Donaukryssning till Svarta havet ✈

FLYGRESA - Tjeckien, Österrike, Ungern, Serbien, Bulgarien, Rumänien - Flodkryssning & Rundresa flyg & buss - 14 dagar

Donaukryssning till Svarta havet
- Oupptäckt & avkopplande

En kryssning på Europas mäktigaste flod genom sex länder, från Linz till Donaudeltat. Förutom nedslag i spännande städer seglar vi genom den imponerande Järnporten, en storslagen upplevelse. Att kryssa innebär lugn och ro, bedårande naturscenerier, härliga matupplevelser och trevligt sällskap. En perfekt semester helt enkelt!
 

Resan genomförs även i omvänd ordning, kryssning Tulcea-Linz, med avresa 13/7 och 7/9. Klicka här »

Snabba fakta!
 • En oförglömlig kryssning genom 5 länder!
 • Vi upplever Melk, Wien, Budapest, Belgrad, Ruse, Tulcea, Donaudeltat & Bukarest.
 • Vårt trevliga kryssningsfartyg MS Verdi bjuder på utmärkt service & helpension.

2021 - Dagsprogram

Dag 1, fredag: Flyget till Tjeckien

Flyg till Prag: Vi lämnar Skandinavien och landar så småningom i den tjeckiska huvudstaden. På flygplatsen i Prag möter Scandoramaguiden oss och visar vägen till bussen som tar oss till Holiday Inn Hotel Congress Centre. Äventyret kan börja!

Dag 2, lördag: Via Ceske Budejovice

Prag - ombordstigning i Linz - Grein: Efter frukost lämnar vi Prag och färdas söderut till Ceske Budejovice där vi gör en liten rundtur och får veta mer om stadens intressanta historia. Därefter kanske en lokal öl på någon trevlig servering lockar? Vi lämnar sedan Tjeckien för Österrike och Linz där vi under eftermiddagen välkomnas ombord på vårt bekväma flodkryssningsfartyg MS Verdi, ca 25 mil. Vi får våra hytter, äter en välsmakande välkomstmiddag ombord och seglar mot Grein där vi lägger till för natten.

Dag 3, söndag: Mäktiga Melk

Grein - Wien: Under förmiddagen gör vi ett strandhugg i Melk och får möjlighet att besöka det praktfulla barockklostret. Efter lunch seglar vi vidare längs en av Donaus vackraste sträckningar mot dagens slutmål, Österrikes huvudstad Wien. Under kvällen lägger vi till i Korneuburg, strax utanför staden.

Dag 4, måndag: Wien, Österrikes stolthet

Wien: Vi vaknar upp i underbara Wien, en klassisk och modern stad som fortfarande andas 1800-talsromantik. Vi har hela dagen på oss att lära känna den forna kejsarstaden. Allra mest får vi se om vi följer med Scandoramaguiden på de välplanerade utflykterna. Under natten seglar vi mot Budapest.

Dag 5, tisdag: Buda & Pest

Budapest: Efter en avkopplande förmiddagskryssning förbi ärkebiskopsstaden Esztergom och Donaukröken når vi under eftermiddagen Donaus drottning Budapest. Den mäktiga floden slingrar sig genom staden och delar upp den i de två stadshalvorna Buda och Pest. Staden är känd för sina hälsosamma bad och sin bredd av upplevelser inom kultur och historia. Allra bäst tar vi del av detta genom att följa med på stadsrundturen. Vi ligger still i Budapest över natten.

Dag 6, onsdag: Söderut genom Ungern

Budapest - Mohács: Under förmiddagen har vi möjlighet till egna strövtåg i härliga Budapest, kanske lockar ett besök på Saluhallen eller en fika på anrika Café Gerbeaud? Vid lunchtid lämnar vi Budapest och seglar söderut genom det ungerska stäpplandskapet. Sent på kvällen lägger vi till i Mohács för ett kortare stopp innan vi under natten seglar över gränsen till Kroatien och så småningom Serbien.

Dag 7, torsdag: Serbiska Belgrad

Belgrad: Vi spenderar merparten av dagen ombord och först under eftermiddagen kommer vi fram till Serbiens huvudstad Belgrad, en av Europas äldsta städer. Följ med på upptäcktsfärd innan middagen! Under natten seglar vi vidare österut genom Serbien. 

Dag 8, fredag: Mäktiga Järnporten

Donji Milanovac: På förmiddagen gör vi ett strandhugg i Donji Milanovac, passa på att strosa runt i byn innan vi åter kastar loss och ser fram emot en härlig eftermiddag ombord. Nu väntar nämligen en av resans höjdpunkter, den mäktiga Järnporten där floden bryter igenom Balkanbergen och Karpaterna, på gränsen mellan Serbien och Rumänien. Att segla genom ravinen är både spektakulärt och storslaget. Underbara vyer följer vår väg och under natten forsätter vi vår färd längs Donau som här bildar en naturlig gräns mellan Rumänien i norr och Bulgarien i söder.

Dag 9, lördag: Bulgarien hägrar

Ruse: Vid lunchtid når vi Ruse, Bulgariens femte största stad och landets främsta Donauhamn. Följ med och utforska Ruse som lockar med breda avenyer, stora torg och renässans- och barockbyggnader. Ruse bjuder på en härlig blandning av bulgarisk och rumänsk kultur. Vi ligger still i Ruse över natten. 

Dag 10, söndag: Huvudstaden Bukarest

Oltenita - Cernavoda: Efter frukost kan den som vill följa med till Rumäniens myllrande huvudstad Bukarest. Staden brukar ibland kallas för Östeuropas ”Lilla Paris” tack vare sin förtjusande Belle-Epoque arkitektur. Vi går i land i Oltenita och går åter ombord i Cernavoda. Önskar man inte följa med till Bukarest kan man spendera dagen ombord. Vi äter middag tillsammans och seglar mot Braila där vi lägger till under natten. 

Dag 11, måndag: Mera Rumänien

Braila - Tulcea: Vid lunchtid lämnar vi Braila och seglar mot Tulcea, Donaudeltats huvudort, som vi når under eftermiddagen. Passa på att ta en promenad innan kvällens middag ombord. Vi ligger still i Tulcea över natten. 

Dag 12, tisdag: Donaudeltat

Tulcea: Vi spenderar förmiddagen i Tulcea innan vi vid lunchtid kastar loss och seglar genom det imponerande Donaudeltat till Sulina vid Svarta havet. Detta mäktiga naturreservat som sedan 1991 är skyddat av Unesco. I denna labyrint av kanaler och sjöar med över 300 fågelarter som passerar under flyttsäsongen möter vi ett unikt våtmarksområde, det största i Europa. Vi seglar åter mot Tulcea och på kvällen samlas vi i fartygets restaurang för en festlig avskedsmiddag. Vi ligger still i Tulcea över natten. 

Dag 13, onsdag: Bukarest

Landstigning i Tulcea - Bukarest: Efter en sista frukost ombord är det dags att lämna båten och gå i land. Vår buss tar oss till Bukarest och Hotel Capitol, ca 29 mil. På kvällen kan vi följa med på en trevlig avslutningsmiddag i den rumänska huvudstaden. 

Dag 14, torsdag: Många upplevelser rikare

Flyg från Bukarest: Vi tar farväl av Bukarest och beger oss med bussens hjälp ut till flygplatsen. Efter ett par timmar i luften landar vi på vald flygplats.

2021 - Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 2 435:-
(ordinarie pris 2 710:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Budweis - Ceske Budejovice

Med sina närmare 100 000 invånare är Budweis den största staden i Södra Böhmen. Staden grundades redan i mitten på 1200-talet och många praktfulla monument och byggnader vittnar om stadens betydelse. Vi gör en liten rundtur och får veta mer om stadens intressanta historia och särpräglade arkitektur.
Ingår i resans pris.

Magnifika Melk

Vi gör ett besök i det berömda klostret i Melk, majestätiskt beläget på en klippa ovanför Donau. Vi imponeras av ­barockens glans och prakt.
Pris ca 295:-

Romantikens Wien

Vi inleder med att göra en rundtur med bussen för att sedan bekanta oss med centrala Wien till fots. Vi följer med vår guide på en spännande vandring som bland annat tar oss till den mäktiga Stefansdomen och Mozarts hus.
Pris ca 265:-

Sköna toner i Wien

I musikens huvudstad Wien besöker vi kur­salongen för en riktig Wienerkonsert. Vi får lyssna till sköna toner och njuta av berömda verk som komponerats av några av de allra största inom klassisk musik. En ­speciell upplevelse vi kommer att minnas!
Pris ca 585:-

Praktfulla Budapest

Vi åker på en givande rundtur i Ungerns vackra huvudstad för att upptäcka vad som erbjuds av shopping, sevärdheter och monument på båda sidor av Donau. Vi njuter av den storslagna utsikten från Gellértberget, ser Parlamentet och Hjältarnas torg.
Pris ca 265:-

Serbiens huvudstad Belgrad

Belgrad är en av Europas äldsta städer, belägen vid floderna Donau och Sava. Det serbiska namnet Beograd betyder den vita staden. Staden har en blandning av många stilar och en lite mystisk atmosfär. Vi gör en rundtur bland sevärdheter som Savakatedralen, det kungliga palatset och fästningen Kalemegdan.
Pris ca 265:-

Rundtur i Ruse

Nu ska vi utforska Ruse med sina breda avenyer, stora torg och renässans- och barockbyggnader. Ruse bjuder på en härlig blandning av bulgarisk och rumänsk kultur. Vi tittar på stadens främsta sevärdheter.
Pris ca 265:-

Metropolen Bukarest

Rumäniens huvudstad Bukarest är en myllrande storstad som ibland kallas för Östeuropas ”Lilla Paris” tack vare sin förtjusande Belle-Epoque arkitektur. Den ligger vid floden Dâmbovița och kan stoltsera med världens näst största administrativa byggnad, nämligen Parlamentspalatset. På vår guidade stadsrundtur ser vi också de berömda torgen och Gamla stan.
Pris ca 325:-

Avslutningsmiddag i Bukarest

Vår sista kväll på resan ger vi oss ut i metropolen Bukarest för att äta en god middag på en genuin restaurang. En perfekt avslutning på resan!
Pris inkl middag ca 445:-

Information

Allt detta ingår

 • Flygresa till Prag samt hem från Bukarest
 • Flygskatter och flygplatsavgifter
 • Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r
 • Bussrundresa med Scandoramaguide
 • 2 övernattningar i dubbelrum
 • 11 övernattningar i dubbelhytt
 • 13 frukostar (dag 2 - 14)
 • 9 luncher (dag 3 och 5 - 12 varav lunchpaket dag 10)
 • 11 middagar (dag 2 - 12)
 • Dryck (öl, vin, läsk, mineralvatten) till måltiderna ombord på fartyget
 • Utflykten Budweis - Ceske Budejovice


Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Enkelrumstillägg 1 995:-

Tillägg för hytt på mellandäck med öppningsbart fönster 800:- per person
Tillägg för hytt på övre däck med fransk balkong 1 600:- per person

Det är brukligt att visa uppskattning för båtens besättning genom att lämna dricks. Vi rekommenderar ca 110 Euro per dubbelhytt. Detta är givetvis frivilligt.

Ändrat vattenstånd på Donau kan komma att innebära ändrad resrutt.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Ungersk Forint (HUF)
Serbisk Dinar (RSD)
Bulgarisk Lev (BGN)
Rumänsk Leu (RON)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 13

MS Verdi
MS Verdi
Renoverat och trivsamt flodkryssningsfartyg med familjär och avkopplande atmosfär. Fartygets panoramafönster och soldäck bjuder på en härlig utsikt. Hotellet: Välskött fartyg med trevlig och tillmötes...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Holiday Inn Hotel Congress Centre, Prag
Holiday Inn Hotel Congress Centre, Prag
Komfortabelt affärshotell med bekväma nyrenoverade rum, beläget nära slottet Vysehrad i Prags södra stadsdelar. Hotellet: Restaurang med glasveranda, bar, lounge, lobby, sommarterrass och minigym. Vån...

Övernattning Dag 13 - 14

Hotel Capitol, Bukarest
Hotel Capitol, Bukarest
Anrikt hotell inhyst i en vacker byggnad från förra sekelskiftet. Hotellet har en elegant inredd restaurang, i kontinental stil från en svunnen tid, vilken har varit mötesplats för författare, konstnä...