Skip to main content

Donaukryssning

Donaukryssning
- Avkoppling, njutning & fyra huvudstäder

En semester som har allt. Lugn och ro, bedårande naturscenerier, härliga matupplevelser och trevligt sällskap. Kryddat med intressant historia och storslagna huvudstäder. Wien, Bratislava, Budapest och Prag! Bussresa och kryssning i en härlig harmoni.

2 gäster ger medelbetyg 4,5 av 5

★ ★ ★ ★ ★NU! Enkelhyttstillägg 0:-

Snabba fakta!
  • Avkopplande resa med fantastiska upplevelser.
  • Modern båt med bra service & fantastisk mat, helpension på båten där vi bor 7 nätter.
  • Upplev Passau, Linz, Dürnstein, Wien, Bratislava, Budapest, Prag & Dresden.

Dagsprogram

Dag 1, söndag: Avkoppling & äventyr

Malmö - Hannover: Vi lämnar Malmö på morgonen och beger oss till Rödby där vi tar färjan till Puttgarden. Framåt kvällen når vi Lehrte utanför Hannover och bekväma Median Hotel där vi äter middag tillsammans, ca 50 mil.

Dag 2, måndag: Medeltidsstaden Erfurt

Hannover - Kelheim: Dagens första stopp blir i Erfurt där vi tar en titt på den idylliska medeltida stadskärnan. Färden fortsätter genom det vackra landskapet och in i delstaten Bayern till charmiga Kelheim där vi checkar in på trevliga Dormero Hotel, ca 60 mil.

Dag 3, tisdag: Besök i Regensburg

Kelheim - ombordstigning i Passau: I dag väntar vackra vyer på vår resa till treflodsstaden Passau. Vi besöker Regensburg i Bayern, en av Tysklands äldsta städer. På eftermiddagen når vi Passau och välkomnas ombord på vårt bekväma flodkryssningsfartyg MS Verdi, där vi får våra hytter och äter en välsmakande middag, ca 15 mil.

Dag 4, onsdag: Njut av flodlivet

Passau - Grein: På ­morgonen påbörjar vi vår härliga resa på Donau, koppla av och njut av de vackra vyerna. Mitt på dagen anländer vi till livliga Linz där det finns tid för egna strövtåg ­genom den trevliga staden. Vi fortsätter ­sedan vår resa till den charmiga byn Grein, vackert inramad av ­böljande ­kullar. På ­kvällen väntar ännu en god ­middag.

Dag 5, torsdag: Vackra Wachau

Grein - Krems: I dag ­besöker vi Melks praktfulla barockkloster och den pittoreska staden Dürnstein i vin­distriktet Wachau. Vi kryssar sedan vidare till dagens slutmål Krems.

Dag 6, fredag: Wien, Österrikes stolthet

Krems - Wien: Under natten kastar kaptenen loss och styr mot underbara Wien. Vi ankommer vid 10-tiden och har sedan en hel dag på oss att lära känna den forna kejsarstaden. Allra mest får du se om du följer med din Scandoramaguide på de välplanerade utflykterna.

Dag 7, lördag: Vattenvägen till Bratislava

Wien - Bratislava: På vår vattenväg möter vi i dag Slovakiens huvudstad Bratislava där vi stannar över natten. På stadsrundturen där du får möjlighet att se slottet och den gamla stadskärnan berättar din kunniga guide om stadens spännande historia.

Dag 8, söndag: Ungerns ärkebiskopsstad

Bratislava - Esztergom: Medan vi njuter av den härliga frukost­buffén fortsätter vår kryssning och vi passerar Gabčíkovokanalen som avslutas med resans högsta sluss. På eftermiddagen lägger vi till vid ­kajen i Esztergom, Ungerns ärkebiskopsstad, som är målet för dagens etapp.

Dag 9, måndag: Lär känna Budapest

Esztergom - Budapest: Efter en avkopplande förmiddagskryssning förbi Donaukröken når vi Budapest, Donaus drottning. Vi börjar med att ta oss en titt på Pestsidan som stoltserar med praktfulla ­paradgator, vackra torg och fina parker. På kvällen samlas vi för en festlig avskedsmiddag i MS Verdis restaurang där vi tar farväl av personalen.

Dag 10, tisdag: Donaus drottning

Landstigning i Budapest: I dag har du möjlighet till egna strövtåg i härliga Budapest, kanske lockar ett besök på något av de berömda baden eller en fika på anrika Café Gerbeaud? På eftermiddagen checkar vi in på komfortabla Ibis Styles Hotel City, beläget nära floden, och de som vill kan följa med och avsluta dagen med en härlig ungersk afton.

Dag 11, onsdag: Slovakien & Tjeckien

Budapest - Prag: I dag färdas vi genom Slovakien till Tjeckien och huvudstaden Prag där vi checkar in på Hotel Olympik, beläget strax utanför centrum, ca 53 mil.

Dag 12, torsdag: Medeltida Prag

Prag - Dresden: Under förmiddagen kan du följa med på en givande stadspromenad i den medeltida staden där vi ser Pragborgen och Karlsbron. Efter en härlig förmiddag fortsätter vi norrut till Dresden där vi checkar in på bekväma Achat Premium Hotel, ca 16 mil. Följ med på kvällens utflykt och upplev Dresdens berömda sevärdheter samt ät en trevlig avslutningsmiddag.

Dag 13, fredag: Hemma igen

Dresden - Malmö: Denna sista dag tillsammans reser vi genom Tyskland till färjan Rostock-Gedser. Via Danmark når vi snart Sverige och ca kl 20.00 är vi tillbaka i Malmö, ca 62 mil.

Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 3 185:-
(ordinarie pris 3 540:-)

Upplev mer! Beställ utflyktspaketet före din resa. Förutom rabatt får du poäng i Poängjakten.

Upptäcktspromenad i Erfurt

Huvudstaden i delstaten Thüringen tillhör de få storstäder i Tyskland som lyckats bevara sin medeltida stadskärna. Följ med på en intressant rundtur i denna idyll där historiska storheter som Martin Luther lämnat sina spår.
Ingår i resans pris.

Romarstaden Regensburg

Tillsammans med vår guide går vi en historisk promenad i bayerska Regensburg, en av Tysklands äldsta och mest välbevarade städer. Staden har präglats av furstehuset Thurn und Taxis.
Pris ca 205:-

Magnifika Melk

Vi gör ett besök i det berömda klostret Melk, majestätiskt beläget på en klippa ovanför Donau. Låt dig imponeras av ­barockens glans och prakt.
Ingår i resans pris.

Vindistriktet Wachau

När vi lagt till i Dürnstein tar vi en rundtur bland grönskande vinstockar. Vi besöker även en historisk vinkällare där vi får provsmaka ­vinerna från Wachau.
Pris ca 305:-

Romantikens Wien

Vi bekantar oss med Wiens spännande historia och gör en rundtur längs Ringstrasse med alla praktfulla monument. Missa inte chansen att uppleva vackra Wien!
Pris ca 265:-

Sköna toner i Wien

I musikens huvudstad Wien besöker vi kur­salongen för en riktig Wienerkonsert. En ­speciell upplevelse du kommer att minnas!
Pris ca 585:-

Upptäck vackra Bratislava

Vi tar en promenad genom den slovakiska ­huvudstadens gamla hjärta där vi tillsammans med vår guide upptäcker vackra historiska ­byggnader, mysiga gator och öppna torg.
Pris ca 225:-

Esztergom

Vill du veta mer om Esztergom, som är ­Ungerns intressanta ärkebiskopsstad, ska du slå följe med din kunniga Scandoramaguide.
Ingår i resans pris.

Praktfulla Budapest

Följ med på en spännande upptäcktsfärd ­genom Budapest. Vi njuter av den storslagna utsikten från Gellértberget, ser den livliga saluhallen, ­Parlamentet och Hjältarnas torg.
Pris ca 265:-

Ungersk afton

Din Scandoramaguide tar dig med på en ­ungersk afton med god mat och dryck. Vi får se en fartfylld dansuppvisning med färgglada dräkter och ungersk musik.
Pris inkl middag ca 475:-

Bubbel på berget

Följ med till den vackra Petrinhöjden i Prag där vi beundrar den fantastiska utsikten och skålar i böhmisk sekt. Därefter äter vi en god middag i maritim miljö. En kväll att minnas!
Pris inkl middag ca 475:-

Stadspromenad i historiska Prag

Följ med på vår stadspromenad och upptäck Prags historia och stilfulla byggnader. Vi besöker den Gamla staden med bland annat Tynkyrkan och rådhuset med sitt världsberömda astronomiska ur. Vi ser också floden Moldau och den vackert utsmyckade Karlsbron.
Pris ca 265:-

Dresden - Elbes juvel

Din guide visar dig berömda sevärdheter såsom Frauenkirche, Semperoperan, lustslottet Zwinger och mycket mer. Vi äter sedan en god middag tillsammans.
Pris inkl middag ca 475:-

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

2 personer ger den här resan medelbetyget 4,5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Underbar resa med kunnig reseledare, bra buss, bra båt, fina vyer. Lärorik resa.

av

★ ★ ★ ★

Intressant och bra resa med kunnig guide, vissa övernattningshotell kunde varit bättre. Exempelvis Hannover och Dresden.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Sista minuten
28/11Julmarknad i Berlin 4 dagar, Mark Hotelfrån 2 995:-
28/11Julmarknad i Bremenfrån 3 495:-
28/11Julmarknad i Dresdenfrån 1 995:-
28/11Julmarknad i Goslar, Hotel Kaiserworthfrån 2 995:-
28/11Julmarknad i Hamburgfrån 3 495:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö