Skip to main content

Bland prunkande trädgårdar och idylliska stenbyar i England med Cotswolds & Kent

 

 

Tillbaka

Följ med på en härlig bussresa fylld med idylliska samhällen, prunkande trädgårdar och undersköna grevskap. Cotswolds gyllene stenbyar, georgianska Bath med sina romerska bad och imponerande Hever Castle. Som att resa i en brittisk TV-serie men på riktigt!

Dag 1, lördag: Vi färdas västerut

På morgonen lämnar vi Öresundsterminalen bakom oss. Resan går via Danmark och färjeöverfarten Rödby-Puttgarden till Tyskland. Vi stannar för lunch och under eftermiddagen gör vi en paus innan färden fortsätter. Framåt kvällen når vi vårt trevliga Mercure Hotel i Krefeld där middag väntar.

Dag 2, söndag: Dovers vita klippor

 

Efter frukost tar vi oss genom Holland och Belgien på vår väg mot franska Calais. Här väntar färjan på att få ta oss till Dover så missa inte de vita klipporna när vi närmar oss England! Vi fortsätter västerut genom södra England och når slutligen grevskapet Gloucestershire och staden Cheltenham, belägen i utkanten av välkända Cotswolds. Vi installerar oss på centralt belägna Hotel Holiday Inn Express och äter middag tillsammans.

Dag 3-5, måndag - onsdag: Underbara Cotswolds

Härliga dagar i hjärtat av England väntar! Läget i utkanten av Cotswolds gör Cheltenham till en utmärkt utgångspunkt för våra utflykter! Cotswolds är en bred kalkstensrygg på 8 mil och då jordtäcket är svårplöjt är det utmärkt fårbete. Under medeltiden blev området förmöget på ullhandel, pengar som gick till storlagna kyrkobyggen och hela byar byggda i samma sten. Givetvis ska vi utforska de charmiga byarna och småstäderna med sina karakteristiska små kalkstenshus och vi beger oss också söderut till den historiska staden Bath med anor från romartiden. Missa inte heller grevskapshuvudorten Gloucester och en av Englands äldsta och mest anrika vingårdar. 

Utflykt: Genuina Cotswolds

I dag ska vi utforska Cotswolds med sitt natursköna kulliga landskap och charmiga byar i honungsgul kalksten. Området har utsetts till AONB - Area of Outstanding Natural Beauty och vi förstår snart varför! Vi njuter av de vykortsvackra vyerna och utforskar några av byarna, bland annat Bibury som av många anses vara den vackraste av alla Englands byar. Stenhusraden Arlington Row, där ullvävarna bodde, finns avbildad på insidan av alla brittiska pass. Vi passar också på att besöka Chipping Campden, en annan av Cotswolds bedårande byar, med sina många tehus. En dag vi kommer att minnas länge! 

Utflykt: Residensstaden Gloucester

Grevskapets huvudort har spelat en avgörande roll i Englands historia och är starkt förknippad med det normandiska styret. Den magnifika katedralen vittnar om stadens rikedomar och är en av landets främsta medeltida byggnader. Vi får möjlighet att på egen hand beundra katedralen innan vi slår följe med vår guide för att ytterligare utforska staden. Vi beundrar de imponerande husen i katedralens närhet och tittar till den restaurerade hamnen innan vi går till bords för en god middag.

Utflykt: Three Choirs Vineyards

I Newent i Gloucestershire finner vi en av Englands äldsta och största vinodlingar, Three Choirs Vineyards. Vinproduktionen i södra England ökar hela tiden och vi blir visade odlingarna, hur produktionen går till och givetvis får vi även provsmaka.

Utflykt: Bath i Somerset

Där Cotswolds slutar i sydväst finner vi tjusiga Bath med anor från romartiden. Det var romarna som byggde badbassängerna och dämed lades grunden till stadens berömmelse. Ännu ståtar Bath med ett berömt romerskt bad. Under 1700-talet samlades den georgianska överklassen här och eleganta byggnader från den här tiden är ännu framträdande i stadsbilden. Imponerande byggnadsverk som Royal Crescent, Pulteney Bridge och klosterkyrkan Bath Abbey samsas med ett härligt folkliv och trevliga butiker. 

Dag 6, torsdag: Via Canterbury

Efter frukost sätter vi kurs österut mot grevskapet Kent, ett fruktsamt område som länge omnämnts som Englands trädgård. Vi passar på att besöka Canterbury, strategiskt belägen på den viktiga vägen mellan Dover och London och en viktig bosättning redan för romarna. När sedan den mäktiga katedralen uppfördes var stadens framtid säkrad och den är för evigt förknippad med Jeffrey Chaucers litterära mästerverk; Canterbury Tales. Vi insuper atmosfären och njuter av den härliga staden innan vi fortsätter mot vårt mål för dagen, Ashford, och bekväma Ashford International Hotel som snart dukar för middag.

Dag 7, fredag: Kent - Englands trädgård

I dag ska vi ägna oss åt området känt som Englands trädgård och Kent gör verkligen skäl för namnet. I landskapets gröna kullar och dalar odlas en mängd grönsaker, frukter och bär. Traditionellt är Kent också ett viktigt äppelodlingsdistrikt. Förutom de många odlingarna finns här även några av landets främsta herresäten och vi besöker enastående Hever Castle där vi njuter av slottet och den underbara anlagda trädgården. Vi passar också på att titta lite närmare på Royal Tunbridge Wells, en av Englands främsta kurorter. En skön dag i grönskande Kent!

 

Utflykt: Sköna Kent & Hever Castle

I Englands trädgård besöker vi Royal Tunbridge Wells, en av Englands främsta historiska kurorter. Här finner vi The Pantiles - den historiska kolonnaden. Vi insuper atmosfären i den charmiga staden innan vi fortsätter till prisbelönta Hever Castle & Gardens. Slottet har sina rötter i 1200-talet och var Anne Boleyns barndomshem. Hon uppvaktades här av Henrik VIII, blev hans andra hustru och avrättades senare på order av maken. Strosa runt i salarna och känn historiens vingslag för att sedan fortsätta ut i den underbara trädgården. Här finns bland annat en rosträdgård, en italiensk trädgård fylld av skulpturer och statyer och en labyrint. Njut av lugnet vid sjön i en av Englands främsta trädgårdar. En härlig upplevelse!

Dag 8, lördag: Bye bye Britain

Efter frukost lämnar vi Ashford och styr mot Eurotunneln som tar oss till franska Calais. Åter i högertrafiken färdas vi vidare mot Belgien där vi stannar för lunch. Tiden går fort med variationen i de olika länderna. Under eftermiddagen fortsätter vi genom Tyskland mot den lilla orten Werl och trevliga Maifeld Sport- und Tagungshotel som vi når under kvällen.

Dag 9, söndag: Härliga minnen

Den sista dagen fortsätter vi resan norrut. Med härliga minnen i bagaget anländer vi till Öresundsterminalen ca kl. 20.00 igen. Tack för denna gången! Hoppas vi ses snart igen!

Läs mer och boka här >>

Sista minuten
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Arlandafrån 10 995:-
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Kastrupfrån 10 995:-
3/2Jokkmokks Marknad från Arlandafrån 9 295:-
18/2Andalusien 22 dgr reseledare från Kastrup
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö