Skip to main content

Filippinerna ✈

FLYGRESA - Asien - 13 dagar

 

På grund av rådande omständigheter och osäkerheten till följd av Covid-19 har vi valt att under 2021 pausa vårt utomeuropeiska reseutbud. Resorna kommer att komma tillbaka i vårt program, fast först när situationen i världen stabiliserats.

Filippinerna
- En resa från Manila på Luzon till Bohol & Cebu

Paradisiska Filippinerna lockar med en magisk övärld, grönskande risterrasser, arkitektur som för tankarna till den spanska kolonialtiden och inte minst den myllrande storstaden Manila. Från huvudstaden på Luzon tar vi oss till de populära öarna Bohol och Cebu. Vi får uppleva hur livet ter sig både i städerna och på landsbygden. En perfekt kombination av uppleveler och härliga stränder som gjorda för sol och bad!
 

Rundresan i korthet

Dag 1-2:  Skandinavien - Manila
Dag 3:  Manila
Dag 4:  Manila - flyg till Cauayan - Sagada
Dag 5:  Sagada
Dag 6:  Sagada - Banaue
Dag 7:  Banaue - flyg till Bohol
Dag 8-9 Bohol
Dag 10:  Bohol - båt till Cebu
Dag 11Cebu
Dag 12:  Flyg från Cebu - Manila
Dag 13:  Landar i Skandinavien


Utöver nedanstående datum kommer resan även att genomföras 2021 den 8/2 samt 8/3.
Dessa datum blir möjliga att boka när vi erhållit flygstolarna.

Höjdpunkter på resan!
 • Intramuros i Manila
 • Sagadas hängande kistor
 • Bangaans risterrasser
 • Bohol - en tropisk oas
 • Cebu & Macatanön
   

Dagsprogram

Dag 1-2: Mot Sydostasien

Flyg till Manila: Flygen lyfter, vi mellanlandar och byter sedan till vårt direktflyg till Manila där vi landar nästa dag. På flygplatsen väntar guide och transferbuss för transport till eleganta New World Hotel i Makati City i Manilas huvudstadsregion. Vi får nu möjlighet att vila upp oss efter flygresan och kvällen är fri för egna strövtåg.

Dag 3: Filippinernas huvudstad

Manila: I dag ska vi utforska Filippinernas huvudstad Manila. Vi inleder med Rizal Park där kvarlevorna av den filippinske nationalhjälten José Rizal vilar under monumentet till hans ära. Vi fortsätter till den av Unesco skyddade gamla stadsdelen Intramuros, vilket betyder innanför murarna, som uppfördes under spanjorernas styre och fungerade som ett tillhåll för den spanska överklassen. Här finner vi Fort Santiago som fungerade som militärt huvudkvarter för spanska, amerikanska och japanska kolonisatörer innan det, tillsammans med övriga Intramuros, förstördes under andra världskrigets sista dagar i samband med slaget om Manila. Den enda byggnaden som inte jämnades med marken var kyrkan San Agustin. Återuppbyggnaden av Intramuros inleddes inte långt efter krigsslutet och i dag är det ett område med lugn och avslappnad atmosfär, en kontrast mot resten av Manila som kan upplevas nästintill kaotisk. Vi lämnar Intramuros och ägnar resten av dagen åt det moderna Manila, bland annat det finansiella och kommersiella området Makati och Ayala Museum som visar både historia och konst. Det blir också en tur genom det exklusiva bostadsområdet Forbes Park innan vi avslutar med den amerikanska kyrkogården.

Dag 4: Norrut mot Bergsprovinsen

Manila - Sagada: Tidigt på morgonen beger vi oss till flygplatsen där flyget till Cauayan väntar. Väl framme i provinsen Isabela har vi ungefär fem timmars resa till Bergsprovinsen där Sagada och anspråkslösa Masferré Country Inn väntar, ca 21 mil.

Dag 5: Sagadas hängande kistor

Sagada: I dag kommer vi att få se de mystiska hängande likkistorna som är typiska för Sagada. Dessa 2 000 år gamla begravningstraditioner fängslar besökare från hela världen och ursprunget tillskrivs igotorerna eller ifugaofolket som de även kallas. Kistorna hänger i rep längs klippväggarna och även om orsaken främst är spirituell är den även praktisk då det är svårtillgängligt för vilda djur och gravplundrare. Vi får lära oss om den infödda religionens traditioner och besöker även en begravningsgrotta. Annorlunda och fascinerande!

Dag 6: Bangaans risterrasser

Sagada - Banaue: Vi tar plats i jeepneys, fordon typiska för Filippinerna, och beger oss mot de berömda risterrasserna. Vårt mål är Bangaan, en traditionell by mitt bland de panoramiska risterrasserna. Vyerna som möter oss är överväldigande! Vi promenerar ner i dalen och får insyn i ifugaofolkets vardagsliv och givetvis studera risterrasserna. Under vårt besök får vi se hur byborna lever och höra om livet i bergsbyn. Vidare tar vi oss till en utsiktsplats för att beundra vyerna över de 2 000 år gamla risterrasserna som brukar kallas världens åttonde underverk och som är skyddade av Unesco. Dagen avslutas i Banaue där vackert belägna Banaue Hotel väntar på oss, ca 12 mil.

Dag 7: Bohol hägrar

Banaue - Bohol: Det har blivit dags att lämna ön Luzon och vi flyger från Cauayan via Manila till Bohols provinshuvudstad Tagbilaran. Härifrån väntar en kort transfer till geunina Bohol Beach Club Hotel på halvön Panglao som lockar med långa vita sandstränder, ca 17 mil. Som gjort för härliga dagar!

Dag 8-9: Avkoppling & upplevelser på Bohol

Bohol: Vi har nu två dagar framför oss på Bohol, huvudö i provinsen med samma namn. Även om ön inte är lika internationellt uppmärksammad som säg Boracay är den en tropisk oas med vita sandstränder och vackra vikar, dessutom betydligt lugnare än flera av de mer omtalade öarna. Ön har länge lockat dykare och snorklare då möjligheterna att se både valar och delfiner är goda. En dag ger vi oss ut på en härlig ö-rundtur och upptäcker Bohols vackra landsbygd! Ön lockar med flera kulturarv och gamla stenkyrkor men den kanske främsta sevärdheten är de fascinernade kullarna Chocolate Hills. De surrealistiska Chokladkullarna består av 1 268 nästan identiska och 100 meter höga toppar. Efter att ha tagit oss upp för strax över 200 trappsteg belönas vi med en härlig utsikt! Vi besöker ett fjärilshus och en grönskande mahognyskog innan vi går ombord på en båt för en flodtur under vilken vi serveras lunch. Senare under dagen får vi även stifta bekantskap med spökdjuret, världens minsta primat med säreget stora ögon. En heldag med Bohols höjdpunkter! Den andra dagen blir vi hämtade kl. 05 för en tidig båttur i farvattnen öster om Tagbilaran. Med motorstyrda utriggare beger vi oss mot ön Pamilican som är hemvist för både valar och delfiner. Om årstiden är rätt kanske vi får syn på några! Vi får också möjlighet att bada, snorkla och besöka en lokal by.

Dag 10: Nästa ö - Cebu

Bohol - Cebu: Efter frukost tar vi oss till hamnen där snabbfärjan till Cebu och Cebu stad väntar. Väl iland gör vi en rundtur i storstaden Cebu som med drygt tre miljoner invånare är landets näst största och en mindre version av Manila. Den stora fördelen gentemot huvudstaden är de på bekvämt avstånd belägna milslånga vita stränderna. Vi gör en rundtur i Cebu stad och ser bland annat fästningen Fort Pedro och Cross of Magellan. Korset som numera är en av stadens främsta symboler placerades här av sjöfararen Ferdinand Magellan i början av 1500-talet. Vi besöker kyrkan Santo Nino och avslutar med det natursköna området Beverly Hills som bjuder på vackra vyer över Cebu och Macatan. På höjden finns också ett taoistiskt tempel. Vårt bekväma hotell, Costabella Tropical Beach Hotel, ligger på Macatanön som lockar med stränder och bad.

Dag 11: Sol & bad på Macatanön

Cebu: Den som önskar kan i dag njuta av Macatanöns underbara stränder under en programfri dag eller söka äventyr på egen hand.

Dag 12: Farväl Filippinerna

Cebu - flyg från Manila: Det har blivit dags att lämna de sköna stränderna och påbörja hemresan. Vi inleder med inrikesflyget till Manila varifrån vi startar vår hemresa mot Europa.

Dag 13: Med härliga minnen i bagaget

Landar i Skandinavien: Efter en mellanlandning med byte av flyg landar vi åter i Skandinavien med mängder av upplevelser och minnen från sköna Filippinerna.

Bra att veta

Visum
Behövs ej för svenska medborgare för vistelser under 30 dagar. Passet måste vara giltigt 6 månader efter hemkomst och du måste kunna visa upp din hemresebiljett.
För övriga nationaliteter rekommenderar vi att ta kontakt med det aktuella landets ambassad för att klargöra om visum krävs.

Passkopior
Då flera hotell och flygbolag kräver passkopior behöver vi samla in kopior på samtliga resenärers pass.

Du kan ladda upp din passkopia online. Klicka här »
Vänligen var noga med att alla uppgifter stämmer, att alla för- och efternamn finns med och är stavade som i passet.

Har du inte möjlighet att fylla i denna länk går det bra att skicka en passkopia brevledes till oss på följande adress: 

Scandorama
Att: David H/Victoria J
Box 4012
203 11 Malmö

Vaccinationer
Ta kontakt med en Vaccinationscentral för rådfrågning om rekommenderad vaccination då detta ändrar sig kontinuerligt.

Mediciner
Nödvändiga mediciner och andra viktiga saker som du inte klarar dig utan skall tas med som handbagage, vilket du själv ansvarar för. Mediciner ska vara i originalförpackning. För vissa mediciner och sprutor krävs intyg, hör med ditt apotek om du är osäker vad som gäller.

Dricks
Det är i många länder kutym att lämna dricks och som resenär förväntas man ta seden dit man kommer. Många inom servicebranschen förväntas tjäna in en stor del av sin inkomst genom dricks, såsom lokalguider, chaufförer, väskbärare, hotellstäderskor, kypare etc. Av praktiska och kulturella skäl är det olämpligt att förbetala dricks. Drickssystemet är en sporre att alltid ge bästa möjliga service. Därför rekommenderas att dricks ges efter erhållen service. Generellt brukar det rekommenderas 2-4 USD/EUR per dag till chaufför och 3-5 USD/EUR per dag till lokalguide. Våra guider ger utförligare information på respektive resmål. Dricks till chaufför och lokalguide är inte inkluderat i resans pris.

Övrigt
I de fall då det ej ingår lunch och/eller middag kommer Scandoramaguiden och den engelsktalande lokalguiden att vara behjälpliga och komma med tips och förslag på restauranger.

Språk: Filipino (tagalog) och engelska.
Klimat: Ta reda på vilken väderlek som råder på resmålet innan avresa. Väderprognoser hittar du bland annat på www.smhi.se, www.weather.com eller www.yr.no
Tid: + 6  timmar vid sommartid i Sverige och + 7 timmar om vintertid i Sverige.
Valuta: Filippinsk peso (PHP). I Filippinerna används kontanter i stor utsträckning. Ett alternativ är att ta med amerikanska dollar eller euro att växla på plats.
Kreditkort: Kreditkort accepteras som betalningsmedel på de flesta större hotell och i vissa butiker. Uttagsautomater för Visa och MasterCard finns i större städer men det är inte alltid de accepterar utländska kort.
Elektricitet: 110 volt eller 220 volt, 50–60Hz, adapter behövs.

Information

Allt detta ingår

 • Flygresa till Manila t/r samt Manila - Cauayan, Cauayan - Bohol och Cebu - Manila
 • Flygskatter och flygplatsavgifter
 • Flygplansmåltider under långflygningarna
 • Rundresa med Scandoramaguide
 • Engelsktalande lokalguide
 • 10 övernattningar i dubbelrum
 • 10 frukostar (dag 3 - 12)
 • 6 luncher (dag 3 - 5 och 8 - 10)
 • 1 middag (dag 3)
 • Arrangemang enligt program


Tillägg

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Enkelrumstillägg från 5 595:-

Sista minuten
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö