Skip to main content

Apulien & Amalfikusten ✈

FLYGRESA - Italien - Rundresa flyg & buss - 8 dagar

 

Apulien & Amalfikusten
- En vidunderlig resa

En alldeles ljuvlig rundresa till den förtjusande italienska klacken i de sydöstra delarna av Italien. Låt dig imponeras av de vackra byarna, de sockertoppsliknande trullihusen och förföriskt vackra Lecce och Matera. Resan tar oss även till den undersköna Amalfikusten, Salerno med oemotståndliga vyer och den eviga staden Rom med fantastiska sevärdheter.
 

8 gäster ger medelbetyg 4,8 av 5

★ ★ ★ ★ ★

Snabba fakta!
 • Älskad klassiker!
 • Upplev charmiga Apulien, vackra Amalfikusten & storstaden Rom.
 • Fantastiskt utflyktsprogram: trullihus i Alberobello, barockpärlan Lecce, bergsbyn Locorotondo samt pärlan Matera mm.

Dagsprogram

Dag 1, tisdag: Vi flyger till Rom

Flyg till Rom: Vi stiger på planet för att snabbt och smidigt ta oss ner till Italien. Efter ett par timmar i luften landar vi utanför den italienska huvudstaden. Du möts av din Scandoramaguide och vår specialchartrade buss som tar oss till bekväma Hotel Pinewood i Rom. Vi checkar in och ser fram emot vår första gemensamma middag.

Dag 2, onsdag: Fascinerande Castel del Monte

Rom - Selva di Fasano: Efter en första italiensk frukost i den eviga staden sätter vi oss bekvämt tillrätta i bussen för att färdas mot östkusten och Apulien. Vi stannar till vid Castel del Monte, en av medeltidens mest fascinerande och mystiska byggnader, med en självklar plats på Unescos lista för världskulturarv. På kvällen kommer vi till hälsenan på den italienska klacken och Selva di Fasano, ca 60 mil. Här tar vi in på avkopplande Hotel Sierra Silvana och det dukas upp för middag under aftonen.

Dag 3-4, torsdag - fredag: Apuliens njutningar

Apulien: I den härliga omgivningen smakar det gott med frukost innan nya, spännande äventyr stundar. Vi gör utflykter till den idylliska bergsbyn Locorotondo och förundras över de runda trullihusen med konformade tak, Apuliens bedårande symboler, samt till Alberobello och den charmanta kuststaden Polignano a Mare. Dessutom njuter vi av Apuliens underbara viner och besöker den sagolika barockpärlan Lecce. Varje kväll umgås vi under middagarna i hotellets matsal där vi njuter av trevligt sällskap och kanske unnar oss ett glas vin av traktens berömda druva, primitivo.

Dag 5, lördag: Fantastiska Matera

Selva di Fasano - Salerno: I dag lämnar vi Apulien och tar oss till den bedårande Amalfikusten. På vägen dit gör vi ett uppehåll i den förtrollande staden Matera, Europas kulturhuvudstad 2019. Det var ingen slump att Pasolinis Matteusevangeliet och Mel Gibsons Kristuspassionen spelades in just här. En riktig pärla! På eftermiddagen når vi fram till förtjusande Salerno och finner oss väl tillrätta på moderna Grand Hotel, ca 28 mil. På kvällen kan du följa med din guide på en intressant promenad i Salerno och njuta av en härlig middag på en trevlig restaurang.

Dag 6, söndag: Om himlen hade en kust

Amalfikusten: Tänk att vakna upp i denna underbara del av Italien. Vi rekommenderar dig varmt att följa med på utflykten längs Amalfikusten. Vi åker med båt över till staden Amalfi som bjuder på citrusdoftande kullar och spännande klippformationer. Med azurblått hav och pittoreska gränder välkomnas vi till den charmanta staden som gjordes populär av den brittiska aristokratin under 1920-talets glansdagar. Under kvällen kan du sedan fortsätta att njuta av Salerno och dess trevliga restauranger och uteserveringar.

Dag 7, måndag: Alla vägar bär till Rom

Salerno - Rom: Efter vår sista frukost vid Amalfikusten är det åter dags att åka upp till huvudstaden Rom, ca 27 mil. På eftermiddagen kan du följa med på en intressant stadspromenad i denna historiska världsstad med kända sevärdheter som Colosseum och Spanska trappan. På kvällen arrangerar vi en avslutningsmiddag på en trevlig restaurang i den klassiska stadsdelen Trastevere. Övernattar gör vi på centralt belägna Hotel Lux.

Dag 8, tisdag: Med härliga minnen

Flyg från Rom: Efter upplevelserika dagar och med härliga minnen är det nu dags att påbörja hemresan. Med hjälp av vår transferbuss är vi snart på flygplatsen och stiger sedan ombord på flygplanet som tar oss hem.

Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 2 635:-
(ordinarie pris 2 930:-)

Upplev mer! Beställ utflyktspaketet före din resa. Förutom rabatt får du poäng i Poängjakten.

Sagoslottet Castel del Monte

Fredrik II av Hohenstaufens mystiska jaktslott tycks sväva som en kungakrona över det mäktiga landskapet i Apulien. Vad det egentligen användes till träter historiker och forskare om än i dag men dess imponerande arkitektur gav slottet en välförtjänt plats på Unescos världsarvlista.
Ingår i resans pris.

Apuliens pärlor

Två av Apuliens höjdpunkter på en och samma dag! Alberobello med sina konformade trullihus som blivit något av ett landmärke för regionen. I den dramatiskt belägna kuststaden Polignano a Mare ligger fiskebåtarna sida vid sida nere i den pittoreska hamnen med det klarblå vattnet. Stadens son, schlagersångaren Domenico Modugno som gav oss "Volare", har givetvis förärats med en staty.
Pris ca 425:-

Barockens Lecce & vinstaden Locorotondo

Lecce brukar kallas för söderns Florens och bjuder på ståtlig barockarkitektur, amfiteater, triumfbåge och det fabulösa mästerverket Santa Croce. Staden har utsetts av ansedda Lonely Planet som en av världens finaste destinationer. Vi besöker också Locorotondo, omgiven av den natursköna Itriadalen, där gatorna och de smala gränderna är som en jättelik labyrint och där varje steg du tar bjuder på nya spännande överraskningar. Här passar vi på att provsmaka stadens vita vin. Apulien är nämligen inte bara ett Mecka för livsnjutare utan även för vinnjutare.
Pris ca 445:-

Matera - Italiens oupptäckta skatt

På väg till Salerno stannar vi till i regionen Basilicata där vi hittar en av Italiens små välbevarade hemligheter. Staden Matera har en lång och intressant historia med sina sassis, stengrottor, där de fattiga lantarbetarna bodde långt in i modern tid. Att staden har en helt unik atmosfär har även många regissörer förstått och använt staden som kuliss i sina filmer.
Ingår i resans pris.

Vackra Salerno

Vi upptäcker Salernos gamla historiska centrum, där tvätten hänger på tork mellan husen i de smala gränderna och där människorna lärt sig att ta dagen som den kommer och njuta av livet. Det ska vi också göra på en av stadens bästa restauranger där vi serveras en utsökt middag som avslutning på en fin dag.
Pris inkl middag ca 535:-

Längs Amalfikusten

I dag ska vi utforska Europas kanske vackraste kuststräcka. Med båt tar vi oss till staden Amalfi, som bjuder på citrusdoftande kullar och spännande klippformationer. Azurblått hav och pittoreska gränder gjorde den charmanta staden populär av den brittiska överklassen och aristokratin redan under 1920-talet. Båten tar oss sedan till Positano som utmärks av sina färgglada byggnader. Det blir en underbar dag då vi njuter av hänförande vyer och frisk havsluft.
Pris ca 585:-

Stadspromenad i Rom

Vi gör en innehållsrik stadspromenad och ser de klassiska sevärdheterna som gett Rom dess eviga berömmelse. Fontana di Trevi, Piazza Navona, Phanteon och Spanska Trappan är några av platserna vi besöker och din guide kan verkligen konsten att berätta. Utflykten genomförs till fots.
Pris ca 355:-

Roma bella notte                                                 

I afton beger vi oss ut för att beundra kvällsupplysta Rom och få en inblick i Roms långa historia. Mättade av stadens sevärdheter tar vi oss till stadsdelen Trastevere och den välkända trattorian Da Meo Patacca för att äta en god middag. Njut av en härlig kväll i Rom!
Pris inkl middag ca 585:-

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

8 personer ger den här resan medelbetyget 4,8 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Fantastisk resa med en otroligt kunnig guide som åkte mycket i Italien. Tror han heter Martin. Spelade rätt musik vid rätt tillfälle . Har bara positivt att säga om flyg/buss.

av

★ ★ ★ ★

Martin - en otroligt duktig guide. Intressant resa. Innehöll mycket. Skulle dock ha kunnat innehålla lite mer "egen tid". Första dagen i Rom var långt utanför staden, alltså svårt att få tid till att åka in till city.

av

★ ★ ★ ★ ★

Vi var mycket nöjda. Allt fungerade perfekt. Så vi åker gärna med Scandorama igen.

av

★ ★ ★ ★ ★

Fantastisk resa, Maritha vår guide otroligt duktig. Vackra städer, trevliga utflykter, båtresan längs Amalfikusten var höjdpunkten, underbart vackert. Över förväntan.

av

★ ★ ★ ★ ★

En underbar resa på den italienska klacken, fantastisk natur, intressanta stopp, luncher värda Michelinstjärnor flera gånger om, de flesta hotell motsvarade förväntningarna, en kunnig guide och trevliga medresenärer. Vad kan man mer begära?

av

★ ★ ★ ★

Trevligt upp lägg ,kunnig rese ledare

av

★ ★ ★ ★ ★

Mycket sevärt o bra guide. Spännande städer. Fint ordnat för alla vid hemresa trots strejken.

av

★ ★ ★ ★ ★

En mycket trevlig resa med en bra guide som gjorde ett fantastisk jobb

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Information

Allt detta ingår

 • Flygresa till Rom t/r
 • Flygskatter och flygplatsavgifter
 • Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r
 • Bussrundresa med Scandoramaguide
 • 7 övernattningar i dubbelrum
 • 7 frukostar (dag 2 - 8)
 • 4 middagar (dag 1 - 4)
 • Utflykterna Sagoslottet Castel del Monte och Matera - Italiens oupptäckta skatt
   

Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet.

Enkelrumstillägg 2 095:-

Avresa 19/5, 25/8 och 15/9 bor vi på Hotel Villa Rosa i Martina Franca dag 2-5.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Sista minuten
26/9St Petersburgfrån 6 995:-
26/9Baltikum Runtfrån 7 295:-
26/9Paris, Hotel Victoriafrån 7 295:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö