Skip to main content

Donaukryssning med UNT Mera 9 dagar

Avresa: 20 - 28/6 med buss från Malmö

 
 

Donaukryssning från Budapest till Passau
- Avkoppling, njutning & tre huvudstäder

En semester som har allt. Lugn och ro, bedårande naturscenerier, härliga matupplevelser och trevligt sällskap. Kryddat med intressant historia och storslagna huvudstäder. Budapest, Bratislava och Wien! Bussresa och kryssning i en härlig harmoni.

Extra förmånligt erbjudande till UNT Mera på denna Donaukryssning innebär kostnadsfri anslutning med tåg Stockholm-Malmö t/r inkl. övernattning i dubbelrum (värde 1.590:-) när du anger kampanjkod UNTMERA vid bokningstillfället. Du hinner i god tid in till Stockholm på morgonen varifrån tåget avgår kl 9.48 på förmiddagen. Kl 15.00 anländer tåget till Malmö C och på kort promenadavstånd från stationen återfinns det hotell där du tillbringar natten. Påföljande morgon hämtas du upp vid hotellet av buss. Samma förfarande gäller vid hemresan. För att förtydliga gäller alltså tågresa dagen innan din resa ut i Europa, alltså den 10 april. Tågresan norrut blir dagen efter hemkomst, dvs den 20 april.

Ange kampanjkod UNTMERA för att erhålla den kostnadsfria övernattningsanslutningen från Stockholm till Malmö t/r.
 


Snabba fakta!
 • Avkopplande resa med fantastiska upplevelser.
 • Modern båt med bra service & fantastisk mat, helpension på båten där vi bor 6 nätter.
 • Upplev Budapest, Bratislava, Wien, Dürnstein & Passau.
 • Alla utflykter ingår liksom gratis tåganslutning från Stockholm-Malmö med övernattning

Dagsprogram

Dag 1, lördag: Avkoppling & äventyr

Malmö - Ústi nad Labem: Efter en gratis anslutningsresa med tåg från Stockholm dagen innan utresan blir du hämtad på hotellet på morgonen. Vi samlas därefter på Öresundsterminalen för resan ut i Europa. Snart är vi över bron i Danmark. Vi lämnar Sverige på morgonen och reser genom Danmark och med färjan Gedser-Rostock till Tyskland. Vi passerar gränsen till Tjeckien där vi övernattar på komfortabla Clarion Congress Hotel i Ústí nad Labem, ca 69 mil.

Dag 2, söndag: Tjeckiska & ungerska landskap

Ústí nad Labem - ombordstigning i Budapest: Färden fortsätter samtidigt som din Scandoramaguide berättar mer om allt du ser och förbereder dig inför kryssningen. Tidig kväll kommer vi till Ungerns huvudstad där vi välkomnas ombord på vårt bekväma flodkryssningsfartyg MS Verdi, ca 62 mil. Vi checkar in i våra hytter och äter en välsmakande middag ombord.

Dag 3, måndag: Upptäck Buda & Pest

Budapest - Bratislava: Under förmiddagen kan du följa med på en intressant stadsrundtur och utforska Donaus drottning. Eftermiddagen är fri för egna strövtåg i härliga Budapest, kanske lockar ett besök på något av de berömda baden eller en fika på anrika Café Gerbeaud? Efter middag ombord säger vi adjö till ett kvällsglittrande Budapest och under natten påböjas kryssningen mot Bratislava.

Dag 4, tisdag: Historiska Bratislava

Bratislava - Wien: Vi spenderar förmiddagen ombord med att stilla flyta fram längs Donau. Efter lunch når vi Slovakiens huvudstad Bratislava där vi tillbringar eftermiddagen. Under vår intressanta rundtur ser vi bland annat borgen och den gamla stadskärnan - en riktig överraskning. Tidig kväll kryssar vi vidare in i Österrike och under natten når vi Wien.

Dag 5, onsdag: Vackra Wien

Wien: Nu väntar en härlig dag i kejsarstaden Wien som lockar med sin unika blandning av klassiskt och modernt. Bekanta dig med stadens praktfulla arkitektur eller besök ett av de berömda kaffehusen. Under förmiddagen åker vi på en spännande stadsrundtur och på kvällen väntar en äkta musikupplevelse i form av en traditionell Wienerkonsert.

Dag 6, torsdag: Grönskande vinstockar

Wien - Melk: På morgongen glider vi vidare mot det underbara vindistriktet Wachau och den pittoreska medeltidsstaden Dürnstein där du under eftermiddagen kan följa med på en utflykt bland grönskande vinstockar och ljuvliga vingårdar. Senare på kvällen når vi staden Melk där vi lägger till för natten.

Dag 7, fredag: Melks barockkloster

Melk - Passau: På förmiddagen kan den som vill följa med och besöka det praktfulla barockklostret som reser sig på en brant klippa vid Donau. Därefter går vi åter ombord på MS Verdi och äter lunch. Resten av dagen njuter vi av det trevliga sällskapet, den härliga atmosfären och alla vackra vyer. På kvällen samlas vi i fartygests restaurang för en festlig avskedsmiddag. Under natten anländer vi till Passau.

Dag 8, lördag: Farväl till flodlivet

Landstigning i Passau - Kassel: Efter frukost har det blivit dags att lämna båten och gå iland i Passau, Bayerns Venedig. Vi färdas vidare genom Bayern och passerar Nürnberg på vår väg mot Kassel, ca 65mil. Här väntar bekväma Wyndham Garden Hotel med en god middag.

Dag 9, söndag: Hemma igen

Kassel - Malmö: Efter frukost tar vi plats i bussen för hemfärd. Med härliga minnen och trevligt resesällskap åker vi genom norra Tyskland där vi stannar för lunch innan vi tar färjan från Puttgarden. Under eftermiddagen är vi tillbaka i Danmark och snart siktas bron, Turning Torso och Malmö och du blir avsläppt på hotellet i Malmö, ca 65 mil. Dagen efter hemkomst tar du efter en god frukost tåget upp till Stockholm igen.

Utflykter

Praktfulla Budapest

Vi åker på en givande rundtur i Ungerns vackra huvudstad för att upptäcka vad som erbjuds av shopping, sevärdheter och monument på båda sidor av Donau. Vi njuter av den storslagna utsikten från Gellértberget, ser den livliga saluhallen, ­Parlamentet och Hjältarnas torg.
Ingår i resans pris.

Upptäck vackra Bratislava

Vi tar en promenad genom den slovakiska ­huvudstadens gamla hjärta där vi tillsammans med vår guide upptäcker vackra historiska ­byggnader, mysiga gator och öppna torg.
Ingår i resans pris.

Romantikens Wien

Vi inleder med att göra en rundtur med bussen för att sedan bekanta oss med centrala Wien till fots. Vi följer med vår guide på en spännande vandring som bland annat tar oss till den mäktiga Stefansdomen och Mozarts hus.
Ingår i resans pris.

Sköna toner i Wien

I musikens huvudstad Wien besöker vi kur­salongen för en riktig Wienerkonsert. Vi får lyssna till sköna toner och njuta av berömda verk som komponerats av några av de allra största inom klassisk musik. En ­speciell upplevelse du kommer att minnas!
Ingår i resans pris.

Vindistriktet Wachau

När vi lagt till i Dürnstein, med sina grönskande vinstockar, besöker vi en historisk vinkällare där vi får provsmaka ­vinerna från Wachau.
Ingår i resans pris.

Magnifika Melk

Vi gör ett besök i det berömda klostret i Melk, majestätiskt beläget på en klippa ovanför Donau. Låt dig imponeras av ­barockens glans och prakt.
Ingår i resans pris.

Information

Allt detta ingår

 • Tåganslutning t/r Stockholm - Malmö t/r inkl övernattningar i Malmö
 • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
 • 2 övernattningar i dubbelrum i Tyskland på vägen ned och hem
 • 6 övernattningar i dubbelhytt ombord på MS Verdi
 • 8 frukostar (dag 2 - 9)
 • 5 luncher (dag 3 - 7)
 • 8 middagar (dag 1 - 8)
 • Dryck (öl, vin, läsk, mineralvatten) till måltiderna ombord på fartyget
 • Utflykt: Praktfulla Budapest
 • Utflykt: Vackra Bratislava
 • Utflykt: Romantikens Wien
 • Utflykt: Wienerkonsert med sköna toner
 • Utflykt: Vindistriktet Wachau
 • Utflykt: Magnifika Melk


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö.

Enkelrumstillägg 995:-

Tillägg för hytt på mellandäck med öppningsbart fönster 450:- per person
Tillägg för hytt på övre däck med fransk balkong 900:- per person

Det är brukligt att visa uppskattning för båtens besättning genom att lämna dricks. Vi rekommenderar ca 60 euro per dubbelhytt. Detta är givetvis frivilligt.

Ändrat vattenstånd på Donau kan komma att innebära ändrad resrutt.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Ungersk Forint (HUF)

Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö