Skip to main content

Cairn Hotel, Harrogate

Genuint och anrikt hotell i viktoriansk stil som byggdes under spaortens glansdagar på mitten av 1800-talet. Under årens lopp har det renoverats och byggts till men har bibehållit många charmiga och tidstypiska detaljer såsom sirliga stuckaturer, loungens vackra granitbågar och det tjusiga trapphuset. Byggnaden har en intressant historia och fungerade ett tag som prästgård, då det fick sina vackra färgade fönsterglas, och under andra världskriget var det postkontor. Idag är hotellet ytterst populärt för olika dansevenemang som tar sin plats i den vackra balsalen och i högsäsong anordnas det ibland även shower och underhållning. Hotellet har en stiligt dekorerad restaurang samt en bekväm och renoverad barlounge. Bra läge precis i utkanten av den historiska stadskärnan i populära och pittoreska Harrogate på bekvämt promenadavstånd till Betty's Tea Room och andra sevärdheter. Hotellet har rum i en flera olika kategorier som är individuellt inredda och varierar mycket i storlek, stil och standard varav flertalet är lite enklare och något slitna.

Hotellet: Restaurang, bar, lounger, festsalar, trädgård och minigym.
Våningar: 5
Hiss: Ja, men på grund av den historiska byggnadens karaktär förekommer en del gångar, halvtrappor och trappsteg.
Läge: Centralt beläget i kurorten Harrogate. Ca 350 meter från den vackra teatern Royal Hall och ca 10 minuters promenad till shopping och sevärdheter i stadens hjärta.
Antal rum: 135
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, Wi-Fi (mot avgift), hårfön och kaffe-/tebricka. Rum med så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer. Några rum har snedtak.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS+
Adress: Ripon Road, HG1 2JD HARROGATE
Telefon: +44-1423-50 40 05

Sista minuten
19/9Budapest, Star Inn Hotel från 5 995:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö