Skip to main content

Budapest

BUSSRESA - UngernStorstad, Rundresa - 7 dagar

Budapest - Drottningen av Donau

I Ungerns magnifika huvudstad tycks tid och priser lika stilla som den glittrande floden Donau. I Centraleuropas Paris blandas kullersten med ståtliga boulevarder och kaféer med toner från Liszt och Bartok. Låt dig hänryckas av romantiska miljöer, en fängslande historia och ett rikt kulturliv. Fresta dina sinnen i saluhallen och upplev de härliga termalbaden. Följ med på en intressant bussresa!


 

Boka nu med Öppet köp!

Du kan alltid avboka fram till 60 dagar före avresa.
Läs mer »
 


12 gäster ger medelbetyg 4,6 av 5

★ ★ ★ ★ ★

Snabba fakta!
  • Centralt boende och underbara upplevelser.
  • Missa inte utflykten Glittrande båttur!
  • Övernattning i spännande Dresden.

2022 - Dagsprogram

Dag 1, lördag: Lär känna dina reskamrater

Malmö - Ústí nad Labem: Vi lämnar Sverige på morgonen och reser genom Danmark och vidare med färjan Gedser-Rostock till Tyskland. Vi passerar gränsen till Tjeckien och når Ústí nad Labem där vi övernattar på Clarion Congress Hotel, ca 69 mil.

Dag 2, söndag: Tjeckiska & ungerska landskap

Ústí nad Labem - Budapest: Färden fortsätter samtidigt som Scandoramaguiden berättar mer om allt vi ser och förbereder oss inför Budapestvistelsen. Tidig kväll kommer vi till Ungerns huvudstad där vi checkar in på valt hotellalternativ i centrum, ca 62 mil.

Dag 3-5, måndag - onsdag: Upptäck Buda & Pest

Budapest: Denna vackra huvudstad har mycket att erbjuda och här finns många måsten. Slottsberget inhyser både det kungliga palatset, ett medeltida palats och ett flertal museer. Från slottet sträcker charmiga kullerstensgator ut sig, kantade av medel­tida hus. Här finns också den vackra Fiskarbastionen, som fått sitt namn från fiskarnas skrå. I innerstaden ligger saluhallen med en salig blandning av människor, färger och dofter av alla dess slag. Är du det minsta matintresserad så är den absolut värd ett besök. Avslutningsvis bör man som besökare inte missa det mäktiga parlamentet, beläget precis vid Donaus strand och ett exempel på den vackra arkitektur som finns i staden. Till Budapest reser vi inte bara för att ta del av historia utan också för att njuta av bakelser på de anrika kaféerna till levande pianomusik. Ett arv från det turkiska styret är de berömda termalbaden med tillhör­ande badhus som är väl värda ett besök. För dig som vill få en större dos av den ungerska kulturen rekommenderas även våra färgstarka utflykter till Pusztan eller till barockstaden Szentendre. Här utlovas ögonblick och möten vi kommer att minnas länge!

Dag 6, torsdag: Mot Dresden

Budapest - Dresden: Vi tar farväl av Budapest och på­börjar resan norrut. Framåt kvällen når vi fram till kulturpärlan Dresden där vi checkar in på Ibis Hotels Zentrum, ca 67 mil.

Dag 7, fredag: Hemåt igen

Dresden - Malmö: Efter frukost tar vi åter plats i bussen tillsammans med reskamrater och Scandoramaguide. Vi åker genom Tyskland och med färjan Rostock-Gedser till Danmark innan vi ankommer Malmö ca kl 20.00, ca 62 mil.

2022 - Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 2 060:-
(ordinarie pris 2 290:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Välkommen till Budapest

Vi tar oss till Astoria, en restaurang med anor från förra sekelskiftet, för att äta en trerätters­middag. Därefter beger vi oss ut på en första tur genom staden och beskådar de pampiga, vackra byggnaderna. En mycket trevlig början på vistelsen i Budapest!
Pris inkl middag med dryck ca 475:-

Stadsrundtur i Donaus drottning

Vi åker på en givande rundtur i Ungerns vackra huvudstad för att upptäcka vad som erbjuds av shopping, sevärdheter och monument på båda sidor av Donau. Vi ser bland annat Slottshöjden med fiskarbastionen, Hjältarnas torg, kända termalbad och saluhallen.
Pris ca 285:-

Glittrande båttur

En kväll tar vi en båttur på Donau och fylls av vackra synintryck då vi stilla glider fram längs floden. Festklädd i kvällsbelysning passerar den ståtliga huvudstaden revy. En härlig utflykt som du inte får missa!
Pris inkl dryck ca 295:-

Barockstaden Szentendre 

I dag ska vi besöka barockstaden Szentendre, centrum för ungerskt konsthantverk. Staden är med sin medeltida charm och sina trånga gränder en riktig pärla. Hela gamla delen av Szentendre är som en stor marknad med många små affärer och torgstånd. Här finns även ett marsipanmuseum, ett vinmuseum samt flera museer med ungerskt hantverk. Givetvis blir det tid för egna strövtåg i den charmiga byn.
Pris ca 235:-

Ungersk afton

I kväll väntar gulaschsoppa och andra läckerheter på ett traditionellt ungerskt värdshus. Det blir även en fartfylld dansuppvisning, färgglada dräkter och medryckande musik.
Pris inkl middag med dryck ca 475:-

Fartfyllda Pusztan med hästuppvisning

Finns det något mer ungerskt än Pusztan? I det ungerska stäpplandskapet avnjuter vi en fartfylld hästuppvisning och intar sedan en traditionell och riklig lunch på en äkta pusztaranch. En utflykt som brukar beskrivas av våra gäster som den bästa händelsen på hela resan!
Pris inkl lunch med dryck ca 525:-

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

12 personer ger den här resan medelbetyget 4,6 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★

Bra guidning genom länderna o i Budapest. Trevliga hotell

av

★ ★ ★ ★

Väldigt bra reseledare (Lazze)

av

★ ★ ★ ★

Fantastiskt fin stad mycket kunnig guide

av

★ ★ ★ ★ ★

En mycket bra resa, en fantastisk Busschaufför som tog oss runt i Budapest som om han bott där. Vi hade en super bra reseledare som inte gick av för hackor.Toppen resa!!!

av

★ ★ ★ ★ ★

Allt fungerade jättebra på hela bussresan. Vi bodde bra på trevliga hotell. Bra utflykter med god mat o dryck. Någon med både underhållning och dans. Första kvällen blev det busstur högt upp för att beskåda Budapest i kvällbelysning o skåla i Brut.

av

★ ★ ★ ★ ★

Budapest, en önskeresa. Vackert väder, skön buss, fina hotell, kunnig reseledare, trygg chaufför. Härliga, intressanta och givande utflykter. Spännande mat. Så många vackra byggnader och gammal kultur att se. En resa som man aldrig glömmer.

av

★ ★ ★ ★ ★

Resa med Scandorama till Budapest gav verkligen mersmak. Programmet gav en god översikt på en charmig stad med dess tradition i musik och mat. Tyvärr gick tiden för fort. Jag planerar en ny resa.

av

★ ★ ★ ★ ★

Budapest er en vakker by. Det er mange severdigheter. Turen med Scandorama er helt topp. Reisen går gjennom flere land så man opplever noe fra første stund. Både sjåfør og reiseleder gjør turen til noe spesielt. Kan anbefales på det varmeste 5⭐️

av

★ ★ ★ ★

Välplanerad resa till en underbar kulturstad med en underbar matkultur och obetalbara upplevelser såsom pustan och saluhallen

av

★ ★ ★ ★

Jättefin stad med bra arranegemang

av

★ ★ ★ ★ ★

Jag mötte en fantastiskt vacker stad med Fiskarbastionen, gamla stan, termalbad och härligt god mat. Resan till Pustan med hästtransport och ryttaruppvisning var hisnande. Jag kommer att återvända...

av

★ ★ ★ ★ ★

Mycket bra med en kunnig ledare Ebba Nilsson Tack för det Hälsn.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
21/5BussMarmara Hotel, BudapestMer än 86 995:-Boka
21/5BussStar Inn Hotel, BudapestMer än 86 495:-Boka
16/7BussMarmara Hotel, BudapestMer än 87 095:-Boka
16/7BussStar Inn Hotel, BudapestMer än 86 595:-Boka
3/9BussMarmara Hotel, BudapestMer än 87 195:-Boka
3/9BussStar Inn Hotel, BudapestMer än 86 695:-Boka
17/9BussMarmara Hotel, BudapestMer än 87 195:-Boka
17/9BussStar Inn Hotel, BudapestMer än 86 695:-Boka
8/10BussMarmara Hotel, BudapestMer än 86 795:-Boka
8/10BussStar Inn Hotel, BudapestMer än 86 295:-Boka
29/10BussMarmara Hotel, BudapestMer än 86 695:-Boka
29/10BussStar Inn Hotel, BudapestMer än 86 195:-Boka

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 6 övernattningar i dubbelrum
  • 6 frukostar (dag 2 - 7)
  • 2 middagar (dag 1 och 6)


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg
Star Inn Hotel 2 095:-
Marmara Hotel 2 095:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Tjeckisk Koruna (CZK)
Ungersk Forint (HUF)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 6

Marmara Hotel, Budapest
Marmara Hotel, Budapest
Bekvämt och elegant designhotell med en touch av Orienten, beläget i centrala Budapest. Hotellet: Modernt hotell, med orientaliska inslag, byggt 2009. Det finns frukostmatsal, bar och lobby. Våningar:...

Övernattning Dag 2 - 6

Star Inn Hotel, Budapest
Star Inn Hotel, Budapest
Modernt och fräscht hotell med centralt och bra läge. Hotellet: Komfortabelt hotell med frukostmatsal, bar, terrass och luftkonditionering. Värdebox finns att låna i receptionen. Våningar: 7 Hiss: Ja...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Clarion Congress Hotel, Ústí nad Labem
Clarion Congress Hotel, Ústí nad Labem
Fräscht, fyrstjärnigt hotell med god komfort beläget nära grönområde i centrala Ústí nad Labem. Hotellet: Nytt och bekvämt hotell, byggt 2011, som har restaurang med utsikt över innergår...

Övernattning Dag 6 - 7

Ibis Hotels Zentrum, Dresden
Ibis Hotels Zentrum, Dresden
Två bekväma mellanklasshotell utmärkt belägna längs med shoppinggatan Prager Strasse i centrala Dresden. Hotellet: De båda systerhotellen Ibis Hotel Bastei och Ibis Hotel Königstein är belägna bredvid...
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö