaste och mest spännande byggnaderna i Wiens stadskärna såsom Stefans­domen och ultramoderna Haus Haas.
Pris ca 265:-

En oförglömlig Wienerkonsert

I kväll låter vi oss förföras av musiken, sången och dansen i en av Wiens mest populära konsertsalonger. I vacker miljö får vi lyssna till musiker som framför välkända stycken av Mozart och Strauss. En oförglömlig wienerkonsert!
Pris ca 595:-

Praktfulla Schönbrunn

En utflykt till kejsarfamiljens sommarhus, det vackra och anrika Schloss Schönbrunn. Tillsammans med vår kunniga lokalguide vand­rar vi genom de praktfulla salarna. Rokokomöbler som drottningen Maria Theresia lät tillverka i mitten av 1700-talet, salar med guld, rosenträ och vackra föremål. Därefter har vi tid att på egen hand promenera i den vackra parken.
Pris inkl inträde och lokalguide ca 445:-

Afton i Grinzing

Som avslutning på vår vistelse i Wien besöker vi en äkta Heuriger. Här provar vi klassisk österrikisk mat med gott vin till. Dessutom bjuds det på musik och det finns även möjlighet till en svängom. En kväll med gemyt och hög stämning!
Pris inkl middag med dryck ca 495:-

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

17 personer ger den här resan medelbetyget 4,9 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Bra program lagom tempo bäst reseledare kunnig samt engagerad

av

★ ★ ★ ★ ★

Fantastisk resa med Sveriges bästa guide. Vi fick inte bara se Budapest utan även mycket annat av Ungern. Tack Scandorama och Land för samarbetet.

av

★ ★ ★ ★ ★

Ljuvlig kryssningsresa på Donau med trevliga utflykter och vackra utsikter, god mat och härligt sällskap.

av

★ ★ ★ ★ ★

En kryssning på Donau med underbar utsikt och trevliga utflykter i mycket gott sällskap.

av

★ ★ ★ ★ ★

-

av

★ ★ ★ ★ ★

SÅ mycket vi fick uppleva på bara en vecka och så galant allt flöt!

av

★ ★ ★ ★ ★

Vi fick precis det vi ville med både besök, mat och logi plus bra, trevlig guide.

av

★ ★ ★ ★ ★

Välorganiserat, superbra guide och trevligt resmål samt tur med vädret.

av

★ ★ ★ ★ ★

Trevlig och omväxlande resa med en trevlig guide

av

★ ★ ★ ★ ★

Helt fantastisk resa på Donau. Fin båt, trevlig personal, fint väder och det bästa var reseledaren som var kunnig, trevlig och mycket hjälpsam.

av

★ ★ ★ ★ ★

En helt otroligt spännande resa, fyra länder, fyra olika städer men med många gemensamma nämnare. Konst, kultur och natur. Allt serverat av en lysande reseledare!

av

★ ★ ★ ★ ★

Mycket trevlig och intressant resa bra guide "supernöjd".

av

★ ★ ★ ★

 

av

★ ★ ★ ★ ★

Har även gjort 2 resor till under året med er . Alla reseledarna fantastisk duktiga.Kryssning på Dorofloden helt underbar,Julshopping i Dublin jätte lyckad.

av

★ ★ ★ ★ ★

Fantastisk resa! Bästa guiden vi någonsin haft.

av

★ ★ ★ ★ ★

Härlig resa med fantastisk utflykt till hästgård. Kunnig guide. Välbalanserade utflykter med ett trevligt gäng. Just nu planeras nästa scandoramaresa till våren.

av

★ ★ ★ ★ ★

Mycket välplanerad resa som klaffade perfekt. Bra guide som såg till att vi trivdes.

av

★ ★ ★ ★ ★

Suverän guide. Rik upplevelse.fantastisk båtresa

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
8/10BussAmbiance Hotel, PragInga tillgängliga platser8 695:-Inga tillgängliga platser

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 8 övernattningar i dubbelrum
  • 8 frukostar (dag 2 - 9)
  • 1 middag (dag 8)
  • Utflykterna Upptäck Dresden och Slovakiska Bratislava


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 3 395:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Ungersk Forint (HUF)
Tjeckisk Koruna (CZK)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 4

Ambiance Hotel, Prag
Ambiance Hotel, Prag
Välskött och trevligt hotell, inhyst i en sekelskiftesfastighet med tilltalande fasad. I det moderniserade hotellet finns flera tidstypiska detaljer bevarade såsom den imponerande trappan och takstuck...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Hotel Berlin, Berlin
Hotel Berlin, Berlin
Stort och välkänt hotell som täcker nästan ett helt kvarter i centrala Berlin, mitt emellan Potsdamer Platz och Kurfürstendamm. Hotellet: Stort och komfortabelt hotellkomplex bestående av fyra kringby...

Övernattning Dag 4 - 6

Intercity Hotel, Budapest
Intercity Hotel, Budapest
Nybyggt och fräscht hotell med god komfort som har en ung och trendig inredningsstil av den italienske arkitekten Matteo Thun. Hotellet öppnade sina dörrar 2021 och har fått goda gästrecensioner. De a...

Övernattning Dag 6 - 8

Intercity Hotel, Wien
Intercity Hotel, Wien
Modernt och bekvämt hotell med centralt och mycket bra läge på shoppinggatan Mariahilfer strasse. Hotellet: Komfortabelt hotell med frukostrestaurang och bar. Våningar: 7 Hiss: Ja Läge: Utmärkt centra...

Övernattning Dag 8 - 9

Wyndham Garden Hotel, Kassel
Wyndham Garden Hotel, Kassel
Ett bekvämt och praktiskt övernattningshotell och mångårig samarbetspartner. När du trätt in genom hotellentrén möts du av en ljus lobby med bekväma sittgrupper och i anslutning till receptionen finns...
Sista minuten
4/10Spansk vinresa från Arlandafrån 9 695:-
4/10Spansk vinresa från Kastrupfrån 9 495:-
6/10Berlin Weekendfrån 3 595:-
6/10Stettin Weekend Radisson Blu Hotel Szczecinfrån 3 595:-
6/10Rom från Arlandafrån 8 095:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö