Skip to main content

Donaukryssning från Belgrad till Budapest med HD-passet & Stjärnklubben✈

Avresa: 10 - 17/5 från Köpenhamn

 

En avkopplande och njutningsfull flodkryssning längs floderna Drava och Donau genom Serbien, Kroatien och Ungern från den vita staden Belgrad till Donaus drottning Budapest. Vi möts av fantastiska naturscenerier i ett grönt, frodigt och kuperat landskap, härliga matupplevelser och trevligt sällskap ombord på vårt populära kryssningsfartyg MS Verdi. Kryddat med spännande historia, kulturskatter och intressanta utflykter blir det en flodkryssning i rofyllt tempo med fullständig semesterharmoni. Upplev pulserande Belgrad, Novi Sad, prova högklassigt vin i kroatiska Slavonien, kulturhuvudstaden Pecs för att avsluta ståtligt i magiskt vackra Budapest där vi efter att ha upptäckt staden njuter av en galamiddag ombord.

Ombord på MS Verdi är alla hytter utrustade med privat badrum, toalett, luftkonditionering, TV och mer. Det finns också en lounge, bar och mer. ombord, och traditionellt erbjuder skeppspersonalen festliga kvällar med frågesport, galamiddag, underhållning och mycket mer. Till middagen serveras ett glas öl, vin eller vatten, och dygnet runt finns det även kaffe i skeppets lobby.
 

Höjdpunkter under resan:
• Fästningen Kalemegdan i Belgrad • Stadsrundtur i den vita staden Belgrad • Serbiska Novi Sad med Petrovaradin • Vingårdsbesök i kroatiska Slavonien • Universitetsstaden Pecs • Rundtur i Donaus drottning Budapest • Pusztan med hästshow och lunch

 

Dagsprogram

Dag 1: Söderut mot stora upplevelser

Under söndagsförmiddagen kring kl 9.30 tar vi direktflyget och lyfter mot den serbiska huvudstaden Belgrad dit vi anländer lagom till lunch efter ett par timmars flygning. När vi hämtat vårt bagage går vi ut i ankomsthallen där vi möts av vår Scandoramaguide, som visar oss ut till den väntande transferbussen. Vi åker in till centrala Belgrad för individuell lunch innan vi mitt på eftermiddagen anländer till vårt flytande slott, kryssningsfartyget MS Verdi. Ombord möts vi av fartygets personal och när vi kommit till rätta i våra hytter är det dags för en god välkomstmiddag. Välkommen ombord!

Dag 2: Belgrad - den vita staden

I och med vår centrala kajplats är det inte långt till de stora sevärdheterna i den bita staden, smakfullt belägen vid Savaflodens utlopp i Donau. Under förmiddagen åker vi på en guidad stadsrundtur där vi bl.a. besöker stadens fästning Kalemegdan med sin fantastiska utsikt över floderna Donau och Sava, gågatan Kneza Mihaila, världens största ortodoxa kyrka St. Savakatedralen och den jugoslaviska diktatorn Titos mausoleum. I Belgrad ligger fartyget stilla till strax efter midnatt då vi börjar vår seglats mot Novi Sad.

Dag 3: Novi Sad med Petrovaradin

Välkommen till Novi Sad, den största staden i regionen Vojvodina! Vi börjar dagen med att ta oss till stadens fort, Petrovaradin. Här njuter vi av utsikten över den vackra staden och Donau, innan vi fortsätter in till de centrala delarna av Novi Sad, som vi tillsammans med vår guide upptäcker. Under eftermiddagen har vi fri tid på egen hand. Kanske lockar ett besök på någon av stadens trevliga uteserveringar? På kvällen i samband med middagen seglar vi i riktning mot Dravafloden och Osijek.

Dag 4: Osijek

Tidigt på morgonen seglar vi upp längs Dravafloden som har sitt ursprung i italienska Sydtyrolen och med sina 750 mil flyter genom Österrike, Slovenien och Kroatien. Vi lägger till vid kaj i Osijek, en fantastiskt vacker stad i regionen Slavonien, en region som är känd för sina ekfat som används för vinlagring. Självklart passar vi därför på att besöka en närliggande vingård där vi får prova några av dessa viner. Kanske köper vi också med oss något hem? På eftermiddagen ges vi tillfälle att på egen hand avnjuta något gott, varför inte på en uteservering vid det vackra torget i Osijek, en plats där man verkligen kan förnimma den österrikisk-ungerska byggnadsstilen. På kvällen lämnar vi Osijek i riktning mot Donau. En vacker eftermiddags- och kvällsseglats väntar oss innan vi under ankommer till Mohacs i Ungern.

Dag 5: Kulturhuvudstaden Pecs

Vi äter en god frukost medan vi skådar ut över det ungerska landskapet i den lilla staden Mohacs i sydligaste delarna av Ungern. Vi lämnar fartyget för en utflykt till universitetsstaden Pecs, som sedan tidigt 1000-tal har varit biskopssäte för den omkringliggande regionen. Staden har genom århundradena bytt ägare flera gånger och hölls bland annat av det Osmanska riket, vilket vi kan se på stadens moskéer, bland annat Gazi Kaszim Pasa-moskén som byggdes under 1500-talet. Under stadens tvåtusenåriga historia har den alltid varit en viktig mötesplats för olika kulturer och har historiskt bebotts av både ungrare, tyskar och kroater. Vår guide visar upp det bästa av den multikulturella kulturhuvudstaden Pecs innan vi återvänder till vårt fartyg. När vi sitter till bords för middagen på MS Verdi lämnar vi Mohacs i riktning mot Budapest.

Dag 6: Budapest - Donaus drottning

På morgonen seglar vi in längs Donau i den ungerska huvudstaden. Idag väntar en härlig dag i denna pärla. Vi börjar dagen med en god frukost ombord för att sedan upptäcka Budapest. Vår Scandoramaguide visar oss stadens vackra sevärdheter som Hjältarnas torg, Operan, Parlamentsbyggnaden, Gellerthöjden och fiskarbastionen. Efter rundturen åker vi tillbaka till fartyget för en god lunch och har sedan eftermiddagen till vårt eget förfogande. Kanske lockar de varma källorna på Gellertbadet? På kvällen blir det galamiddag ombord på MS Verdi med Budapest skyline som effektfull kuliss.

Dag 7: Pusztan med hästshow

På lördagen har det blivit dags att lämna vårt flytande hotell och säga adjö till besättningen ombord. Efter frukost checkar vi på förmiddagen ut och beger oss på landsbygden, den berömda Pusztan där vi under dagen avnjuter en hästshow inkl. lunch. På eftermiddagen återvänder vi till Budapest för incheckning på vårt hotell för en sista natt i Ungern.

Dag 8: Hemresa

Efter frukost på hotellet checkar vi ut och efter en upplevelserik semestervecka har det blivit dag för hemresa med direktflyg till Köpenhamn. Många nya vänner, många minnen och mycket att berätta om när vi kommer hem. Tack för denna gången och på återseende!

Information

I priset ingår

 • Direktflyg till Belgrad och hem från Budapest
 • Flygskatter och flygplatsavgifter.
 • Busstransfers
 • 6 övernattningar på MS Verdi – del i dub­belhytt på mellandäck (tillägg för andra hyttalternativ)
 • 1 övernattning på hotell i Budapest
 • 7 frukostar (dag 2–8)
 • 6 luncher (dag 2–7)
 • 6 middagar (dag 1–7)
 • Dryck (öl, vin, läsk, mineralvatten) till måltiderna under kryssningen
 • Samtliga arrangemang och utflykter under resan enligt dagsprogram
 • Scandoramaguide

Bra att veta

Alla hytter är utsideshytter och har fönster. Samtliga hytter ligger över vattenytan. Det är brukligt att visa uppskattning för båtens besättning genom att lämna dricks. Vi rekommenderar ca 45 euro per dubbelhytt. Detta är givetvis frivilligt.

Övernattning innan och efter resan kan erbjudas i Malmö.

Tillägg för enkelhytt: 495:- (Observera att enkelhytterna är på nedre däck men ovanför vattenlinjen)

Sista minuten
27/9Kroatien Runt med Dubrovnikfrån 15 995:-
3/10Italien Runt med Caprifrån 14 995:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö