Skip to main content

Donaukryssning Budapest-Passau

BUSSRESA - UngernSlovakien, Österrike - Flodkryssning, Rundresa - 9 dagar

Donaukryssning Budapest-Passau
- Avkoppling, njutning & tre huvudstäder

En semester som har allt. Lugn och ro, bedårande naturscenerier, härliga matupplevelser och trevligt sällskap. Kryddat med intressant historia och storslagna huvudstäder. Budapest, Bratislava & Wien! Bussresa och kryssning i en härlig harmoni.

 

Resan genomförs också i omvänd ordning, kryssning Passau-Budapest - Klicka här »


Snabba fakta!
  • Avkopplande resa med fantastiska upplevelser.
  • Bekväm båt med bra service & god mat. Helpension på båten där vi bor 6 nätter.
  • Upplev Budapest, Bratislava, Wien & Dürnstein.

2022 - Dagsprogram

Dag 1, lördag: Avkoppling & äventyr

Malmö - Ústí nad Labem: Vi lämnar Sverige på morgonen och reser genom Danmark och vidare med färjan Gedser-Rostock till Tyskland. Vi passerar gränsen till Tjeckien och når Ústí nad Labem där vi övernattar på Clarion Congress Hotel, ca 69 mil.

Dag 2, söndag: Tjeckiska & ungerska landskap

Ústí nad Labem - Budapest: Färden fortsätter samtidigt som Scandoramaguiden berättar mer om allt vi ser och förbereder oss inför kryssningen. Tidig kväll kommer vi till Ungerns huvudstad där vi välkomnas ombord på vårt flodkryssningsfartyg MS Carmen, ca 62 mil. Vi checkar in i våra hytter och äter en första välsmakande middag ombord.

Dag 3, måndag: Upptäck Buda & Pest

Budapest - Bratislava: Under förmiddagen kan vi följa med på en intressant stadsrundtur och utforska Donaus drottning. Eftermiddagen är fri för egna strövtåg i härliga Budapest, kanske lockar ett besök på något av de berömda baden eller en fika på anrika Café Gerbeaud? Efter middagen säger vi adjö till Budapest och påbörjar seglatsen mot Bratislava.

Dag 4, tisdag: Historiska Bratislava

Bratislava - Wien: Vi spenderar förmiddagen ombord och efter lunch är vi framme i Slovakiens huvudstad Bratislava och den som vill kan nu följa med på upptäcktsfärd! Under vår intressanta rundtur ser vi bland annat borgen och den gamla stadskärnan - en riktig överraskning. Framåt kvällen kryssar vi vidare in i Österrike och under natten når vi Wien där vi lägger till i Korneuburg strax utanför staden.

Dag 5, onsdag: Vackra Wien

Wien: Nu väntar en härlig dag i kejsarstaden Wien som lockar med sin unika blandning av klassiskt och modernt. Bekanta dig med stadens praktfulla arkitektur eller besök ett av de berömda kaffehusen. Under förmiddagen åker vi på en spännande stadsrundtur och på kvällen väntar en äkta musikupplevelse i form av en traditionell Wienerkonsert.

Dag 6, torsdag: Grönskande vinstockar

Wien - Melk: Tidigt på morgonen glider vi vidare mot det underbara vindistriktet Wachau och den pittoreska medeltidsstaden Dürnstein där vi under eftermiddagen kan följa med på en utflykt bland grönskande vinstockar och ljuvliga vingårdar. Senare på kvällen når vi Melk där vi lägger till för natten.

Dag 7, fredag: Melks barockkloster

Melk - Passau: På förmiddagen kan den som vill följa med och besöka det praktfulla barockklostret som reser sig på en brant klippa vid Donau. Därefter går vi åter ombord på MS Carmen och äter lunch. Resten av dagen njuter vi av det trevliga sällskapet, den härliga atmosfären och alla vackra vyer. På kvällen samlas vi i fartygets restaurang för en festlig avskedsmiddag. Under natten lägger vi till i Passau.

Dag 8, lördag: Farväl till flodlivet

Landstigning i Passau - Göttingen: Efter frukost har det blivit dags att lämna båten och gå iland i Passau, Bayerns Venedig. Vi färdas vidare genom Bayern och passerar Nürnberg på vår väg mot Göttingen, ca 56 mil. Här väntar Hotel Astoria med en god middag.

Dag 9, söndag: Vi ses snart igen

Göttingen - Malmö: Efter frukost tar vi plats i bussen för hemfärd. Med härliga minnen och trevligt resesällskap åker vi genom norra Tyskland där vi stannar för lunch innan vi tar färjan från Puttgarden. Under eftermiddagen är vi tillbaka i Danmark och snart siktas bron, Turning Torso och Malmö. Vi är åter på Öresundsterminalen ca kl 20.00, ca 61 mil.

2022 - Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 1 775:- (ordinarie pris 1 970:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Praktfulla Budapest

Vi åker på en givande rundtur i Ungerns vackra huvudstad för att upptäcka vad som erbjuds av shopping, sevärdheter och monument på båda sidor av Donau. Vi njuter av den storslagna utsikten från Gellértberget, ser den livliga saluhallen, ­Parlamentet och Hjältarnas torg.
Pris ca 265:-

Upptäck vackra Bratislava

Vi tar en promenad genom den slovakiska ­huvudstadens gamla hjärta där vi tillsammans med vår guide upptäcker vackra historiska ­byggnader, mysiga gator och öppna torg.
Pris ca 225:-

Romantikens Wien

Vi inleder med att göra en rundtur med bussen för att sedan bekanta oss med centrala Wien till fots. Vi följer med vår guide på en spännande vandring som bland annat tar oss till den mäktiga Stefansdomen och Mozarts hus.
Pris ca 265:-

Sköna toner i Wien

I musikens huvudstad Wien besöker vi kur­salongen för en riktig Wienerkonsert. Vi får lyssna till sköna toner och njuta av berömda verk som komponerats av några av de allra största inom klassisk musik. En ­speciell upplevelse vi kommer att minnas!
Pris ca 595:-

Vindistriktet Wachau

När vi lagt till i Dürnstein, med sina grönskande vinstockar, besöker vi en historisk vinkällare där vi får provsmaka ­vinerna från Wachau.
Pris ca 325:-

Magnifika Melk

Vi gör ett besök i det berömda klostret i Melk, majestätiskt beläget på en klippa ovanför Donau, och låter oss imponeras av ­barockens glans och prakt.
Pris ca 295:-

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
8/10BussMS CarmenInga tillgängliga platser14 295:-Inga tillgängliga platser

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 2 övernattningar i dubbelrum
  • 6 övernattningar i dubbelhytt
  • 8 frukostar (dag 2 - 9)
  • 5 luncher (dag 3 - 7)
  • 8 middagar (dag 1 - 8)
  • Dryck (öl, vin, läsk, mineralvatten) till måltiderna ombord på fartyget


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 3 995:-
Avser hytt på nedre däck på MS Carmen

Tillägg för hytt på mellandäck med öppningsbart fönster 600:- per person
Tillägg för hytt på övre däck med fransk balkong 1 500:- per person
Grundpriset avser hytt på mellandäck med fönster (ej öppningsbart)

Det är brukligt att visa uppskattning för båtens besättning genom att lämna dricks. Vi rekommenderar ca 60 euro per dubbelhytt. Detta är givetvis frivilligt.

Ändrat vattenstånd kan komma att innebära ändrad resrutt.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Ungersk Forint (HUF)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 8

MS Carmen
MS Carmen
Renoverat och trivsamt flodkryssningsfartyg med familjär och avkopplande atmosfär. Fartygets panoramafönster och soldäck bjuder på en härlig utsikt. Hotellet: Välskött fartyg med trevlig och tillmötes...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Clarion Congress Hotel, Ústí nad Labem
Clarion Congress Hotel, Ústí nad Labem
Fräscht, fyrstjärnigt hotell med god komfort beläget nära grönområde i centrala Ústí nad Labem. Hotellet: Nytt och bekvämt hotell, byggt 2011, som har restaurang med utsikt över innergår...

Övernattning Dag 8 - 9

Hotel Astoria, Göttingen
Hotel Astoria, Göttingen
Bekvämt och trevligt mellanklasshotell med en ljus och välkomande atmosfär. När du trätt in genom hotellentrén med glastak möts du av den ljusa lobbyn som är modernt inredd med trevliga sittgrupper me...
Sista minuten
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö