Skip to main content

Bretagne

BUSSRESA - Frankrike - Rundresa 9 dagar

Bretagne - Mellan hav & land

Med ett keltiskt arv, charmiga fiskebyar och härliga sandstränder väntar Bretagne på att upptäckas. En region med en stark koppling till havet, karaktär och en alldeles egen identitet. Njut av pinfärska skaldjur och det bretonska köket. En reseupplevelse du inte vill vara utan. Följ med på vår bussresa till inbjudande Bretagne!
 

Se bilderna från resan på vår instagram - Klicka här »

Snabba fakta!
  • Charmigt och genuint!
  • Utflykter till bl.a. Piratnästet Saint-Malo, natursköna Finistères höjdpunkter och Caen i Normandie.
  • Missa inte heller Dinan och ostronets huvudstad Cancale med provsmakning.
     

2021 - Dagsprogram

Dag 1, lördag: Västerut genom Tyskland

Malmö - Mettmann: På morgonen lämnar vi Malmö bakom oss och reser genom Danmark och vidare med färjan Rödby-Puttgarden till Tyskland. På kvällen når vi orten Mettmann strax öster om Düsseldorf, 75 mil, och Wyndham Garden Hotel som väntar med middag.

Dag 2, söndag: Historiska Dunkerque

Mettmann - Dunkerque: Efter frukost sätter vi kurs mot belgiska Brygge där vi stannar för lunch. Framåt eftermiddagen når vi Frankrike och Dunkerque, ca 38 mil. Här väntar Hotel Ibis Centre och vi är redo att upptäcka staden. Dunkerque var skådeplats för en av andra världskrigets mest omfattande räddningsoperationer som ägde rum 1940 - Dynamo. Följ med på kvällens promenad med avslutande middag och hör mer om Dunkerque!

Dag 3, måndag: Vackra Honfleur

Dunkerque - Saint-Malo: Vi fortsätter vår resa söderut genom Frankrike och kommer in i regionen Normandie. Här passar vi på att stanna för lunch i impressionistpärlan Honfleur. Så småningom lämnar vi Normandie för den keltiska halvön Bretagne och når vårt mål för dagen, Saint-Malo, ca 55 mil. Vi checkar in på Ibis Styles Hotel Port och sedan kan den som vill följa med och upptäcka staden, omtalad för sin ringmur och sin historia som sjörövarnäste.  

Dag 4, tisdag: Ebb & flod

Saint-Malo: Vi befinner oss i ett område med stora tidvattensskillnader och kusten ändrar skepnad fyra gånger per dygn. Bretonernas eget namn på halvön, Armorica, som betyder havets land, skvallrar om detta. Saint-Malo är en mysig stad att flanera i och stränderna lockar med sol och bad när säsongen är rätt. Missa inte att följa med till vackra Dinan och kuststaden Cancale, berömd för sina ostronodlingar.

Dag 5, onsdag: Mot Bretagnes huvudstad

Saint-Malo - Quimper: Vi tar oss i dag vidare till det västligaste departementet, Finistère, och dess vackra huvudstad Quimper, ca 23 mil. Under eftermiddagen checkar vi in på Terres de France Appart'Hotel. Bretagnes äldsta stad, som ligger mellan floderna Odet och Steir, är berömd för sin högt spirande katedral och krukmakerierna med månghundraåriga anor. Nu är vi redo att upptäcka Quimper!

Dag 6, torsdag: Världens ände

Quimper: Charmiga kullerstensgator kantas av butiker och eleganta kaféer. Det sägs också att i Quimper lär landets bästa crêpes och cider stå att finna. Pointe du Raz heter udden längst västerut på franska fastlandet. När romarna invaderade Bretagne trodde de att detta bokstavligt talat var världens ände. Österut ligger Baie des Trépassés, "de hädangångnas bukt", uppkallad efter alla de skeppsbrutna som sköljts iland här. Givetvis erbjuder vi en utflykt till denna magiska udde!

Dag 7, fredag: Besök i Fougères

Quimper - Caen: På morgonen vinkar vi adjö till Quimper men har ytterligare en bretonsk upplevelse framför oss då vi stannar i Fougères med sin mäktiga borg som under medeltiden vaktade gränsen mellan Bretagne och Normandie. På eftermiddagen kommer vi fram till Caen och Aparthotel Adagio Centre, ca 41 mil. Caen, vid floden Orne, är huvudort i södra delen av Normandie och har förutom ett välkänt universitet flera vackra kyrkor. Följ med och lär känna Caen!

Dag 8, lördag: Genom Belgien & Tyskland

Caen - Bochum: Det har blivit dags att så småningom lämna Frankrike för Belgien och senare Tyskland. Vi siktar mot Bochum och Achat Hotel där det vankas middag, ca 72 mil.

Dag 9, söndag: Med bretonska minnen i bagaget

Bochum - Malmö: Den sista dagen fortsätter vi resan norrut genom Tyskland. Vi stannar för lunch, tar färjan Puttgarden-Rödby och åker genom Danmark innan vi ankommer Malmö ca kl 20.00, ca 69 mil.

2021 - Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 2 390:-
(ordinarie pris 2 660:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Historia i Dunkerque

Följ med på en promenad i centrala Dunkerque och lär känna staden och dess spännande historia, för evigt förknippad med Operation Dynamo. Vi avslutar med en gemensam middag på en trevlig krog.
Pris inkl middag ca 475:-

Piratnästet Saint-Malo

Den gamla muromgärdade stadsdelen, Intra-Muros, omges av vallar som bjuder på fin utsikt över staden och öarna utanför. Stadens ringmur av granit var det enda som stod kvar efter tyskarnas belägring i slutet av andra världskriget. Lyckligtvis har staden varsamt restaurerats. Härifrån seglade pirater och upptäcktsresande ut över de sju haven. Följ med på upptäcktsfärd och njut av en första bretonsk middag.
Pris inkl middag ca 475:-

Medeltida Dinan & ostronets huvudstad

Vi beger oss till vackra Dinan, en modern marknadsstad med ett medeltida hjärta. Den gamla stadskärnan brukar benämnas som den vackraste i Bretagne. Vi fortsätter sedan till fiskebyn Cancale, känd som ostronets huvudstad och fullständigt hängiven odling och konsumtion av ostron. Självaste Solkungen fick ostron härifrån levererade till Versailles. Vi får en inblick i hur ostronen odlas och skördas, följt av en härlig provsmakning. Riktigt bretonskt!
Pris inkl ostronprovning ca 455:-

Concarneau & Pont-Aven

Följ med på en eftermiddagstur till Atlantkusten och fiskehamnen Concarneau. Staden upplevde sin storhetstid under 1800-talet då dess sardiner i olja var en mycket populär exportprodukt. Concarneaus kärna är 1300-tals­delen Ville Close, som ligger på en ö som nås via en bro. Vi fortsätter sedan till den måleriska byn Pont-Aven där Paul Gauguin startade en konstnärskoloni.
Pris ca 355:-

Finistères höjdpunkter

På denna natursköna utflykt upptäcker vi några av Finistères vackraste platser. Pointe du Raz - den yttersta udden längst i väster på franska fastlandet. När romarna invaderade Bretagne trodde de att detta var världens ände - Finis Terrae på latin - därav namnet Finistère. Udden fortsätter ut i havet med en kedja taggiga klippöar med femton fyrar. Detta anses vara Frankrikes farligaste farvatten. Öster om Pointe du Raz ligger Baie des Trépassés, ”de hädangångnas bukt”, uppkallad efter alla skeppsbrutna som sköljts i land här. Vi får uppleva dramatisk natur, höga vågor och friska vindar. Efter en stärkande promenad väntar vackra vägar mot pittoreska fiskebyn Douarnenez. Därefter gör vi ett stopp i Locronan, en typisk liten bretonsk stenhusby som använts som kuliss vid flera filminspelningar.
Pris ca 425:-

Normandiska Caen

Följ med på en promenad och lär känna staden. Vi passerar rådhuset, Vilhelm Erövrarens borg, kyrkorna St Pierre och St Sauveur och mycket annat. Vi äter också en middag tillsammans på en trevlig restaurang. En perfekt avslutning sista kvällen i Frankrike!
Pris inkl middag ca 475:-

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 8 övernattningar i dubbelrum
  • 8 frukostar (dag 2 - 9)
  • 2 middagar (dag 1 och 8)

Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 2 895:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 5 - 7

Terres de France Appart'Hotel, Quimper
Terres de France Appart'Hotel, Quimper
Komfortabelt lägenhetshotell inrett i en modern men enkel och spartansk stil som får goda gästrecensioner. Här finns en liten frukostmatsal med färgglada inredningsdetaljer där det serveras kontinenta...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Wyndham Garden Mettmann Hotel, Düsseldorf
Wyndham Garden Mettmann Hotel, Düsseldorf
Bekvämt övernattningshotell med moderna faciliteter och vänlig personal. Hotellet: Välanpassat hotell som har restaurang, sommarterrass och loungebar samt en wellnessavdelning med bastu, ångbastu och...

Övernattning Dag 2 - 3

Hotel Ibis Centre, Dunkerque
Hotel Ibis Centre, Dunkerque
Bekvämt och trevligt hotell med mycket centralt och bra läge. Hotellet: Här finns en fräsch liten restaurang som serverar pizza och pasta samt lounge och en bar. Värdebox finns att låna i receptionen...

Övernattning Dag 3 - 5

Ibis Styles Hotel Port, Saint-Malo
Ibis Styles Hotel Port, Saint-Malo
Modernt mellanklasshotell vars allmänna utrymmen har en öppen planlösning där reception, lobby, bar och frukostmatsal flyter samman. Här går inredningen i blåa toner med inslag av drivved och dramatis...

Övernattning Dag 7 - 8

Aparthotel Adagio Centre, Caen
Aparthotel Adagio Centre, Caen
Modernt och fräscht lägenhetshotell med centralt läge. Hotellets allmänna utrymmen är utspridda på entréplan som har en öppen planlösning med trendig och uppiggande vardagsrumskänsla. Här finns en lit...

Övernattning Dag 8 - 9

Achat Hotel, Bochum
Achat Hotel, Bochum
Bekvämt tyskt övernattningshotell med lättillgängligt läge nära stor shoppinggalleria i utkanten av Bochum. Hotellet: Komfortabelt och praktiskt mellanklasshotell byggt 1994 och delvis renoverat senas...
Sista minuten
31/10Berlinfrån 4 695:-
6/11Andalusien 22 dagar från Arlandafrån 15 295:-
13/11Andalusien 22 dagar från Arlandafrån 14 495:-
13/11Andalusien 22 dagar från Kastrupfrån 14 495:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö