Skip to main content

Aostadalen

BUSSRESA - Italien - Rundresa - 9 dagar

Aostadalen
- Ett italienskt paradis med fransk touch - Nyhet!

En vidunderlig bussresa som bjuder på storslagna naturscenerier, kultur och historia. Landskapet präglas av genuina medeltidsborgar och imponerande alptoppar med Mont Blanc och Matterhorn som majestätiska kulisser. Regionen kännetecknas också av det kulinariska italienska köket, vinodlingar på höga sluttningar, sagolika sjöar och porlande bäckar. Dessutom gör vi trevliga nedslag längs vägen - vad sägs om Montreux, Como och Rothenburg?
 

Snabba fakta!
  • En perfekt kombination av natur, kultur, mat och vin!
  • Innehållsrika resdagar med besök i Montreux, Como och Rothenburg.

Dagsprogram

Dag 1, lördag: Äventyret kan börja

Malmö - Remscheid: På lördagsmorgonen möts vi av vår guide och chaufför på Öresundsterminalen. Under förmiddagen åker vi över danska öar och tar sedan färjan från Rödby till Tyskland. Framåt kvällen når vi Hotel Essential by Dorint i Remscheid där middag väntar, ca 73 mil.

Dag 2, söndag: Storkarnas Alsace

Remscheid - Strasbourg: Efter en första hotellfrukost fortsätter vi söderut förbi Köln och Bonn. Vi når Frankrike och regionen Alsace som är berömd för sina vita storkar och kvalitetsviner. Längs vinrankor och korsvirkeshus färdas vi mot huvudorten Strasbourg, säte för Europaparlamentet och Europadomstolen, ca 42 mil. Vi checkar in på Appart'City Hotel Centre. För att få ut så mycket som möjligt av vistelsen i Strasbourg rekommenderar vi vår rundtur i den vackra staden som vi avslutar med middag på en alsassisk restaurang.

Dag 3, måndag: Makalösa alplandskap

Strasbourg - Aosta: På morgonen lämnar vi Strasbourg och färdas söderut mot Schweiz och Italien. Vi åker förbi Basel och huvudstaden Bern. Vid vackra Genévesjön gör vi ett uppehåll i Montreux, en liten pärla på den schweiziska rivieran. Vi åker in i Italien via St Bernardtunneln och snart når vi charmiga Aosta, omgivet av vackra vyer, och Hotel Norden Palace där middag väntar, ca 45 mil.

Dag 4-6, tisdag - torsdag: Vackra Aostadalen

Aostadalen: Vi bor fyra nätter i hjärtat av Aostadalen i huvudorten Aosta - Alpernas Rom. Nu ska vi njuta och hänföras av storartade naturupplevelser. Här finns sagolika dalar med fascinerande vyer där tinnar och torn på medeltida slott och borgar kivas med majestätiska Mont Blanc och Matterhorn om uppmärksamheten. Ta del av Italiens minsta regions rika kulturhistoria, förbluffas över Hannibal och elefanternas äventyr och låt dig förföras av det norditalienska vinet. Missa inte heller den berömda skidorten Courmayeur. Sköna dagar väntar!

Dag 7, fredag: Eleganta Como

Aosta - Feldkirch: Vi lämnar Aostadalen och åker till den vackra sjöstaden Como. Runt Comosjön ligger filmstjärnornas och Milanoproffsens mångmiljonvillor tätt och vi stannar till i eleganta Como med sina tjusiga boutiquer. Vi fortsätter sedan färden norrut och efter den undersköna, schweiziska San Bernardinodalen siktar vi Rhens källor. Strax innanför gränsen till Österrike ligger staden Feldkirch inklämd mellan Voralbergens mjuka kullar. Här checkar vi in på Central Hotel Löwen, ca 44 mil. På kvällen kan vi följa med till slottet Schattenburg för middag.

Dag 8, lördag: Medeltida Rothenburg ob der Tauber

Feldkirch - Baunatal: Efter en härlig frukost fortsätter vi upp genom Tyskland. Vi stannar till i vackra Rothenburg ob der Tauber där vår guide tar oss med på en kortare promenad. Vårt mål för dagen är Baunatal, nära Kassel, där middag väntar på Best Western Hotel Ambassador, ca 53 mil.

Dag 9, söndag: Ljuvliga minnen

Baunatal - Malmö: Med vackra minnen på näthinnan fortsätter resan hemåt. Vi intar lunch i norra Tyskland innan färjan från Puttgarden tar oss över till Danmark och via Öresundsbron når vi sedan åter Malmö ca kl 20.00, ca 66 mil.

Utflykter

UTFLYKTSPAKET
Pris 1 855:-
(ordinarie pris 2 065:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

En afton i Strasbourg

Strasbourg, huvudstad i regionen Alsace, är viktig inom EU och en charmig världsstad med småstadskaraktär. Här flyter romartid, medeltid och nutid samman. De traditionella korsvirkeshusen trängs i området "Petite France" och runt den mäktiga katedralen finns mängder av butiker. Vi bekantar oss med staden och därefter blir det middag och vin på en trevlig restaurang.
Pris inkl middag ca 525:-

Montreux vid Genèvesjön

Vid den vackra Genèvesjön passar vi på att göra ett uppehåll i Montreux, en liten pärla på den schweiziska rivieran. Staden ligger inklämd i en liten bukt mellan sjön och de höga bergen, omgärdad av vinodlingar. Jazzfestivalen i Montreux är världsberömd och många musikaliska storheter står staty i staden, inte bara de med jazzanknytning.
Ingår i resans pris.

Aosta & den berömda Fontinan

Vi inleder med en promenad i vackra Aosta där vi utforskar handelsstadens livfulla gränder och minnen från både romar- och medeltiden. Vi beger oss sedan till Aostadalens mest kända tillverkare av ost, den DOP-belönade Fontinan, där det blir rundvisning och provsmakning.
Pris ca 325:-

Storslagna alplandskap

I dag kommer vi verkligen att få uppleva storslagna alplandskap! Dagen bjuder på underbara vyer och vi ser Mont Blanc, eller Monte Bianco som det heter på italienska, Europas högsta berg. I de italienska alperna finns ett flertal eleganta skidorter och vi besöker den kanske mest berömda, Courmayeur, som förvandlas till en himmelsk semesteridyll under sommarmånaderna. Vi åker även en liten tur in i nationalparken Gran Paradiso.
Pris ca 395:-

Borgen Bard & vinprovning

Byn och borgen Bard erbjuder ett Italien vi inte trodde existerade. Alltsammans är ett kulturcentrum och den historiska scenografin för oss tillbaka till medeltiden. Byn finns även med på den prestigefyllda listan över Italiens vackraste medeltidsbyar. Borgen tronar skräckinjagande uppe på sin höjd i det bergiga landskapet och vi gör en spännande rundtur i den. Därefter väntar en tur längs vinvägen i Aostadalen för besök hos en vintillverkare där det blir provsmakning.
Pris ca 395:-

Eleganta Como

Vi besöker fashionabla Como, grundad av romarna som Comum, omgiven av snötäckta bergstoppar och ståtliga villor vid Comosjön. Romanska kyrkor och Il Duomo tävlar om uppmärksamheten med exklusiva butiker och tjusiga serveringar.
Ingår i resans pris.

Slottsafton med schnitzel

I kväll promenerar vi tillsammans med vår guide till det medeltida slottet Schattenburg. Här har bland annat den berömda kejserliga familjen Habsburg residerat men numera är det slottets restaurang som är vida berömd. Specialiteten är schnitzel, vilka man säger är av kunglig storlek, och givetvis ska vi prova på dessa under vårt besök. En trevlig kväll i historisk miljö där vi njuter av de grandiosa schnitzlarna och blickar ut över mysiga Feldkirch.
Pris inkl middag ca 425:-

Romantiska Rothenburg

Vid floden Tauber i Bayern ligger en av Tysklands bäst bevarade medeltida städer. Gamla korsvirkeshus med sneda väggar, kyrktorn, stadsportar, kullerstensgränder och charmiga torg. En verklig sagostad väntar!
Ingår i resans pris.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
9/10BussHotel Norden Palace, AostaInga tillgängliga platser9 295:-Inga tillgängliga platser

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 8 övernattningar i dubbelrum
  • 8 frukostar (dag 2 - 9)
  • 6 middagar (dag 1, 3 - 6 och 8)
  • Utflykterna Montreux vid Genèvesjön, Eleganta Como och Romantiska Rothenburg


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 2 995:-

Avresa 8/5 bor vi på Harry's Home Hotel i Dornbirn dag 7-8 och på Intercity Hotel i Kassel dag 8-9.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 3 - 7

Hotel Norden Palace, Aosta
Hotel Norden Palace, Aosta
Bekvämt mellanklasshotell i klassisk stil. Centralt beläget i trevliga Aosta omgivet av vackra alpvyer. Hotellet: Hotellet byggdes 1990 och här finns grupprestaurang, en trevlig bar och välkomnande lo...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Hotel Essential by Dorint, Remscheid
Hotel Essential by Dorint, Remscheid
Komfortabelt övernattningshotell med lättillgängligt läge. Hotellet: Modernt hotell som har en trevlig och renoverad restaurang med sommarterrass samt en lobbybar. Hotellet är rökfritt. Våningar: 4 Hi...

Övernattning Dag 2 - 3

Appart'City Hotel Centre, Strasbourg
Appart'City Hotel Centre, Strasbourg
Funktionellt lägenhetshotell inhyst i en pompös byggnad där du vid ankomst möts av en liten lobby i retrostil. Hotellet har ett bra centralt läge nära konstmuseet Mamcs och floden Ill. Härifrån är det...

Övernattning Dag 7 - 8

Central Hotel Löwen, Feldkirch
Central Hotel Löwen, Feldkirch
Genuint och trevligt hotell, beläget i hjärtat av Feldkirchs medeltida centrum. Hotellet: Bekvämt och bra hotell bestående av en äldre och en nyare del. Här finns restaurang, bar och lobby. Värdebox f...

Övernattning Dag 8 - 9

Best Western Hotel Ambassador, Baunatal
Best Western Hotel Ambassador, Baunatal
Bekvämt övernattningshotell centralt beläget i den lilla orten Baunatal. Hotellet: Modernt hotell med restaurang, bar, lobby, terrass, nattklubb och minigym med bastu. Våningar: 5 Hiss: Ja Läge: Centr...
Sista minuten
18/9Budapest, Star Inn Hotelfrån 5 795:-
18/9Budapest, Marmara Hotelfrån 5 995:-
18/9Rhen-Mosel Gästehaus Vis-a-Visfrån 5 995:-
18/9Tysk vin- & ölresafrån 5 995:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö