5 stämningsfulla julmarknadsresor med Scandorama

31 oktober 2018

 

Julmarknaden i Strasbourg är en av alla julmarknader vi besöker på julmarknadskryssningen Köln-Strasbourg.

Tillbaka

Glittrande juleljus, dignande marknadsbodar, tomtar, glögg och julmusik – har du också börjat längta efter årets mysigaste tid? Snart öppnar Europas julmarknader upp för besökare och hos Scandorama hittar du resor till de allra mest stämningsfulla julmarknaderna. Från myllrande storstäder till gemytliga korsvirkespärlor – här nedan tipsar vi om 5 underbara resor.

Berlin – En myllrande världsmetropol som lockar med extra mycket i jultid

Till Berlin, Europas kanske mest fascinerande huvudstad, kan man återkomma hur många gånger som helst och varje gång uppleva nya saker. Den perfekta resan för dig som vill ha storstadsweekend och julmarknad i ett. Vid jultid glittrar och sprakar Berlin som allra mest och bjuder på underbar julstämning med sina över 60 olika julmarknader spridda över olika stadsdelar - var och en med sin speciella karaktär. Lägg till ett stort kultur- och nöjesutbud och resan blir komplett!

Läs mer om resan här 

Hildesheim – Idylliskt & stämningsfullt

Följ med till Hildesheim och låt dig hänföras av den idylliska miljön. Runt Marktplatz ståtar korsvirkeshusen och ger en vacker inramning till julmarknaden och från gatumusikanterna hörs stämningsfulla melodier. Botanisera i de små butikerna och njut av den vackert inramade julmarknaden. Det finns också möjlighet att följa med till korsvirkespärlorna Goslar och Braunschweig.

Läs mer om resan här

Julmarknadskryssning Köln-Strasbourg – Avkopplande & stämningsfullt

Detta är resan för dig som vill uppleva några av Europas bästa och mest anrika julmarknader på en och samma resa! Vår härliga flodkryssning längs Rhen bjuder på julstämning och upplevelser men också skön avkoppling ombord på vårt uppskattade kryssningsfartyg. I Köln njuter vi av julmarknaden med den imponerande Kölnerdomen som kuliss, Rhendalens pärla Rüdesheim lockar med en gemytlig julmarknad och i Strasbourgs gamla stadsdel bjuds det på traditionellt julpynt och specialiteter från Alsace. Vi får också möjlighet att stifta bekantskap med stadsmusikanternas Bremen och romantiska Heidelberg.

Läs mer om resan här 

Ps. Resan genomförs även i omvänd ordning, kryssning Strasbourg-Köln med avresa 29/11

Hannover & Celle – Juliga upplevelser under en härlig weekend

I Hannover hittar du en av norra Tysklands största och mysigaste julmarknader. Förtrollas av dofterna, smakerna och den härliga julstämningen. Brända mandlar, kanderade äpplen och värmande Glühwein sprider en underbar doft av jul och i de många marknadsbodarna hittar du garanterat fina julklappar. Under dagarna här kan du följa med till korsvirkesidyllen Celle. På det vackra torget slår mer än 80 små träbodar upp sina dörrar på stadens charmiga julmarknad.

Läs mer om resan här 

Hameln – Stämningsfull advent i råttfångarens stad

I denna välbevarade och vackert julpyntade stad infinner sig en varm känsla av gammaldags och sagolik julstämning. I adventstid får Hameln ett skimmer över sig som för tankarna till julsagor. På den traditionella julmarknaden kan du njuta av stämningen bland utsmyckade julbodar och förundras över den vackert upplysta adventskalendern och den spännande arkitekturen. Hameln har en imponerande stadskärna med korsvirkeshus och en säregen byggnadsstil, kallad Weserrenässans, som utvecklades under medeltiden och som många av stadens äldre byggnader är uppförda i.

Läs mer om resan här 

Se alla julmarknadsresor med Scandorama här.

Läs mer om resan här >>