Kuba ✈

 

Kuba - Karibiskt, njutningsfullt & alldeles unikt

Att resa till Kuba är som att resa till en annan tid. Kuba har förvandlats till ett karibiskt paradis sedan landet öppnats upp efter östblockets fall och latinska rytmer och musik hörs i varje bar. Upplev livsglädjen i färgstarka Havanna, utforska huvudstadens gamla kvarter och åk en tur med gamla 50-talsbilar. Vi följer i den berömde Hemingways fotspår, besöker den underbart grönskande provinsen Pinar del Rio och Viñalesdalen men känner också historiens vingslag vid Grisbukten. Den koloniala juvelen Trinidad är ett måste liksom den natursköna nationalparken Topes de Collantes och söderns pärla Cienfuegos. Givetvis blir det också ett besök på en cigarrfabrik.

Efter en innehållsrik rundresa med fyra nätter i Havanna, tre nätter i Trinidad och två nätter utanför Santa Clara avslutas vistelsen med kritvita stränder och vajande palmer. Tre nätter och två dagar fyllda av sol & bad med all inclusive vid Varaderostranden, en svårslagen avslutning som gjord för att smälta alla intryck. Det är inte svårt att förstå varför Christofer Columbus ansåg Kuba vara det vackraste land som människoögat skådat och efter denna drömresa kan vi inte annat än hålla med!

 

Skriv ut
Eposta länk
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Status:
Inga tillgängliga platser

Dag för dag

Utflykter

Bra att veta

Visum

Avgångar & priser

Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår

 • Flygresa till Varadero t/r
 • Flygskatter och flygplatsavgifter
 • Flygplansmåltider under långflygningarna
 • Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r
 • Bussrundresa i inhemsk turistbuss
 • 12 övernattningar i dubbelrum
 • 12 frukostar (dag 2 - 13)
 • 11 luncher inkl 1 dryck (dag 2 - 12)
 • 12 middagar (dag 1 - 12)
 • All inclusive på hotellen dag 5 - 7 och 10 - 12
 • Visumavgifter för svenska medborgare
 • Scandoramaguide
 • Engelsktalande lokalguide
 • Utflykterna Fascinerande Havanna & cruising i gamla amerikanare, I Hemingways fotspår & Cojimar, Pinar del Rio, tobaksplantage & Viñalesdalen, Båttur på Laguna del Tesoro, Grisbukten & söderns pärla Cienfuegos, Världsarvsstaden Trinidad, Nationalparken Topes de Collantes med arméfordon, Kolonialstaden Sancti Spiritus samt Remedios, Santa Clara & besök på cigarrfabrik

 

Bra att veta

Vi erbjuder ingen barnrabatt på denna resan.

Slutbetalning för denna resan är 60 dagar före avresa.

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö eller vid Arlanda.

Enkelrumstillägg 3 995:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Visum
För svenska medborgare behövs visum för inresa till Kuba. För dem som reser med Scandorama ingår detta i resans pris. Efter genomförd bokning är det därför viktigt att ni skickar en passkopia till oss så att vi i god tid kan beställa visumet. Enklast är att scanna/fota uppslaget i passet (det vill säga fotosidan som innehåller foto, personuppgifter som namn, födelsedatum, nationalitet, utgångsdatum mm), spara ner filen och ladda upp bilden det på vår hemsida, adress www.scandorama.se/kuba under fliken Visum. Har ni inte tillgång till internet går det även bra att skicka kopian via post till oss:

Scandorama ”Flygavdelningen”
Box 4012, SE-203 11 Malmö.

Observera att detta endast gäller nordiska medborgare. För resenärer med annat medborgarskap hänvisar vi till Kubas ambassad direkt.

Det är viktigt att passet inte är skadat i ryggen med risk för att sidor kan lossna. Passet måste ha minst ett uppslag utan stämplar och vara giltigt 6 månader efter hemkomst.  Uppgifterna på flygbiljetten ska överensstämma exakt med uppgifterna i passet. Fullständigt namn inklusive mellannamn ska därför uppges vid bokningstillfället.

För att få resa in i Kuba måste man kunna uppvisa en giltig reseförsäkring. Ett intyg från försäkringsbolaget ska därför tas med på resan.

Valuta
Vi rekommenderar att du tar med euro i kontanter. Dessa växlar du sedan till CUC (Pesos Convertibles) vid ankomsten till Kuba. Du kan växla på flygplatsen eller på hotellet där kursen för det mesta är samma. Av turister tar man i regel betalt i CUC. Ta gärna med euro i mindre valörer då dessa på många ställen kan användas som direkt betalningsmedel.
Du kan växla tillbaka dina CUC till EUR på flygplatsen innan du flyger hem. När man växlar vid ankomst får man CUC samt ett kvitto på att man har växlat. Det är viktigt att spara kvittot om du vill växla tillbaka till EUR vid hemresan.

Den lokala valutan heter peso, men denna valuta gäller endast för kubaner.

Kreditkort (Visa och MasterCard) kan användas, men är inte särskilt utbrett. Tänk på att man ofta tar ut en hög avgift för att använda kreditkortet vid betalning eller i uttagsautomater.

Övrigt
Att resa till Kuba skiljer sig på många sätt från att resa i Europa. För att uppskatta landet måste du vara inställd på att allt inte fungerar som hemma. Man välkomnar besökare med värme, men då landets ekonomi är pressad är bland annat hotellstandarden generellt lägre. Den officiella kubanska hotellklassificeringen upplevs ofta som för hög av européer. Man får vara beredd på att skavanker kan förekomma och att brister i underhållet inte alltid åtgärdas omedelbart. Under resans gång kan hotell och programinslag komma att ändras med mycket kort varsel och ibland utan någon som helst information eller förklaring. I Havanna kommer vi troligtvis att bo på Hotel H10 Habana Panorama, men alternativ som Memories Hotel Miramar, Roc Presidente Hotel eller Cubanacan Hotel Comodore kan också bli aktuella. Även andra hotell kan förekomma i Havanna och på resans övriga övernattningar. Adapter behövs på vissa hotell, andra har universaluttag.
El: 110 volt, i vissa delar 220 volt.

 

Klicka här för att förstora kartan »

Hotell

Destinationshotell

Övernattning Dag 1 - 5

Stort hotell med modern arkitektur och stor utomhuspool samt havsnära läge i stadsdelen Miramar. Hotellet: Modernt hotell med imponerande atriumlobby och stora glaspartier. På hot...

Övernattningshotell

Övernattning Dag 5 - 8

All inclusive-hotell byggt i trevlig kolonialstil med ett underbart läge nära stranden och det turkosblå havet. Hotellet: Semesterhotell, byggt 2001, bestående av många olika byggnader i ....

Övernattning Dag 8 - 10

Lugnt och naturskönt beläget hotell med rum i bungalowstil. Hotellet: Annorlunda hotell med en huvudbyggnad med reception, restaurang, snackbar och en liten shop samt utomhuspool med solstolar. Flertalet r ....

Övernattning Dag 10 - 13

All inclusive-hotell med den rätta semesterkänslan och ett underbart läge vid stranden och det kristallklara havet, omgivet av susande palmer. Hotellet:  Semester- och familjeresort beståen ....

Övernattning Dag 13 - 14