Skip to main content

Comosjön

BUSSRESA - Italien - Rundresa - 8 dagar

Comosjön
- Flärd, elegans & finess - Nyhet!

På de branta sluttningarna strävar grönskan upp mot blånande bergstoppar. Längs stränderna omges patriciervillorna av välskötta trädgårdar och storslagna parkanläggningar. Vattnet glittrar förföriskt medan vi glider ut över vågorna och låter oss svalkas av den milda brisen. Comosjöns skönhet är egentligen svår att beskriva men desto lättare att uppleva. Följ med så gör vi slag i saken!
 

Snabba fakta!
  • Underbara utflykter längs sjön med vackra trädgårdar och ståtliga sommarresidens men även metropolen Milano står på schemat.
  • Helpension på hotellet vid Comosjön!

Dagsprogram

Dag 1, söndag: Vi åker söderut

Malmö - Fulda: Vår resa börjar på Öresundsterminalen i Malmö och vi tar oss via Öresundsbron till Danmark och den väntande färjan i Rödby. Väl i land i Tyskland är det dags för lunch innan vi fortsätter söderut. Senare på kvällen anländer vi till Fulda i södra Hessen och Hotel Fulda Mitte som välkomnar oss med en god middag, ca 75 mil.

Dag 2, måndag: Mot det italienska sjölandskapet

Fulda - Cadenabbia: Efter frukost går färden vidare genom skiftande sydtyska landskap och under eftermiddagen tangerar vi Bodensjön såväl som gränsen till Liechtenstein när vi passerar genom Schweiz. Framåt kvällen siktar vi Comosjön och vi installerar oss på Hotel Britannia Excelsior i Cadenabbia som dukar fram kvällens middag, ca 67 mil. Nu kan äventyren börja på riktigt!

Dag 3-6, tisdag - fredag: Comosjön

Comosjön: Lago di Como andas flärd, elegans och finess i större utsträckning än någon av de andra stora sjöarna i norra Italien. Hit har europeiska monarker, förmögna affärsmän, välkända filmstjärnor och livstörstande aristokrater sökt sig under de senaste seklen för att njuta av den bedårande naturen och roa sig furstligt. Sjöns vackra stränder kantas av eleganta sommarresidens med storslagna trädgårdsanläggningar, ackompanjerade av glittrande vatten och alltid med de blånande bergen i bakgrunden. Den frodiga vegetationen trivs i det varma och milda klimatet. Från vårt hotell är det bara ett stenkast till den turkosskimrande sjön och korta avstånd till alla intressanta besöksmål längs stränderna. Under vår vistelse på Hotel Britannia Excelsior ingår frukost, lunch och middag och under dagen kan vi också ta oss en kopp kaffe i baren eller låta kvällen klinga ut över ett glas vin. Nu väntar några underbara dagar på oss och paradiskänslan blir inte större än så här!

Dag 7, lördag: Genom Schweiz

Cadenabbia - Kassel: Det har blivit dags att ta farväl av vårt italienska semesterparadis för den här gången. Efter frukost styr vi kosan norrut medan vi njuter av det schweiziska alplandskapet. Vi slår följe med floden Rhen och i södra Tyskland smakar lunchen extra bra. Lagom till kvällen checkar vi in i på Wyndham Garden Hotel i Kassel för en god middag och sköna sängar, ca 77 mil.

Dag 8, söndag: Åter mot Sverige

Kassel - Malmö: Hotellfrukosten blir en utmärkt start på en ny dag och sedan tar vi sikte på Hannover och Hamburg. Vi lämnar Tyskland med färjan i Puttgarden som tar oss över till Danmark. Under eftermiddagen rullar vi genom öppna landskap och når via Öresundsbron åter Malmö vid 20-tiden, ca 65 mil.

Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 1 780:-
(ordinarie pris 1 980:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Bellagio & Villa Melzi d’Eril

Bellagio är kanske den mest omskrivna av alla de eleganta orterna utmed Comosjöns stränder. Ockrafärgade byggnader kantar stadens vindlande gränder och här ligger serveringarna vägg i vägg med annorlunda små butiker. I utkanten av Bellagio ligger Villa Melzi d’Eril som i början av 1800-talet uppfördes som sommarbostad åt en inflytelserik politiker. Den unika växtligheten, azaleor, rhododendron, slingrande gångstigar och exotiska träd bjuder in till vackra och omväxlande promenader. Bergen i bakgrunden och det glittrande vattnet sätter guldkant på inramningen! Vi åker båt t/r.
Pris ca 245:-

Lugano & Luganosjön

Nordväst om Comosjön hittar vi Luganosjön, delad mellan Italien och Schweiz. Vi inleder med ett besök i den schweiziska staden Lugano, inramad av höglänt grönskande terräng och blänkande vågor. På sina ställen når bebyggelsen ända ner till vattnet och de pampiga hotellen från förra sekelskiftet är en av anledningarna till smeknamnet Schweiz Monte Carlo. Vi fortsätter förbi Monte San Salvatore och följer den natursköna vägsträckan tillbaka till Italien medan vi hänförs av utsikten!
Pris ca 365:-

Norra halvan av sjön

I dag beger vi oss, inledningsvis med buss, längs Comosjöns vackra kuststräcka. Historiska små städer, eleganta palats och robusta klosteranläggningar kantar vår väg. Sjöns norra del gränsar till naturreservatet Pian di Spagna och grannsjön Mezzola är ett eldorado för sjöfåglar. Bellano utgjorde en gång i tiden milanobiskoparnas sommarresidens och det dåsiga fiskeläget Varenna livas upp under sommarmånaderna, som gjort för utforskande promenader. Från båtdäck njuter vi av återfärden till Cadenabbia.
Pris ca 295:-

Villa del Balbianello & Villa Carlotta

Villa del Balbianello, känd från både Star Wars och Bondfilmen Casino Royal, är anlagd på en klippig sjöstrand och skiljer sig från många av de andra trädgårdarna utmed Comosjön. Cypresser, magnolior, statyer och sjöns mest storslagna utsikt väntar på oss. Ett stenkast härifrån och med bergen i bakgrunden tronar Villa Carlottas välansade trädgårdsrum med tropiska plantor, stolta cypresser och väldoftande rosenbuskar. Man behöver inte vara trädgårdsentusiast för att bli betagen av allt det sköna!
Pris ca 425:-

Upptäck Milano

Italiens näst största stad, och kanske viktigaste handelsstad, bjuder på välrenommerad shopping och intressant arkitektur. Förutom den storslagna domen och det nyklassicistiska operahuset La Scala ståtar Milano med en av Italiens mest omtalade shoppinggallerior, uppkallad efter kung Vittorio Emanuele II. Efter den inledande rundturen får vi tid att botanisera längs shoppinggatan Via della Spiga, där många kända modehus finns representerade, eller sätta oss på en trattoria och njuta av folklivet över ett glas vin.
Om du väljer att deltaga i utflykten till Milano utgår den i resans grundpris inkluderade lunchen denna dag.
Pris ca 355:-

Fashionabla Como

Como är huvudorten vid sjön som bär dess namn, strategiskt belägen längst i söder och omtalad redan under Julius Ceasars tidevarv. I dag är det en livlig handelsstad med utmärkt shopping och många välbevarade kyrkobyggnader från olika epoker. I Cernobbio stannar vi till och beundrar Villa d’Este, vackert beläget precis vid vattnet.
Pris ca 295:-

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
19/9BussHotel Britannia Excelsior, Cadenabbia di GrianteInga tillgängliga platser8 995:-

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 7 övernattningar i dubbelrum
  • 7 frukostar (dag 2 - 8)
  • 4 luncher (dag 3 - 6)
  • 7 middagar (dag 1 - 7)
  • Utvalda drycker (öl, vin, läsk, mineralvatten, kaffe, te) i restaurangen och baren på Hotel Britannia Excelsior

Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 1 495:-

Avresa 23/5 bor vi på Parkhotel Kolpinghaus i Fulda dag 1-2.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
 

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 7

Hotel Britannia Excelsior, Cadenabbia di Griante
Hotel Britannia Excelsior, Cadenabbia di Griante
Anrikt hotell med eleganta allmänna utrymmen och ett spektakulärt läge direkt vid den vackra Comosjön. Hotellet: Hotellet har erbjudit semesterboende sedan 1800-talet men har renoverats och byggts til...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Hotel Fulda Mitte, Fulda
Hotel Fulda Mitte, Fulda
Populärt och uppskattat fyrstjärnigt hotell med hög komfort. Centralt beläget vid gågatan i Fulda. Hotellet: Modernt och fräscht hotell med restaurang, lobbybar samt minigym med bastu. Våningar: 6 His...

Övernattning Dag 7 - 8

Wyndham Garden Hotel, Kassel
Wyndham Garden Hotel, Kassel
Ett bekvämt övernattningshotell med inomhuspool i Kassel och en mångårig samarbetspartner. Hotellet: Hotellet har restaurang, bar, bistro med sommarterrass samt en fitnessavdelning med inomhuspool, mi...
Sista minuten
18/9Budapest, Star Inn Hotelfrån 5 795:-
18/9Budapest, Marmara Hotelfrån 5 995:-
18/9Rhen-Mosel Gästehaus Vis-a-Visfrån 5 995:-
18/9Tysk vin- & ölresafrån 5 995:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö