Skip to main content

Barcelona, Madrid & Valencia ✈

FLYGRESA - Spanien - Storstad - Rundresa - flyg & buss - 9 dagar

Barcelona, Madrid & Valencia
- Spaniens tre främsta - Nyhet!

Spaniens tre största städer samlade på en och samma resa. Vi börjar i Barcelona, staden som charmar alla med pulserande folkliv, sprudlande livsglädje och avkopplande sandstrand. Kungliga Madrid bjuder på elegans, imponerande arkitektur, bra shopping och museer i världsklass. Framtiden möter vi i Valencia, staden som är steget före när det gäller vetenskap, konst och gastronomi. Och häremellan har vi stoppat in några trevliga överraskningar!
 

Snabba fakta!
  • Upplevelser i tre underbara städer!
  • Längs vägen upplever vi mäktiga Montserrat och unika Monasterio de Piedra
  • 2 nätter i Barcelona, 1 natt i Zaragoza, 3 nätter i Madrid och 2 nätter i Valencia.

Dagsprogram

Dag 1, tisdag: Flyget till Spanien

Flyg till Barcelona: Vi lämnar Skandinavien bakom oss och väl framme på Barcelonas flygplats välkomnas vi av vår guide och tar plats i bussen. På Ibis Hotel Pza Glorias 22 checkar vi in och börjar göra oss bekanta med staden.

Dag 2, onsdag: Kataloniens huvudstad Barcelona

Barcelona: Vi har hela dagen på oss för att njuta av Kataloniens huvudstad som med 1,6 miljoner invånare är Spaniens näst största stad. Här sjuder livslusten och den välbekante arkitekten Gaudí har gjort Barcelona till en färgrik storstad genom sin fantasifulla kyrka La Sagrada Família och flera andra byggnader. Dessutom finns mängder av historiska monument i stadens äldsta stadsdel Barri Gòtic, gotiska kvarteret, där vi kan strosa i smala gränder. Den trädkantade boulevarden La Rambla leder ner mot havet och Barcelona är en av få världsstäder som kan visa upp en högklassig sandstrand på gångavstånd från centrum. Låt oss njuta med en gång!

Dag 3, torsdag: Klostret Montserrat

Barcelona - Zaragoza: Efter frukost lämnar vi Barcelona och beger oss mot Montserrat. Klostret Montserrat vilar majestätiskt mot en kuliss av berget med samma namn. I denna storslagna omgivning ligger Kataloniens största helgedom med anor från 800-talet. Genom historien har klostret varit ett viktigt katalanskt kulturcentrum. I basilikan finns den lilla trästatyn av madonnan, La Moreneta, som är Kataloniens skyddshelgon. Vi fortsätter sedan västerut mot Aragonien, under medeltiden ett inflytelserikt kungadöme, och anländer senare under eftermiddagen till huvudorten Zaragoza och Eurostars Hotel Boston, ca 33 mil.

Dag 4, fredag: Monasterio de Piedra

Zaragoza - Madrid: Vi tar farväl av Spaniens femte största stad och tar sikte på den allra största. Längs vägen passar vi på att besöka Monasterio de Piedra, en magnifik klosteranläggning inbäddad i ett lummigt naturreservat med forsande vattenfall och undangömda grottor. Lagom till kvällen anländer vi till kungliga Madrid och nu väntar huvudstadens kulturutbud på oss, ca 34 mil. Vi checkar in på Hotel Puerta de Toledo som blir vårt hem de kommande tre nätterna.

Dag 5-6, lördag - söndag: Magnifika Madrid

Madrid: I Spaniens geografiska mittpunkt ligger den kungliga huvudstaden Madrid, belägen 600 meter över havet. Stadens medelpunkt är det livliga torget Puerta del Sol. Längs huvudstråket Gran Via ligger alla de stora modekedjorna, såväl som mindre butiker, restauranger och kaféer. Den gamla stadsdelen La Latina är som gjord för utforskande promenader med slingrande gator som leder till stora torg med många uteserveringar. Här trivs både konstnärer, hippa Madridbor och besökare. För konstintresserade är Madrid en verklig skattkista med tre stora konstmuseer av yppersta världsklass, belägna inom bekvämt gångavstånd från varandra; Museo del Prado visar upp klassiska mästerverk av Velázquez, Goya och El Greco, museet Thyssen-Bornemisza innehåller bland annat verk av van Gogh och Picasso och på Centro de Arte Reina Sofia finns Picassos Guernica men även fantastiska verk av Dalí och Miró. Fotbollsintresserade njuter av åsynen av Real Madrids hemmaarena Santiago Bernabéu och längre österut finner vi La Peineta som Atléticos hemmastadium ofta kallas. Inte långt från Madrid ligger Spanien gamla huvudstad Toledo som verkligen är värd ett besök!

Dag 7, måndag: Högt belägna Alarcón

Madrid - Valencia: Vi beger oss österut genom La Mancha ödsliga skönhet som så träffande har beskrivits av Cervantes i romanen om den snillrike riddaren Don Quijote. På höjderna ovan Rio Júcar hälsar vi på i Alarcón, en gång i tiden ett viktigt fäste i kampen mot morerna, vars bastanta fästning lyckligtvis har bevarats i ett utmärkt skick. Framåt eftermiddagen väntar ytterligare en spansk storstad på oss, Valencia, och här tar vi in på Eurostars Hotel Acteón, ca 36 mil.

Dag 8, tisdag: Moderna Valencia

Valencia: Befolkningsmässigt räknas Valencia som Spaniens tredje största stad och omnämns också som landets trädgård, huerta. Omgivningarna består till stor del av bördigt slättland med framförallt grönsaks- och apelsinodlingar. I likhet med många andra spanska städer räknar Valencia sitt ursprung mer än två tusen år tillbaka i tiden men de moderna inslagen är påtagliga i staden. Futuristiska byggnader dominerar i Ciutat de les Artes i les Ciències, en central del av Valencia som tidigare utgjorde floden Turias ursprungliga flodbädd, varav flera har gestaltats av den för Malmö välkände arkitekten Santiago Calatrava. Men givetvis rymmer staden även äldre sevärdheter. Ett besök i El Mercado Central, en av Europas äldsta saluhallar och som närmast brukar beskrivas som ett mattempel, är ett måste inte bara för dess dignande utbud utan även för den utsirade utformningen. Och ingen som besöker Valencia får gå miste om stadens största världskändis; paellan!

Dag 9, onsdag: Hemåt efter spanska upplevelser

Flyg från Valencia:  Med massor av trevliga minnen åker vi ut till flygplatsen där vårt flyg med siktet inställt på Skandinavien väntar. Vi tackar Spanien för den här gången!

Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 2 840:-
(ordinarie pris 3 155:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Rundtur i Barcelona

På senare år har Barcelona utvecklats till en av Europas mest populära storstäder. Arkitekten Gaudís ofullbordade, men praktfulla, kyrka La Sagrada Família, det eleganta nya hamnområdet och den legendariska fotbollsarenan Camp Nou kontrasterar effektfullt mot de medeltida kvarteren och den enorma katedralen. Vår guide visar upp Barcelonas verkliga godbitar!
Pris ca 265:-

Mäktiga Montserrat

Klostret Montserrat vilar majestätiskt mot en kuliss av berget med samma namn. I denna storslagna omgivning ligger Kataloniens största helgedom med anor från 800-talet. Genom historien har klostret varit ett viktigt katalanskt kulturcentrum. I basilikan finns den lilla trästatyn av madonnan, La Moreneta, som är Kataloniens skyddshelgon.
Ingår i resans pris.

Rundtur i Zaragoza

Huvudstaden i det forna kungariket Aragonien räknar sitt ursprung från romartiden och spår från den här tiden går fortfarande att skönja i den moderna stadsbilden. Runt Plaza del Pilar, precis vid Rio Ebros mäktiga flöde, finner vi många av stadens mest intressanta byggnader. Storslagna Basílica de Nuestra Senora del Pilar är helgad åt jungfru Maria och är en i raden av sevärda kyrkobyggnader från olika sekel. I saluhallen Mercado de Lanuza har jugendstilen fått fria tyglar och gamla börshuset La Lonja visar upp en symmetrisk renässansfasad. Imponerade av den speciella mudéjarstilen, som är särskilt framträdande i Zaragoza, rundar vi av kvällen med en god bit mat på en trevlig restaurang.
Pris inkl middag ca 445:-

Unika Monasterio de Piedra

Det medeltida cistercienserklostret är beläget i ett naturreservat, vackert inramat av vattenfall och mystiska grottor. Här sägs det att den första chokladdrycken i Europa framställdes av bönor från Mexico. Vi njuter av de vackra omgivningarna och låter mystiken bli vår följeslagare under klostergångarnas smäckra kryssvalv.
Ingår i resans pris.

Middag med zarzuela & opera

Spanien förknippas med flamenco men i Madrid hittar vi även en annan konstform; zarzuela. Det är en spansk variant av operett som skapades under 1600-talet och innehåller talade dialoger, sång och musik. På en stämningsfull restaurang blir vi serverade middag samtidigt som sångare framför en blandning av opera och zarzuela. En riktig höjdpunkt!
Pris inkl middag ca 745:-

Rundtur i Madrid

År 1561 upphöjdes Madrid till kunglig huvudstad och stadens storhetstid inleddes. I de västra delarna ser vi det majestätiska palatset som dominerar Madrids gamla stad. En bit därifrån fascineras vi av stora torget, Plaza Mayor. Det är svårt att föreställa sig att det torg som nu sjuder av liv en gång användes som tjurfäktningsarena och avrättningsplats! Vår guide tar oss med på en orienterande resa genom Madrids kultur, historia och geografi.
Pris ca 265:-

Toledo & vingårdsmiddag

Vackra Toledo vid floden Tajo var fram till mitten av 1500-talet Spaniens huvudstad då Felipe II bestämde sig för att bygga El Escorial och flytta makten till Madrid. I dag är Toledo ett levande museum och finns med på Unescos lista över världsarv. Vi tittar närmare på stadens intressantaste platser och byggnader under en rundtur. Framåt kvällen beger vi oss till en vingård utanför staden där man vårdar en lång och traditionsrik historia av vintillverkning. Efter rundvandring och vinprovning smakar en trerätters middag med gårdens egna viner alldeles utmärkt!
Pris inkl middag ca 795:-

Rundtur i Valencia med Paella

Valencias gamla stadskärna, El Carmen, domineras av praktfull arkitektur från olika epoker. Triumfbågsliknande Torres de Serranos är en del av den medeltida stadsmuren och inte helt olik katedralens åttkantiga klocktorn. Valencias välstånd skapades till viss del i La Lonja, hemvist för sidenhandeln och hela regionen styrs från Palau de la Generalitat. I jugendpalatset Mercando Central handlas det alltjämt med matvaror och en mer överdådig saluhall är svår att finna. Paradrätten i Valencia är paella och vi avslutar givetvis kvällen med att njuta av en sådan.
Pris inkl middag ca 445:-

Ciutat de les Artes i les Ciències

Denna moderna del av Valencia kan ungefär översättas med Konst- och Vetenskapsstaden. I mitten av 1990-talet började området uppföras under ledning av Santiago Calatrava. Här återfinner vi bland annat den häpnadsväckande brokonstruktionen Assut de l’Or, Europas största oceanografiska park och IMAX-biografen L’Hemisfèric som liknar något som landat från rymden. Vår guide tar oss med på en vandring bland de futuristiska byggnaderna och rakt in i framtiden!
Pris ca 195:-

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
21/9ArlandaHotel Puerta de Toledo, MadridInga tillgängliga platser10 995:-Inga tillgängliga platser
21/9KastrupHotel Puerta de Toledo, MadridInga tillgängliga platser10 495:-Inga tillgängliga platser
21/9LandvetterHotel Puerta de Toledo, MadridInga tillgängliga platser10 695:-Inga tillgängliga platser
21/9GardermoenHotel Puerta de Toledo, MadridInga tillgängliga platser10 495:-Inga tillgängliga platser
19/10ArlandaHotel Puerta de Toledo, MadridInga tillgängliga platser10 495:-Inga tillgängliga platser
19/10KastrupHotel Puerta de Toledo, MadridInga tillgängliga platser10 495:-Inga tillgängliga platser
19/10LandvetterHotel Puerta de Toledo, MadridInga tillgängliga platser10 495:-Inga tillgängliga platser
19/10GardermoenHotel Puerta de Toledo, MadridInga tillgängliga platser10 495:-Inga tillgängliga platser

Information

Allt detta ingår

  • Flygresa till Barcelona samt hem från Valencia
  • Flygskatter och flygplatsavgifter
  • Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r
  • Bussrundresa med Scandoramaguide
  • 8 övernattningar i dubbelrum
  • 8 frukostar (dag 2 - 9)
  • Utflykterna Mäktiga Montserrat och Unika Monasterio de Piedra


Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Enkelrumstillägg 2 395:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 4 - 7

Hotel Puerta de Toledo, Madrid
Hotel Puerta de Toledo, Madrid
Trivsamt och välskött stadshotell med modern stil och goda gästrecensioner. Här finns frukostmatsal inredd i en grön och beige färgskala som trots sitt läge i källaren har trädgårdstema med illuminera...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 3

Ibis Hotel Pza Glories 22, Barcelona
Ibis Hotel Pza Glories 22, Barcelona
Modernt och fräscht budgethotell som trots sin officiellt låga kategori är mycket uppskattat av gästerna. Hotellet har en trivsam atmosfär och de allmänna utrymmena, en frukostmatsal och lounge, är in...

Övernattning Dag 3 - 4

Eurostars Hotel Boston, Zaragoza
Eurostars Hotel Boston, Zaragoza
Stort stadshotell med 80-tals flair som ger ett bastant intryck. Redan när du trätt in genom hotellentrén möts du av den gigantiska och tre våningar höga lobbyn med mastiga betongpelare. Rulltrappor o...

Övernattning Dag 7 - 9

Eurostars Hotel Acteón, Valencia
Eurostars Hotel Acteón, Valencia
Bekvämt stadshotell som blivit renoverat och fått en modern, funktionell och enkel stil med ljus och rymlig atmosfär. En stringent och lite kall design mjukas något med detaljer i naturmaterial och tr...
Sista minuten
5/8Bordershopfrån 795:-
5/8Göta Kanal & Östergötland Weekendfrån 3 995:-
8/8Nordkap med Lofotenfrån 15 195:-
8/8Dalarnafrån 3 995:-
8/8Jylland med Skagenfrån 5 695:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö