Skip to main content

​Fyra filmer som får dig att längta till Italien

 

 

Tillbaka

Böljande landskap, glittrande vågor och olivlundar. För att inte tala om pizzan, pastan och gelaton – inte undra på att Italien är ett av våra allra mest älskade resmål! Här tipsar vi om fyra filmer som alla utspelar sig i Italien - dröm dig bort till maten, människorna och magin.

 

Eat, pray, love (Lyckan, kärleken och meningen med livet)

Efter att ha separerat från sin man bestämmer sig resejournalisten Elizabeth (Julia Roberts) för att spendera ett år på resande fot. En resa som tar sin början i Italien med Rom och Neapel. Mysiga trattorior, pasta, rödvin och nygräddad pizza är några av sakerna du kommer längta efter när du ser denna underbara film. Liksom att lära sig det vackra klingande språket och konsten att ”dolce far niente” – det ljuvliga i att göra ingenting.

Res till: Italien Runt med Capri

 

Bröllop i Italien

Den danska stjärnregissören Susanne Bier ligger bakom denna romantiska komedi som utspelar sig i Sorrento – en genomromantisk stad mitt emot Capri. Storslagna vyer över Neapelbuktens branta stup blandas med gnistrande klarblått vatten och lantliga villor i denna stämningsfulla film om en rad olika livsöden där alla söker kärleken. I huvudrollerna ser vi bland annat Pierce Brosnan och Trine Dyrholm.

Res till: Sorrentohalvön med Capri & Rom

 

La dolce vita (Det ljuva livet)

La dolce vita, eller Det ljuva livet som filmen heter på svenska utspelar sig till stora delar i Rom och är en av filmhistoriens stora klassiker. Filmen är regisserad av Federico Fellini och det är här du får se den berömda scenen där Anita Ekberg badar i fontänen Fontana di Trevi. 1960 vann La dolce vita Guldpalmen vid filmfestivalen i Cannes.

Res till: Rom med Florens & Venedig

 

Under the Tuscan sun (Under Toscanas sol)

Frances en 35-årig författare från San Francisco åker hjärtekrossad till Italien och spontanköper ett gammalt hus bland olivlundar och böljande kullar i Toscana. Cortona, Positano, Florens och Rom är några av platserna vi besöker i filmen som bjuder på underbar Italieninspiration från början till slut. Om du inte längtade efter böljande solrosfält, olivlundar och pittoreska stenhus innan kommer du att göra det nu!

Res till: Toscana med Florens

Tillbaka

Sista minuten
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Arlandafrån 10 995:-
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Kastrupfrån 10 995:-
3/2Jokkmokks Marknad från Arlandafrån 9 295:-
18/2Andalusien 22 dgr reseledare från Kastrup
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö