Skip to main content

Cornwall med Land's End ✈

FLYGRESA - Storbritannien - Rundresa flyg & buss - 7 dagar

Cornwall med Land's End
- Det bästa av sydvästra England - Nyhet!

Ett magiskt hörn av England med stora kontraster. Mytomspunna Cornwall lockar med ett keltiskt arv och ett grovhugget landskap med stor variation. Avskilda vikar, grönskande exotiska trädgårdar, ett vilt hedland och historiska minnesmärken. Vi hinner dessutom med att upptäcka både Devon och Dorset!
 

Snabba fakta!
 • Storbritannien när det är som bäst!
 • 1 natt i Bournemouth, 2 nätter i Torquay, 2 nätter i  Newquay och 1 natt i Bristol.
 • Fantastiska utflykter till bland annat Land's End & St Ives, kuststäder och kontrasterande trädgårdar.

   

2021 - Dagsprogram

Dag 1, tisdag: Mot England

Flyg till London - Bournemouth: Vi landar utanför den brittiska huvudstaden där vår transferbuss väntar för vidare färd västerut. Resans första besök gör vi i katedralstaden Winchester i Hampshire. Dagens slutmål är grevskapet Dorsets största stad, populära kustorten Bournemouth där vi checkar in på Durley Dean Hotel, ca 15 mil. Staden ståtar bland annat med en av Storbritanniens finaste sandstränder.

Dag 2, onsdag: Jurassic Coast & Dartmoorheden

Bournemouth - Torquay: Efter frukost färdas vi västerut till den lilla kuststaden Lyme Regis i Dorset. Vi befinner oss nu på Jurassic Coast, en 155 kilometer lång kuststräcka med olika klipplandskap som är berömd för de många spännande fynden från framför allt juratiden. Efter vårt besök i Lyme Regis fortsätter vi till grevskapet Devon och Dartmoorheden. Nationalparken Dartmoors öppna vidder har länge fascinerat besökare, kanske får vi se de små vilda ponnyerna vars förfäder har levt på heden i mer än tusen år. Det ödsliga hedlandskapet har bland annat inspirerat Arthur Conan Doyle till författandet av Baskervilles hund. Vi besöker staden Tavistock och färdas genom det stora hedlandskapet på vår väg till Torquay där Abbey Sands Hotel väntar, ca 26 mil.

Dag 3, torsdag: Dartmouth, ångtåg & båttur

Torquay: Vi vaknar upp på det som brukar beskrivas som den Engelska rivieran. Här finns förutom långa stränder, palmer och ett ganska varmt klimat även en livlig hamn för privatbåtar, bra shopping och restauranger. Här föddes författarinnan Agatha Christie och här spelades TV-serien Fawlty Towers in. Bästa sättet att uppleva det vackra landskapet är med ångtåg och båt vilket vi som följer med på dagens utflykt kommer att få göra!

Dag 4, fredag: Land's End & St Ives

Torquay - Newquay: Vi lämnar Torquay och Devon bakom oss och sätter kurs mot Cornwall. Vi beger oss långt västerut till Penzance Bay och den slumrande lilla kuststaden Marazion. Härifrån blickar vi ut över tidvattenön St Michael's Mount som tronar över vattnet utanför Cornwalls kust. Vi fortsätter till Land's End, det brittiska fastlandets västligaste punkt och slutligen besöker vi charmiga St Ives innan vi når Newquay och Kilbirnie Hotel, ca 28 mil. Den nordliga kustens kännetecken är branta klippor och surfing i världsklass.

Dag 5, lördag: Corniska trädgårdsupplevelser

Newquay: Vi befinner oss på Atlantkusten i surfparadiset Newquay, ännu en av Storbritanniens populära kustorter. I dag lockar vi med en utflykt med trädgårdstema och två helt skilda upplevelser, på Eden Project kan vi njuta av blomsterprakten från världens alla hörn och i familjen Tremaynes glömda trädgård väntar en helt annan upplevelse. En dag vi absolut inte vill vara utan!

Dag 6, söndag: Bristol hägrar

Newquay - Bristol: Det har blivit dags att lämna Cornwall och vi sätter kurs mot sydvästra Englands huvudort, nämligen Bristol, ca 28 mil. Den gamla hamnstaden anses vara en av landets mest dynamiska efter huvudstaden London och lockar med flera sevärdheter och arrangemang, allt från regattor till luftballongsflygningar. I medeltida Old City finns en ljuvlig matmarknad och Harbourside bjuder på välrenommerade restauranger och kaféer. Vi passar på att arrangera en utflykt till romantiska Bath, med anor från romartiden, en kort resa från Bristol. Övernattar gör vi på Mercure Grand Hotel i centrala Bristol.

Dag 7, måndag: Hemåt efter härliga upplevelser 

Bristol - flyg från London: Det har blivit dags att säga farewell till södra England. Vi har förmiddagen på oss att utforska Bristol innan det blir transfer till flygplatsen, ca 17 mil, och vi flyger sedan hem med fina minnen.

2021 - Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 1 345:-
(ordinarie pris 1 495:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Historiska Winchester

Vid floden Itchen i grevskapet Hampshire väntar Winchester på oss. Staden är förknippad med Kung Arthur och hans runda bord men stadens stora stolthet och sevärdhet är katedralen som började byggas år 1079 även om platsen använts för andakter sedan 600-talet. Här ligger författarinnan Jane Austen begravd efter att endast 41 år gammal avlidit i bostaden på College Street ett stenkast från katedralen. Katedralen är en av Storbritanniens största och vackraste och vi imponeras av dess exteriör under ett kortare besök i staden.
Ingår i resans pris.

Agatha Christies Dartmouth med ångtåg & båttur

I dag tar vi Dartmouth Steam Railway från Paignton till Kingswear. Vi passerar pastellfärgade små byar, imponerande broar och gröna ängar med utsikt mot havet. Efter en halvtimmes tågresa möter vi floden Dart och en liten färja tar oss till den andra stranden. Här stiger vi ombord på en turbåt för en härlig tur vid flodens utlopp och senare upp längs River Dart till den lilla staden Totnes. Vi passerar bland annat Britannia Royal Naval College och Greenway House som var Agatha Christies sommarresidens under nästan 40 år och som den uppmärksamme läsaren känner igen från hennes deckare. Har vi tur kan vi få se både delfiner och sälar, hägrar och kungsfiskare.
Pris ca 595:-

Land's End & St Ives

I dag står det brittiska fastlandets västligaste punkt Land's End på programmet. Det är en upplevelse att blicka ut över Atlanten och förundras. Vi passar även på att besöka St Ives, en charmig fiskeort som blivit ett populärt utflyktsmål för helglediga britter. Platsen är berömd för sina gyllene stränder och ett särskilt ljus som lockat hit konstnärer sedan förra sekelskiftet. De små stenhusen i vitt och pastell för tankarna till Sydeuropa. Inramningen av stränder och vågskvalp ger en känsla av att vi befinner oss på en ö.
Ingår i resans pris.

Lost Gardens of Heligan & Eden Project

I dag ägnar vi oss åt växtlighet och trädgårdar! Vi inleder med Heligan Gardens, familjen Tremaynes bortglömda trädgård som förföll efter de båda världskrigen, men som nu väckts ur sin törnrosasömn. I dag visar sig en tidstypisk viktoriansk trädgård som blivit ett populärt utflyktsmål. Därefter väntar Eden Project, en samling skimrande jättebubblor i en sänka, är gigantiska växthus med plats för regnskogar, vattenfall och konstverk. Olika klimatzoner med en blomsterprakt från världens alla hörn. En fascinerande och unik miljö!
Pris ca 575:-

Bath i Somerset

Där Cotswolds slutar i sydväst finner vi tjusiga Bath med anor från romartiden. Det var romarna som byggde badbassängerna och därmed lade grunden till stadens berömmelse. Ännu ståtar Bath med ett berömt romerskt bad. Under 1700-talet samlades den georgianska överklassen här och eleganta byggnader från den här tiden är ännu framträdande i stadsbilden. Imponerande byggnadsverk som Royal Crescent, Pulteney Bridge och klosterkyrkan Bath Abbey samsas med ett härligt folkliv och trevliga butiker. Vår guide tar oss med på en liten promenad innan vi får möjlighet att på egen hand utforska staden!
Pris ca 325:-

Information

Allt detta ingår

 • Flygresa till London t/r
 • Flygskatter och flygplatsavgifter
 • Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r
 • Bussrundresa med Scandoramaguide
 • 6 övernattningar i dubbelrum
 • 6 frukostar (dag 2 - 7)
 • 5 middagar (dag 1 - 5)
 • Utflykterna Historiska Winchester och Land's End & St Ives


Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet.

Enkelrumstillägg 1 895:-

För resa till Storbritannien måste passinformation (APIS) uppges till flygbolaget. Detta kan göras på flygplatsen vid incheckning alternativt online på flygbolagets hemsida ett par dagar före avresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Brittiskt Pund (GBP)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 4 - 6

Kilbirnie Hotel, Newquay
Kilbirnie Hotel, Newquay
Bekvämt och säsongsöppet enklare mellanklasshotell med fantastiskt läge på en höjd ett stenkast från den brusande Atlanten. Hotellet har en renoverad och trevligt inredd restaurang med stora panoramaf...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Durley Dean Hotel, Bournemouth
Durley Dean Hotel, Bournemouth
Anrikt hotell inhyst i en proper röd tegelbyggnad i viktoriansk stil vars interiör har en mer modern stil. Hotellet har en trevligt inredd restaurang med loungebar där du kan ta en drink i goda vänner...

Övernattning Dag 2 - 4

Abbey Sands Hotel, Tourquay
Abbey Sands Hotel, Tourquay
Charmigt engelskt seaside-hotell som ursprungligen bestod av två Viktorianska hus, Glenfinnan och Roslin Hall, vilka har anor tillbaka till förra sekelskiftet men som under årens lopp byggts om och ti...

Övernattning Dag 6 - 7

Mercure Grand Hotel, Bristol
Mercure Grand Hotel, Bristol
Anrikt och stilfullt hotell inhyst i en imponerande, K-märkt byggnad från 1856. Invändigt har hotellet nyligen blivit totalrenoverat och har en klassisk stil med ung, hipp twist. Hotellets restaurang,...
Sista minuten
18/9Budapest, Star Inn Hotelfrån 5 795:-
18/9Budapest, Marmara Hotelfrån 5 995:-
18/9Rhen-Mosel Gästehaus Vis-a-Visfrån 5 995:-
18/9Tysk vin- & ölresafrån 5 995:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö