Skip to main content

Andalusien med Gibraltar ✈

FLYGRESA - Spanien - Rundresa flyg & buss - 8 dagar

Andalusien med Gibraltar
- Sydspanska njutningar för alla sinnen

Solsäkra Andalusien är hett på många sätt. Medelhavsklimatet, den varma gästfriheten och den eldiga flamencon. Resan är välkryddad med intressant historia och Spaniens bedårande naturscenerier. Sagolika Alhambra vid drömmarnas Granada, spännande Córdoba, juvelen Sevilla, aporna i Gibraltar och sherryns mecka Jerez. Moriska metropoler, snöglittrande Sierra Nevada, smäktande pinjedungar och idylliska olivlundar. En upplevelserik rundresa i vackra Andalusien!
 

Till detta resmål erbjuder vi inga avresor under 2021, resan återkommer 2022 och kommer att finnas bokningsbart till hösten.


 

29 gäster ger medelbetyg 4,6 av 5

★ ★ ★ ★

Snabba fakta!
 • Storsäljande favorit år efter år!
 • Historia, mat och kultur i en trevlig mix.
 • Fantastiskt utflyktsprogram med välkomponerade upplevelser.

2021 - Dagsprogram

Dag 1, lördag: Med en flygande start

Flyg till Malaga - Granada: Vi landar på Malagas flygplats där Scandoramaguiden och bussen väntar. Vi sätter kurs norröver längs solkusten mot den moriska huvudstaden Granada, ca 16 mil. Vi checkar in på Abba Hotel och laddar upp för det stundande andalusiska äventyret!

Dag 2, söndag: Granada - drömmarnas plats

Granada: Smakfullt placerad nedanför snötäckta Sierra Nevada väntar den terrakottafärgade staden på att upptäckas. Följ med och besök det sagolika Alhambra, Spaniens största sevärdhet, och majestätiska Capilla Real där det mytomspunna kungaparet Ferdinand och Isabella ligger begravda.

Dag 3, måndag: Historiska Córdoba

Granada - Córdoba: Det är dags att lämna morernas genuina fäste och åka vidare i Andalusien. I dag bär det av till historiskt mäktiga Córdoba. l den bergomgärdade kulturpärlan tar vi in på Macía Hotel Alfaros med perfekt läge i Gamla stan, ca 17 mil. Under eftermiddagen kan vi följa med vår guide bland moriska kvarter och beundra den magiska moskén Mezquita, nu ombyggd till katedral.

Dag 4, tisdag: Mot Andalusiens huvudstad

Córdoba - Sevilla: Efter egna strövtåg i Córdoba under förmiddagen bär det av till Andalusiens drottning Sevilla där vi checkar in på centralt belägna Hotel Don Paco, ca 14 mil. Sevilla lockar med ett stort utbud av restauranger och barer varför kvällen lämnas fri för att botanisera på egen hand. Kanske lockar någon av de många flamencouppvisningarna?

Dag 5, onsdag: Sevilla - Andalusiens drottning

Sevilla: I dag utforskar vi den andalusiska huvudstaden Sevilla, Spaniens fjärde största stad och den varmaste av dem alla. Här finns en av världens mäktigaste katedraler och ett av de kungliga palatsen, Alcázar. Arkitekturen är pampig och sevärdheterna står på rad i de centrala delarna. Missa inte vår rundtur där vi får se allt av intresse.

Dag 6, torsdag: Sherryns hemstad

Sevilla - Jerez: Det är tid att lämna Sevilla och fortsätta söderut till sherryns hemstad. När vi kommer fram till Jerez finns det möjlighet att följa med till en av traktens välkända sherrytillverkare, där vi får se produktionen och provsmaka den ädla drycken. Vi bor på Hotel Jerez & Spa i Jerez, ca 9 mil. Under eftermiddagen lockar vi med en tur till Cadiz, en av Andalusiens mest behagliga städer och även en av Europas allra äldsta orter, innan vi återvänder till vårt hotell för en god middag.

Dag 7, fredag: Apornas Gibraltar

Jerez - Mijas: På väg till Mijas stannar vi självklart till i den intressanta brittiska enklaven Gibraltar med sina världsberömda apor och pubar. Vi njuter av den magiska utsikten över sundet och åker sedan vidare österut mot solkusten. Vi checkar in på bekväma Ilunion Hotel, högt beläget mellan Mijas och Medelhavet, ca 27 mil. Mijas är känd som en av de andalusiska vita byarna. På hotellet kan det vara skönt att koppla av och bara hänföras av utsikten. Dagen avslutas med att vi äter middag tillsammans.

Dag 8, lördag: Vi flyger hem

Mijas - Flyg från Malaga: Med massor av trevliga minnen åker vi ut till flygplatsen där planet väntar på att flyga oss hem till lite svalare breddgrader, ca 2 mil.

2021 - Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 2 560:-
(ordinarie pris 2 845:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet senast två månader före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Alhambra & Generalife

Tillsammans med vår lokalguide besöker vi den mäktiga fästningen Alhambra, dess sagolika salar och Generalifes sköna trädgårdar. Många av våra resenärer tycker att denna utflykt är resans höjdpunkt!
Observera att Utflyktspaketet och/eller utflykten Alhambra & Generalife bör förbokas i samband med bokningstillfället, dock senast två månader före avresa. Vid senare bokning kan plats ej garanteras (med reservation för slutförsäljning, utflykten genomförs vid biljettillgång).
Pris ca 545:-

Kungliga kapellet & vackra stadskärnan

Vi besöker det utsökta kungliga kapellet Capilla Real där kungaparet Ferdinand och Isabella, upptäcktsresande Columbus finansiärer, ligger begravda. Vi gör också en härlig promenad i Granadas vackra stadskärna där vår guide visar oss sevärdheterna.
Pris ca 355:-

Stadspromenad i Córdoba

Vår guide tar oss med på en rundtur till fots i kulturminnesmärkta Córdoba. Vi promenerar i gamla moriska kvarter och får bland annat se Mezquita, en av världens mest kända före detta moskéer.
Pris ca 355:-

Andalusiens juvel Sevilla

I dag tar vår guide oss med på en resa genom Sevillas fantastiska historia fram till i dag. Vi promenerar sakta genom Santa Cruzkvarteren med sina blomstrande patios, fram till världens tredje största katedral. Precis bredvid katedralen hittar vi Alcazar, det kungliga slottet, som än i dag bebos av den spanska kungafamiljen. Här får vi uppleva de storslagna moriska salarna och den fantastiska slottsträdgården. 
Observera att Utflyktspaketet och/eller utflykten Andalusiens juvel Sevilla bör förbokas i samband med bokningstillfället, dock senast två månader före avresa. Vid senare bokning kan plats ej garanteras (med reservation för slutförsäljning, utflykten genomförs vid biljettillgång).
Pris ca 425:-

Middag på landet & produktion av brandy

Vi beger oss ut på landsbygden till en trevlig restaurang för att njuta av god spansk mat. Kvällen inleds med ett besök på en charmig traditionell bodega där vi får lära oss om procedurerna vid tillverkningen av den spanska brandyn. Givetvis blir det provsmakning. En trivsam kväll väntas.
Pris inkl middag ca 645:-

Sherryprovning i Jerez

I Jerez besöker vi en av traktens kända sherryproducenter. Här får vi både provsmaka sherry och se produktionen från druva till färdig dryck.
Pris 235:-

Vackra Cadiz

Cadiz ligger på en halvö nästan helt omringad av det skummande havet och är en av Europas äldsta städer. Vi tar en liten promenad och njuter av vyerna. Här har scener från James Bonds filmer spelats in, föreställande Havanna.
Pris ca 285:-

Gibraltar

I minibussar färdas vi över gränsen till det brittiska territoriet Gibraltar. Vid vackert väder kan vi se ända över till Afrika. Vi stöter även på de berömda aporna.
Ingår i resans pris.

Passinformation

Passuppgifter efterfrågas då det krävs för att kunna förboka vissa utflykter.

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

29 personer ger den här resan medelbetyget 4,6 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Trots att reseledaren inte kunde jobba, fixade de toppenbra guider på utflykterna. Allt var mycket bra ordnat!

av

★ ★ ★ ★

Lite för kallt men det rår ju ingen över

av

★ ★ ★ ★

 

av

★ ★ ★ ★

 

av

★ ★ ★ ★

Allt var till belåtenhet hotell resor guide mat väder sällskap m. m vi reser igen i mars 2018

av

★ ★ ★ ★ ★

Bra pris och hotell. Minus var guiden vars skånska flera hade svårt med, samt att hon pratade ojämnt, ibland för fort.

av

★ ★ ★ ★ ★

Resan med er var mycket bra sevärd och reseledaren var fantastiskt bra mycket hjälpsam när vi fick problem.

av

★ ★ ★ ★ ★

En mycket trevlig och väl genomförd rundresa med bra hotell och mycket kompetenta lokalguider

av

★ ★ ★

1. För många hoteller ( 6 ) att byta ( kan ej koppla )
2. Sista dagens hotell låg felstället ( borde ligga vid havet )
3. Bussplats skall byta varje dag ( åkte 5 gånger med Scand men 1 gång fungerde byta ) Gauid skulle bestämma resoräer

av

★ ★ ★ ★

Intressant och givande resa. Med bra hotell, resledare, guider och utflykter.

av

★ ★ ★ ★ ★

Mycket bra resa där både mat och utflykter ingick. 22 dagar, skulle kunnat stanna längre. Bokar därför en ny resa nu.

av

★ ★ ★ ★ ★

Allt bra

av

★ ★ ★ ★

Vi åkte 2ggr. till Andalusien under 2017. Den första resan hade bättre guide (Gustav).

av

★ ★ ★ ★

-

av

★ ★ ★ ★ ★

-

av

★ ★ ★ ★ ★

Fantastisk

av

★ ★ ★ ★ ★

Mycket prisvärd och händelserik resa , samt mycket professinell gaidning, bra bussar, hotell samt god och spännande mat hela turen!! Vi mycket nöjda och ser fram emot nästa tur med Scandorama !!

av

★ ★ ★ ★ ★

Den bästa resa man kan tänka sig. Så nöjd!

av

★ ★ ★ ★ ★

Väldigt säkert med tider, med hotell och mat och service. Utmärkt avstånd till city och badstrand och buss o tåg.

av

★ ★ ★ ★ ★

Prisvärt och mycket trevligt

av

★ ★ ★ ★ ★

Vi är så nöjda med resan. Ett jätte trevligt hotell Occidental i Fungirola. Så trevlig personal. Och maten var väldigt god och variation. Mycke frukt o grönt. Hotellet var nyrenoverat. Hotellet låg centralt nära till allt.

av

★ ★ ★ ★

-

av

★ ★ ★ ★ ★

Stimulerande,engagerande,lärorik resa med en guide som bjöd på härlig personlighet och hjärtliga skratt! Sol och bad mellan utflykterna gav oss avkoppling och ny energi.

av

★ ★ ★ ★ ★

-

av

★ ★ ★ ★ ★

Trevligt o givande med bra guide (Eddie) o vi fick se mycket som vi aldrig varit i närheten av tidigare. Också tid att träffa vänner som bodde i närheten av Fuengirola Fint väder, mobilen klarade ett studs över balkongen tre våningar ner i backen!

av

★ ★ ★ ★ ★

3 veckor i ett soligt och varmt Spanien med halvpension inklusive vin eller öl till maten kan ju aldrig bli fel. Alla utflykter med trevliga och kunniga guider gjorde ju bara resan ännu bättre!

av

★ ★ ★ ★

-

av

★ ★ ★ ★

Det är utflykterna som ger det höga omdömet. Trevliga kunniga guider, kvinnorna bäst.

av

★ ★ ★ ★

Det var en fin och härlig vistelse i Fuengirola. Mysig stad, härlig jättelång strandpromenad. Mycket prisvärd resa. Trevliga guider. Trevliga utflykter, speciellt Ronda, Mijas och Granada. Vi kommer att åka dit igen med Scandorama.

av

★ ★ ★ ★

Det var en fin och härlig vistelse i Fuengirola. Mysig stad, härlig jättelång strandpromenad. Mycket prisvärd resa. Trevliga guider. Trevliga utflykter, speciellt Ronda, Mijas och Granada. Vi kommer att åka dit igen med Scandorama.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Information

Allt detta ingår

 • Flygresa till Malaga t/r
 • Flygskatter och flygplatsavgifter
 • Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r
 • Bussrundresa med Scandoramaguide
 • 7 övernattningar i dubbelrum
 • 7 frukostar (dag 2 - 8)
 • 2 middagar (dag 6 och 7)
 • Utflykten Gibraltar
   

Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen. Flyger du från Köpenhamn finns det möjlighet att boka anslutningsresa till Malmö dagen före din resa.

Enkelrumstillägg 2 795:-

Avresa 24/4 och 8/5 bor vi på Hotel Playa de la Luz i Rota dag 6-7.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)