Kassel med Documenta 14

Kassel med Documenta 14
- En resa i den samtida konstens värld

Vart femte år lever tyska Kassel upp lite extra. Staden har i och med utställningen Documenta kommit att bli ett centrum för samtida konst. Samtidigt är Kassel en av de mest spännande kulturstäderna i Tyskland tack vare det minst sagt sagolika arvet efter bröderna Grimm. Kassel har om och om igen kunnat knyta samman tradition och nytänkande. Här finns den vackra parken Wilhelmshöhe, som räknas som en av Europas främsta, och staden har en alldeles unik symbol: Herkules. Följ med till Kassel för att uppleva denna unika konsthändelse som anordnas vart femte år och är nu framme vid 14:e upplagan. I resan ingår givetvis inträde till Documenta 14 under två dagar.

Dagsprogram:

Dag 1, söndag: Söderut mot Kassel

Malmö - Kassel: Vi börjar vår resa mot Kassel kl 08:00 från Öresundsterminalen men hämtar även upp vid Hyllie i Malmö innan färden går vidare över Öresundsbron, genom Danmark och till Rödby. Här åker vi ombord på färjan och vid 12-tiden är vi i land i Puttgarden. Vi fortsätter vår resa söderut och gör stopp för lunch- och kaffepauser. Framåt kvällen är vi i Kassel och checkar in på vårt centralt belägna H4 Hotel Kassel City Center, ca 65 mil.

Dag 2-3, måndag - tisdag: Documenta & en stad med stort utbud

Kassel: Frukost serveras på hotellet varje morgon. Sedan är det bara att fritt utforska Documenta och Kassel. Documenta är världens viktigaste utställning för modern konst, en superlativens världshändelse och den internationella konstvärldens trendshow. Sedan 1955 hålls utställningen på Fridericianum.

Verk under bar himmel ingår alltid som en fast beståndsdel i Documenta. Några av de mest spektakulära utomhusverken märks i dag i stadsbilden, som exempelvis Joseph Beuys projekt med 7 000 ekar, Claes Oldenburgs överdimensionerade spetshacka vid floden Fuldas strand eller verket Man Walking to the Sky av Jonathan Borofsky. Under de senaste årtiondena har man också börjat förnya innerstaden och ökat dess attraktivitet avsevärt med moderna nybyggen, konst i det offentliga rummet och en okonventionell utformning av offentliga ytor.

Dessutom är Kassel en av de mest traditionsrika teaterstäderna i Tyskland och redan 1605 byggdes landets första fasta teater, Ottoneum, föregångaren till det som i dag är Staatstheater Kassel. Även bortsett från fixpunkten med den storartade Rembrandt-samlingen är museiutbudet minst sagt imponerande; på nya Galleriet hittar man konst från de senaste två århundradena och på det naturhistoriska museet Ottoneum finns Goethes berömda elefant.

Dag 4, onsdag: Frukost & utcheckning

Kassel - Malmö: Vi påbörjar sedan vår resa hemåt, med stopp för lunch och kafferaster. I norra Tyskland stannar vi till för förmånlig gränshandel. Återresan sker även den via Puttgarden - Rödby och genom Danmark. Vi beräknar vara åter i Malmö vid 20-tiden, ca 65 mil.

Skriv ut
Eposta länk
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Pris från:
4 995:-
Dagar:4
Boka resa

Avgångar & priser

Avresa
Hotell
Avreseort
Pris från
 
18 / 6
4 995:-

Information

I priset ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar (dag 2 - 4)
  • 2-dagars inträdesbiljett till Documenta 14


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns även möjlighet att stiga på bussen vid Hyllie Station i Malmö om ni reser med tåg. Notera att det inte finns någon möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med ut- och hemresa. Övernattning i anslutning till ut- och/eller hemresa kan bokas på hotell i anslutning till Hyllie Station.

Enkelrumstillägg 1 895:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (Eur)

Hotell

Destinationshotell

Destinationshotell

Uppskattat fyrstjärnigt hotell med bekväma faciliteter och centrumnära läge. Hotellet: Komfortabelt affärshotell som har restaurang med terrass, bar och lobby samt en liten we...