Skip to main content

England med Cotswolds & Kent

 

England med Cotswolds & Kent - Mytomspunnen landsbygd

Scandorama 40 år

Idylliska samhällen, prunkande trädgårdar och undersköna grevskap. Cotswolds gyllene stenbyar, georgianska Bath med sina romerska bad och imponerande Hever Castle. Som att resa i en brittisk TV-serie men på riktigt. Följ med på en härlig bussresa fylld med engelska höjdpunkter!

Jubileumsavgång 8/8 med Nikolaus von Davidson  
 


  Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »

Snabba fakta!
  • En brittisk dröm med mysiga byar och sagolika landskap.
  • Tjusiga Bath, Sudeley Castle, residenshuvudstaden Gloucester, bedårande Cotswolds, Hever Castle & Gardens och mycket mer!
  • Vi bor 4 nätter i Cheltenham (Cotswolds) och 2 nätter i Pembury (Kent).

Dagsprogram

Dag 1, lördag: Vi färdas västerut

Malmö - Krefeld: På morgonen lämnar vi Öresundsterminalen bakom oss. Resan går via Danmark och färjeöverfarten Rödby-Puttgarden till Tyskland. Vi stannar för lunch och under eftermiddagen gör vi en paus innan färden fortsätter. Framåt kvällen når vi vårt trevliga Mercure Hotel i Krefeld där middag väntar, ca 75 mil.

Dag 2, söndag: Dovers vita klippor

Krefeld - Cheltenham: Efter frukost tar vi oss genom Holland och Belgien på vår väg mot franska Calais. Här väntar färjan på att få ta oss till Dover så missa inte de vita klipporna när vi närmar oss England! Vi fortsätter västerut genom södra England och når slutligen grevskapet Gloucestershire och staden Cheltenham, belägen i utkanten av välkända Cotswolds, ca 74 mil. Vi installerar oss på centralt belägna Hotel Holiday Inn Express och äter middag tillsammans.

Dag 3-5, måndag - onsdag: Underbara Cotswolds

Cheltenham: I slutet av 1700-talet samlades medborgare ur samhällets övre skikt här för att, likt kung Georg III, dricka brunn och det var i samband med detta som de många tjusiga terrasserade husen i nyklassisk stil uppfördes. Läget i utkanten av Cotswolds gör staden till en utmärkt utgångspunkt för våra utflykter! Cotswold är en bred kalkstensrygg på 8 mil och då jordtäcket är svårplöjt är det utmärkt fårbete. Under medeltiden blev området förmöget på ullhandel, pengar som gick till storlagna kyrkobyggen och hela byar byggda i samma sten. Givetvis ska vi utforska de charmiga byarna och småstäderna med sina karakteristiska små kalkstenshus och vi beger oss också söderut till den historiska staden Bath med anor från romartiden. Missa inte heller grevskapshuvudorten Gloucester och anrika Sudeley Castle. Härliga dagar i hjärtat av England!

Dag 6, torsdag: Via Oxford

Cheltenham - Pembury: Efter frukost sätter vi kurs österut mot grevskapet Kent, ett fruktsamt område som länge omnämnts som Englands trädgård. Vi passar på att göra en avstickare till Oxfordshire för ett besök i anrika universitetsstaden Oxford där vi går en liten promenad innan vi får tid för egna strövtåg. Vi insuper atmosfären och njuter av den härliga staden innan vi fortsätter mot vårt mål för dagen som är Pembury och trivsamma Mercure Tunbridge Wells Hotel som snart dukar för middag, ca 23 mil.

Dag 7, fredag: Kent - Englands trädgård

Pembury: I dag ska vi ägna oss åt området känt som Englands trädgård och Kent gör verkligen skäl för namnet. I landskapets gröna kullar och dalar odlas en mängd grönsaker, frukter och bär. Traditionellt är Kent också ett viktigt äppelodlingsdistrikt. Förutom de många odlingarna finns här även några av landets främsta herresäten och vi besöker enastående Hever Castle där vi njuter av slottet och den underbara anlagda trädgården. Vi passar också på att titta lite närmare på Royal Tunbridge Wells, en av Englands främsta kurorter. En skön dag i grönskande Kent!

Dag 8, lördag: Bye bye Britain

Pembury - Werl: Efter en tidig frukost lämnar vi Pembury och styr mot Eurotunneln som tar oss till franska Calais. Åter i högertrafiken färdas vi vidare mot Belgien där vi stannar för lunch. Tiden går fort med variationen i de olika länderna. Under eftermiddagen fortsätter vi genom Tyskland mot den lilla orten Werl och trevliga Maifeld Sport- und Tagunshotel som vi når under kvällen, ca 62 mil.

Dag 9, söndag: Härliga minnen

Werl - Malmö: Den sista dagen fortsätter vi resan norrut. Vi gör en paus under förmiddagen och senare lämnar vi motorvägen och tar oss till en trevlig restaurang för lunch. Snart kommer vi fram till Puttgarden där vi tar färjan över till Rödby, passerar Danmark och anländer till Malmö ca kl 20.00, ca 68 mil.

Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 1 810:-
(ordinarie pris 2 015:-)

Upplev mer! Beställ utflyktspaketet före din resa. Förutom rabatt får du poäng i Poängjakten.

Bath i Somerset

Där Cotswolds slutar i sydväst finner vi tjusiga Bath med anor från romartiden. Det var romarna som byggde badbassängerna och därmed lade grunden till stadens berömmelse. Ännu ståtar Bath med ett berömt romerskt bad. Under 1700-talet samlades den georgianska överklassen här och eleganta byggnader från den här tiden är ännu framträdande i stadsbilden. Imponerande byggnadsverk som Royal Crescent, Pulteney Bridge och klosterkyrkan Bath Abbey samsas med ett härligt folkliv och trevliga butiker. Följ med din guide och upptäck Bath innan vi får möjlighet att på egen hand utforska staden!
Pris ca 325:-

Sudeley Castle i Cotswolds

Med en kunglig koppling som sträcker sig över 1 000 år och ett rykte som Englands mest romantiska slott är ett besök på Sudeley Castle & Gardens ett måste! Det är det enda privatägda slottet i England på vars ägor en drottning ligger begravd, nämligen Katherine Parr. Hon var den sista av Henrik VIII:s fruar och hon överlevde maken. Slottet är omgivet av nio trädgårdar där den mest berömda är The Queens Garden. Knutträdgården, The Knot Garden, är inspirerad av ett klänningsmönster som bars av Elisabeth I. En utmärkt introduktion till Cotswolds!
Pris ca 365:-

Residensstaden Gloucester

Grevskapets huvudort har spelat en avgörande roll i Englands historia och är starkt förknippad med det normandiska styret. Den magnifika katedralen vittnar om stadens rikedomar och är en av landets främsta medeltida byggnader. Vi får möjlighet att på egen hand beundra katedralen innan vi slår följe med vår guide för att ytterligare utforska staden. Vi beundrar de imponerande husen i katedralens närhet och tittar till den restaurerade hamnen innan vi går till bords för en god middag.
Pris inkl middag ca 495:-

Genuina Cotswolds

I dag ska vi utforska Cotswolds med sitt natursköna kulliga landskap och charmiga byar i honungsgul kalksten. Området har utsetts till AONB - Area of Outstanding Natural Beauty och vi förstår snart varför! Vi njuter av de vykortsvackra vyerna och utforskar några av byarna, bland annat Bibury som av många anses vara den vackraste av alla Englands byar. Stenhusraden Arlington Row, där ullvävarna bodde, finns avbildad på insidan av alla brittiska pass. Vi passar också på att besöka Chipping Campden, en annan av Cotswolds bedårande byar, med sina många tehus. En dag vi kommer att minnas länge! 
Pris ca 395:-

Anrika Oxford

Vi gör ett uppehåll i den anrika lärdomsstaden som hyser ett av världens mest kända universitet. Oxford grundades på 700-talet och arkitektur från flera århundraden präglar den gamla stadskärnan. Staden domineras av universitetets olika byggnader, men här finns också många andra inspirerande miljöer att uppleva. Oxford badar i historia men samtidigt är det en ung och energisk studentstad.
Ingår i resans pris.

Sköna Kent & Hever Castle

I Englands trädgård besöker vi Royal Tunbridge Wells, en av Englands främsta historiska kurorter. Här finner vi The Pantiles - den historiska kolonnaden. Vi insuper atmosfären i den charmiga staden innan vi fortsätter till prisbelönta Hever Castle & Gardens. Slottet har sina rötter i 1200-talet och var Anne Boleyns barndomshem. Hon uppvaktades här av Henrik VIII, blev hans andra hustru och avrättades senare på order av maken. Strosa runt i salarna och känn historiens vingslag för att sedan fortsätta ut i den underbara trädgården. Här finns bland annat en rosträdgård, en italiensk trädgård fylld av skulpturer och statyer och en labyrint. Njut av lugnet vid sjön i en av Englands främsta trädgårdar. En härlig upplevelse!
Pris ca 435:-

Jubileumsavgång 8 augusti

Guide: Nikolaus von Davidson

Häng med på en resa där du får uppleva ett England som ur sagoboken! Vi siktar in oss på två av Englands finaste landskap: charmiga Cotswolds, vars vackra landsbygd bildar inramningen för några av landets mest pittoreska byar, och Kent, som ofta kallas för ”Englands trädgård”. Vi får se romantiska slott och beundra storslagna katedraler. Vi får uppleva Oxford – ”de drömska spirornas stad”, med en förtrollande atmosfär som andas historia och tradition från ett av världens äldsta universitet. Vi får även njuta av traditionsrika kurorter som Bath, Royal Tunbridge Wells och Cheltenham, vars vackra byggnader i regency-stilen känns som tagna ur en roman av Jane Austen.

På denna avgång ingår alla utflykter i priset.

Welcome to beautiful England!

Se alla våra jubileumsresor här »

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 8 övernattningar i dubbelrum
  • 8 frukostar (dag 2 - 9)
  • 5 middagar (dag 1 - 2 och 6 - 8)
  • Utflykten Anrika Oxford


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 2 595:-

Avresa 30/5 bor vi på Mercure Parkhotel Krefelder Hof i Krefeld dag 1-2.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Brittiskt Pund (GBP)

Sista minuten
3/10Italien Runt med Caprifrån 14 995:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö