Skip to main content

First Hotel Villa Långbers, Tällberg

Villa Långbers är ett falurött, Svanenmärkt dalahotell med vita knutar, som består av flera intilliggande trähus. Redan 1936 startade systrarna Elsa och Wilma Långbers ett hälsohem och pensionat i den gamla doktorsbostaden som drog till sig dåtidens berömdheter såsom Erik Axel Karlfeldt, Wilhelm Moberg och Hugo Alfén med flera och dessutom skrev Astrid Lindgren sin omtalade politiska saga om Pomperipossa här. Hotellet har en lugn och gemytlig atmosfär med trevliga sällskapsrum med sköna soffor och fåtöljer. Naturskönt beläget på toppen i Tällberg med milsvid utsikt över Siljan som bjuder på fantastiska solnedgångar. Trevliga och individuellt inredda rum som finns i flera olika kategorier med mycket varierande storlek, standard, faciliteter och karaktär. Flertalet rum är belägna i hotelldelen medan andra är belägna antingen i hotellets huvudbyggnad, Solbacken eller Liss-stugan.

Hotellet: Restaurang där man sommartid har servering på verandan med panoramautsikt och sällskapsutrymmen samt minigym och bastu. Möjlighet att i mån av plats och öppethållande använda inomhuspoolen på systerhotellet First Hotel Gyllene Hornet, vilket du når på ca 20 minuters promenad, som också erbjuder massage och skönhetsbehandlingar (mot avgift).
Våningar: 2
Hiss: Nej
Läge: Hotellet ligger högt över Tällberg, ca 20 minuters promenad från byns centrum.
Antal rum: 55
Rummen: Dusch, wc, TV och delvis Wi-Fi. De flesta dubbelrummen ligger i den större hotelldelen, ca 60 meter från huvudbyggnaden, och har utsikt mot Siljan eller Plintsbergen. Rummen är rökfria.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: Vår Herres gattu 28, SE-793 70 TÄLLBERG
Telefon: 0247-502 90

 

Sista minuten
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö