Skip to main content

8 anledningar att resa till Sydafrika

30 oktober 2019

 

Tillbaka

Magnifika landskap, ett enastående djurliv, intressant nutidshistoria, spännande kulturupplevelser och kvalitetsviner. Anledningarna till att besöka Sydafrika är många – här listar vi 8 av dem.

1. Den storslagna naturen

Tycker du om storslagna naturupplevelser kommer du att älska Sydafrika. Höga berg och djupa dalar, ett enormt slättland och en 1000 km lång kuststräcka – Sydafrikas natur är enastående vacker och på vår resa hit får du uppleva den ena vyn vackrare än den andra. Blicka ut över Kapuddens till synes oändliga hav. Imponeras av Blyde River Canyon, världens tredje största ravin som är över tre mil lång och har väggar som är hundratals meter höga, och fascineras över de unika formationerna i Bourke’s Luck Potholes.

2. De vilda djuren

Det spännande djurlivet är en av de största anledningarna till att besöka Sydafrika. I Krugerparken, en av världens största nationalparker får du på nära håll upptäcka det vilda djurlivet på den afrikanska savannen. Här strövar över en kvarts miljon däggdjur, uppdelade på ca 150 olika arter och du kan få se såväl lejon, giraffer och flodhästar som zebror och elefanter. Öppna dina sinnen för stora upplevelser och glöm inte kameran.

3. Kapstadens underbara atmosfär

På kaphalvön i Atlanten hittar du Sydafrikas näst största stad, Kapstaden. Omgiven av det glittrande havet på ena sidan och det mäktiga Taffelberget på andra sidan är staden inbäddad i en dramatisk kuliss. Här är kulturlivet rikt, byggnaderna imponerande och stämningen kosmopolitisk.

4. De fantastiska vinerna

Sydafrika är världskänt för sina fantastiska viner och på vår resa gör vi en djupdykning i landets vinhistoria med ett besök i vinstaden Stellenbosch – vintillverkningens centrum. Hos den välkända vinmakaren Neethlingshof Wine Estate gör vi en rundvandring och provsmakar de underbara vinerna.

5. Pingvinerna vid Boulders beach

Att få se pingviner i det vilda är en upplevelse du sent kommer att glömma. Vid Boulders Beach vid Simon’s Town kan du komma riktigt nära dessa charmiga krabater.

6. Garden Route

Vid Sydafrikas sydöstra kust hittar du det vackra och välkända området Garden Route. Beläget mellan Indiska oceanen och höga berg lockar Garden Route, som fått sitt namn av växtligheten som finns här, med charmiga kuststäder, strutsfarmer, droppstensgrottor, sandstränder, urskog och mycket mer! George är den största staden och härifrån tar vi oss till hjärtat av Garden Route och härliga kuststaden Knysna, belägen vid en vacker lagun omgiven av urskog.

7. Frihetskampen

Lär dig mer om Sydafrikas frihetskamp och följ i Nelson Mandelas fotspår. I Johannesburg, där kontrasterna mellan rika och fattiga är ytterst tydliga får vi ta del av intressant historia i den stora frihetshjälten Nelson Mandelas före detta hem och vi lär oss om hur livet ter sig i en kåkstad.

8. Den vackra huvudstaden Pretoria

Lila-blommande jakarandaträd, palats och monument är alla kännetecken för den vackra huvudstaden Pretoria. Den prunkande grönskan skapar en härlig atmosfär med alla sina bedårande parker som små oaser i staden. En riktig pärla!

Läs mer om resan här

 

Avresedatum:
19 januari
1 mars

Flyg från:
Arlanda
Kastrup
Landvetter
Gardermoen

 

Upptäck alla resor med Scandorama Selection här

Välj mellan över 20 upplevelserika rundresor till några av världens vackraste platser – alltid med Scandoramaguide.

www.scandoramaselection.se

Sista minuten
4/10Spansk vinresa från Arlandafrån 9 695:-
4/10Spansk vinresa från Kastrupfrån 9 495:-
6/10Berlin Weekendfrån 3 595:-
6/10Stettin Weekend Radisson Blu Hotel Szczecinfrån 3 595:-
6/10Rom från Arlandafrån 8 095:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö