Fyra Huvudstäder

BUSSRESA - TysklandTjeckien, Slovakien, Ungern, Österrike - Storstad & Rundresa buss - 9 dagar

Fyra Huvudstäder - En praktfull huvudstadskvartett - Nyhet!

Scandorama 40 år

En av våra historiskt populäraste bussresor som ger dig möjligheten att lära känna hela fem underbara huvudstäder. Vi bor i fyra och besöker den femte. Världsmetropolen Berlin, gyllene Prag, spännande Bratislava, Donaupärlan Budapest och musikstaden Wien.
 

Jubileumsavgång 21/8 med Anders Eriksson 
 

17 gäster ger medelbetyg 4,9 av 5

★ ★ ★ ★ ★

Snabba fakta!
  • Upplev fyra favoritstäder på en och samma resa!
  • 1 natt i Berlin, 2 nätter i Prag, 2 nätter i Budapest och 2 nätter i Wien.
  • Klassiska utflykter med det bästa av städerna!

2021 - Dagsprogram

Dag 1, lördag: En kväll i Berlin

Malmö - Berlin: På morgonen stiger vi ombord på vår bekväma buss i Malmö. Tillsammans påbörjar vi vår resa över Öresundsbron och genom Danmark. Vi tar färjan till ­Rostock och framåt eftermiddagen rullar vi in i den tyska huvudstaden och checkar in på Hotel Berlin, ca 43 mil. På kvällen finns det möjlighet att upptäcka härliga Berlin under en kvällstur.

Dag 2, söndag: Via Dresden

Berlin - Prag: För oss som så önskar inleds dagen med en innehållsrik rundtur i den tyska huvudstaden. Efter det lämnar vi Berlin bakom oss och fortsätter söderut. Vi tar en lunchpaus i Sachsens huvudort Dresden, en riktig pärla. Följ med på en promenad i staden som till största delen förstördes under andra världskriget. I dag är Dresden en kulturstad med många fina barock­palats. Vi passerar sedan den tjeckiska gränsen och fortsätter mot Prag, ca 34 mil. Väl på plats i den tjeckiska huvudstaden inkvarterar vi oss på Hotel Belvedere.

Dag 3, måndag: Prag - den gyllene staden

Prag: I dag kan vi följa med på en synnerligen intressant utflykt i Prag. Här vimlar det av sevärdheter och vi lär oss mer om stadens kultur och historia. Den imponerande Pragborgen, undersköna vyer från den ståtliga Karlsbron och mycket mer. Gamla stadens torg är med de pastell­färgade husen ett av de vackraste torgen i Europa och kanske lockar något av de mysiga och anrika kaféerna här? På kvällen erbjuder vi ett trevligt middagsarrangemang på ett av Prags hantverksbryggerier.

Dag 4, tisdag: Slovakiska Bratislava

Prag - Budapest: När den tjeckiska frukosten är intagen åker vi söderut förbi ishockeystaden Brno, Tjeckiens näst största stad, och in i Slovakien med huvudstaden Bratislava som mål. Här passar vi på att äta lunch och vår guide tar oss med på en liten promenad. Vi tar sedan sikte på Ungern och huvudstaden Budapest, ca 53 mil, där vi checkar in på Ibis Hotel Castle Hill. 

Dag 5, onsdag: Upplevelserika Budapest

Budapest: Den mäktiga floden Donau slingrar sig genom staden och delar upp den i de två stadshalvorna Buda och Pest. Staden är berömd för sina hälsosamma bad och sin bredd av upplevelser inom kultur och historia. Allra bäst tar vi del av detta genom att följa med på den innehållsrika stadsrundturen. På kvällen kan vi njuta av den vackra staden från ett annat perspektiv då vi erbjuder en härlig båttur på Donau.

Dag 6, torsdag: Från Ungern till Österrike

Budapest - Wien: I dag lämnar vi Ungern för Österrike och Wien, ca 24 mil. Vi checkar in på Ibis Mariahilf Hotel och lockar med en mycket givande rundtur i den förtjusande staden. I Österrikes huvudstad bekantar vi oss bland annat med den mäktiga Stefansdomen och Mozarts hus. På kvällen erbjuder vi en underbar konsert med musik av Mozart och Strauss.

Dag 7, fredag: Romantiska Wien

Wien: För bara ett par hundra år sedan var detta fortfarande en av världens mäktigaste städer och Europas musikhuvudstad! Den klassiska och moderna staden andas fortfarande romantik från 1800-talet. Insup den förföriska atmosfären på något av alla de underbara caféerna och njut av en bit sachertårta. Följ med till habsburgarnas pampiga sommarresidens Schönbrunn och njut av prakten. Under aftonen kan vi följa med till gemytliga Grinzing där vi besöker en äkta Heuriger, vinstuga, och det dukas upp med friska viner och kulinariska godsaker från landet. En perfekt avslutning på vistelsen i Wien!

Dag 8, lördag: Norrut genom Bayern

Wien - Kassel: På morgonen lämnar vi Wien för att bege oss norrut igen. Vi passerar Linz och Wels på vår väg mot tyska gränsen. Vi stannar för både lunch och fika under dagen och njuter av det bayerska landskapet. Så småningom når vi Kassel och Intercity Hotel som dukar för middag, ca 80 mil.

Dag 9, söndag: Oförglömliga minnen

Kassel - Malmö: Efter frukost tar vi plats i bussen, åker norrut mot Puttgarden och tar färjan till Rödby. Vi beräknas vara framme på Öresundsterminalen i Malmö ca kl 20.00 med mängder av ljuva minnen, ca 65 mil.

2021 - Utflykter

UTFLYKTSPAKET
Pris 3 350:-
(ordinarie pris 3 720:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Willkommen in Berlin

Vi ger oss ut på en kortare rundtur där vi bekantar oss med några av stadens berömda platser och storslagna byggnader. Vi beger oss sedan till en mysig restaurang för en gemensam middag.
Pris inkl middag ca 435:-

Stadsrundtur i Berlin

Världsstaden Berlin har mycket att erbjuda och på denna omfattande stadsrundtur får vi en utmärkt helhetsbild. Följ med till Kurfürstendamm, Potsdamer Platz, Checkpoint Charlie, Brandenburger Tor och Riksdagshuset. Vi färdas även längs paradgatan Unter den Linden. Följ med och lär känna Berlin!
Pris ca 265:-

Upptäck Dresden

Under en ödesdiger natt i slutet av andra världskriget förstördes hela Dresden av de allierades bombningar. I dag kan vi återigen se Dresdens silhuett i dess forna prakt. Under vår promenad i den gamla stadskärnan ser vi den berömda Semperoperan, Frauenkirche, barockpalatset Zwinger och Hofkirche. En pärla värd att upptäcka! 
Ingår i resans pris.

Stadsrundtur i Prag

Vi promenerar genom staden och ser vad Prag har att erbjuda. Här utforskar vi borgområdet med St Vituskatedralen och kungapalatset. Även Karlsbron, rådhuset med astronomiska uret och husfasader i alla regnbågens färger står på programmet och vår guide kan konsten att berätta!
Pris ca 265:-

Bryggeribesök

Vi besöker ett av Prags hantverksbryggerier, där mat och dryck bjuds vid sidan av den anrika ölproduktionen. Här provar vi tjeckiskt öl, som bryggs på plats. Tillsammans äter vi sedan en specialitet från trakten. Smaklig måltid! 
Pris inkl middag ca 435:-

Slovakiska Bratislava

Vi går på upptäcktsfärd genom Bratislava och ser bland annat presidentpalatset och borgen. I stadens vackra och livliga centrum imponeras vi av historiska byggnader, gator och torg.
Ingår i resans pris.

Stadsrundtur i Budapest

Vi åker på en givande rundtur i Ungerns vackra huvudstad för att upptäcka vad som erbjuds av shopping, sevärdheter och monument på båda sidor av Donau. Vi ser bland annat Slottshöjden med fiskarbastionen, Hjältarnas torg, kända termalbad och saluhallen.
Pris ca 265:-

Glittrande båttur

En kväll tar vi en båttur på Donau och fylls av vackra synintryck då vi stilla glider fram längs floden. Festklädd i kvällsbelysning passerar den ståtliga huvudstaden revy. En härlig utflykt som du inte får missa!
Pris inkl dryck ca 265:-

Upptäck vackra Wien

En intressant tur runt Wiens välkända Ringstrasse där vi får se de mest storslagna palatsen från det forna kejsardömet, kejsarnas residens Hofburg, parlamentet och Staatsoper. Vi fortsätter turen till fots och bekantar oss med de viktigaste och mest spännande byggnaderna i Wiens stadskärna såsom Stefans­domen och ultramoderna Haus Haas.
Pris ca 265:-

En oförglömlig Wienerkonsert

I kväll låter vi oss förföras av musiken, sången och dansen i en av Wiens mest populära konsertsalonger. I vacker miljö får vi lyssna till musiker som framför välkända stycken av Mozart och Strauss. En oförglömlig wienerkonsert!
Pris ca 585:-

Praktfulla Schönbrunn

En utflykt till kejsarfamiljens sommarhus, det vackra och anrika Schloss Schönbrunn. Tillsammans med vår kunniga lokalguide vand­rar vi genom de praktfulla salarna. Rokokomöbler som drottningen Maria Theresia lät tillverka i mitten av 1700-talet, salar med guld, rosenträ och vackra föremål. Därefter har vi tid att på egen hand promenera i den vackra parken.
Pris inkl inträde och lokalguide ca 445:-

Afton i Grinzing

Som avslutning på vår vistelse i Wien besöker vi en äkta Heuriger. Här provar vi klassisk österrikisk mat med gott vin till. Dessutom bjuds det på musik och det finns även möjlighet till en svängom. En kväll med gemyt och hög stämning!
Pris inkl middag ca 495:-

2021 - Jubileumsavgång 21/8

Guide: Anders Eriksson

Låt mig detta jubileumsår ta er med på min favoritresa genom fyra av Centraleuropas pärlor! Resan bjuder bland annat på en fantastiskt vacker båttur genom ett upplyst Budapest, en Strauss/Mozart konsert i kejsarstaden Wien, en innehållsrik promenad genom det charmiga gamla Prag och mycket mer. Massor av härliga upplevelser i dessa fyra fina huvudstäder väntar.

På denna avgång ingår alla utflykter i priset.

Jag ser fram emot att visa er allt detta!

Se alla våra jubileumsresor här »

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
7/8BussHotel Belvedere, PragInga tillgängliga platser8 295:-Inga tillgängliga platser
21/8BussHotel Belvedere, PragInga tillgängliga platser10 995:-Inga tillgängliga platser
11/9BussHotel Belvedere, PragInga tillgängliga platser8 295:-Inga tillgängliga platser
25/9BussHotel Belvedere, PragInga tillgängliga platser8 295:-Inga tillgängliga platser
9/10BussHotel Belvedere, PragInga tillgängliga platser8 295:-Inga tillgängliga platser
30/10BussHotel Belvedere, PragInga tillgängliga platser7 995:-Inga tillgängliga platser

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 8 övernattningar i dubbelrum
  • 8 frukostar (dag 2 - 9)
  • 1 middag (dag 8)
  • Utflykterna Upptäck Dresden och Slovakiska Bratislava


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 2 995:-

Avresa 22/5 & 25/9 bor vi på Concorde Hotel am Studio i Berlin dag 1-2.
Avresa 5/6 bor vi på Good Morning+ Hotel City East i Berlin dag 1-2 och Rainers Hotel i Wien dag 6-8.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Ungersk Forint (HUF)
Tjeckisk Koruna (CZK)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 4

Hotel Belvedere, Prag
Hotel Belvedere, Prag
Traditionellt hotell med bekväma faciliteter och klassisk stil. Hotellet har en stor och ståtlig frukostmatsal samt en ny och trendigt inredd bistrorestaurang. Hotellet är beläget i stadsdelen i Letna...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Hotel Berlin, Berlin
Hotel Berlin, Berlin
Stort och välkänt hotell som täcker nästan ett helt kvarter i centrala Berlin, mitt emellan Potsdamer Platz och Kurfürstendamm. Hotellet: Stort och komfortabelt hotellkomplex bestående av fyra kringby...

Övernattning Dag 4 - 6

Ibis Hotel Castle Hill, Budapest
Ibis Hotel Castle Hill, Budapest
Uppskattat och nyrenoverat stadshotell med god komfort. Hotellet har stora allmänna utrymmen inredda i en färgglad industrilook med ungdomlig känsla. I lobbyn möts man av en trabantbil och restaurange...

Övernattning Dag 6 - 8

Ibis Mariahilf Hotel, Wien
Ibis Mariahilf Hotel, Wien
Stort stadshotell med bekväma faciliteter och renoverade allmänna utrymmen. Vid ankomst till hotellet möts du av en ljus och rymlig lobby med en trendigt inredd loungebar. Här finns även en modern fru...

Övernattning Dag 8 - 9

Intercity Hotel, Kassel
Intercity Hotel, Kassel
. Modernt och fräscht storstadshotell med god komfort och närhet till butiker, restauranger och lokaltrafik. Hotellet: Bekvämt hotell av god tysk standard byggt 1995 och delvis renoverat 2012. Här fin...