Skip to main content

6 franska favoriter - från Normandie till Rivieran!

21 februari 2020

 

Tillbaka

Från Normandies storslagna natur och gripande historia till det ljuva livet på den franska Rivieran. Frankrike bjuder på upplevelser för alla smaker och sinnen. Krämiga ostar och underbara viner, azurblått vatten och böljande vinfält, kultur och historia. Följ med våra Scandoramaguider och upplev ett av våra mest älskade resmål.

Här nedan tipsar vi om 6 franska favoriter ♥

Se alla resor till Frankrike här

Normandie, 7 dagar fr. 6.340:-

Den perfekta bussresan för dig som vill njuta av det goda franska livet och ta del av spännande världshistoria. Normandie är inte bara ett eldorado för den historieintresserade, här finns också de franska ostarnas vagga, Calvadosens hemvist och fransk landsbygdscharm när den är som bäst!

Läs mer om resan här

Alsace, Bourgogne & Champagne, 9 dagar fr. 7.940:-

En underbar bussresa för livsnjutare och vinintresserade i Frankrikes klassiska vindistrikt. Vitvinslandskapet Alsace med sin spännande historia, de vita storkarna och vinrankorna längs Route des Vins. Klassiska Bourgogne tar över med en symfoni av kvalitetsviner och robust gastronomi. Därefter njuter vi av lyxiga bubblor i romantiska Champagne med Reimskatedralen och bubblornas Épernay.

Läs mer om resan här

Calvados, Loire & Champagne – NYHET, 9 dagar fr. 7.740:-

I Normandie finner vi Calvadosens hemvist, de franska ostarnas vagga och genuin landsbygdscharm. Loiredalen lockar med majestätiska renässansslott, praktfulla slottsträdgårdar och vinodlingar. Avslutningsvis njuter vi av lyxiga bubblor i romantiska Champagne.

Läs mer om resan här

Bordeaux & Rioja - NYHET, 8 dagar fr. 9.440:-

Följ med till franska Bordeaux med förtjusande historiska städer och vindalar. Vid floden Ebros dalgång i världsberömda spanska Rioja väntar huvudorten Logroño, själva centrum för vinproduktionen. Vi inleder i Occitaniens huvudort Toulouse och avslutar i baskiska metropolen Bilbao. En resa fylld av franska och spanska njutningar!

Läs mer om resan här

Franska & Italienska Rivieran – NYHET, 8 dagar, fr. 9.240:-

En fascinerande kombinationsresa där vi plockat godbitarna ur kakan från två förtrollande regioner, den franska och italienska rivieran. I vår jakt på den sydfranska själen lär vi oss snabbt förstå storheten hos den azurblå kusten. Det av Taube besjungna San Remo fullbordar vår medelhavsodyssé. I ett närmast överdådigt fång av blommor, färger och dofter hittar vi hem och tar Ligurien till våra hjärtan.

Läs mer om resan här

Södra Frankrike – NYHET,8 dagar fr. 9.940:-

Södra Frankrike lockar med praktfull arkitektur, historia och ett rikt kulturarv. Naturen är vildvuxen med pinjeskogar, olivlundar och vinrankor som ramar in de charmiga byarna. Stoltheten över de välsmakande och nyanserade vinerna och den regionala gastronomin har fått genomslag långt utanför de sydfranska gränserna. 

Läs mer om resan här

Sista minuten
29/10Alsace med Colmar, Hotel Primo Colmar Centrefrån 5 495:-
29/10Paris, Hotel Victoriafrån 6 595:-
29/10Alsace med Colmar, Paul & Pia Welcome Home Hotelfrån 6 595:-
29/10Wienfrån 6 795:-
29/10Londonfrån 7 495:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö