Skip to main content

Clarion Hotel Helsinki, Helsingfors

Stort, flärdfullt och toppmodernt hotell med unik arkitektur bestående av två höga tornliknande byggnader. Hotellet är en del av det nya urbana satsningsområdet Busholmen i västra hamnen. Med Helsingfors city, butiker och sevärdheter en promenad eller bekväm spårvagnsresa bort och vattnet utanför dörren har du både storstad och vyer nära. På hotellet finner du bland annat den välrenommerade restaurangen Kitchen & Table by Marcus Samuelsson där Manhattans smaker kombineras med finländska läckerheter och här finns också en stor och generös lobbylounge med inbjudande nordisk designstil. Missa inte hotellets två stora attraktioner, skybaren på 16:e våningen i det ena tornet med lyxig design, ny musik och en svårslagen utsikt över staden samt takpoolen, högst upp i det andra tornet, som förutom en avkopplande bastu bjuder på hisnande vyer i tre väderstreck. Bekväma, mindre till medelstora rum i en modern sparsmakad stil som antingen har en ljus eller mörk inredning beroende på vilket av hotellets torn de är belägna i. Hotellet har rum i flera olika kategorier med varierande standard, stil, faciliteter och utsikt.

Hotellet: Invigt 2016. Restaurang, frukostmatsal, stor lobbylounge med bar, populär skybar (åldersgräns 18 år efter kl 20.00) med svårslagen utsikt, wellnessavdelning med takpool (under säsong), bastu och minigym.
Våningar: 16
Hiss: Ja
Läge: Beläget med utsikt över Västra hamnen på halvön Busholmen där det 2008 inleddes ett omfattande byggnadsprojekt som innebär att bostäder till 18 000 personer och arbetsplatser för 6 000 personer ska byggas fram till 2030. Ca 2 km från stadskärnan med utmärkt shopping och många sevärdheter. Spårvagnshållplatsen "Uppropskontoret" direkt utanför hotellentrén.
Antal rum: 425
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön, minibar, värdebox och strykbräda. Rummen är rökfria.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: Tyynenmerenkatu 2, FI-00220 HELSINGFORS
Telefon: +358-10-850 38 20


 

Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö