Skip to main content

Botswana, Zimbabwe & Zambia ✈

FLYGRESA - Afrika - 10 dagar

 

På grund av rådande omständigheter och osäkerheten till följd av Covid-19 har vi valt att under 2021 pausa vårt utomeuropeiska reseutbud. Resorna kommer att komma tillbaka i vårt program, fast först när situationen i världen stabiliserats.

Botswana, Zimbabwe & Zambia
- Storslagna safariupplevelser & mäktiga naturscenerier

Följ med och upptäck några av Afrikas främsta vildmarksområden! Här duggar upplevelserna tätt och avstånden är korta. Vi får uppleva tre länder och ett fantastiskt djurliv i nationalparkerna. Kronan på verket blir de mäktiga Victoriafallen. Djur och natur när det är som bäst! 

Rundresan i korthet

Dag 1-2:  Skandinavien - Victoria Falls - Kasane
Dag 3:  Chobe National Park
Dag 4:  Kasane - Victoria Falls
Dag 5:  Victoria Falls
Dag 6:  Victoria Falls - Hwange National Park
Dag 7Hwange National Park
Dag 8:  Hwange - Livingstone
Dag 9:  Livingstone - flyg från Victoria Falls
Dag 10:  Landar i Skandinavien


Utöver nedanstående datum kommer resan även att genomföras 2021 den 24/4 samt 17/3.
Dessa datum blir möjliga att boka när vi erhållit flygstolarna.

Höjdpunkter på resan!
 • Chobe National Park
 • Victoriafallen i Zimbabwe & Zambia
 • Hwange National Park
 • Fantastiska naturområden & vildmarksupplevelser

Dagsprogram

Dag 1-2: Flyget till Zimbabwe

Flyg till Victoria Falls - Kasane: Avresa från Skandinavien och efter mellanlandning med byte flyger vi under natten vidare mot Zimbabwe och Victoria Falls flygplats där vi landar påföljande dag. På flygplatsen väntar vår lokalguide och fordon för transport till Kasane i Botswana, belägen i utkanten av Chobe National Park, ca 10 mil. Här väntar tjusiga Cresta Mowana Safari Resort Hotel med vackert läge vid floden Chobe och på kvällen äter vi en första middag tillsammans. 

Dag 3: Botswana - Chobe National Park

Chobe National Park: I dag börjar äventyret på riktigt och vi har en hel dag med safari framför oss! Vi ger oss ut på game drives både morgon och eftermiddag för att få ut så mycket som möjligt av nationalparken. Tidigt på morgonen ger vi oss ut på ett första äventyr och därefter väntar frukost, avkoppling och lunch på lodgen innan nästa game drive, djurskådning. Vi får välja mellan båtsafari på Chobe River eller klassisk jeepsafari. Chobe National Park är främst berömd för sitt stora elefantbestånd men här finns också flodhästar, krokodiler, kattdjur, bufflar och ett mycket rikt fågelliv.

Dag 4: Åter mot Zimbabwe

Kasane - Victoria Falls: Vi hinner med ytterligare en game drive i Chobe National Park innan vi serveras en sista frukost på vår lodge. Vi ger oss sedan iväg, korsar gränsen till Zimbabwe och når Victoria Falls, ca 9 mil. Vårt mål för dagen är Elephant Hills Resort Hotel och eftermiddagen är fri för egna strövtåg. Kanske lockar ett dopp i den härliga utomhuspoolen eller en runda på golfbanan? På kvällen samlas vi för middag på hotellet.

Dag 5: Mäktiga Victoriafallen

Victoria Falls: I dag väntar en av resans höjdpunkter, nämligen de omisskännliga Victoriafallen! I Zambezifloden väntar ett av världens största vattenfall på oss och tillsammans med en lokalguide utforskar vi nationalparken och fallen från den zimbabwiska sidan. Vi får höra om dess ursprung och betydelse i den lokala kulturen. Eftermiddagen är fri för egna upptäckter, kanske lockar någon av de på plats erbjudna aktiviteterna. På kvällen får vi ta del av en traditionell afrikansk boma, en grillmiddag under bar himmel.

Dag 6: Mot nästa nationalpark

Victoria Falls - Hwange National Park: Vi lämnar de mäktiga fallen bakom oss och styr mot nästa nationalpark och bekväma Hwange Safari Lodge mitt ute i den afrikanska bushen, ca 19 mil. Vi inleder med lunch innan vi ger oss ut på en första safari. På kvällen äter vi middag tillsammans på lodgen.

Dag 7: Hwange National Park

Hwange National Park: Nu har vi ytterligare en hel dag med safariupplevelser framför oss! Vi ger oss ut på game drives både morgon och eftermiddag för att få uppleva så mycket som möjligt. Tidigt på morgonen ger vi oss ut på ett första äventyr och därefter väntar frukost, avkoppling och lunch på lodgen innan nästa game drive. Vi befinner oss i Zimbabwes största nationalpark med över 100 arter av däggdjur och närmare 400 fågelarter. Parken är särskilt omtalad för sina stora elefanthjordar och är en miljö med två ansikten beroende på årstid, från extrem öken till explosiv grönska.

Dag 8: Mot Zambia & Livingstone

Hwange National Park - Livingstone: Efter frukost sätter vi kurs mot Zambia, passerar gränsen och når så småningom Livingstone och charmiga Avani Victoria Falls Resort Hotel, belägen utanför staden alldeles vid Zambezifloden, ca 19 mil. Vi ska nu utforska Victoriafallen från den zambiska sidan! Upptäcktsresanden David Livingstone utforskade Zambezifloden 1855 och fick då höra hur de lokala stammarna talade om Mosi-oa-Tunya - ”Den dundrande röken”. Med lokalbefolkningens hjälp lyckades Livingstone segla upp längs floden och i fjärran skåkade han så småningom ett imponerande moln av vattenånga och på avstånd lät det som mullrande åska. Väl framme överrumplades han av åsynen av det mäktiga vattenfallet som han döpte efter Storbritanniens drottning Victoria. Resten är historia! Tillsammans med en lokalguide utforskar vi nationalparken och fallen från den zambiska sidan. Detta är utan tvekan en av de mest spektakulära platserna i Afrika och en guidad vandring tätt inpå är en minnesvärd upplevelse.

Dag 9: Adjö Afrika

Flyg från Victoria Falls: Efter en magisk safariresa har det blivit dags att åka till flygplatsen och påbörja hemresan.

Dag 10: Åter på hemmaplan

Landar i Skandinavien: Efter en mellanlandning med byte av flyg landar vi åter på vald flygplats. På återseende!

 

 

 

Bra att veta

Visum
Botswana: Behövs ej för svenska medborgare för vistelser under 90 dagar. Passet måste vara giltigt 6 månader efter hemkomst samt ha minst två blanka sidor och vara i fullgott skick.
Zimbabwe: Svenska medborgare kan få visum vid gränsen i samband med inresa. Det betalas kontant med US-dollar (ca 30 USD).
Zambia: Svenska medborgare kan få visum vid gränsen i samband med inresa. Det betalas kontant med US-dollar (ca 50 USD).

För övriga nationaliteter rekommenderar vi att ta kontakt med det aktuella landets ambassad för att klargöra om visum krävs.

För resa med minderårig till ovan nämnda länder krävs barnets personbevis i original på engelska. Personbeviset får inte vara mer än 3 månader gammalt vid avresa. Detta är ett försök att stävja de problem som finns i landet med trafficking. Ett personbevis på engelska kan beställas från Skatteverket.

Passkopior
Före avresa behöver vi samla in dina passuppgifter. Informationen krävs av flygbolaget och vår lokala agent för uppbokning av hotell, utflykter och eventuella inrikesflygningar. Denna information skickar du till oss snarast möjligt efter bokningstillfället genom att fylla i blanketten Inreseinformation. Det är resenärens ansvar att lämna korrekt information. Informationen ska vara oss tillhanda så fort som möjligt efter bokningstillfället.

Blanketten kan fyllas i online på adressen:
scandorama.se/inreseinformation eller skrivas ut här » och skickas med post till:

Scandorama ”Flygavdelningen”
Box 4012, SE-203 11 Malmö

Vaccinationer
Ta kontakt med en Vaccinationscentral för rådfrågning om rekommenderad vaccination då detta ändrar sig kontinuerligt.

Mediciner
Nödvändiga mediciner och andra viktiga saker som du inte klarar dig utan skall tas med som handbagage, vilket du själv ansvarar för. Mediciner ska vara i originalförpackning. För vissa mediciner och sprutor krävs intyg, hör med ditt apotek om du är osäker vad som gäller.

Dricks
Det är i många länder kutym att lämna dricks och som resenär förväntas man ta seden dit man kommer. Många inom servicebranschen förväntas tjäna in en stor del av sin inkomst genom dricks, såsom lokalguider, chaufförer, väskbärare, hotellstäderskor, kypare etc. Av praktiska och kulturella skäl är det olämpligt att förbetala dricks. Drickssystemet är en sporre att alltid ge bästa möjliga service. Därför rekommenderas att dricks ges efter erhållen service. Generellt brukar för resor i Botswana, Zimbabwe och Zambia rekommenderas 2-4 USD/EUR per dag till chaufför, 6-8 USD/EUR per dag till lokalguide och 8-12 USD/EUR per dag till rangers. Våra guider ger utförligare information på respektive resmål. Dricks till chaufför och lokalguide är inte inkluderat i resans pris.

Språk: Engelska och Setswana i Botswana, Engelska, Shona och Sindebele i Zimbabwe och Engelska i Zambia.
Klimat: Ta reda på vilken väderlek som råder på resmålet innan avresa. Väderprognoser hittar du bland annat på www.smhi.se, www.weather.com eller www.yr.no
Tid: 0-1 timmar före Sverige beroende på om det är vinter- eller sommartid i Sverige. Ingen sommartid tillämpas i länderna.
Valuta: I Botswana heter valutan pula (BWP). Zimbabwe har ett multivalutasystem och man kan använda sig av både amerikanska dollar och sydafriska rand. I Zambia heter valutan Kwacha (ZMK). Vi rekommenderar att växla till sig amerikanska dolalr innan avresa för att växla till lokala valutor på plats.
Kreditkort: Även om kreditkortsanvändadet vinner mer mark och blir allt vanligare i dessa länder kan det ändå vara problematiskt att ta ut pengar eller betala med kreditkort på sina håll. Vi rekommenderar därför att växla till sig amerikanska dollar innan avresa för att sedan växla till sig lokala valutor på plats.
Elektricitet: 220/240 volt. Adapter behövs för att kunna använda svenska kontakter.

Information

Allt detta ingår

 • Flygresa till Victoria Falls t/r
 • Flygskatter och flygplatsavgifter
 • Flygplansmåltider under långflygningarna
 • Rundresa med Scandoramaguide
 • Engelsktalande lokalguide
 • 7 övernattningar i dubbelrum
 • 7 frukostar (dag 3 - 9)
 • 3 luncher (dag 3 och 6 - 7)
 • 7 middagar (dag 2 - 8)
 • Arrangemang enligt program


Tillägg

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Enkelrumstillägg från 6 495:-

Sista minuten
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö