Skip to main content

Balatonsjön

BUSSRESA - Ungern - Rundresa, 8 dagar

Balatonsjön
- Ungern från sin bästa sida

Den här bussresan tar oss ut på den ungerska landsbygden till härliga Balatonsjön. Här njuter vi av livet och upptäcker vad Ungerns största sjö har att erbjuda. Ungern lockar med sköna bad, gulasch, brinnande paprikor och andra lokala specialiteter och vi finner oss snabbt tillrätta!


1 person(er) ger medelbetyg 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

Se bilderna från resan på vår instagram - Klicka här »

Snabba fakta
  • Njut av sol & bad, vinprovningar och vacker natur.
  • Vi bor perfekt i den trevliga staden Balatonfüred, nära strandpromenaden.
  • Missa inte att bada i en av världens största termalsjöar eller att besöka Budapest, en av Europas vackraste städer!

2021 - Dagsprogram

Dag 1, söndag: Lär känna reskamraterna

Malmö - Ústí nad Labem: Vi lämnar Sverige på morgonen och reser genom Danmark och vidare med färjan Gedser-Rostock till Tyskland. Vi passerar gränsen till Tjeckien och når Ústí nad Labem där vi äter middag och övernattar på Hotel Vladimir, ca 69 mil.

Dag 2, måndag: Vidare via Bratislava

Ústí nad Labem - Balatonfüred: Efter frukost bär det av genom det böljande böhmiska landskapet. Lagom till lunch stannar vi till i Slovakiens huvudstad Bratislava och sedan är det inte långt kvar till den ungerska gränsen. Väl i Ungern styr vi kosan mot Balatonsjön och framåt kvällen är vi framme i Balatonfüred vid Balatonsjöns norra strand, ca 59 mil. Här väntar underbara dagar på Hotel Annabella med många spännande upplevelser.

Dag 3-6, tisdag - fredag: Ljuvliga Balatonsjön

Balatonsjön: Med Balatonfüred som utgångspunkt har vi fyra hela dagar på oss att utforska trakten och uppleva härliga äventyr vid Ungerns främsta sol- och baddestination! Trevliga Balatonfüred är Balatonsjöns största stad och belägen alldeles vid den norra delen av sjön. Vi passar på att njuta av de ljuvliga strandpromenaderna som förströelse efter middagarna på kvällarna. Det är lätt att förstå att detta är ungrarnas mest kända och populära semesterparadis! Runt sjön sträcker sig ett av Ungerns främsta vindistrikt och här tillverkas både röda och vita viner. På vår utflykt i omgivningarna ges vi en fantastisk möjlighet att själva ta del av den ungerska vinkulturen. Huvudstaden Budapest står också på programmet och även Hevizsjön, världens näst största termalsjö, som sägs ha helande egenskaper.

Dag 7, lördag: Sachsens pärla Dresden

Balatonfüred - Dresden: Efter händelserika dagar lämnar vi Ungern efter frukost. Under förmiddagen passerar vi gränsen till Tjeckien och vi stannar till för lunch. Eftermiddagen bjuder på både kuperade landskap och öppna vidder innan vi anländer till den tyska delstaten Sachsen och dess huvudstad Dresden. Här väntar Achat Hotel Elbufer med god mat och sköna sängar, ca 64 mil.

Dag 8, söndag: Skönt avkopplade & härliga minnen

Dresden - Malmö: Efter en god tysk hotellfrukost går vi ombord på bussen, denna gång för att ta oss till Sverige. Vi styr mot Rostock och åker ombord på färjan till Gedser. Det blir ett par timmar genom Danmark, innan vi skönt avkopplade och med många härliga upplevelser bakom oss, ca kl 20.00 når fram till Öresundsterminalen i Malmö, ca 62 mil.

 

2021 - Utflykter

     
 

UTFLYKTSPAKET
Pris 1 380:-
(ordinarie pris 1 535:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

 
     

Balatonsjön med Tihany & vinprovning

Balatonsjön är Ungerns största sjö och utmed dess stränder ligger många trevliga små badorter. Vi tar en tur till halvön Tihany, omtalad för sitt ståtliga barockkloster och söta små butiker med ungerskt hantverk. Färjan tar oss över till den södra sidan av sjön och vi stannar till i Balatonboglár för att prova det lokala vinet.
Pris ca 295:-

Héviz & Keszthely

De ungerska termalvattenkällorna och vattnets hälsobringande verkan upptäcktes för flera tusen år sedan. Redan under den romerska eran fanns åtskilliga badanläggningar och under årens lopp har dessa utvecklats och blivit viktiga sociala institutioner. I dag är det vår tur att göra ett besök i Héviz, den mest kända kurbadorten i Balatondistriktet. Här ges vi tillfälle att bada i det behagligt tempererade vattnet som innehåller många nyttiga mineraler. På vägen tillbaka besöker vi även staden Keszthely, omtalad för sitt eleganta barockslott och goda shoppingutbud. En upplevelse utöver det vanliga som gör gott för både kropp och själ!
Pris ca 265:-

Båttur på Balatonsjön med gulaschlunch

Vi går ombord på den väntande båten som erbjuder oss en tur med vackra vyer och trevligt sällskap medan vi stillsamt guppar fram på Centraleuropas största sjö. Medan vi njuter av utsikten serveras vi den ungerska nationalrätten gulasch och låter oss väl smaka av den vällagade maten!
Pris inkl lunch ca 355:-

Vinprovning

Vi besöker en vinkällare i Balatonszőlős, precis utanför Balatonfüred. I de robusta källarvalven serveras typiska tilltugg medan vi låter oss väl smaka av det lokala vinet. Besöket rundas av med att vi får möjlighet att köpa några flaskor med oss hem.
Pris ca 225:-

Upptäck Budapest

I dag väntar Ungerns magnifika huvudstad på oss. En innehållsrik stadsrundtur tar oss till det ålderdomliga Buda där vi stannar till för att blicka ut över staden. Det mer storslagna Pest, med breda avenyer och sekelskiftesbyggnader som minner om rika dagar, ser vi på flodens östra strand. Det är här Statsoperan, parlamentet och Stefanskyrkan är belägna. Donaus Drottning bjuder också på en härlig innerstad med mängder av butiker, kaféer och gallerier. En stad som i dag hör till de mest kulturella och spännande i Europa!
Pris ca 395:-

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

1 recension(er) medelbetyg 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Fantastiskt hotell, god mat, nära till sjön, trevlig guide och busschaufför, många nya vänner, goda viner, utflykterna var suveräna. Det enda negativa vara att resan endast var på 7 dagar. Vi hade gärna stannat 2 dagar till vid Balatonsjön.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 7 övernattningar i dubbelrum
  • 7 frukostar (dag 2 - 8)
  • 7 middagar (dag 1 - 7)


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg från 1 895:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Ungerska Forint (HUF)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 7

Hotel Annabella, Balatonfüred
Hotel Annabella, Balatonfüred
Populärt semesterhotell med perfekt läge i hjärtat av Balatonfüred, nära Balatonsjöns rogivande strandpromenad. Hotellet: Byggt 1968, delvis renoverat 2017. Restaurang, bar, terrass, trädgård, inomhus...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Hotel Vladimir, Ústí nad Labem
Hotel Vladimir, Ústí nad Labem
Funktionellt övernattningshotell i tjeckisk stil med bekväma rum beläget i centrala Ústi nad Labem. Hotellet: Byggt 1986 och delvis renoverat 2006. Gruppmatsal, lobbybar, sommarterrass och bast...

Övernattning Dag 7 - 8

Achat Hotel Elbufer, Dresden
Achat Hotel Elbufer, Dresden
Välkomnande hotell med god tysk standard, komfortabla rum och promenadavstånd till floden Elbe. Hotellet: Modernt och bra hotell med restaurang, bar och lobby. Våningar: 5 Hiss: Ja Läge: Lugnt beläget...
Sista minuten
30/9Stettin Weekendfrån 2 995:-
30/9Berlin Weekendfrån 3 695:-
30/9Polsk slottsweekendfrån 3 795:-
2/10Amarone, Barolo & Chiantifrån 8 495:-
6/10Bordershopfrån 795:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö