Skip to main content

Andalusien med Gibraltar ✈

FLYGRESA - Spanien - Rundresa flyg & buss - 8 dagar

Andalusien med Gibraltar
- Sydspanska njutningar för alla sinnen

Scandorama 40 år

Solsäkra Andalusien är hett på många sätt. Medelhavsklimatet, den varma gästfriheten och den eldiga flamencon. Resan är välkryddad med intressant historia och Spaniens bedårande naturscenerier. Sagolika Alhambra vid drömmarnas Granada, spännande Córdoba, juvelen Sevilla, aporna i Gibraltar och sherryns mecka Jerez. Moriska metropoler, snöglittrande Sierra Nevada, smäktande pinjedungar och idylliska olivlundar. En upplevelserik rundresa i vackra Andalusien!

Jubileumsavgång 10/10 med Ingela Dahlby

29 gäster ger medelbetyg 4,6 av 5

★ ★ ★ ★

Snabba fakta!
 • Storsäljande favorit år efter år!
 • Historia, mat och kultur i en trevlig mix.
 • Fantastiskt utflyktsprogram med välkomponerade upplevelser.

Dagsprogram

Dag 1, lördag: Med en flygande start

Flyg till Malaga - Granada: Vi landar på Malagas flygplats där Scandoramaguiden och bussen väntar. Vi sätter kurs norröver längs solkusten mot den moriska huvudstaden Granada, ca 16 mil. Vi checkar in på moderna Hotel Catalonia och laddar upp för det stundande andalusiska äventyret!

Dag 2, söndag: Granada - drömmarnas plats

Granada: Smakfullt placerad nedanför snötäckta Sierra Nevada väntar den terrakottafärgade staden på att upptäckas. Följ med och besök det sagolika Alhambra, Spaniens största sevärdhet, och majestätiska Capilla Real där det mytomspunna kungaparet Ferdinand och Isabella ligger begravda.

Dag 3, måndag: Historiska Córdoba

Granada - Córdoba: Det är dags att lämna morernas genuina fäste och åka vidare i Andalusien. I dag bär det av till historiskt mäktiga Córdoba. l den bergomgärdade kulturpärlan tar vi in på genuina Macía Hotel Alfaros med perfekt läge i Gamla stan, ca 17 mil. Under eftermiddagen kan du följa med din guide bland moriska kvarter och beundra den magiska moskén Mezquita, nu ombyggd till katedral.

Dag 4, tisdag: Mot Andalusiens huvudstad

Córdoba - Sevilla: Efter egna strövtåg i Córdoba under förmiddagen bär det av till Andalusiens drottning Sevilla där vi checkar in på centralt belägna Catalonia Hotel Santa Justa, ca 14 mil. Sevilla lockar med ett stort utbud av restauranger och barer varför kvällen lämnas fri för att botanisera på egen hand. Kanske lockar någon av de många flamencouppvisningarna?

Dag 5, onsdag: Sevilla - Andalusiens drottning

Sevilla: I dag utforskar vi den andalusiska huvudstaden Sevilla, Spaniens fjärde största stad och den varmaste av dem alla. Här finns en av världens mäktigaste katedraler och ett av de kungliga palatsen, Alcázar. Arkitekturen är pampig och sevärdheterna står på rad i de centrala delarna. Missa inte vår rundtur där vi får se allt av intresse.

Dag 6, torsdag: Sherryns hemstad

Sevilla - Jerez: Det är tid att lämna Sevilla och fortsätta söderut till sherryns hemstad. När vi kommer till Jerez, ca 9 mil, finns det möjlighet att följa med till en av traktens kända sherrytillverkare, där vi får se produktionen och provsmaka den ädla drycken. Vi bor på trivsamma Hotel Jerez & Spa i Jerez. Under eftermiddagen lockar vi med en tur till Cadiz, en av Andalusiens mest behagliga städer och även en av Europas allra äldsta orter, innan vi återvänder till vårt hotell för en god middag.

Dag 7, fredag: Apornas Gibraltar

Jerez - Malaga: På väg till Malaga stannar vi självklart till i den intressanta brittiska enklaven Gibraltar med sina världsberömda apor och pubar. Vi njuter av den magiska utsikten över sundet och åker sedan vidare österut mot Malaga, den största staden utmed Costa del Sol, ca 28 mil. Vi checkar in på centralt belägna Hotel Don Curro och kvällen är fri för var och en att njuta av Malaga. Staden lär ha grundats av fenicierna för nästan tre tusen år sedan, men det var på 700-talet, under den moriska eran, som staden utvecklades till en viktig handelsplats.

Dag 8, lördag: Vi flyger hem

Flyg från Malaga: Med massor av trevliga minnen åker vi ut till flygplatsen där planet väntar på att flyga oss hem till lite svalare breddgrader.

Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 2 560:-
(ordinarie pris 2 845:-)

Upplev mer! Beställ utflyktspaketet senast 1 månad före din resa. Förutom rabatt får du poäng i Poängjakten.

Alhambra & Generalife

Tillsammans med vår lokalguide besöker vi den mäktiga fästningen Alhambra, dess sagolika salar och Generalifes sköna trädgårdar. Många av våra resenärer tycker att denna utflykt är resans höjdpunkt!
Observera att Utflyktspaketet och/eller utflykten Alhambra & Generalife måste förbokas senast 1 månad före avresa (med reservation för slutförsäljning, utflykten genomförs vid biljettillgång).
Pris ca 545:-

Kungliga kapellet & vackra stadskärnan

Vi besöker det utsökta kungliga kapellet Capilla Real där kungaparet Ferdinand och Isabella, upptäcktsresande Columbus finansiärer, ligger begravda. Vi gör också en härlig promenad i Granadas vackra stadskärna där din guide visar dig sevärdheterna.
Pris ca 355:-

Stadspromenad i Córdoba

Din guide tar dig med på en rundtur till fots i kulturminnesmärkta Córdoba. Vi promenerar i gamla moriska kvarter och får bland annat se Mezquita, en av världens mest kända före detta moskéer.
Pris ca 355:-

Andalusiens juvel Sevilla

I dag tar vår guide oss med på en resa genom Sevillas fantastiska historia fram till i dag. Vi promenerar sakta genom Santa Cruzkvarteren med sina blomstrande patios, fram till världens tredje största katedral. Precis bredvid katedralen hittar vi Alcazar, det kungliga slottet, som än i dag bebos av den spanska kungafamiljen. Här får vi uppleva de storslagna moriska salarna och den fantastiska slottsträdgården. 
Pris ca 425:-

Middag på landet & produktion av brandy

Vi beger oss ut på landsbygden till en trevlig restaurang för att njuta av god spansk mat. Kvällen inleds med ett besök på en charmig traditionell bodega där vi får lära oss om procedurerna vid tillverkningen av den spanska brandyn. Givetvis blir det provsmakning. En trivsam kväll väntas.
Pris inkl middag ca 645:-

Sherryprovning i Jerez

I Jerez besöker vi en av traktens kända sherryproducenter. Här får vi både provsmaka sherry och se produktionen från druva till färdig dryck.
Pris 235:-

Vackra Cadiz

Cadiz ligger på en halvö nästan helt omringad av det skummande havet och är en av Europas äldsta städer. Vi tar en liten promenad och njuter av vyerna. Här har scener från James Bonds filmer spelats in, föreställande Havanna.
Pris ca 285:-

Gibraltar

I minibussar färdas vi över gränsen till det brittiska territoriet Gibraltar. Vid vackert väder kan vi se ända över till Afrika. Vi stöter även på de berömda aporna.
Ingår i resans pris.

Jubileumsavgång 10 oktober

Guide: Ingela Dahlby

På denna jubileumsresa upplever vi en oerhört vacker del av Spanien – Andalusien. Här finns allt för en härlig semester! Spännande historia, intressanta byggnader, höga berg, stora fält med olivträd och solrosor. Njut av den goda maten och sherryvinet. Blicka ut över Gibraltars storslagna vyer och rycks med i Flamencons färgstarka rytmer. Här är soltimmarna flest i Spanien, och du kan även ta ett dopp i havet. Välkommen med på en underbar resa.

På denna avgång ingår alla utflykter i priset.

Jag ser fram emot att visa dig alla mina guldkorn!

Se alla våra jubileumsresor här »

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

29 personer ger den här resan medelbetyget 4,6 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Trots att reseledaren inte kunde jobba, fixade de toppenbra guider på utflykterna. Allt var mycket bra ordnat!

av

★ ★ ★ ★

Lite för kallt men det rår ju ingen över

av

★ ★ ★ ★

 

av

★ ★ ★ ★

 

av

★ ★ ★ ★

Allt var till belåtenhet hotell resor guide mat väder sällskap m. m vi reser igen i mars 2018

av

★ ★ ★ ★ ★

Bra pris och hotell. Minus var guiden vars skånska flera hade svårt med, samt att hon pratade ojämnt, ibland för fort.

av

★ ★ ★ ★ ★

Resan med er var mycket bra sevärd och reseledaren var fantastiskt bra mycket hjälpsam när vi fick problem.

av

★ ★ ★ ★ ★

En mycket trevlig och väl genomförd rundresa med bra hotell och mycket kompetenta lokalguider

av

★ ★ ★

1. För många hoteller ( 6 ) att byta ( kan ej koppla )
2. Sista dagens hotell låg felstället ( borde ligga vid havet )
3. Bussplats skall byta varje dag ( åkte 5 gånger med Scand men 1 gång fungerde byta ) Gauid skulle bestämma resoräer

av

★ ★ ★ ★

Intressant och givande resa. Med bra hotell, resledare, guider och utflykter.

av

★ ★ ★ ★ ★

Mycket bra resa där både mat och utflykter ingick. 22 dagar, skulle kunnat stanna längre. Bokar därför en ny resa nu.

av

★ ★ ★ ★ ★

Allt bra

av

★ ★ ★ ★

Vi åkte 2ggr. till Andalusien under 2017. Den första resan hade bättre guide (Gustav).

av

★ ★ ★ ★

-

av

★ ★ ★ ★ ★

-

av

★ ★ ★ ★ ★

Fantastisk

av

★ ★ ★ ★ ★

Mycket prisvärd och händelserik resa , samt mycket professinell gaidning, bra bussar, hotell samt god och spännande mat hela turen!! Vi mycket nöjda och ser fram emot nästa tur med Scandorama !!

av

★ ★ ★ ★ ★

Den bästa resa man kan tänka sig. Så nöjd!

av

★ ★ ★ ★ ★

Väldigt säkert med tider, med hotell och mat och service. Utmärkt avstånd till city och badstrand och buss o tåg.

av

★ ★ ★ ★ ★

Prisvärt och mycket trevligt

av

★ ★ ★ ★ ★

Vi är så nöjda med resan. Ett jätte trevligt hotell Occidental i Fungirola. Så trevlig personal. Och maten var väldigt god och variation. Mycke frukt o grönt. Hotellet var nyrenoverat. Hotellet låg centralt nära till allt.

av

★ ★ ★ ★

-

av

★ ★ ★ ★ ★

Stimulerande,engagerande,lärorik resa med en guide som bjöd på härlig personlighet och hjärtliga skratt! Sol och bad mellan utflykterna gav oss avkoppling och ny energi.

av

★ ★ ★ ★ ★

-

av

★ ★ ★ ★ ★

Trevligt o givande med bra guide (Eddie) o vi fick se mycket som vi aldrig varit i närheten av tidigare. Också tid att träffa vänner som bodde i närheten av Fuengirola Fint väder, mobilen klarade ett studs över balkongen tre våningar ner i backen!

av

★ ★ ★ ★ ★

3 veckor i ett soligt och varmt Spanien med halvpension inklusive vin eller öl till maten kan ju aldrig bli fel. Alla utflykter med trevliga och kunniga guider gjorde ju bara resan ännu bättre!

av

★ ★ ★ ★

-

av

★ ★ ★ ★

Det är utflykterna som ger det höga omdömet. Trevliga kunniga guider, kvinnorna bäst.

av

★ ★ ★ ★

Det var en fin och härlig vistelse i Fuengirola. Mysig stad, härlig jättelång strandpromenad. Mycket prisvärd resa. Trevliga guider. Trevliga utflykter, speciellt Ronda, Mijas och Granada. Vi kommer att åka dit igen med Scandorama.

av

★ ★ ★ ★

Det var en fin och härlig vistelse i Fuengirola. Mysig stad, härlig jättelång strandpromenad. Mycket prisvärd resa. Trevliga guider. Trevliga utflykter, speciellt Ronda, Mijas och Granada. Vi kommer att åka dit igen med Scandorama.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Information

Allt detta ingår

 • Flygresa till Malaga t/r
 • Flygskatter och flygplatsavgifter
 • Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r
 • Bussrundresa med Scandoramaguide
 • 7 övernattningar i dubbelrum
 • 7 frukostar (dag 2 - 8)
 • 1 middag (dag 6)
 • Utflykten Gibraltar
   

Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen. Flyger du från Köpenhamn finns det möjlighet att boka anslutningsresa till Malmö dagen före din resa.

Enkelrumstillägg 2 795:-

Avresa 9/5 bor vi på Hotel Playa de la Luz i Rota dag 6-7 och på Ilunion Hotel i Mijas dag 7-8.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Sista minuten
27/9Kroatien Runt med Dubrovnikfrån 15 995:-
3/10Italien Runt med Caprifrån 14 995:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö