Skip to main content

Berlin Weekend

BUSSRESA - Tyskland - Weekend, Storstad 4 dagar

Berlin Weekend - Den perfekta weekendstaden

Finns det något bättre än en kortsemester i världsmetropolen Berlin? Staden som har allt når vi snabbt med buss. Flera hundra museer och gallerier, en dramatisk nutidshistoria, fulländad shopping och spännande restauranger från hela världen. Vi bor mitt i centrum nära det berömda varuhuset KaDeWe.


 

5 gäster ger medelbetyg 4,8 av 5

★ ★ ★ ★ ★

  Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »


Snabba fakta!
  • En weekendklassiker!
  • Snabbt och smidigt till världsmetropolen som har allt!
  • Shopping, kultur och historia i en perfekt mix!

2021 - Dagsprogram

Dag 1, torsdag: Mot händelsernas centrum

Malmö - Berlin: Vår resa börjar på morgonen och i Malmö träffar du din Scandoramaguide. Tillsammans påbörjar vi vår resa över Öresundsbron och genom Danmark. Vi tar färjan till ­Rostock och framåt sen eftermiddag når vi Berlin och Sorat Hotel Ambassador perfekt beläget i centrala västra Berlin, ca 43 mil. Härifrån är det endast en kort promenad till shoppingen på Ku'damm och monumentala Gedächtniskirche.

Dag 2-3, fredag - lördag: Kultur, puls & shopping

Berlin: Nu har det blivit dags att utforska Berlin under två hela dagar! Sevärdheterna i Berlin speglar stadens mångfald. Många av monumenten är kopplade till stadens nutidshistoria som Berlinmuren och Checkpoint Charlie. Dessutom finns den ståtliga triumfbågen Brandenburger Tor, paradgatan Unter den Linden och det vackra riksdagshuset. Det finns nog ingen annan stad i Europa där nutidshistorien är så närvarande som i Berlin. Även om staden grundades redan på 1200-talet så är det onekligen händelserna under 1900-talets mitt som satt sina spår. Lyssna och begrunda den levande historien. Staden har ett stort utbud av teatrar, konserter och operaföreställningar och är du intresserad av klassisk Berlin-historia ska du självklart besöka Berlinmuren som är världens längsta utomhusgalleri. Shopping­gatorna Kurfürstendamm och Friedrichstrasse lockar med sina trendiga affärer blandat med originella små butiker. Missa inte heller det lyxiga varuhuset KaDeWe. Restauranger och kaféer avlöser varandra och för dig som vill uppleva kvällens puls finns en uppsjö av olika barer och klubbar. Lär gärna känna Berlin mer ingående på våra utflykter då vi erbjuder allt från en intressant stadsrundtur till ett besök på den historiska flygplatsen Tempelhof .

Dag 4, söndag: Vi lämnar storstadslivet

Berlin - Malmö: Efter frukost är det dags att ta adjö av ­Berlin för denna gång. Vi stannar i Rostock för lunch innan vi tar färjan till Danmark. Vi beräknas nå Malmö ca kl 20.00, ca 43 mil.

2021 - Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 1 260:-
(ordinarie pris 1 400:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Willkommen in Berlin

Första kvällen i Berlin ger vi oss ut på en kortare rundtur där vi bekantar oss med några av stadens berömda platser och storslagna byggnader. Vi beger oss sedan till en mysig restaurang för en gemensam middag, en perfekt introduktion till storstaden Berlin och varandra.
Pris inkl middag ca 435:-

Stadsrundtur

Världsstaden Berlin har mycket att erbjuda och på denna omfattande stadsrundtur får vi en utmärkt helhetsbild. Följ med till Kurfürstendamm, Potsdamer Platz, Checkpoint Charlie, Brandenburger Tor och Riksdagshuset. Vi färdas även längs paradgatan Unter den Linden. Följ med och lär känna Berlin!
Pris ca 285:-

Historiska Tempelhof

I Berlin hittar vi en av världens genom tiderna viktigaste historiska flygplatser, Tempelhof. Flygplatsen började byggas redan på 1920-talet och blev en viktig flygplats i det Tredje riket. I slutet på 1940-talet var Tempelhof en av flygplatserna i Västberlin som användes för att genomföra den så kallade Luftbron, en historisk hjälpaktion av sällan skådat slag. I dag har flygplatsen öppnats upp för besök och flygfältet gjorts om till en omtyckt park. Vi följer med på en spännande rundtur och får reda på mer om flygplatsens fascinerande historia.
Pris ca 355:-

Berlinmuren & TV-tornet

Fortfarande finns det många tydliga spår efter Berlinmuren även om mer än 30 år passerat sedan rivningarna påbörjades. Vi besöker Gedenkstätte Berliner Mauer, murens officiella minnesplats som på ett intressant sätt visar och berättar om dess historia och funktion. Vidare tar vi oss till Alexanderplatz, Östtysklands centrum när Berlin var en delad stad. Här väntar Fernsehturm, TV-tornet. Uppifrån den inglasade panoramavåningen, lite drygt 200 meter ovan markytan, väntar oss en fantastisk utsikt över staden!
Pris ca 325:-

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

5 personer ger den här resan medelbetyget 4,8 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Bussresan var trygg o lugn, hotellet var vad vi betalade för, inte i mitten av Berlin men ändå bland de bästa som vi bott på, nära till det vi ville besöka, reseledaren var utomordentligt kunnig och underhållande!!!

av

★ ★ ★ ★ ★

Trevlig och kunnig guide, skön buss, bra och centralt hotell

av

★ ★ ★ ★ ★

Berlin blir man aldrig färdig med, återkommer gång på gång för att alltid upptäcka nya saker. Denna gången hade vi tur och fick uppleva en fantastisk Ljusfestival i början av oktober :) Pergamon-museet besöktes också denna gång.

av

★ ★ ★ ★ ★

Berlin - 30 år sedan murens fall: jätte bra ordnat, trevlig och mycket kunnig guide, hotell med bra läge - vår första bussresa med Scandorama men absolut inte sista!

av

★ ★ ★ ★

Var en kanonresa, förutom att hissar o nyckelkort inte fungerade. Hotellet hade jättefint läge, och reseledaren var alldeles utmärkt. Utflykten till TV huset var en upplevelse och på hemvägen stannade vi till vid Olympiastadion så vi kunde fota.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
1/4BussSorat Hotel Ambassador, BerlinMer än 83 495:-Boka
8/4BussSorat Hotel Ambassador, BerlinMer än 83 295:-Boka
15/4BussSorat Hotel Ambassador, BerlinMer än 83 295:-Boka
22/4BussSorat Hotel Ambassador, BerlinMer än 83 395:-Boka
6/5BussSorat Hotel Ambassador, BerlinMer än 83 495:-Boka
13/5BussSorat Hotel Ambassador, BerlinMer än 83 695:-Boka
27/5BussSorat Hotel Ambassador, BerlinMer än 83 495:-Boka
3/6BussSorat Hotel Ambassador, BerlinMer än 83 395:-Boka
24/6BussSorat Hotel Ambassador, BerlinMer än 83 495:-Boka
1/7BussSorat Hotel Ambassador, BerlinMer än 83 495:-Boka
8/7BussSorat Hotel Ambassador, BerlinMer än 83 495:-Boka
15/7BussSorat Hotel Ambassador, BerlinMer än 83 495:-Boka
22/7BussSorat Hotel Ambassador, BerlinMer än 83 495:-Boka
5/8BussSorat Hotel Ambassador, BerlinMer än 83 495:-Boka
12/8BussSorat Hotel Ambassador, BerlinMer än 83 495:-Boka
2/9BussSorat Hotel Ambassador, BerlinMer än 83 495:-Boka
16/9BussSorat Hotel Ambassador, BerlinMer än 83 495:-Boka
30/9BussSorat Hotel Ambassador, BerlinMer än 83 495:-Boka
7/10BussSorat Hotel Ambassador, BerlinMer än 83 495:-Boka
4/11BussSorat Hotel Ambassador, BerlinMer än 83 495:-Boka

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar (dag 2 - 4)


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg från 795:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Sorat Hotel Ambassador, Berlin
Sorat Hotel Ambassador, Berlin
Bekvämt och bra stadshotell med utmärkt läge på en lugn sidogata mitt i Berlins centrum. Hotellet: Välskött hotell som har frukostmatsal med uppskattad frukost, lobbybar med sommarterrass, internetpoi...
Sista minuten
3/10Italien Runt med Caprifrån 14 995:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö