Skip to main content

Donaukryssning från Budapest till Belgrad med Resecenter ✈

Avresa: 3 - 9/5 från Skavsta flygplats

 
 

En imponerande seglats genom Ungern, Kroatien och Serbien till den vita staden. Avkoppling och njutning väntar under denna härliga resa från Budapest. Vi möts av bedårande naturscenerier, härliga matupplevelser och trevligt sällskap ombord på vårt populära kryssningsfartyg. Kryddat med spännande historia och intressanta utflykter blir det en kryssning i lugnt tempo med fullständig semesterharmoni. Upplev Donaus drottning Budapest, universitetsstaden Pecs, prova högklassigt vin i kroatiska Slavonien, botanisera i Novi Sad för att avsluta i pulserande Belgrad där vi efter att ha upptäckt staden njuter av en galamiddag ombod under den sista kvällen.

Alla arrangemang och utflykter under resan som ingår i priset:
• Rundtur i Donaus drottning Budapest • Universitetsstaden Pecs • Vingårdsbesök i kroatiska Slavonien • Serbiska Novi Sad med Petrovaradin • Stadsrundtur i den vita staden Belgrad • Fästningen Kalemegdan i Belgrad.

LANDs läsarrabatt på denna är 2.000:- per person.
Ange kampanjkod
LAVER när du bokar resan.

 

Dagsprogram

Dag 1: På vingar av stål

Under söndagen lyfter vi mot den ungerska huvudstaden Budapest. När vi hämtat vårt bagage går vi ut i ankomsthallen där vi möts av vår Scandoramaguide, som visar oss ut till den väntande transferbussen. Vi färdas den korta biten in till Budapest och vårt flytande slott, kryssningsfartyget MS Verdi. Ombord möts vi av fartygets personal och när vi kommit till rätta i våra hytter är det dags för en god välkomstmiddag. Välkommen ombord!

Dag 2: Donaus drottning

Idag väntar en härlig dag i Donaus drottning. Vi börjar dagen med en god frukost ombord för att sedan upptäcka Budapest. Vår Scandoramaguide visar oss stadens vackra sevärdheter som Hjältarnas torg, parlamentsbyggnaden, Gellerthöjden och fiskarbastionen. Efter rundturen åker vi tillbaka till fartyget för en god lunch och har sedan eftermiddagen till vårt eget förfogande. Kanske lockar de varma källorna på Gellertbadet? Under kvällen lättar fartyget ankar och vi seglar söderut på de stilla vattnen.

Dag 3: Mohacs - Pecs

Vi äter en god frukost medan vi skådar ut över det ungerska landskapet. Under förmiddagen lägger fartyget till i den lilla staden Mohacs i sydligaste delarna av Ungern. Vi lämnar fartyget för en utflykt till universitetsstaden Pecs, som sedan tidigt 1000-tal har varit biskopssäte för den omkringliggande regionen. Staden har genom århundradena bytt ägare flera gånger och hölls bland annat av det Osmanska riket, vilket vi kan se på stadens moskéer, bland annat Gazi Kaszim Pasa-moskén som byggdes under 1500-talet. Under stadens tvåtusenåriga historia har den alltid varit en viktig mötesplats för olika kulturer och har historiskt bebotts av både ungrare, tyskar och kroater. Vår guide visar upp det bästa av Pecs och vi får tid att titta på staden på egen hand innan vi återvänder till vårt fartyg.

Dag 4: Osijek

När natten blir morgon börjar fartyget sin stilla seglats och lämnar Donau för bifloden Drava. Vi färdas in i Kroatien och ankommer efter frukost till staden Osijek. Vi befinner oss nu i regionen Slavonien, känd för sina ekfat som används för vinlagring. Självklart passar vi därför på att besöka en närliggande vingård där vi får prova några av dessa viner. Kanske köper vi också med oss något hem? Vid lunchtid lämnar vi åter Osijek och sätter kurs mot Donau och Serbien. En vacker eftermiddags- och kvällsseglats väntar oss innan vi under sen kväll ankommer den serbiska staden Novi Sad.

Dag 5: Novi Sad

Välkommen till Novi Sad, den största staden i regionen Vojvodina! Vi börjar dagen med att ta oss till stadens fort, Petrovaradin. Här njuter vi av utsikten över den vackra staden och Donau, innan vi fortsätter in till de centrala delarna av Novi Sad, som vi tillsammans med vår guide upptäcker. Under eftermiddagen har vi fri tid på egen hand. Kanske lockar ett besök på någon av stadens trevliga uteserveringar? På kvällen seglar vi den korta sträckan till Serbiens huvudstad Belgrad, som vi når under den tidiga natten.

Dag 6: Belgrad

Välkommen till Belgrad! Vårt fartyg lägger till i de centrala delarna av staden vilket gör att vi är tätt inpå de olika sevärdheterna. Under dagen upptäcker vi bland annat stadens fästning Kalemegdan med sin fantastiska utsikt över floderna Donau och Sava, gågatan Kneza Mihaila, St. Savakatedralen och den jugoslaviska diktatorn Titos mausoleum. På kvällen väntar en trevlig galamiddag ombord där vi firar resans sista natt tillsammans med våra nyfunna vänner.

Dag 7: Hemresa med härliga minnen

På lördagen har det blivit dags att lämna vårt flytande hotell och säga adjö till besättningen ombord. Efter frukost och en lugn förmiddag åker vi åker med buss till Belgrads flygplats. Tack för en trevlig resa!

Information

I priset ingår

  • Flygresa till Budapest och hem från Belgrad
  • Flygskatter och flygplatsavgifter.
  • Busstransfers
  • 6 övernattningar på MS Verdi – del i dub­belhytt på mellandäck (tillägg för andra hyttalternativ)
  • 6 frukostar (dag 2–7), 5 luncher (dag 2–6),6 middagar (dag 1–7).
  • Dryck (öl, vin, läsk, mineralvatten) till måltiderna under kryssningen
  • Scandoramaguide

     

Bra att veta

Alla hytter är utsideshytter och har fönster. Samtliga hytter ligger över vattenytan. Det är brukligt att visa uppskattning för båtens besättning genom att lämna dricks. Vi rekommenderar ca 45 euro per dubbelhytt. Detta är givetvis frivilligt.

Övernattning innan och efter resan kan erbjudas vid Arlanda, Landvetter resp. i Malmö.

Tillägg för enkelhytt: 1.995:- (Observera att enkelhytterna är på nedre däck men ovanför vattenlinjen)

Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö