Skip to main content

First Hotel Gyllene Hornet, Tällberg

Trivsamt hotell som är vackert beläget på en sluttning med utsikt över vackra ängar som sträcker sig ner mot Siljansjön i idylliska Tällberg. Hotellets historia går tillbaka till 50-talet men har byggts om och till under årens lopp och består idag av flera intilliggande byggnader varav några är klassiska faluröda trähus med vita knutar. Hotellet har en nyrenoverad restaurang i en modern, ombonad stil med punschveranda och spröjsade fönster där du bland annat kan beställa Rättviksglass. Här kan du sjunka ner i någon av Carl Malmstens "Farmor"-fåtöljer i lobbyn med en kopp kaffe från baren eller en god bok. Passa också på att skämma bort dig själv i hotellets wellnessavdelning med inomhuspool eller med en spa-behandling. Individuellt och bekvämt inredda, lite enklare rum med visst renoveringsbehov som finns i flera olika kategorier med mycket olika karaktär, standard, storlek, inredning och utsikt som är belägna i olika delar av hotellet.

Hotellet: Restaurang, bar med storbilds-TV samt tillgång till biljard och fotbollsspel, lounge, lekrum, terrass och trädgård med minigolf och boulebana. Wellnessavdelning med inomhuspool, bastu och möjlighet till skönhetsbehandlingar (mot avgift) samt minigym och motionshall.
Våningar: 3
Hiss: Nej
Läge: Vackert beläget i utkanten av byn Tällberg, ca 1,5 km till sjön i ena riktningen och Tällberg station i den andra.
Antal rum: 60
Rummen: Dusch, wc, TV, telefon och Wi-Fi. Rummen är rökfria. Rummen är belägna antingen i huvudbyggnaden, Perssons stuga, Elsas länga, Leksandsstugan eller fristående dalastugor.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS+
Adress: Tällbergsvägen 28, SE-793 70 TÄLLBERG
Telefon: 0247-512 00

Sista minuten
4/10Spansk vinresa från Arlandafrån 9 695:-
4/10Spansk vinresa från Kastrupfrån 9 495:-
6/10Berlin Weekendfrån 3 595:-
6/10Stettin Weekend Radisson Blu Hotel Szczecinfrån 3 595:-
6/10Rom från Arlandafrån 8 095:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö