Andalusien 22 dagar ✈

FLYGRESA - Spanien - Långsemester - 22 dagar

Andalusien – njutbart i södra Spanien

Unna dig tre härliga veckor i södra Spanien på den soldränkta solkusten Costa del Sol i Andalusien. Värmande solstrålar, sköna bad och en härlig atmosfär väntar. Vi bor bekvämt på strandnära hotell med pool och närhet till restauranger, barer, caféer och shopping.

Under tre sköna veckor bor vi på det bättre mellanklasshotellet Monarque Fuengirola Park, strategiskt beläget några minuters promenad från strandpromenaden i Fuengirola. Här avnjuter vi frukostar och middagar dagligen inkl. vin och vatten som ingår i resans pris liksom fem utflykter. Utöver dessa erbjuder vi dessutom tre utflykter som tillval för ersom vill uppleva ytterligare på plats. Notera att samtliga extrautlfykter bokas samtidigt som resan. Utflykterna är jämnt fördelade över de tre veckorna på plats.

Dag för dag

Dag 1: Mot Andalusien

Flyg till Malaga: Nu har det blivit dags att stiga ombord på flyget med siktet inställt på Malaga i södra Spanien. På flygplatsen väntar vår Scandoramaguide och transferbussen som tar oss till Hotel Monarque Fuengirola Park för incheckning. En härlig långsemester med nya upplevelser väntar!

Dag 2-21: Andalusien

Nu har vi tre härliga veckor på oss att både koppla av och lära känna den här delen av södra Spanien lite bättre. Andalusien tillhör både de största och mest befolkade regionerna i Spanien och kanske har det trivsamma klimatet bidragit till att människor gärna bosätter sig här och har så gjort under långa tider. Närheten till havet och det ofta närvarande solskenet, ungefär 300 soldagar per år, ligger bakom det välkända smeknamnet på kuststräckan, Costa del Sol. Förutom det vänliga klimatet väntar spännande och trevliga utflykter som ligger spridda över treveckorsvistelsen i Spanien.

Sol, värme, upplevelser och avkoppling. De bästa ingredienserna för en lyckad semesterresa!

Dag 22: Hem efter en skön långsemester

Flyg från Malaga: Vår transferbuss tar oss till flygplatsen och med massor av härliga minnen och nya vänner är vi snart tillbaka i Skandinavien.

Utflykter


Fem utflykter ingår i resans pris samt tre utflykter kan tilläggsbokas

Malaga, halvdag

Under en intressant rundtur upptäcker vi de olika delarna av Malaga, hamnstaden med 600 000 invånare, som är den största staden utmed Costa del Sol. Staden lär ha grundats av fenicier för nästan tre tusen år sedan, men det var under den moriska eran på 700-talet som staden utvecklades till en viktig handelsplats. Till stadens mest berömda invånare räknas Pablo Picasso som föddes här i slutet av 1800-talet.
Utflykten ingår i resans pris.

Lyxiga Marbella, halvdag

Vi åker till den exklusiva semesterorten Marbella. I hamnen ligger välpolerade yachter i alla storlekar förtöjda och stadens breda shoppingutbud spänner från de lyxigaste boutiquerna till de välkända kedjorna. Här finns något för alla smaker!
Utflykten ingår i resans pris.

Den vita staden Mijas med vinprovning, halvdag

På en höjd ovanför Costa del Sol ligger den vackra vita staden Mijas. Här är alla husen vita och vid klart väder har man en hänförande utsikt över kusten ända bort mot Gibraltar och Atlasbergen! Vi passar också på att besöka ett vinmuseum där vi får veta mer om regionen Malagas långa vinhistoria. Självfallet passar vi även på att provsmaka det sydspanska vinet.
Utflykten ingår i resans pris.

Sevilla, heldag

Sevilla är Spaniens fjärde största stad med 700.000 invånare och ligger vid floden Guadalquivir. Vår guide tar oss med på en givande rundtur i staden. Katedralen från 1400-talet är en av de stora sevärdheterna och här finns även Columbus grav. Mittemot ligger kungapalatset Alcazár som ursprungligen var ett moriskt palats. Vi får även tid att upptäcka staden på egen hand under eftermiddagen.
Utflykten ingår i resans pris.

Córdoba, heldag

Córdoba har en spännande historia som går mer än 2000 år tillbaka i tiden och bär en tydlig prägel av många oika religioner och kulturer som vi stiftar närmare bekanskap med. Vi börjar till fots i det välbevarade historiska centrat där vi promenerar längs de krokiga gatorna designade av morerna på sin tid. Vi tittar på det judiska kvarteret, den romerska bron och den pittoreska och blomsterprydda gatan Calleja de las Flores. Självfallet missar vi inte den över 1200 år gamla enastående moskén, La Mezquita.
Utflykten infår i resans pris.

Gibraltar, heldag

Vi passerar gränsen till det brittiska territoriet Gibraltar. Den legendariska kalkklippan The Rock är drygt 400 meter hög och avtecknar sig som en mäktig kuliss. Vid klart väder siktar man Atlasbergen på den afrikanska sidan. I Gibraltar Town är den brittiska atmosfären påtaglig. Passa på att shoppa taxfree! Vi får höra mer om den fängslande klippans dramatiska historia och har vi tur träffar vi även på klippans berömda apor.
Pris: 425 kr

Ronda, heldag

Ronda är en av Spaniens mest dramatiskt belägna städer på en klippa högt över den bråddjupa ravinen El Tajo. Vi beundrar bland annat den berömda bron Puente Nuevo från 1700-talet som är stadens mest kända symbol. Bron förbinder den gamla moriska stadsdelen med de nyare kvarteren i El Mercadillo. Ronda stoltserar också med en av Spaniens äldsta tjurfäktningsarenor och på Plaza de Toros vill alla matadorer uppträda.
Pris: 425 kr

Granada med Alhambra

Universitetsstaden Granada har ett anrikt förflutet och omtalas redan på 600-talet före vår tideräknings början. Under 1200- och 1300-talen byggdes slotts- och borgområdet Alhambra, komplett med trädgårdar och palats. Fortfarande anses det vara ett av världens främsta arkitektoniska verk och finns med på Unescos världsarvslista, liksom Albaicín, den arabiska ”gamla stan”. Här bodde den moriske sultanen som styrde det högtstående arabiska väldet i Spanien. I stadens imponerande katedral vilar det förenande Spaniens första kungapar, Isabella och Ferdinand. Vår guide tar oss med på en innehållsrik upptäcktsfärd innan vi får tid till egna strövtåg.
Pris 595 kr

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
19/2ArlandaHotel Monarque Fuengirola Park, Fuengirola Inga tillgängliga platser13 995:-Inga tillgängliga platser
19/2KastrupHotel Monarque Fuengirola Park, Fuengirola Inga tillgängliga platser14 295:-Inga tillgängliga platser
19/2LandvetterHotel Monarque Fuengirola Park, Fuengirola Inga tillgängliga platser14 195:-Inga tillgängliga platser
26/2ArlandaHotel Monarque Fuengirola Park Fuengirola 214 295:-Boka
26/2KastrupHotel Monarque Fuengirola Park Fuengirola 414 295:-Boka
26/2LandvetterHotel Monarque Fuengirola Park Fuengirola Mer än 814 295:-Boka
5/3ArlandaMonarque Fuengirola Park Fuengirola Mer än 814 495:-Boka
5/3KastrupMonarque Fuengirola Park Fuengirola 114 495:-Boka
5/3LandvetterMonarque Fuengirola Park Fuengirola Mer än 814 495:-Boka
12/3ArlandaHotel Monarque Fuengirola Park, Fuengirola Mer än 814 495:-Boka
12/3KastrupHotel Monarque Fuengirola Park, Fuengirola Mer än 814 495:-Boka
12/3LandvetterHotel Monarque Fuengirola Park, Fuengirola Mer än 814 495:-Boka
19/3ArlandaHotel Monarque Fuengirola Park Fuengirola 814 495:-Boka
19/3KastrupHotel Monarque Fuengirola Park Fuengirola 414 495:-Boka
19/3LandvetterHotel Monarque Fuengirola Park Fuengirola 614 495:-Boka
20/3KastrupMonarque Fuengirola Park, Fuengirola Mer än 814 495:-Boka
26/3ArlandaMonarque Fuengirola Park Fuengirola 214 495:-Boka
26/3KastrupMonarque Fuengirola Park Fuengirola 114 495:-Boka
26/3LandvetterMonarque Fuengirola Park Fuengirola 814 495:-Boka

Information

I priset ingår

 • Flygresa Arlanda/Landvetter/Köpenhamn - Malaga t/r
 • Flygskatter och flygplatsavgifter
 • Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r
 • 21 övernattningar i dubbelrum
 • Halvpension (frukost- & middagsbuffé varje dag)
 • Svensktalande guide från Scandoramaguide
 • Utflykt: Den vita staden Mijas med vinprovning (halvdag)
 • Utflykt: Sevilla (heldag)
 • Utflykt: Córdoba (heldag)
 • Utflykt: Lyxiga Marbella (halvdag)
 • Utflykt: Malaga (halvdag)

Övrigt

Det finns möjlighet att boka nedanstående utflykter som tillval:

 • Utflykt: Gibaltar (heldag) - 425:-
 • Utflykt: Ronda (heldag) - 425:-
 • Utflykt: Granada med Alhambra (heldag) - 595:-

Övrigt

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning i Malmö samt vid Landvetter och på Arlanda dagen före din resa samt vid hemkomst.
Enkelrumstillägg 4 495 kr

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Hotel Monarque Fuengirola Park Fuengirola
Hotel Monarque Fuengirola Park Fuengirola
Ett välskött och uppskattat hotell beläget nära stranden i Fuengirola med shopping och restauranger endast en kort promenad bort. Hotellet: Stort hotell beläget 200 meter från stranden och med flertal...

Destinationshotell

Hotel Monarque Fuengirola Park, Fuengirola
Hotel Monarque Fuengirola Park, Fuengirola
Ett välskött och uppskattat hotell beläget nära stranden i Fuengirola med shopping och restauranger endast en kort promenad bort. Hotellet: Stort hotell beläget 200 meter från stranden och med flertal...

Destinationshotell

Monarque Fuengirola Park Fuengirola
Monarque Fuengirola Park Fuengirola
Ett välskött och uppskattat hotell beläget nära stranden i Fuengirola med shopping och restauranger endast en kort promenad bort. Hotellet: Stort hotell beläget 200 meter från stranden och med flertal...

Destinationshotell

Monarque Fuengirola Park, Fuengirola
Monarque Fuengirola Park, Fuengirola
Ett välskött och uppskattat hotell beläget nära stranden i Fuengirola med shopping och restauranger endast en kort promenad bort. Hotellet: Stort hotell beläget 200 meter från stranden och med flertal...