England & Skottland ✈

FLYGRESA - Storbritannien - Rundresa flyg & buss - 8 dagar

England & Skottland
- Charmig landsbygd & ståtliga storstäder

Följ med och upplev underbara England och mytomspunna Skottland! Upplev huvudstaden London, Robin Hoods Nottingham och njut av kurorten Harrogate. Bli hänförd av Lake Districts skönhet och låt dig imponeras av Skottlands dramatiska landskap. Följ med på en magisk resa med ångtåget The Jacobite, en resa känd som världens vackraste tågresa. Dessutom förevigad i filmerna om Harry Potter. Kom och ta del av Storbritanniens pärlor!
 

12 gäster ger medelbetyg 4,4 av 5

★ ★ ★ ★

  Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »

Snabba fakta!
 • Välkomponerad och mycket populär resa.
 • Storslagen natur, pittoreska byar och oförglömliga upplevelser.
 • Missa inte utflykten Med ångtåg genom Höglandet!

Dagsprogram

Dag 1, torsdag: Flyg till England

Flyg till London: Vi landar på Gatwick utanför den brittiska huvudstaden där vår transferbuss står redo. I London väntar sedan utmärkta Novotel Hotel West, centralt beläget i stadsdelen Hammersmith, ca 6 mil. Du har nu möjlighet att följa med din guide på en stadsrundtur och få en introduktion till pulserande London. Under eftermiddagen checkar vi in och kvällen är fri för egna upptäcktsfärder. 

Dag 2, fredag: Robin Hoods Nottingham

London - Harrogate: Efter frukost färdas vi norrut och längs vägen passar vi på att besöka Nottingham, residensstaden i Nottinghamshire. Här lever legenden om den laglöse Robin Hood och kanske vill du besöka en av Englands äldsta pubar som sägs finnas här? Efter lunch och sightseeing fortsätter vi norrut till Harrogate, ca 35 mil, där vi checkar in på gemytliga Cairn Hotel.

Dag 3, lördag: Kurorten Harrogate & vackra York 

Harrogate: Den berömda kurorten Harrogate i hjärtat av Yorkshire bjuder på vacker viktoriansk arkitektur och välskötta parker, många blomsterarrangemang och trevliga restauranger. Följ gärna med oss till York, en ringmursomgärdad stad med många minnen från vikingatiden. På eftermiddagen kan du flanera i Harrogate eller slå dig ner på berömda Betty's Tea Room för tea and scones. 

Dag 4, söndag: Yorkshire Dales & Lake District

Harrogate - Glasgow: Efter frukost tar vi plats i bussen och framför oss har vi en dag med fantastiska naturscenerier. Vi inleder med att köra genom Yorkshire Dales nationalpark och fortsätter sedan in i landets mest besökta nationalpark, Lake District. Landskapet har inspirerat många författare med sina mjuka kullar, betande får och klara sjöar. Vi stannar till i Bowness-on-Windermere där den som vill kan följa med ut på en båttur. Under eftermiddagen passerar vi Carlisle och därefter åker vi över gränsen in i Skottland och kan se hur landskapet successivt förändras utanför bussfönstret. Dagens mål är Skottlands största stad, Glasgow, ca 36 mil. Vi checkar in på centralt belägna Mercure City Hotel. På kvällen kan du följa med på en liten rundtur som avslutas med gemensam middag. 

Dag 5, måndag: Whisky & vackra vyer

Glasgow - Oban: Efter frukost får du lite tid att på egen hand utforska Glasgow innan vi fortsätter västerut mot kuststaden Oban. Strax utanför Glasgow passar vi på att besöka ett whiskydestilleri där vi får lära oss hur man tillverkar Skottlands nationaldryck. Givetvis får vi även provsmaka. Eftermiddagen bjuder på fantastiska naturscenerier då vi färdas längs med mångomsjungna Loch Lomond, Storbritanniens största sjö, och vi imponeras av de vackra omgivningarna. Framåt kvällen checkar vi in på vackert belägna Alexandra Hotel i kustorten Oban, ca 15 mil.

Dag 6, tisdag: Ångtåget The Jacobite

Oban: Oban är huvudort i västra högländerna och ligger i en pittoresk vik med utsikt över Isle of Mull. Centrum består av mysiga gränder och hamnen är livligt trafikerad av fiskebåtar och färjor. Om du följer med på dagens utflykt väntar dig en upplevelse utöver det vanliga! Vi åker kustvägen längs Loch Linnhe till Fort William där ångtåget The Jacobite står klart för avfärd. En magisk dag väntar dig ombord! Vi åker längs West Highland Railway och passerar över den berömda viadukten vid Glenfinnan, känd från filmerna om Harry Potter. En dag med vackra vyer som garanterat blir ett minne för livet!

Dag 7, onsdag: Edinburgh lockar

Oban - Edinburgh: I dag besöker vi Stirling och blickar upp mot slottet som vakar över den medeltida stadskärnan. Framåt eftermiddagen når vi den stolta skotska huvudstaden, ca 20 mil. Vi inleder vår vistelse i Edinburgh med en liten rundtur där du får se det bästa av staden. Vi bor på centralt belägna Hotel Holiday Inn Express City Centre. På kvällen har du möjlighet att följa med på en oförglömlig helkväll med skotska traditioner som säckpipor och kiltar på vår skotska afton. En perfekt avslutning på vårt skotska äventyr!

Dag 8, torsdag: Home sweet home

Flyg från Edinburgh: Det har blivit dags att säga farewell till Skottland. Vi får transfer ut till flygplatsen och flyger sedan hem med fina minnen från England och Skottland.

Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 2 700:-
(ordinarie pris 3 010:-)

Upplev mer! Beställ utflyktspaketet senast 1 månad före avresa. Förutom rabatt får du poäng i Poängjakten.

Sightseeing i London

Vi tar dig med på en omfattande rundtur där du får en bra bild av spännande London och stolta sevärdheter som Piccadilly Circus, Westminster Abbey, Trafalgar Square broarna över Themsen och mycket mer. En tur där du får se och höra mycket om London och stadens olika delar.
Pris ca 285:-

Residensstaden Nottingham

Förutom historien om den laglöse Robin Hood har Nottingham ett rikt kulturliv vilket bland annat märks på The Lace Market, en av stadens äldsta delar. I Nottingham finns också vad många anser vara Englands äldsta pub, Ye Olde Trip to Jerusalem. Kanske lockar ett besök även om puben sägs vara hemsökt?
Ingår i resans pris

Vackra York

Vi lär känna denna vackra stad, med sin ringmur och många minnen från vikingatiden. Vi får se den vackra York Minster, höra den spännande historien och uppleva små vackra gates. Det ges även tid på egen hand att flanera i vackra York.
Pris ca 355:-

Lake Windermere

I det förtrollande sjölandskapet Lake District ger vi oss ut på en härlig båtutflykt på den mest välbesökta av alla sjöarna, Lake Windermere.
Pris ca 265:-

Rundtur med middag i Glasgow

Tillsammans med Scandoramaguiden ger vi oss ut på en intressant rundtur i de centrala delarna av Skottlands största stad Glasgow. Kvällen avslutas med en trevlig middag på en av stadens restauranger.
Pris inkl middag ca 475:-

Whiskydestilleri

Vi besöker ett destilleri och får lära oss hemligheten bakom den skotska whiskyn. Den som vill får även provsmaka.
Ingår i resans pris.

Med ångtåg genom Höglandet

En fantastisk utflykt där vi åker med ångtåget The Jacobite från Fort William till Mallaig och beundrar det fascinerande landskapet. En av de största sevärdheterna längs vägen är viadukten vid Glenfinnan, som du kanske känner igen från filmerna om Harry Potter. Det blir uppehåll i Mallaig där vi blickar ut över Isle of Skye innan vi tar bussen tillbaka. Vi passar då på att stanna vid Glenfinnan Monument. En dag med filmiska vyer som du inte vill missa! Tågresan kan även ske i omvänd riktning, dvs Mallaig - Fort William.    
Utflykten måste förbokas senast 1 månad före avresa om du ej valt utflyktspaketet.
Pris ca 685:-

Stadsrundtur i Edinburgh

Under eftermiddagen får vi uppleva Skottlands vackra och stolta huvudstad. Från Edinburgh Castle leder The Royal Mile i Old Town oss ner till stadens andra slott, Holyrood House. Följ med så berättar guiden mer om stadens mest fotograferade staty Greyfriars Bobby, Scott Monument, Princes Street Gardens och mer därtill.
Ingår i resans pris.

Skotsk afton

Upplev en underbar helkväll med skotsk sång och musik. Traditionella dräkter, säckpipor, fioler, svärddans och Highland Fling. Vi blir serverade en härlig skotsk middag med dryck och får även möjlighet att prova den skotska nationalrätten haggis.
Pris inkl middag ca 945:-

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

12 personer ger resan medelbetyget 4,4 av 5

★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Utmärkt guide bra buss samt chaufför

av

★ ★ ★ ★

-

av

★ ★ ★ ★

Bra: buss södra England-Skottland såg och upplevde mycket av Storbritannien, utflykter med ångtåget som höjdpunkt, lagom långa dagsetapper. Suverän guide (Niklas Jönsson) påläst om det mesta. Övernattning Arlanda bra koncept. Något h-rum mindre bra.

av

★ ★ ★ ★ ★

Underbar upplevelse, lätt sätt att resa då man inte behövde tänka på logistiken och fick se allt

av

★ ★ ★ ★ ★

-

av

★ ★ ★ ★ ★

En fantastisk vecka med Oban, Iona, tattoo m.m. Härlig upplevelse i Skottland och dessutom hade Scandorama ordnat med en nästan regnfri vecka

av

★ ★ ★ ★ ★

"Väldigt bra resa med en bra och kunnig guide. Det var synd att vi inte hann in på Wiskeydesteleriet i Oban då det var stängt när vi var där. Mer tid i Edingburgh hade varit kul. Men för övrigt en helt superbra resa och bra guide. / Margareta

av

★ ★ ★ ★ ★

Vacker, informationsrik, trevlig, lagom, inbjudande till en returresa!

av

★ ★ ★ ★ ★

Fantastisk resa! Många vackra vyer, mycket engelsk och skotsk historia. Vår fantastiskt duktiga och inspirerande guide Nicholas gav oss många tips och råd inför våra strövtåg på egen hand under resans gång. Vi kommer att återvända!

av

★ ★

Urusel guide som ärvt "papperna"? Man passerar topp 10 placerade vyer och platser för att stanna vid turistfällor. Ockerpriser. Båtresan i Windemere kostar ex 5,90£ - vi betalar mer än det dubbla. Hotellen har mycket dålig standard och dålig service.

av

★ ★ ★

+ Besök på intressanta och vackra platser. Bra val av centralt belägna hotell. Utflykterna. Skotsk afton. Bra chaufförer. - Tyndrum. Dålig standard, service och mat. Trist läge. Inte kunna ladda mobilen på bussen. Guidens kunskap.

av

★ ★ ★ ★ ★

Bra upplagd resa. Vi fick se och uppleva mycket med en duktig guide!

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Information

Allt detta ingår

 • Flygresa till London samt hem från Edinburgh
 • Flygskatter och flygplatsavgifter
 • Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r
 • Bussrundresa med Scandoramaguide
 • 7 övernattningar i dubbelrum
 • 7 frukostar (dag 2 - 8)
 • 2 middagar (dag 5 - 6)
 • Utflykterna Residensstaden Nottingham, Whiskydestilleri och Stadsrundtur i Edinburgh


Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Enkelrumstillägg 3 495:-

Avresa 23/4, 25/6 och 9/7 bor vi på St Giles Hotel i London dag 1-2.
Avresa 4/6 kan alternativt hotell i London med omnejd förekomma dag 1-2.
Avresa 23/4 och 14/5 bor vi på The Crown Hotel i Harrogate dag 2-4.
Avresa 30/7 bor vi på Royal Hotel i Oban dag 5-7.
Avresa 4/6 och 10/9 kan alternativt hotell i Oban med omnejd förekomma dag 5-7.
Avresa 4/6, 25/6, 9/7 och 23/7 bor vi på Hampton by Hilton West End Hotel i Edinburgh dag 7-8.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Brittiskt Pund (GBP)