Skip to main content

Bordeaux & Rioja ✈

FLYGRESA - Frankrike & Spanien - Rundresa flyg & buss - 8 dagar

Bordeaux & Rioja
- Kultur, vin & vackra landskap - Nyhet!

Följ med till franska Bordeaux med förtjusande historiska städer och vindalar. Vid floden Ebros dalgång i världsberömda spanska Rioja väntar huvudorten Logroño, själva centrum för vinproduktionen. Vi inleder i Occitaniens huvudort Toulouse och avslutar i baskiska metropolen Bilbao. En resa fylld av franska och spanska njutningar!

Snabba fakta!
  • Eleganta Bordeaux och Biarritz i Frankrike.
  • Logroño och Bilbao i Spanien.
  • Berömda vindistrikt, eleganta städer och upplevelser!

Dagsprogram

Dag 1, onsdag: På vingar av stål

Flyg till Toulouse: Efter ett par timmar i luften och en mellanlandning med byte av flyg landar vi så småningom på flygplatsen utanför Toulouse. Transferbussen tar oss till bekväma B&B Hotel Centre och kvällen är fri för egna strövtåg.

Dag 2, torsdag: Toulouse i Occitanien

Toulouse - Bordeaux: Förmiddagen spenderar vi i Frankrikes fjärde största stad. Toulouse omnämns ibland som ”den rosa staden” tack vare de gamla byggnaderna i rosaskimrande lokalproducerat tegel. Vi passar på att bekanta oss med några av stadens sevärdheter under en rundtur innan vi sätter kurs mot Bordeaux och centralt belägna Ibis Centre Meriadeck Hotel, ca 25 mil. Nu kan den som vill följa med på en rundtur i den vackra staden och äta en härlig middag.

Dag 3-4, fredag - lördag: Bordeaux - världens vinhuvudstad

Bordeaux: Eleganta Bordeaux är kanske världens mest kända rödvinsstad. Den pampiga staden lockar med en vacker världsarvsskyddad stadskärna som härstammar från 1700-talet. Våra utflykter tar dig till famösa St Emilion där vi besöker själva staden och gör en vinprovning av Bordeauxviner och en dag till den förnämliga Arcachonbukten och den mäktiga sanddynen Dune du Pilat.

Dag 5, söndag: Söderut via Biarritz

Bordeaux - Logroño: Vi lämnar Bordeaux och sätter kurs mot franska Baskien och Biarritz. Staden är sedan gammalt en glamorös tillflyktsort för kungligheter, filmstjärnor och på senare år även surfare. Storslagna byggen, vackra miljöer och en härlig strandpromenad ger orten en bedårande romantisk charm. Passa på att njuta av färsk fisk och skaldjur till lunch och köp ett par färgglada baskiska espadrillos. Strax efter Biarritz lämnar vi Frankrike för Spanien och passerar San Sebastián och Pamplona på vår väg till Riojas huvudort Logroño, ca 41 mil. Vi checkar in på moderna FG Hotel nära floden Ebro i centrum och på kvällen arrangeras en stadspromenad med middag och tillhörande vin på en trevlig restaurang. Välkommen till Rioja!

Dag 6, måndag: Njutningar i Rioja

Logroño: Vi befinner oss i själva centrum för vinproduktionen och här är förutsättningarna utmärkta för rankor som producerar druvor till de högklassiga viner som görs i Rioja. Här tillverkas främst kraftfulla röda viner, men även en mindre del vita viner och rosévin. Logroño ligger vid den gamla pilgrimsleden mot Santiago de Compostela och stadens silhuett domineras av den mäktiga katedralen Santa Maria de la Redonda. Här finns underbara smågator med förtjusande tapasbarer och uteserveringar. Givetvis ska vi provsmaka områdets världsberömda vin!

Dag 7, tisdag: Baskiska Bilbao

Logroño - Bilbao: Vi vänder åter mot Baskien men i dag till den spanska delen och metropolen Bilbao, ca 14 mil. Baskiens största stad räknas i dag som en av Europas ledande kulturstäder och bjuder på modern och djärv arkitektur. Det berömda Guggenheimmuseet är kronan på verket. I kontrast till allt det moderna står den gamla stadsdelen Casco Viejo som lockar med arkitektur från medeltiden och barocken. Under eftermiddagen checkar vi in på eleganta Abando Hotel i centrum och på kvällen kan du följa med på en trevlig avslutningsmiddag i Gamla Stan.

Dag 8, onsdag: Fyllda av upplevelser

Flyg från Bilbao: Vi beger oss till flygplatsen och efter en mellanlandning med byte av flyg landar vi snart på hemmaplan, fyllda av härliga minnen från vår rundresa i Frankrike och Spanien.

Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 2 565:-
(ordinarie pris 2 850:-)

Upplev mer! Beställ utflyktspaketet före din resa. Förutom rabatt får du poäng i Poängjakten.

Upptäck Toulouse

Vi passar på att titta närmare på några av sevärdheterna i Frankrikes fjärde största stad, strategiskt placerad vid floden Garonne. Vi ser den lokala samlingsplatsen vid Place du Capitole, imponerande basilikan Saint Sernin och det medeltida klostret Couvent des Jacobins. Kanske får vi svar på om staden verkligen är rosa?
Ingår i resans pris.

Eleganta Bordeaux

Följ med på en stadspromenad genom en av Frankrikes mest eleganta innerstäder. Tack vare stadens stiliga 1700-talsbyggnader är Bordeauxs historiska centrum med på Unescos världsarvslista. Efter promenaden går vi till en trevlig restaurang och njuter av en god middag.
Pris inkl middag ca 495:-

St Emilion

Ett av världens mest berömda vinområden finner vi strax öster om Bordeaux. I distriktet St Emilion besöker vi huvudorten med samma namn, grundad av munken Emilian. Här finns möjlighet att strosa runt i gränderna och njuta av en idyllisk liten stad med fler vinkällare än kyrkor. Givetvis blir det också vinprovning på ett av områdets många Châteaux.
Pris ca 425:-

Arcachonbukten & Dune du Pilat

Vi andas frisk havsluft vid den populära Arcachonbukten utanför Bordeaux. I närheten finns Europas största sanddyn, Dune du Pilat, som är 500 m bred och över 100 m hög. En skön dag i ett område berömt för sitt rika fågelliv och sin ostronodling.
Pris ca 395:-

Välkommen till Rioja

Riojas huvudstad Logroño är en elegant spansk stad som vi bekantar oss med under en promenad. Staden var en av de allra viktigaste längs den mäktiga pilgrimsleden till Santiago de Compostela. Här finns den mäktiga katedralen Santa Maria de la Redonda och vid det vackra torget Plaza del Mercado kretsar det mesta kring god mat, vin och nöjen. Vi slår oss ner på en restaurang och njuter av en god middag med tillhörande vin.
Pris inkl middag ca 555:-

Prestigefyllda Rioja

Vi beger oss till den gemytliga lilla staden Haro, centrum för flera av Riojas främsta vinhus. Traditionellt lagras Riojas viner på ekfat under lång tid vilket ger kraftfulla viner. För ungefär 25 år sedan inleddes en förnyelse som bland annat resulterade i fruktigare viner. Rioja är Spaniens mest prestigefyllda vinregion och framför allt känd för sina röda viner med fyllig vaniljton och fatkaraktär. Vi besöker ett välrenommerat vinhus för provsmakning och får höra mer om diskussionerna kring gammalt och nytt i Rioja.
Pris ca 425:-

Casco Viejo - Gamla stan i Bilbao

Casco Viejo är Bilbaos äldsta stadsdel, belägen vid floden öster om den modernare staden. Här finns de sju små gatorna från 1400-talet och flera av stadens sevärdheter. Vi gör en promenad innan vi slår oss ner på en härlig restaurang och njuter av det baskiska köket. En perfekt avslutning på resan!
Pris inkl middag ca 555:-

Information

Allt detta ingår

  • Flygresa till Toulouse samt hem från Bilbao
  • Flygskatter och flygplatsavgifter
  • Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r
  • Bussrundresa med Scandoramaguide
  • 7 övernattningar i dubbelrum
  • 7 frukostar (dag 2 - 8)
  • Utflykten Upptäck Toulouse


Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen. Flyger du från Köpenhamn finns det möjlighet att boka anslutningsresa från Malmö dagen efter din resa.

Enkelrumstillägg 2 595:-

Avresa 16/9 bor vi på NH Hotel Herencia Rioja i Logroño dag 5-7.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Sista minuten
26/9St Petersburgfrån 6 995:-
26/9Baltikum Runtfrån 7 295:-
26/9Paris, Hotel Victoriafrån 7 295:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö