Skip to main content

Bretagne

BUSSRESA - Frankrike - Rundresa 9 dagar

Bretagne - Mellan hav & land

Med ett keltiskt arv, charmiga fiskebyar och härliga sandstränder väntar Bretagne på att upptäckas. En region med en stark koppling till havet, karaktär och en alldeles egen identitet. Njut av pinfärska skaldjur och det bretonska köket. En reseupplevelse du inte vill vara utan. Följ med på vår bussresa till inbjudande Bretagne!
 

Se bilderna från resan på vår instagram - Klicka här »
 

Snabba fakta!
  • Charmigt och genuint!
  • Utflykter till bl.a. Piratnästet Saint-Malo, natursköna Finistères höjdpunkter och Caen i Normandie.
  • Missa inte heller Dinan och ostronets huvudstad Cancale med provsmakning.

Dagsprogram

Dag 1, lördag: Västerut genom Tyskland

Malmö - Mettmann: På morgonen lämnar vi Malmö bakom oss och reser genom Danmark och vidare med färjan Rödby-Puttgarden till Tyskland. På kvällen når vi orten Mettmann strax öster om Düsseldorf, ca 75 mil, och bekväma Wyndham Garden Hotel som väntar med middag, ca 75 mil.

Dag 2, söndag: Historiska Dunkerque

Mettmann - Dunkerque: Efter frukost sätter vi kurs mot belgiska Brygge där vi stannar för lunch. Framåt eftermiddagen når vi Frankrike och Dunkerque, ca 38 mil. Här väntar centralt belägna Hotel Ibis Centre och vi är redo att upptäcka staden. Dunkerque var skådeplats för en av andra världskrigets mest omfattande räddningsoperationer som ägde rum 1940 - Dynamo. Följ med på kvällens promenad med avslutande middag och lär dig mer om Dunkerque!

Dag 3, måndag: Vackra Honfleur

Dunkerque - Saint-Malo: Vi fortsätter vår resa söderut genom Frankrike och kommer in i regionen Normandie. Här passar vi på att stanna för lunch i impressionistpärlan Honfleur. Så småningom lämnar vi Normandie för den keltiska halvön Bretagne och når vårt mål för dagen, Saint-Malo, ca 55 mil. Vi checkar in på fräscha Ibis Styles Hotel Port i centrum och sedan kan den som vill följa med och upptäcka staden, omtalad för sin ringmur och sin historia som sjörövarnäste.  

Dag 4, tisdag: Ebb & flod

Saint-Malo: Vi befinner oss i ett område med stora tidvattensskillnader och kusten ändrar skepnad fyra gånger per dygn. Bretonernas eget namn på halvön, Armorica, som betyder havets land, skvallrar om detta. Saint-Malo är en mysig stad att flanera i och stränderna lockar med sol och bad när säsongen är rätt. Missa inte att följa med till vackra Dinan och kuststaden Cancale, berömd för sina ostronodlingar.

Dag 5, onsdag: Mot Bretagnes huvudstad

Saint-Malo - Quimper: Vi tar oss i dag vidare till det västligaste departementet, Finistère, och dess vackra huvudstad Quimper, ca 23 mil. Under eftermiddagen checkar vi in på moderna Terres de France Appart'Hotel. Bretagnes äldsta stad, som ligger mellan floderna Odet och Steir, är berömd för sin högt spirande katedral och krukmakerierna med månghundraåriga anor. Ge dig ut och upptäck Quimper!

Dag 6, torsdag: Världens ände

Quimper: Charmiga kullerstensgator kantas av butiker och eleganta kaféer. Det sägs också att i Quimper lär landets bästa crêpes och cider stå att finna. Pointe du Raz heter udden längst västerut på franska fastlandet. När romarna invaderade Bretagne trodde de att detta bokstavligt talat var världens ände. Österut ligger Baie des Trépassés, "de hädangångnas bukt", uppkallad efter alla de skeppsbrutna som sköljts iland här. Givetvis erbjuder vi en utflykt till denna magiska udde!

Dag 7, fredag: Åter till Normandie

Quimper - Caen: På morgonen vinkar vi adjö till Quimper men har ytterligare en bretonsk upplevelse framför oss då vi stannar i Fougères med sin mäktiga borg som under medeltiden vaktade gränsen mellan Bretagne och Normandie. På eftermiddagen kommer vi fram till Caen och centralt belägna Inter-Hotel de France, ca 41 mil. Caen, vid floden Orne, är huvudort i södra delen av Normandie och har förutom ett välkänt universitet flera vackra kyrkor. Följ med din guide och lär känna Caen!

Dag 8, lördag: Genom Belgien & Tyskland

Caen - Ratingen: Det har blivit dags att så småningom lämna Frankrike för Belgien och senare Tyskland. Vi siktar mot Ruhrområdet och bekväma Mercure Hotel i Ratingen där det vankas middag, ca 68 mil.

Dag 9, söndag: Med bretonska minnen i bagaget

Ratingen - Malmö: Den sista dagen fortsätter vi resan norrut genom Tyskland. Vi stannar för lunch, tar färjan Puttgarden-Rödby och åker genom Danmark innan vi ankommer Malmö ca kl 20.00, ca 73 mil.

Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 2 390:-
(ordinarie pris 2 660:-)

Upplev mer! Beställ utflyktspaketet före din resa. Förutom rabatt får du poäng i Poängjakten.

Historia i Dunkerque

Följ med på en promenad i centrala Dunkerque och lär känna staden och dess spännande historia, för evigt förknippad med Operation Dynamo. Vi avslutar med en gemensam middag på en trevlig krog.
Pris inkl middag ca 475:-

Piratnästet Saint-Malo

Den gamla muromgärdade stadsdelen, Intra-Muros, omges av vallar som bjuder på fin utsikt över staden och öarna utanför. Stadens ringmur av granit var det enda som stod kvar efter tyskarnas belägring i slutet av andra världskriget. Lyckligtvis har staden varsamt restaurerats. Härifrån seglade pirater och upptäcktsresande ut över de sju haven. Följ med på upptäcktsfärd och njut av en första bretonsk middag.
Pris inkl middag ca 475:-

Medeltida Dinan & ostronets huvudstad

Vi beger oss till vackra Dinan, en modern marknadsstad med ett medeltida hjärta. Den gamla stadskärnan brukar benämnas som den vackraste i Bretagne. Vi fortsätter sedan till fiskebyn Cancale, känd som ostronets huvudstad och fullständigt hängiven odling och konsumtion av ostron. Självaste Solkungen fick ostron härifrån levererade till Versailles. Vi får en inblick i hur ostronen odlas och skördas, följt av en härlig provsmakning. Riktigt bretonskt!
Pris inkl ostronprovning ca 455:-

Concarneau & Pont-Aven

Följ med på en eftermiddagstur till Atlantkusten och fiskehamnen Concarneau. Staden upplevde sin storhetstid under 1800-talet då dess sardiner i olja var en mycket populär exportprodukt. Concarneaus kärna är 1300-tals­delen Ville Close, som ligger på en ö som nås via en bro. Vi fortsätter sedan till den måleriska byn Pont-Aven där Paul Gauguin startade en konstnärskoloni.
Pris ca 355:-

Finistères höjdpunkter

På denna natursköna utflykt upptäcker vi några av Finistères vackraste platser. Pointe du Raz - den yttersta udden längst i väster på franska fastlandet. När romarna invaderade Bretagne trodde de att detta var världens ände - Finis Terrae på latin - därav namnet Finistère. Udden fortsätter ut i havet med en kedja taggiga klippöar med femton fyrar. Detta anses vara Frankrikes farligaste farvatten. Öster om Pointe du Raz ligger Baie des Trépassés, ”de hädangångnas bukt”, uppkallad efter alla skeppsbrutna som sköljts i land här. Vi får uppleva dramatisk natur, höga vågor och friska vindar. Efter en stärkande promenad väntar vackra vägar mot pittoreska fiskebyn Douarnenez. Därefter gör vi ett stopp i Locronan, en typisk liten bretonsk stenhusby som använts som kuliss vid flera filminspelningar.
Pris ca 425:-

Normandiska Caen

Följ med på en promenad och lär känna staden. Vi passerar rådhuset, Vilhelm Erövrarens borg, kyrkorna St Pierre och St Sauveur och mycket annat. Vi äter också en middag tillsammans på en trevlig restaurang. En perfekt avslutning sista kvällen i Frankrike!
Pris inkl middag ca 475:-

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 8 övernattningar i dubbelrum
  • 8 frukostar (dag 2 - 9)
  • 2 middagar (dag 1 och 8)

Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 2 995:-

Avresa 9/5 kan alternativt hotell i Ruhrområdet förekomma dag 1-2.
Avresa 27/6 bor vi på Achat Hotel i Bochum dag 8-9.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Sista minuten
27/9Kroatien Runt med Dubrovnikfrån 15 995:-
3/10Italien Runt med Caprifrån 14 995:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö