Skip to main content

Donaukryssning Linz-Budapest

BUSSRESA - ÖsterrikeSlovakien, Ungern - Rundresa, Flodkryssning  9 dagar

Donaukryssning Linz-Budapest
- Avkoppling, njutning & tre huvudstäder

En semester som har allt. Att kryssa innebär lugn och ro, bedårande naturscenerier, härliga matupplevelser och trevligt sällskap. Kryddat med intressant historia och storslagna huvudstäder. Wien, Bratislava och Budapest! Bussresa och kryssning med fantastiska upplevelser.
 


Snabba fakta!
 • Avkopplande resa med fantastiska upplevelser.
 • Modern båt med bra service & god mat, helpension på båten där vi bor 6 nätter.
 • Upplev Wien, Bratislava, Esztergom & Budapest.

Dagsprogram

Dag 1, lördag: Lär känna reskamraterna

Malmö - Ústí nad Labem: Efter att ha hälsats välkomna ombord av vår guide på Öresundsterminalen lämnar vi Sverige på morgonen. Resan går genom Danmark och vidare med färjan Gedser-Rostock till Tyskland. Vi passerar gränsen till Tjeckien och når Ústí nad Labem där vi övernattar på Hotel Vladimir som står redo att servera kvällens middag, ca 69 mil.

Dag 2, söndag: Via Ceske Budejovice

Ústí nad Labem - ombordstigning i Linz: Efter frukost lämnar vi Ústí nad Labem, passerar Prag och färdas söderut till Ceske Budejovice där vi gör en liten rundtur och får veta mer om stadens intressanta historia. Därefter kanske en lokal öl på någon trevlig servering lockar? Vi lämnar sedan Tjeckien för Österrike och Linz där vi under eftermiddagen välkomnas ombord på vårt flodkryssningsfartyg MS Verdi, ca 35 mil. Vi får våra hytter och äter en första välsmakande välkomstmiddag ombord. Vi ligger still i Linz över natten.

Dag 3, måndag: Njut av flodlivet

Linz - Tulln: Tidigt på ­morgonen påbörjar vi vår härliga kryssning på Donau, koppla av och njut av de vackra vyerna. Under eftermiddagen besöker vi Melks praktfulla barockkloster och vi kryssar sedan vidare till dagens slutmål Tulln.

Dag 4, tisdag: Wien, Österrikes stolthet

Tulln - Wien: På morgonen kastar kaptenen loss och styr mot underbara Wien där vi lägger till i Korneuburg strax utanför staden. Vi ankommer på förmiddagen och har sedan hela dagen på oss att lära känna den forna kejsarstaden. Allra mest får vi se om vi följer med på de välplanerade utflykterna.

Dag 5, onsdag: Vattenvägen till Bratislava

Wien - Bratislava: På morgonen säger vi Auf Wiedersehen till Wien och på vår vattenväg möter vi framåt lunch Slovakiens huvudstad Bratislava. På stadsrundturen, där vi får möjlighet att se slottet och den gamla stadskärnan, berättar vår kunniga guide om stadens spännande historia. Vi ligger still i Bratislava över natten.

Dag 6, torsdag: Ungerska Esztergom

Bratislava - Esztergom: Vi kastar loss och kryssar vidare mot Ungern och ärkebiskopsstaden Esztergom som vi når under eftermiddagen. Följ med och beskåda Ungerns störska kyrkobyggnad. Vi ligger still i Esztergom över natten. 

Dag 7, fredag: Donaus drottning

Esztergom - Budapest: Vi lämnar Esztergom tidigt på morgonen för att efter frukost nå Budapest, Donaus drottning. Vi börjar med att ta oss en titt på Pestsidan som stoltserar med praktfulla ­paradgator, vackra torg och fina parker. På kvällen samlas vi för en festlig avskedsmiddag i MS Verdis restaurang där vi tar farväl av personalen.

Dag 8, lördag: Dresden - Elbes juvel

Landstigning i Budapest - Dresden: I dag färdas vi genom Ungern, Slovakien, Tjeckien och vidare till Tyskland och delstaten Sachsens ståtliga huvudstad Dresden, ca 67 mil. Vi checkar in på Achat Hotel Elbufer och äter en sista gemensam middag.

Dag 9, söndag: Hemma igen

Dresden - Malmö: Denna sista dag tillsammans reser vi genom Tyskland till färjan Rostock-Gedser. Via Danmark når vi snart Sverige och ca kl 20.00 är vi tillbaka i Malmö, ca 62 mil.

Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 1 470:-
(ordinarie pris 1 635:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Budweis - Ceske Budejovice

Med sina närmare 100 000 invånare är Budweis den största staden i Södra Böhmen. Staden grundades redan i mitten på 1200-talet och många praktfulla monument och byggnader vittnar om stadens betydelse. Vi gör en liten rundtur och får veta mer om stadens intressanta historia och särpräglade arkitektur.
Ingår i resans pris.

Magnifika Melk

Vi gör ett besök i det berömda klostret i Melk, majestätiskt beläget på en klippa ovanför Donau. Låt dig imponeras av ­barockens glans och prakt.
Pris ca 295:-

Romantikens Wien

Vi inleder med att göra en rundtur med bussen för att sedan bekanta oss med centrala Wien till fots. Vi följer med vår guide på en spännande vandring som bland annat tar oss till den mäktiga Stefansdomen och Mozarts hus.
Pris ca 265:-

Sköna toner i Wien

I musikens huvudstad Wien besöker vi kur­salongen för en riktig Wienerkonsert. Vi får lyssna till sköna toner och njuta av berömda verk som komponerats av några av de allra största inom klassisk musik. En ­speciell upplevelse du kommer att minnas!
Pris ca 585:-

Upptäck vackra Bratislava

Vi tar en promenad genom den slovakiska ­huvudstadens gamla hjärta där vi tillsammans med vår guide upptäcker vackra historiska ­byggnader, mysiga gator och öppna torg.
Pris ca 225:-

Ungerska Esztergom

För oss som vill veta mer om Ungerns intressanta ärkebiskopsstad ges det möjlighet att följa med vår guide på en promenad.
Ingår i resans pris.

Praktfulla Budapest

Vi åker på en givande rundtur i Ungerns vackra huvudstad för att upptäcka vad som erbjuds av shopping, sevärdheter och monument på båda sidor av Donau. Vi njuter av den storslagna utsikten från Gellértberget, ser den livliga saluhallen, ­Parlamentet och Hjältarnas torg.
Pris ca 265:-

Information

Allt detta ingår

 • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
 • 2 övernattningar i dubbelrum
 • 6 övernattningar i dubbelhytt
 • 8 frukostar (dag 2 - 9)
 • 5 luncher (dag 3 - 7)
 • 8 middagar (dag 1 - 8)
 • Dryck (öl, vin, läsk, mineralvatten) till måltiderna ombord på fartyget
 • Utflykterna Budweis - Ceske Budejovice och Ungerska Esztergom


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 995:-

Tillägg för hytt på mellandäck med öppningsbart fönster 450:- per person
Tillägg för hytt på övre däck med fransk balkong 900:- per person

Det är brukligt att visa uppskattning för båtens besättning genom att lämna dricks. Vi rekommenderar ca 60 euro per dubbelhytt. Detta är givetvis frivilligt.

Ändrat vattenstånd kan komma att innebära ändrad resrutt.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Tjeckisk Koruna (CZK)
Ungersk Forint (HUF)

Sista minuten
31/10Berlinfrån 4 695:-
6/11Andalusien 22 dagar från Arlandafrån 15 295:-
13/11Julmarknad på Huseby Brukfrån 795:-
13/11Andalusien 22 dagar från Arlandafrån 13 995:-
25/11Julmarknad i Bremenfrån 3 595:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö