Skip to main content

Benelux

BUSSRESA - Belgien, Nederländerna & Luxemburg - Rundresa - 7 dagar

Benelux
- En kunglig trio - Nyhet!

Dessa tre västeuropeiska monarkier har alla unika ingredienser. Belgien är en fascinerande blandning av franskt och flamländskt, officiellt och folkligt, gammalt och nytt. Nederländernas kanaler, välbevarade köpmannahus och framstående konstnärer känner alla till och Europas enda storhertigdöme träffar vi på i Luxemburg. Mat, dryck och det goda värdskapet är dock gemensamt och bildar vår röda tråd genom hjärtat av Västeuropa!
 

Snabba fakta!
  • Upplev Belgien, Nederländerna och Luxemburg på en och samma resa.
  • Stolta huvudstäder och historiska småstäder blandat med ett skiftande landskap och kulturella upplevelser.
  • Intressanta utflykter till bland annat charmerande Brygge & Gent, belgisk ölprovning och historiska Bastogne.

Dagsprogram

Dag 1, lördag: Mot Nederländerna

Malmö - Amersfoort: På morgonen träffar vi Scandoramaguiden på Öresundsterminalen i Malmö och hälsas välkomna att ta plats i den bekväma bussen. Vi åker över bron till Danmark och tar sedan båten från Rödby över till norra Tyskland där det vankas lunch. Vi tar sikte på Nederländerna och Amersfoort där Van der Valk Hotel A1 väntar med aftonens middag, ca 78 mil.

Dag 2, söndag: Kanalstaden Amsterdam

Amersfoort: I Nederländerna är avstånden korta och det gäller verkligen för Amersfoort som ligger mitt i landet och har nära till allt. I likhet med många andra städer i Nederländerna har Amersfoort kanaler, broar och välbevarade gavelhus med tidstypiska trappstensgavlar där stadens köpmän en gång i tiden drev sin verksamhet. Av stadens medeltida lämningar är den norra stadsporten, Koppelport, särskilt välbevarad och slår fortfarande sitt bastanta valv över vattendraget Eem. I Amersfoort föddes i slutet av 1800-talet den framgångsrike konstnären Piet Mondrian, känd världen över för sina kompositioner, och staden kan stolt visa upp ett museum tillägnat honom. Vi får möjlighet att besöka närliggande Amsterdam och ta del av stadens enastående utbud av kultur, shopping och storstadsliv!

Dag 3, måndag: Moderna Rotterdam

Amersfoort - Antwerpen: Innan vi lämnar Nederländerna för den här gången hälsar vi på i Europas största hamnstad, Rotterdam. Staden har fungerat som handelscentrum sedan medeltiden och är numera omtalad för sin moderna arkitektur som vi givetvis får tillfälle att titta lite närmare på. En annan gigantisk hamnstad, belgiska Antwerpen, är slutmålet för dagens färd och hit beger vi oss under eftermiddagen, ca 18 mil. Få städer kan visa upp så många fantasieggande berättelser till hur dess namn har uppkommit som Antwerpen och detta och mer därtill kommer vi att få se och lyssna till under rundturen i staden. Vi övernattar på Astoria Hotel i centrum.

Dag 4, tisdag: Diamantstaden Antwerpen

Antwerpen: Vår stad vid floden Schelde är en av Europas viktigaste hamnstäder. Hit kommer rådiamanter som slipas till glittrande fulländning och säljs över hela världen. Bakom centralstationen i diamantkvarteret, som också hyser en stor judisk minoritet, ligger juvelbutikerna sida vid sida. På senare år har Antwerpen även blivit en modestad att räkna med. Antikviteter och design trängs i de små specialiserade butikerna längs Kloosterstraat, där initierade butiksinnehavare visar fynd från art déco till 80-tal. Vi får också möjlighet att lära känna ett par andra sevärda städer i Flandern, Brygge och Gent.

Dag 5, onsdag: Belgiska Bryssel

Antwerpen - Dinant: Vi fortsätter vår färd söderut genom Flandern mot hela Europas huvudstad, Bryssel, som visar upp en välbevarad stadskärna, bra shopping, god mat, läcker choklad och mustigt öl. Vår guide tar oss med på en tur genom staden vars fascinerande arkitektur i form av överdådigt ornamenterade barockhus, vackert utsirade jugendfasader och modernistiska stål- och glaspalats säkert kommer att imponera på oss. Under eftermiddagen lämnar vi Bryssel och korsar gränsen till Vallonien, den södra delen av Belgien. Vi övernattar på Hotel Castel de Pont-à-Lesse i skogarna utanför småstaden Dinant, vackert belägen vid floden Mass, och en blivande favorit, ca 16 mil. Den belgiska ölklassikern Leffe härstammar härifrån och den måste vi ju såklart bekanta oss närmare med.

Dag 6, torsdag: Bastogne & Luxemburg

Dinant - Mettmann: Efter frukost sätter vi kurs mot Bastogne, staden som förknippas med andra världskrigets Ardenneroffensiv. Amerikanerna räknar detta som en av de allra tuffaste striderna under kriget. Här besöker vi minnesplatsen Mardasson Memorial och därefter det nyrenoverade Bastogne War Museum, som på ett imponerande vis låter oss få inblick i stridigheterna. Lagom till lunch anländer vi till storhertigdömet Luxemburg och dess huvudstad som vi passar på att utforska. Under eftermiddagen går färden vidare mot Tyskland och orten Mettmann strax öster om Düsseldorf där vi checkar in på Wyndham Garden Hotel, ca 40 mil. Dagens upplevelser dryftas medan hotellrestaurangen dukar fram kvällens måltid.

Dag 7, fredag: Oförglömliga minnen

Mettmann - Malmö: Efter en god frukost tar vi plats i bussen för den sista sträckan hem till Sverige. Färden går genom Tyskland mot färjeläget i Puttgarden och vidare hem via Danmark. Vi ankommer Malmö ca kl 20.00, ca 75 mil.

Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 1 360:-
(ordinarie pris 1 510:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Kanalernas Amsterdam

Charmiga Amsterdam bjuder på ett fascinerande och unikt stadslandskap. Bästa sättet att uppleva staden är från vattnet och vi stiger ombord på en traditionell kanalbåt och njuter av alla vackra kanalhus. Det blir också egen tid i underbara Amsterdam. Kanske vill du shoppa på de berömda De Negen Straatjes, de nio gatorna, eller på något av de stora varuhusen. Kanske lockar ett besök på något av stadens alla museer eller en holländsk öl på en mysig servering vid kanalen. Amsterdam har något för alla!
Pris ca 395:-

Moderna Rotterdam

Rotterdam delas av floden Maas och länkas samman av ett antal broar där Erasmusbron, ibland kallad "Svanen" efter sin utformning, är den mest omtalade. Stadens jättelika hamn är Europas största, utsiktstornet Euromast och de uppmärksammade kubhusen utgör andra sevärdheter. Rotterdam ståtar även med välbesökta museer och ett internationellt shoppingutbud väl värt att utforska.
Ingår i resans pris.

Rundtur i Antwerpen

Trots sitt långa förflutna som viktig befästningsstad, framgångsrikt handelscentrum och värd för de olympiska spelen är Antwerpen för många av oss en ganska okänd stad. Det ska vi råda bot på nu! En av Europas tjusigaste tågstationer finner vi här och längs lastkajerna i det gamla hamnområdet Eilandje har ett flertal spännande museer växt fram, där framförallt MAS kommer att dra till sig våra blickar. Spännande modebutiker, ståtliga köpmannahus och ölkaféer med ett sagolikt utbud kommer vi också att få uppleva under vår intressanta rundtur!
Pris ca 225:-

Charmiga Brygge & Gent

I Flandern finns det ett flertal välbevarade gamla städer och i dag ska vi besöka de två intressantaste: Brygge och Gent. Medeltidens lukrativa ullhandel ledde till uppförandet av många sköna byggnader i Brygge och tillsammans med kanalerna som slingrar sig genom staden lockar staden till trevliga promenader. Brygges främsta landmärke, det respektingivande klocktornet, ligger vid stora torget och symboliserar stadens betydelse som handelscentrum. Gent, under medeltiden en av Europas allra största städer och ett viktigt fäste för grevarna som styrde Flandern, är i dag en livlig och välbevarad universitetsstad. I centrum samsas kaféer, restauranger och modern gatukonst med eleganta gavelhus och den bastanta greveborgen, som gjord att flanera runt i!
Pris ca 395:-

Upptäck Bryssel

Vi beundrar Atomium, Laekenparken med slottet i bakgrunden och EU-området med kommissionens palats. Till fots beger vi oss sedan mot Grand Place, ett av kontinentens vackraste torg, som ramas in av utsirad 1600-talsarkitektur. Lite längre bort stöter vi på Manneken Pis som fortfarande är kissnödig.
Ingår i resans pris.

Belgiskt öl - Maison Leffe

Belgien är ett av Europas främsta ölbryggarländer och Leffe tillhör de mesta kända ölproducenterna. Redan i mitten av 1100-talet började munkarna tillverka denna enastående dryck och på vår rundvandring får vi följa den dramatiska utvecklingen genom århundradena. Givetvis får vi även provsmaka och kvällen rundar vi av med en god bit mat.
Pris inkl middag ca 495:-

Historiska Bastogne

Bastogne var platsen för en av de allra tuffaste striderna under sluttampen av andra världskriget och amerikanerna har levandegjort slaget i omtyckta dramaserien Band of Brothers. Här besöker vi minnesplatsen Mardasson Memorial och därefter det nyrenoverade Bastogne War Museum som på ett imponerande vis låter oss få inblick i historien.
Ingår i resans pris.

Unika Luxemburg

Storhertigdömet Luxemburgs huvudstad med samma namn domineras av djupa raviner och bastanta befästningsverk. Numera hyser staden många bankkontor och här har också EU-domstolen sitt säte. Denna unika statsbildning, på gränsen mellan Frankrike, Tyskland och Belgien väntar nu på att utforskas av oss!
Ingår i resans pris.

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 6 övernattningar i dubbelrum
  • 6 frukostar (dag 2 - 7)
  • 3 middagar (dag 1 - 2 och 6)
  • Utflykterna Moderna Rotterdam, Upptäck Bryssel, Historiska Bastogne och Unika Luxemburg

 

Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 2 195:-

Avresa 22/5 bor vi på Van der Valk Hotel Leusden i Amersfoort dag 1-3.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 3 - 5

Astoria Hotel, Antwerpen
Astoria Hotel, Antwerpen
Bekvämt och trivsamt 3-stjärnigt stadshotell i centrum. Renoverade allmänna utrymmen som ger ett ljust, fräscht och välkomnande intryck. Trevligt inredd frukostmatsal som har en fondvägg med svartvita...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 3

Van der Valk Hotel A1, Amersfoort
Van der Valk Hotel A1, Amersfoort
Modernt och uppskattat hotell med hög komfort. Hotellet har en stilren och tilltalande atmosfär med trendig färgskala och här finns en elegant inredd restaurang och bar som sommartid öppnar upp mot te...

Övernattning Dag 5 - 6

Hotel Castel de Pont-à-Lesse, Dinant
Hotel Castel de Pont-à-Lesse, Dinant
Naturskönt och vackert beläget hotell med rik historia vars nuvarande huvudbyggnad härstammar från 1914 men vars anor går tillbaka till 1800 då det ursprungligen var byggt som slott åt Lady Marie-Anne...

Övernattning Dag 6 - 7

Wyndham Garden Mettmann Hotel, Düsseldorf
Wyndham Garden Mettmann Hotel, Düsseldorf
Bekvämt övernattningshotell med moderna faciliteter och vänlig personal. Hotellet: Välanpassat hotell som har restaurang, sommarterrass och loungebar samt en wellnessavdelning med bastu, ångbastu och...
Sista minuten
30/9Stettin Weekendfrån 2 995:-
30/9Berlin Weekendfrån 3 695:-
30/9Polsk slottsweekendfrån 3 795:-
2/10Amarone, Barolo & Chiantifrån 8 495:-
6/10Bordershopfrån 795:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö