Skip to main content

Argentina & Brasilien ✈

FLYGRESA - Sydamerika - 15 dagar

 

På grund av rådande omständigheter och osäkerheten till följd av Covid-19 har vi valt att under 2021 pausa vårt utomeuropeiska reseutbud. Resorna kommer att komma tillbaka i vårt program, fast först när situationen i världen stabiliserats.

Argentina & Brasilien
- En resa till Buenos Aires, Pampas & Rio de Janeiro

En sydamerikansk odyssé från tangons Buenos Aires och Evert Taubes Pampas i Argentina via Iguazús mäktiga vattenfall till Rio de Janeiro i Brasilien. I Buenos Aires, Sydamerikas Paris, upplever vi stora sevärdheter, het tango och smakrika grillrätter. Ett naturens underverk möter vi i Iguazú med sina över 270 vattenfall och i Rio de Janeiro väntar ett av världens sju nya underverk - Kristusstatyn på Corcovadoberget men också regnskog mitt i staden, Sockertoppen, eldig samba och stränderna Copacabana och Ipanema. På avresan 11/2 får vi dessutom uppleva den färgstarka karnevalen!
 

Rundresan i korthet

Dag 1-2:  Skandinavien - Buenos Aires
Dag 3-6:  Buenos Aires
Dag 7:  Buenos Aires - flyg till Puerto Iguazú
Dag 8:  Iguazúfallen
Dag 9:  Puerto Iguazú - flyg till Rio de Janeiro
Dag 10-13Rio de Janeiro
Dag 14:  Flyg från Rio de Janeiro
Dag 15:  Landar i Skandinavien


Utöver nedanstående datum kommer resan även att genomföras 2021 den 11/2 samt 11/3.
Dessa datum blir möjliga att boka när vi erhållit flygstolarna.

Höjdpunkter på resan!
 • Tango i Buenos Aires
 • Konstnärskvarteren Boca & San Telmo
 • Taubes Pampas med gauchos
 • Vattenfallen i Iguazú
 • Stränderna i Rio de Janeiro
 • Sockertoppen & Kristusstatyn

Dagsprogram

Dag 1-2: Över Atlanten mot Argentina

Flyg till Buenos Aires: Efter en kort flygning mellanlandar vi i Europa, byter plan och flyger vidare över Atlanten. Påföljande morgon landar vi i pulserande Buenos Aires, staden som aldrig sover. Scandoramaguiden möter oss och transferbussen tar oss från flygplatsen till centrum och utmärkt belägna Ramada by Wyndham Hotel Centro där vi serveras en första frukost. I väntan på eftermiddagens incheckning passar vi på att från hotellet genomföra en kortare introducerande promenad genom pampiga kvarter förbi Casa Rosada, presidentens primära arbetsplats. Vi flanerar genom historiska kvarter, tar kanske något gott att dricka på en mysig uteservering och njuter av de lummiga omgivningarna. På eftermiddagen checkar vi in på vårt hotell för de kommande fem nätterna.

Dag 3-6: Buenos Aires, Pampas & tango

Buenos Aires: Vi har nu fyra dagar framför oss i Argentinas huvudstad! En och en halv dag är fri för egna upptäckter men vi börjar med att upptäcka Buenos Aires, en av Sydamerikas största städer som breder ut sig längs den av Taube omsjungna Rio de la Plata och har en multikulturell befolkning. Flera stadsdelar präglas i hög grad av sitt italienska, franska, tyska och från kolonialismen spanska påbrå. Staden jämförs ofta med Paris och liksom i den franska modestaden varvas smala gränder och gamla hus med moderna byggnader. I Buenos Aires finns det två fotbollslag och ett av dem är Boca Juniors där bland annat Diego Armando Maradona fostrades. Inledningsvis hade dessa två ärkefiender samma färger på sina klubbdräkter och ett av lagen var tvungna att byta. Lotten föll på Boca. För att avgöra vilka färger klubben skulle välja bestämde de sig för att ta färgerna från flaggan på den båt som först anlände till hamnen. Det visade sig vara en svensk båt och därför är Boca Juniors färger numera blått och gult. Under vår rundtur besöker vi Cólonteatern och ser det historiska nationalmonumentet Obelisco, torget Plaza de Mayo, Metropolitankatedralen, regeringsbyggnaden och flera stadsdelar, bland annat det populära konstnärs- och tangokvarteret San Telmo, färgstarka La Boca och exklusiva Puerto Madero. Alla kvarter har sin charm och kan ibland uppfattas väldigt olika. Det är det som är en del av Buenos Aires storhet. En eftermiddag fördjupar vi oss dessutom i tangons underbara värld. På ett välrenommerat danspalats får vi av kunniga danspedagoger under en timme lära oss tangons grunder. Vant introducerar de oss i stegen och hjälper oss att hitta rytmen i denna eldiga dans. En häftig upplevelse!

Vi spenderar en heldag på Pampas, odödliggjort genom Evert Taubes visor. Vi lämnar storstaden för den argentinska landsbygden i Campana och Estancia Santa Susana, en genuin argentinsk lantgård belägen ungefär en timmes färd utanför Buenos Aires. Vi smakar det lokala vinet med klassiska tilltugg samtidigt som gårdens gauchos, Sydamerikas motsvarighet till cowboys, förbereder en traditionell grillfest, asado som det kallas. När asadon är klar går vi till bords och provsmakar köttet som långsamt grillats över öppen eld tillsammans med mer argentinskt vin. Argentinarna är riktiga livsnjutare som älskar långluncher med mycket mat och dryck. Gårdens gauchos kommer att visa upp sin skicklighet på hästryggen och vi missar inte det intressanta museet som visar hur livet på en estancia såg ut för drygt hundra år sedan. Efter en härlig dag på Pampas återvänder vi till Buenos Aires och kvällen är fri efter behag.

Dag 7: Mot Puerto Iguazú

Buenos Aires - Puerto Iguazú: Efter frukost checkar vi ut, beger oss till flygplatsen och tar flyget till Puerto Iguazú. I gränslandet mellan Argentina, Paraguay och Brasilien förenas Iguazúfloden med Paranáfloden. Iguazúfloden bildar här ett 2,7 km brett vattenfall med fler än 270 separata vattenfall av olika dignitet, de största över 70 meter höga. Dessa gigantiska fall med formen av en halvmåne, ett av kontinentens främsta naturfenomen, ligger till största delen på argentinsk mark. Den argentinska sidan benämns ofta som scenen och den brasilianska sidan som åskådarbänken. Anledningen är främst att man kommer väldigt nära fallen på den ena sidan medan den andra snarare erbjuder vackra vyer på avstånd. När vi landat väntar transferbussen som tar oss till trevliga Nadai Confort Hotel i Foz do Iguacu på den brasilianska sidan. Eftermiddagen är fri att botanisera i den tredelade staden vars argentiska del heter Puerto Iguazú och den paraguanska motsvarigheten Ciudad del Este.

Dag 8: Iguazúfallen från scenen

Puerto Iguazú: I dag väntar mäktiga upplevelser och efter frukost ger vi oss av, fulla av förväntan. Vi beträder scenen, på den argentinska sidan, där vi under förmiddagen guidas längs stigarna i nationalparken bland makalösa utsiktsplatser med otroliga vyer över detta världsberömda naturfenomen. Efter lunch fortsätter vi uppleva Iguazúfallen. Du väljer om du vill göra detta på egen hand eller om du vill följa med på båtturen Den stora äventyrsturen (se under Extra arrangemang). På tillrättalagda gångvägar kan man promenera så nära fallen att det nästan går att röra vid vattnet. Djurlivet är rikt med exotiska djur och det finns hela tiden något nytt att upptäcka. I den omgivande regnskogen finns bland annat papegojor, tukaner och vävarfåglar. Efter en dag vid Iguazúfallen återvänder vi till hotellet för att samla intrycken och göra oss redo för besöket på åskådarbänken påföljande dag.

Dag 9: Från åskådarbänken till kusten

Puerto Iguazú - Rio de Janeiro: När frukosten är inmundigad och bagaget utcheckat från hotellet beger vi oss åter till Iguazúfallen, men nu på den brasilianska sidan, där fantastiska vyer väntar. På åskådarbänken guidas vi längs en kilometerlång vandringsstig inne i urskogen och får lyssna till inlevelserika berättelser om alla växter och djur. I slutet av stigen finns en hiss som tar oss upp till en utsiktsplats över framförallt Floreanofallet. Här njuter vi av den utsikt som figurerar på så många vykort och som de flesta besökare upplever som områdets mest spektakulära! Från Puerto Iguazú tar vi sedan flyget till Rio de Janeiro och vidare med transferbussen till bekväma South American Copacabana Hotel i centrum för incheckning. Nu har vi möjlighet att bekanta oss med omgivningarna och varför inte gå ner till någon av de populära stränderna för ett skönt bad?

Dag 10-13: Magiska Rio de Janeiro & samba

Rio de Janeiro: Staden grundades år 1565 av den portugisiska riddaren Estácio de Sá som kom att kalla staden São Sebastião do Rio de Janeiro, Sankt Sebastian av januarifloden. Insprängd mellan respektingivande berg med frodig regnskog som stupar rakt ner i vattnet anser många att detta är världens vackraste stad. Stadens invånare kallar sig cariocas och deras hjärtan klappar extra varmt för stadens stränder. Det är längs de utsträckta stränderna Copacabana, Ipanema, Arpoador med flera som det sprudlande folklivet bäst upplevs. Två av stadens främsta attraktioner är den årliga karnevalen och ett av de sju nya underverken, Kristusstatyn på berget Corcovado som blickar ut över staden 710 m ö h. Under våra dagar i Rio ska vi uppleva stadens alla kända platser och njuta av de underbara stränderna och folklivet. En dag är helt programfri och står till var och ens förfogande.

Under vår stadsrundtur inleder vi med ett besök vid den världsberömda fotbollsarenan Maracanã och vid Sambadromen, utställningsområdet för de berömda sambaskolorna i Rio och samtidigt platsen där världens största sambakarneval äger rum. Vid torget Cinelandia får vi höra om de olika historiska byggnaderna som inrymmer Stadsteatern, Nationalbiblioteket och Nationalmuseet. Vi fortsätter till stadsdelen Urca, i dag ett välbärgat bostadsområde som ligger vid foten av den ikoniska Sockertoppen. Vi tar linbanan upp till ca 220 m ö h för ett första kort stopp och njuter av panoramautsikten över staden, Guanabara bay, Rio-Niteroibron och berget Corcovado. Vi fortsätter med linbanan upp till toppen av Sockertoppen där det bjuds på hisnande vyer av Copacabana, Santa Cruz-fästningen och stränderna i Niteroi.

En dag koncentrerar vi oss på stadens kanske största attraktion, Kristusstatyn, som ligger i världens största planterade urbana regnskog, Tijuca, på berget Corcovado. Den ursprungliga regnskogen skövlades för att ge plats åt kaffeplantager. Vid 1800-talets andra hälft startade återplanteringen av dagens regnskog som ett projekt för att säkra Rios vattenförsörjning. Att uppleva regnskogen med sina över hundra växtarter och rika djurliv är en upplevelse! Vi tar tåget upp till Corcovados topp 710 m ö h och äntligen får vi på nära håll uppleva ett av världens sju nya underverk som mäktigt blickar ut över Rio de Janeiro. Härifrån ser vi de olika stränderna, Maracanã som härifrån mest ser ut som en liten prick, lagunen Rodrigo de Freitas, Rios centrum och mycket mer. Vi får tid att på egen hand verkligen njuta av denna stund innan vi tar oss ned igen och tillbaka till hotellet.

Avslutningsvis har vi två dagar på egen hand men du kan välja att följa med på ett spännande extraarrangemang där vi besöker en favela, en av stadens många kåkstäder (se under Extra arrangemang).

Specialavgång avresa 11/2 - Karnevalen i Rio de Janeiro

Karnevalen i Rio de Janeiro äger rum varje år 40 dagar innan påsk. Ursprungligen var det den stora festen före fastan. Under de fem dagar som karnevalen pågår sjuder staden av livsglädje, temperaturen höjs och hela staden förvandlas till en storslagen fest. Utsmyckade dräkter i alla möjliga färger och intensiva trumrytmer som pulserar ikapp med de förföriska sambarytmerna. Efter ett års förberedelser nås kulmen under de stora sambaskolornas livfulla uppträdanden på Sambodromen, sambans högborg i Rio med plats för över 70 000 åskådare. Varje skola har samlat ihop uppemot 5 000 deltagare och de har maximalt 85 minuter på sig att övertyga de 40 domarna om sin förträfflighet. Från flaggbäraren till kostymerna, temat och sambasången tilldelas varje lag poäng vilket slutligen förkunnar segraren.

En kväll tar vi plats och njuter av Vinnarparaden i Sambodromen vilken utgör avslutningen på karnevalen. Passa på att vila och ta en siesta under eftermiddagen eller tidiga kvällen. Spektaklet börjar nämligen först kring kl 22.00 och sedan väntar en hel natt av eufori, fest, glädje, trummor och heta rytmer ända fram till gryningen då vinnaren slutligen presenteras. En unik upplevelse och ett minne för livet!

Dag 14: Farväl Rio

Flyg från Rio de Janeiro: Efter vår rundresa i Sydamerika har vi nu klarat av den gyllene trippeln och kan kryssa av Buenos Aires, Iguazúfallen och Rio de Janeiro på vår bucket list. Transferbussen hämtar oss och flygen lyfter så småningom mot Europa.

Dag 15: Med minnen för livet

Hemkomst till Skandinavien: Efter en europeisk mellanlandning och byte av flyg landar vi åter i Skandinavien fyllda av starka intryck, nya vänner och oförglömliga minnen för livet.

Extra arrangemang


UTFLYKTSPAKET
Pris 2 590:-
(ordinarie pris 2 880:-)

Upplev mer! Beställ utflyktspaketet senast 1 månad före din resa, förutom rabatt får du poäng i Poängjakten.

Om du ej bokar utflyktspaketet måste de enstaka utflykterna du väljer att deltaga i förbokas minst 1 månad före avresa.

Natursköna Tigredeltat

Ett par mil norr om Buenos Aires väntar det natursköna deltat på oss. Människorna som bor på deltats öar kallas för isleños och har egna klädedräkter, seder och bruk. Tigre är en tämligen unik förort som växt fram i ett träskmarksområde med slingrande vattenvägar som går från Paranáfloden till Río de la Plata. Under vår utflykt kommer vi att se elegenta bostadsområden i de norra förorterna och vi besöker välmående San Isidro där vi passar på att titta närmare på katedralen. På vägen tillbaka till Buenos Aires passerar vi Quinta de Olivos som är det officiella residenset för Argentinas president.
Pris ca 495:-

Eldig tangoshow & grillmiddag i Buenos Aires

I kväll väntar Aljibe Tango med en härlig middag bestående av välsmakande grillrätter ackompanjerade av lent argentinskt vin. Efter middagen börjar en eldig tangoshow till levande musik med en ensemble som bjuder på ett härligt potpurri av folkmusik, dans och sång. Dansarna är verkligt professionella och passionerade och den intensiva och heta tangon får pulsen att öka och känslorna att svalla. Som gjort för en en oförglömlig kväll!
Pris inkl middag ca 895:-

Den stora äventyrsturen - båttur vid Iguazúfallen

Äventyret tar oss med båt, från de lägre delarna vid ön San Martin, sex kilometer upp längs floden Iguazú och hela vägen in i de mäktiga vattenfallen. Det är en unik upplevelse att navigera runt vattenfallen och praktiskt taget åka med båt rakt in i några av dem. Kraftfulla motorbåtar slussar oss vant förbi de vackra fallen längs vägen och vi kan följa både den argentinska och brasilianska sidan samtidigt. Regnbågarna i vattendiset från fallen och den prunkande tropiska grönskan skapar vackra och bedårande vyer. Det är en garanterat blöt upplevelse men att ha åkt båt under Iguazús vattenfall glömmer vi aldrig! Turen avslutas med att vi tar tåget till det främsta vattenfallet av dem alla, Djävulens gap, med en fallhöjd på över 70 meter.
Pris ca 795:-

Favelatur i Rio

Favelorna, eller kåkstäderna, uppstod efter slaveriets avskaffande i slutet av 1800-talet. Människor började då dra sig mot de större städerna men hade inga pengar så av brädbitar, palmblad, skräp och annat man hittade började man bygga sig en bostad. Dagens favelor omfattar väldiga landområden och huserar en stor befolkning, de största upp emot en kvarts miljon människor. Under vår favelatur kommer vår lokalguide att initiera oss i det dagliga livet i en favela samtidigt som vi vandrar genom kåkstaden. Spännande möten med karismatiska personer som levandegör sin och favelans historia!
Pris ca 695:-

Bra att veta

Visum
Behövs ej för svenska medborgare för vistelser under 90 dagar. Passet måste vara giltigt 6 månader efter hemkomst. För resa med minderårig till Brasilien krävs i de fall endast en vårdnadshavare reser med barnet ett intyg med den andra förälderns/vårdnadshavarens samtycke till resan.
För övriga nationaliteter rekommenderar vi att ta kontakt med det aktuella landets ambassad för att klargöra om visum krävs.

Passkopior
Då flera hotell och flygbolag kräver passkopior behöver vi samla in kopior på samtliga resenärers pass.

Du kan ladda upp din passkopia online. Klicka här »
Vänligen var noga med att alla uppgifter stämmer, att alla för- och efternamn finns med och är stavade som i passet.

Har du inte möjlighet att fylla i denna länk går det bra att skicka en passkopia brevledes till oss på följande adress: 

Scandorama
Att: David H/Victoria J
Box 4012
203 11 Malmö

Vaccinationer
Ta kontakt med en Vaccinationscentral för rådfrågning om rekommenderad vaccination då detta ändrar sig kontinuerligt.

Mediciner
Nödvändiga mediciner och andra viktiga saker som du inte klarar dig utan skall tas med som handbagage, vilket du själv ansvarar för. Mediciner ska vara i originalförpackning. För vissa mediciner och sprutor krävs intyg, hör med ditt apotek om du är osäker vad som gäller.

Dricks
Det är i många länder kutym att lämna dricks och som resenär förväntas man ta seden dit man kommer. Många inom servicebranschen förväntas tjäna in en stor del av sin inkomst genom dricks, såsom lokalguider, chaufförer, väskbärare, hotellstäderskor, kypare etc. Av praktiska och kulturella skäl är det olämpligt att förbetala dricks. Drickssystemet är en sporre att alltid ge bästa möjliga service. Därför rekommenderas att dricks ges efter erhållen service. Generellt brukar det rekommenderas 2-4 USD/EUR per dag till chaufför och 3-5 USD/EUR per dag till lokalguide. Våra guider ger utförligare information på respektive resmål. Dricks till chaufför och lokalguide är inte inkluderat i resans pris.

Övrigt
I de fall då det ej ingår lunch och/eller middag kommer Scandoramaguiden och den engelsktalande lokalguiden att vara behjälpliga och komma med tips och förslag på restauranger.

Språk: Spanska och portugisiska.
Klimat: Ta reda på vilken väderlek som råder på resmålet innan avresa. Väderprognoser hittar du bland annat på www.smhi.se, www.weather.com eller www.yr.no
Tid: - 5 timmar vid sommartid i Sverige och - 4 timmar om vintertid i Sverige.
Valuta: Argentinska peso (ARS) och brasilianska real (BRL). Rekommendationen är att ta med US-dollar och växla till lokal valuta på plats.
Kreditkort: Kreditkort accepteras som betalningsmedel på de flesta större hotell och i vissa butiker. Uttagsautomater för Visa och MasterCard finns i större städer men det är inte alltid de accepterar utländska kort.
Elektricitet: 110 volt eller 220 volt, 50–60Hz, adapter behövs.

Information

Allt detta ingår

 • Flygresa till Buenos Aires, Buenos Aires - Puerto Iguazú, Puerto Iguazú - Rio de Janeiro samt Rio de Janeiro - Skandinavien
 • Flygskatter och flygplatsavgifter
 • Flygplansmåltider under långflygningarna
 • Rundresa med Scandoramaguide
 • Engelsktalande lokalguide
 • 12 övernattningar i dubbelrum
 • 13 frukostar (dag 2 - 14)
 • 1 lunch (dag 4)
 • Arrangemang enligt program

 


Tillägg

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Enkelrumstillägg från 5 495:-

Sista minuten
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö