Skip to main content

Budapest med Smart Senior ✈

Avresa: 4-8/5 från Arlanda och Köpenhamn

 

Följ med och möt våren i magiskt vackra Budapest som av många kallas för Donaus drottning. Under en härlig femdagarsresa har vi vävt ihop ett balanserat utflyktsprogram för att du ska få möjlighet att upptäcka stadens storhet, eller vad sägs om besök på thermalbad, båttur på Donau, hästshow på Pusztan och härlig ungersk mat.

Smart Seniors specialrabatt på denna resa är 1000:- per person.
Ange kampanjkod SMABU när du bokar resan.

 

 

I priset ingår

 • Utflykt: Stadsrundtur i Budapest, halvdag
 • Utflykt: Båttur på Donau inkl. middag, kvällstur
 • Utflykt: Ungersk afton inkl. middag, kvällstur
 • Utflykt: Bad på termalbad, halvdag
 • Utflykt: Pusztan med hästshow inkl. lunch, lång halvdag
 • Scandoramaguide
 • 4 övernattningar i dubbelrum på Hotel di Verdi Imperial
 • 4 frukostar (dag 2 - 5)
 • Flygresa till Budapest t/r
 • Flygskatter och flygplatsavgifter
 • Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r

Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning i Malmö samt vid Arlanda dagen efter och/eller din resa.
 
Enkelrumstillägg 1 895 kr

Dagsprogram

Dag 1: Mot Budapest & ungersk afton

Arlanda/Köpenhamn - Budapest: Flygen avgår från Arlanda resp. Köpenhamn mot den ungerska huvudstaden. På flygplatsen väntar Scandoramaguiden som tar oss till vårt centralt belägna hotell, Hotell Hungaria. Dagen avslutar vi med en traditionell ungersk afton med gulasch inkl. dryck och en härlig dansuppvisning.

Dag 2: Rundtur i Budapest

Idag upptäcker vi vad Budapest har att erbjuda! Tillsammans gör vi en stadsrundtur med buss där vi får se de bästa sidorna av både Buda och Pest. Vi kan även passa på att besöka stadens saluhall, där de ungerska specialiteterna både i varor och maträtter är många att välja bland. Vid saluhallen börjar Budapest främsta shoppinggata som är perfekt att strosa längs med. Kvällen på egen hand. 

Dag 3: Fartfyllda Pusztan

Finns det något mer ungerskt än Pusztan? I det ungerska stäpplandskapet avnjuter vi en fartfylld hästuppvisning och intar sedan en traditionell lunch på en genuin pusztaranch. En utflykt som av många brukar beskrivas som det bästa på hela resan till Budapest.

Dag 4: Thermalbad & båttur på Donau

Efter frukost beger vi oss till det vackra och anrika thermalbadet Gellert, inrymt i en vacker jugendbyggnad från 1918 vilken får sitt varma vatten från källor i berget. Man kan bada både utom- och inomhus. De varma baden inomhus återfinns i rum klädda med mosaik och blyinfattade takfönster.

När kvällen nalkas är det dags för en härlig båttur på Donau. Där fylls vi av vackra synintryck då vi stilla glider fram längs floden. Medan den vackra huvudstaden passerar revy bjuds vi på en trerätters middag inkl. dryck.

Dag 5: På återseende Budapest

Budapest – Arlanda/Köpenhamn: Njut av den sista dagen i Budapest på egen hand innan transferbussen hämtar på hotellet för avresa mot flygplatsen.

Utflykter

Stadsrundtur i Budapest, halvdag

På västra sidan om Donau ligger det ålderdomliga Buda med vindlande gränder och små medeltida hus. Här finner vi även Fiskarbastionen med Matthiaskyrkan som var de gamla ungerska kungarnas kröningskyrka. Det mer storslagna Pest, med breda gator och vackra sekelskiftesbyggnader, ligger på floden Donaus östra strand. I denna stadsdel finner vi Statsoperan, parlamentet och Hjältarnas torg. Vi lär känna en av Europas vackraste och mest spännande huvudstäder!
Ingår i resans pris.

Båttur på Donau inkl middag, kvällstur

Donaus drottning Budapest presenterar sig festklädd i kvällsbelysning när vi glider fram på den mäktiga floden. En förföriskt underbar och romantisk afton - Budapest när det är som bäst! Under båtturen avnjuter vi en god middag inkl. dryck

Ungersk afton, kvällstur

På kvällen väntar en traditionell ungersk afton med gulaschsoppa och andra läckerheter på ett traditionellt ungerskt värdshus. Det blir även en fartfylld dansuppvisning, färgglada dräkter och medryckande musik.
Ingår i resans pris.

Bad på Thermalbad, halvdag

De varma underjordiska vattenkällorna i dagens Budapest upptäcktes redan av romarna för snart två tusen år sedan, men badkulturen utvecklades framförallt under den osmanska eran på 1500-talet. Genom seklerna har badanläggningarna utvecklats och blivit viktiga sociala institutioner. Vi gör ett besök på en av stadens ansedda badanläggningar och får tillfälle att känna oss som riktiga budapestbor. En upplevelse utöver det vanliga som gör gott för både kropp och själ!
Ingår i resans pris.

Pusztan med hästshow inkl. lunch, lång halvdag

Ett flertal gånger under historiens lopp har Karpaterbäckenet blivit utsatt för ryttarangrepp österifrån och det var delvis genom sin skicklighet på hästryggen som förfäderna till dagens ungrare blev härskare över området som utgör dagens Ungern. I dag stiftar vi närmare bekantskap med dessa traditioner när vi beger oss ut på Pusztan, slättlandet öster om Budapest. Här välkomnas vi av czikós, ungerska boskapsskötare, som sittande till häst visar oss konster vi inte trodde var möjliga! Efter uppvisningen finner vi oss väl till rätta på en hemtrevlig csarda och till tonerna av smäktande musik serveras en vällagad och smakrik lunch.
Ingår i resans pris.

Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö