Donaukryssning från Svarta havet ✈

FLYGRESA - Rumänien, Bulgarien, Serbien, Ungern, Slovakien, Österrike, Tjeckien - Flodkryssning, Rundresa flyg & buss - 14 dagar

Donaukryssning från Svarta havet
- Oupptäckt & avkopplande

En kryssning på Europas mäktigaste flod genom sex länder, från Donaudeltat till Linz. Förutom nedslag i spännande städer seglar vi genom den imponerande Järnporten, en storslagen upplevelse. Att kryssa innebär lugn och ro, bedårande naturscenerier, härliga matupplevelser och trevligt sällskap. En perfekt semester helt enkelt!
 

Resan genomförs även i omvänd ordning, kryssning Linz-Tulcea, med avresa 1/7 och 19/8 - Klicka här »

Snabba fakta!
 • En oförglömlig kryssning genom 6 länder!
 • Vi upplever Bukarest, Tulcea, Donaudeltat, Belgrad, Budapest, Bratislava, Wien & Melk.
 • Vårt trevliga kryssningsfartyg MS Carmen bjuder på utmärkt service & helpension.

2022 - Dagsprogram

Dag 1, tisdag: Flyget till Rumänien

Flyg till Bukarest: Vi lämnar Skandinavien och landar så småningom i den rumänska huvudstaden. På flygplatsen i Bukarest möter Scandoramaguiden oss och visar vägen till bussen som tar oss till Novotel Hotel City Centre. Äventyret kan börja!

Dag 2, onsdag: Tulcea i Donaudeltat

Bukarest - ombordstigning i Tulcea: Efter frukost lämnar vi Bukarest och sätter kurs mot Tulcea, Donaudeltats huvudort, ca 29 mil. Under eftermiddagen välkomnas vi ombord på vårt bekväma flodkryssningsfartyg MS Carmen. Vi får våra hytter och äter en välsmakande välkomstmiddag ombord. Vi ligger still i Tulcea över natten.

Dag 3, torsdag: Imponerande Donaudeltat

Donaudeltat: Tidigt på morgonen seglar vi från Tulcea ut i det imponerande Donaudeltat, hela vägen till Sulina vid Svarta havet. Detta mäktiga naturreservat som sedan 1991 är skyddat av Unesco. I denna labyrint av kanaler och sjöar med över 300 fågelarter som passerar under flyttsäsongen möter vi ett unikt våtmarksområde, det största i Europa. Under morgontimmarna vänder vi i Sulina och påbörjar seglatsen längs den mäktiga Donau. Medan vi under dagen och natten kryssar västerut kopplar vi av, njuter av vyerna och göra oss hemmastadda ombord.

Dag 4, fredag: Huvudstaden Bukarest

Oltenita - Svishtov: Vi har nu kommit ett stycke på Donau och efter frukost kan den som vill följa med till Rumäniens myllrande huvudstad Bukarest. Staden brukar ibland kallas för Östeuropas ”Lilla Paris” tack vare sin förtjusande Belle-Epoque arkitektur. Under morgonen lägger vi till och går i land i trakten kring Oltenita för att framåt kvällen åter gå ombord i närheten av Svishtov. Önskar man inte följa med till Bukarest kan man spendera dagen ombord. På kvällen äter vi middag tillsammans och seglar vidare. 

Dag 5, lördag: Avkoppling ombord

Vidin: Vi spenderar hela dagen ombord och njuter av att kryssa på Donau som här bildar en naturlig gräns mellan Rumänien i norr och Bulgarien i söder. Underbara vyer följer vår väg. Under eftermiddagen lägger vi till i bulgariska Vidin där vi kan passa på att gå iland. Efter middagen kastar vi åter loss och seglar vidare i riktning mot Karpaterna och Balkan!

Dag 6, söndag: Mäktiga Järnporten

Donji Milanovac: Under förmiddagen väntar en av resans höjdpunkter, den mäktiga Järnporten där floden bryter igenom Balkanbergen och Karpaterna, på gränsen mellan Serbien och Rumänien. Att segla genom ravinen är både spektakulärt och storslaget. Framåt eftermiddagen gör vi ett strandhugg i trakterna kring Donji Milanovac, passa på att ta en promenad innan vi åter kastar loss och seglar vidare under natten.

Dag 7, måndag: Serbiska Belgrad

Belgrad: På morgonkvisten anländer vi till Serbiens huvudstad Belgrad, en av Europas älsta städar, där vi spenderar förmiddagen. Följ med på upptäcktsfärd! Under eftermiddagen seglar vi med lots förbi Novi Sad och ser den imponerande Petrovaradinfästningen trona över staden.

Dag 8, tisdag: Ungern hägrar

Mohács: Under natten har vi förflyttat oss längs gränsen mellan Serbien och Kroatien för att under de tidiga morgontimmarna nå Ungern. På morgonen lägger vi till i Mohács och nu kan den som vill följa med till vinområdet Villany för besök på en vingård. Givetvis blir det även provsmakning! Efter lunch seglar vi vidare mot Budapest.

Dag 9, onsdag: Buda & Pest

Budapest: På morgonen når vi Donaus drottning Budapest. Den mäktiga floden slingrar sig genom staden och delar upp den i de två stadshalvorna Buda och Pest. Staden är känd för sina hälsosamma bad och sin bredd av upplevelser inom kultur och historia. Allra bäst tar vi del av detta genom att följa med på stadsrundturen. Eftermiddagen är fri för egna strövtåg i härliga Budapest, kanske lockar ett besök på Saluhallen eller en fika på anrika Café Gerbeaud? Sent på kvällen seglar vi vidare mot Slovakien. 

Dag 10, torsdag: Historiska Bratislava

Bratislava: Vi spenderar förmiddagen ombord med att stilla flyta fram längs Donau. Efter lunch når vi Slovakiens huvudstad Bratislava där vi tillbringar eftermiddagen. Under vår intressanta rundtur ser vi bland annat borgen och den gamla stadskärnan - en riktig överraskning. Vid midnatt kastar vi loss och seglar under natten i riktning mot Österrike. 

Dag 11, fredag: Wien, Österrikes stolthet

Wien: På morgonen är vi framme i underbara Wien, en klassisk och modern stad som fortfarande andas 1800-talsromantik. Vi lägger till i Korneuburg strax utanför staden och har sedan hela dagen på oss att lära känna den forna kejsarstaden. Allra mest får vi se om vi följer med på de välplanerade utflykterna. Under natten seglar vi mot Melk.

Dag 12, lördag: Mäktiga Melk

Melk - Linz: Under morgonen seglar vi genom den vackra Wachaudalen för att under förmiddagen göra ett strandhugg i Melk där det ges möjlighet att besöka det praktfulla barockklostret. Därefter går vi åter ombord på MS Carmen, äter lunch och kastar loss. Resten av dagen njuter vi av det trevliga sällskapet och den härliga atmosfären. På kvällen samlas vi i fartygets restaurang för en festlig avskedsmiddag. Under natten anländer vi till Linz.

Dag 13, söndag: Via Ceske Budejovice till Prag

Landstigning i Linz - Prag: Efter en sista frukost ombord är det dags att lämna båten och gå i land. Vi tar plats i bussen och sätter kurs norrut till Ceske Budejovice där vi gör en liten rundtur och får veta mer om stadens intressanta historia. Därefter kanske en lokal öl på någon trevlig servering lockar? Vi fortsätter till Prag och checkar in på Holiday Inn Hotel Congress Centre, ca 25 mil. På kvällen kan vi följa med på en trevlig avskedsmiddag i den tjeckiska huvudstaden.

Dag 14, måndag: Många upplevelser rikare

Flyg från Prag: Vi tar farväl av Prag och beger oss med bussens hjälp ut till flygplatsen. Efter ett par timmar i luften landar vi på vald flygplats.

2022 - Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 2 670:-
(ordinarie pris 2 965:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Metropolen Bukarest

Rumäniens huvudstad Bukarest är en myllrande storstad som ibland kallas för Östeuropas ”Lilla Paris” tack vare sin förtjusande Belle-Epoque arkitektur. Den ligger vid floden Dâmbovița och kan stoltsera med världens näst största administrativa byggnad, nämligen Parlamentspalatset. På vår guidade stadsrundtur ser vi också de berömda torgen och Gamla stan.
Pris ca 325:-

Serbiens huvudstad Belgrad

Belgrad är en av Europas äldsta städer, belägen vid floderna Donau och Sava. Det serbiska namnet Beograd betyder den vita staden. Staden har en blandning av många stilar och en lite mystisk atmosfär. Vi gör en rundtur bland sevärdheter som Savakatedralen, det kungliga palatset och fästningen Kalemegdan.
Pris ca 265:-

Vinprovning i Villány

Ungerns sydligaste vinregion är främst förknippad med lite kraftigare rödviner och brukar därför kallas Ungerns Bordeaux. Vi besöker en vinmakare och får lära oss mer om framställningen. Givetvis får vi även provsmaka!
Pris ca 265:-

Praktfulla Budapest

Vi åker på en givande rundtur i Ungerns vackra huvudstad för att upptäcka vad som erbjuds av shopping, sevärdheter och monument på båda sidor av Donau. Vi njuter av den storslagna utsikten från Gellértberget, ser Parlamentet och Hjältarnas torg.
Pris ca 265:-

Upptäck vackra Bratislava

Vi tar en promenad genom den slovakiska ­huvudstadens gamla hjärta där vi tillsammans med vår guide upptäcker vackra historiska ­byggnader, mysiga gator och öppna torg.
Pris ca 225:-

Romantikens Wien

Vi inleder med att göra en rundtur med bussen för att sedan bekanta oss med centrala Wien till fots. Vi följer med vår guide på en spännande vandring som bland annat tar oss till den mäktiga Stefansdomen och Mozarts hus.
Pris ca 265:-

Sköna toner i Wien

I musikens huvudstad Wien besöker vi kur­salongen för en riktig Wienerkonsert. Vi får lyssna till sköna toner och njuta av berömda verk som komponerats av några av de allra största inom klassisk musik. En ­speciell upplevelse vi kommer att minnas!
Pris ca 595:-

Magnifika Melk

Vi gör ett besök i det berömda klostret i Melk, majestätiskt beläget på en klippa ovanför Donau. Vi imponeras av ­barockens glans och prakt.
Pris ca 295:-

Budweis - Ceske Budejovice

Med sina närmare 100 000 invånare är Budweis den största staden i Södra Böhmen. Staden grundades redan i mitten på 1200-talet och många praktfulla monument och byggnader vittnar om stadens betydelse. Vi gör en liten rundtur och får veta mer om stadens intressanta historia och särpräglade arkitektur.
Ingår i resans pris.

Avslutningsmiddag i Prag

Från den vackra Petrinhöjden i Prag beundrar vi den fantastiska utsikten och skålar i böhmisk sekt. Därefter äter vi en god middag i maritim miljö. En kväll att minnas!
Pris inkl middag med dryck ca 465:-

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
12/7ArlandaMS CarmenMer än 823 695:-Boka
12/7KastrupMS CarmenMer än 822 995:-Boka
12/7LandvetterMS CarmenMer än 824 295:-Boka
12/7GardermoenMS CarmenInga tillgängliga platser24 295:-Inga tillgängliga platser
30/8ArlandaMS CarmenMer än 822 695:-Boka
30/8KastrupMS CarmenMer än 822 495:-Boka
30/8LandvetterMS Carmen322 695:-Boka
30/8GardermoenMS CarmenMer än 822 495:-Boka

Information

Allt detta ingår

 • Flygresa till Bukarest samt hem från Prag
 • Flygskatter och flygplatsavgifter
 • Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r
 • Bussrundresa med Scandoramaguide
 • 2 övernattningar i dubbelrum
 • 11 övernattningar i dubbelhytt
 • 13 frukostar (dag 2 - 14)
 • 9 luncher (dag 3 - 10 och 12 varav lunchpaket dag 4)
 • 11 middagar (dag 2 - 12)
 • Dryck (öl, vin, läsk, mineralvatten) till måltiderna ombord på fartyget
 • Utflykten Budweis - Ceske Budejovice


Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Enkelrumstillägg från 7 000:-
Avser hytt på nedre däck på MS Carmen

Tillägg för hytt på mellandäck med öppningsbart fönster 1 100:- per person
Tillägg för hytt på övre däck med fransk balkong 2 750:- per person
Grundpriset avser hytt på mellandäck med fönster (ej öppningsbart)

Det är brukligt att visa uppskattning för båtens besättning genom att lämna dricks. Vi rekommenderar ca 110 Euro per dubbelhytt. Detta är givetvis frivilligt.

Ändrat vattenstånd kan komma att innebära ändrad resrutt.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Rumänsk Leu (RON)
Bulgarisk Lev (BGN)
Serbisk Dinar (RSD)
Ungersk Forint (HUF)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 13

MS Carmen
MS Carmen
Renoverat och trivsamt flodkryssningsfartyg med familjär och avkopplande atmosfär. Fartygets panoramafönster och soldäck bjuder på en härlig utsikt. Hotellet: Välskött fartyg med trevlig och tillmötes...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Novotel Hotel City Centre, Bukarest
Novotel Hotel City Centre, Bukarest
Modernt och komfortabelt hotell med imponerande exteriör där själva entrén är en del av ett palats i neoklassicistisk stil som är sammanbyggt med den moderna hotelldelen med en front av glänsande glas...

Övernattning Dag 13 - 14

Holiday Inn Hotel Congress Centre, Prag
Holiday Inn Hotel Congress Centre, Prag
Komfortabelt affärshotell med bekväma nyrenoverade rum, beläget nära slottet Vysehrad i Prags södra stadsdelar. Hotellet: Restaurang med glasveranda, bar, lounge, lobby, sommarterrass och minigym. Vån...